Προς το περιεχόμενο

Η Apple υποχωρεί και επιτρέπει στο Spotify να δείχνει τιμές συνδρομών στους χρήστες iOS εντός της ΕΕ

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nickolasemp είπε

Εδώ για να δούμε τί κατηγορούσε η Spotify την apple.

Και τι ακριβώς σταματά τον πελάτη να πάει απευθείας στην σελίδα του Spotify και να κάνει εκεί την συνδρομή του και να είναι φτηνότερα για τον πελάτη μιας και θα απαλλαχτεί από το φόρο 30% της Apple (όπως γίνεται αποκλειστικά τόσο καιρό δηλαδή;) Όσο για τις διαφορές προσφορές κλπ, δόξα τω Θεό υπάρχει ακόμα το email η και η ιστοσελίδα της Spotify με το οποίο μπορούν να ενημερωθεί ο κοσμος (όπως γίνεται τόσο καιρό δηλαδή).

Επεξ/σία από cycomiko
  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, cycomiko είπε

Και τι ακριβώς σταματά τον πελάτη να πάει απευθείας στην σελίδα του Spotify και να κάνει εκεί την συνδρομή του και να είναι φτηνότερα για τον πελάτη μιας και θα απαλλαχτεί από το φόρο 30% της Apple (όπως γίνεται αποκλειστικά τόσο καιρό δηλαδή;) Όσο για τις διαφορές προσφορές κλπ, δόξα τω Θεό υπάρχει ακόμα το email η και η ιστοσελίδα της Spotify με το οποίο μπορούν να ενημερωθεί ο κοσμος (όπως δηλαδή γίνεται τόσο καιρό δηλαδή).

Έχεις απόλυτο δίκιο …

Απλως θέλει και την πίτα από τους πελάτες του App Store χωρίς ‘όμως το κόστος, πρόσβαση σε μια βάση εκαττομυρίων χρηστών δωρεάν. 
Οπως και η Epic, το Spo.ti fy έχει οικονομικά προβλήματα που θεωρούν ότι θα τα λύσουν με τους πελάτες άλλων. 
Ξεχνουν το γνωμικό «There’s no such thing as a free lunch”

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 2

21 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Spotify= o καρκίνος του καλλιτέχνη.

Επιμένουν ότι μπορείς να ζήσεις με lifestyle από τα κέρδη που σου παρέχει η πλατφόρμα της.

Στην πραγματικότητα αν όλα πάνε καλά βγάζεις για ένα freddo espresso λεφτά από takeaway, κάθε χρόνο το 95% των καλλιτεχνών.

Δεν έχω ιδέα τι βγάζουν οι καλλιτέχνες από το Spotify αλλά το σίγουρο είναι ότι μπορεί να τους βρει και να τους ακούσει κοινό σε όλο τον κόσμο που διαφορετικά δεν θα τους άκουγε ποτέ. Εγώ μια φάση είχα κολλήσει με ένα ερασιτεχνικό γυναικείο συγκρότημα της συμφοράς, από αυτά που όταν παίζουν live μαζεύονται μόνο οι γνωστοί και οι πρώην γκόμενοι για να τις ακούσουν, και τις άκουγα συνέχεια επειδή που άρεσε ο ήχος που βγάζανε και τα περίεργα τύπου "μετά τις 4 πρωί" τραγούδια τους. Φαντάζομαι ότι όταν κοιτούσαν τα στατιστικά τους στο spotify θα αναρωτιόντουσαν ποιος είναι αυτός ο τύπος που τους ακούει τόσο πολύ στην Ελλάδα!  Λοιπόν εάν δεν υπήρχε το spotify δεν θα μπορούσα ποτέ να τις βρω και να τις ακούσω. Και αν οι καλλιτέχνες θεωρούν ότι αδικούνται ας μαζευτούν να φτιάξουν ένα εναλλακτικό spotify. Δεν τους το απαγορεύει κανείς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, Tlykog said:

Ναι, αλλά έχει δίκιο; Θέλω και μια απάντηση από την Apple για να ακούσω και τον αντίλογο…

Σε κάθε περίπτωση αναρωτιέμαι: το πρόβλημα τους είναι ότι θέλουν να προσφέρουν πιο φθηνές υπηρεσίες στον καταναλωτή ή γιατί δεν καρπώνονται οι ίδιοι την προμήθεια της Apple ή έστω ένα μεγάλο μέρος αυτής;…

Δηλαδη, νοιάζονται για τον καταναλωτή ή για την τσέπη τους;…

Ακριβώς! Ξαφνικά οι εταιρείες άρχιζαν να νοιάζονται για τη τσέπη των καταναλωτών και όχι τη δίκη τους… Πάει, χάλασε ο κόσμος!…

Τί απάντηση να βγάλει; Εάν είχε το δίκιο με το μέρος της, θεωρείς ότι δεν θα είχε πει κάτι;

Η Spotify, θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές της. Νoιάζονται για τον ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα που είναι μεγάλη βιβλιοθήκη τραγουδιών (τεράστια), με ανταγωνιστική τιμή. Δεν νομίζω να έχει περιθώριο 30% να δώσει στην Apple. Προφανώς την νοιάζει να επιβιώσει και να είναι κερδοφόρα.

Σορρυ, για να καταλάβω δηλαδή, εσύ είσαι με την Apple και το χαράτσι των 30%, ενώ δεν κάνει όσα κάνει στην δική της υλοποίηση; Με την συχνή αλλαγή των όρων για να κάνει exclude τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες; Εμένα περισσότερο σε πρακτική πασά/δεσπόζουσας θέσης μού ακούγεται αυτό.

Εγώ, όπως πάντα, θα είμαι με το συμφέρον του καταναλωτή κι τον υγιή ανταγωνισμό. Εδώ δεν βλέπω υγιή ανταγωνισμό. Βλέπω έναν τραμπούκο που θέλει να προωθήσει την δική του υπηρεσία.

18 hours ago, cycomiko said:

Και τι ακριβώς σταματά τον πελάτη να πάει απευθείας στην σελίδα του Spotify και να κάνει εκεί την συνδρομή του και να είναι φτηνότερα για τον πελάτη μιας και θα απαλλαχτεί από το φόρο 30% της Apple (όπως γίνεται αποκλειστικά τόσο καιρό δηλαδή;) Όσο για τις διαφορές προσφορές κλπ, δόξα τω Θεό υπάρχει ακόμα το email η και η ιστοσελίδα της Spotify με το οποίο μπορούν να ενημερωθεί ο κοσμος (όπως γίνεται τόσο καιρό δηλαδή).

Σωστό αυτό, πάλι καλά να λέμε. Αλλά οι πρακτικές της Apple δείχνουν την αρχή της απόπειρας distortion της αγοράς λόγω (σχεδόν δεσπόζουσας) θέσης (στις ΗΠΑ η Apple έχει ένα μερίδιο της τάξης του 56%). Το προσπαθεί η Apple πάντως.

18 hours ago, Jiakometi said:

Έχεις απόλυτο δίκιο …

Απλως θέλει και την πίτα από τους πελάτες του App Store χωρίς ‘όμως το κόστος, πρόσβαση σε μια βάση εκαττομυρίων χρηστών δωρεάν. 
Οπως και η Epic, το Spo.ti fy έχει οικονομικά προβλήματα που θεωρούν ότι θα τα λύσουν με τους πελάτες άλλων. 
Ξεχνουν το γνωμικό «There’s no such thing as a free lunch”

Ποια πίτα; Ποιους πελάτες άλλων; Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες. Όπως λέει και ο cycomiko, όποιος θέλει πάει στην ιστοσελίδα του Spotify για να γραφτεί.

Επεξ/σία από nickolasemp

3 ώρες πριν, nickolasemp είπε

Τί απάντηση να βγάλει; Εάν είχε το δίκιο με το μέρος της, θεωρείς ότι δεν θα είχε πει κάτι;

Η Spotify, θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές της. Νoιάζονται για τον ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα που είναι μεγάλη βιβλιοθήκη τραγουδιών (τεράστια), με ανταγωνιστική τιμή. Δεν νομίζω να έχει περιθώριο 30% να δώσει στην Apple. Προφανώς την νοιάζει να επιβιώσει και να είναι κερδοφόρα.

Σορρυ, για να καταλάβω δηλαδή, εσύ είσαι με την Apple και το χαράτσι των 30%, ενώ δεν κάνει όσα κάνει στην δική της υλοποίηση; Με την συχνή αλλαγή των όρων για να κάνει exclude τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες; Εμένα περισσότερο σε πρακτική πασά/δεσπόζουσας θέσης μού ακούγεται αυτό.

Εγώ, όπως πάντα, θα είμαι με το συμφέρον του καταναλωτή κι τον υγιή ανταγωνισμό. Εδώ δεν βλέπω υγιή ανταγωνισμό. Βλέπω έναν τραμπούκο που θέλει να προωθήσει την δική του υπηρεσία.

Θεωρώ ότι ο καθένας βλέπει το "δίκιο" από τη δική του πλευρά.

Η Spotify νοιάστηκε για να μην ανέβουν οι τιμές στου πελάτες της Apple, όταν μπορούν να κάνουν και ανανέωση πχ μέσω του internet από pc; 

Το "προφανώς την νοιάζει να επιβιώσει και να είναι κερδοφόρα" δεν πρέπει απλά να το γράφουμε, αλλά και να το υπολογίζουμε και στο διάλογό μας. Άρα, λοιπόν, η φασαρία γίνεται για να βγάζει περισσότερα χρήματα από αυτά που βγάζει τώρα. Άρα θέλει είτε να φάει όλη την προμήθεια της Apple, είτε να φάει ένα μεγάλο μέρος της. Σε κάθε περίπτωση είναι αδιάφορο για τον καταναλωτή... Ειδικά όταν έχει την επιλογή να το κάνει και με άλλους τρόπους.

Αν η Apple παραβιάζει το νόμο θα καταφύγει δικαστικά η Spotify και θα δικαιωθεί, όπως και στα δικαστήρια για αθέμητο ανταγωνισμό η Google. Πήγε, έχασε και συμμορφώθηκε προσωρινά...

Ξαναγράφω: δεν υπάρχει θέμα για τον καταναλωτή. Υπάρχουν τρόποι να παρακάμψει την Apple σε κάθε περίπτωση και δε θα έχει ΄κάποιο συμφέρον πραγματικό, μιας και τα χρήματα της Apple θα τα πάει η Spotify. Γι αυτό καίγεται και φωνάζει και όχι για να υπερασπιστεί το δίκιο του καταναλωτη... 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Tlykog 

3 hours ago, Tlykog said:

Το "προφανώς την νοιάζει να επιβιώσει και να είναι κερδοφόρα" δεν πρέπει απλά να το γράφουμε, αλλά και να το υπολογίζουμε και στο διάλογό μας. Άρα, λοιπόν, η φασαρία γίνεται για να βγάζει περισσότερα χρήματα από αυτά που βγάζει τώρα. Άρα θέλει είτε να φάει όλη την προμήθεια της Apple, είτε να φάει ένα μεγάλο μέρος της. Σε κάθε περίπτωση είναι αδιάφορο για τον καταναλωτή... Ειδικά όταν έχει την επιλογή να το κάνει και με άλλους τρόπους.

Αισθάνομαι ότι μού κάνεις υπόδειξη για τον τρόπο έκφρασής μου. Αντιπαρέρχομαι, μπορεί να είναι η ιδέα μου ή ο δικός σου τρόπος έκφρασης (το εάν είναι πατερναλιστικός, υποτιμητικός ή εμφατικός ή κάτι άλλο το αφήνω σε εσένα).

Στο δια ταύτα, δεν θεώρησα ποτέ ότι τα ελατήρια της Spotify είναι καθαρά για τον καταναλωτή. Θεώρησα και θεωρώ ότι η Apple παίζει, όμως, βρώμικα/παράνομα.

3 hours ago, Tlykog said:

Αν η Apple παραβιάζει το νόμο θα καταφύγει δικαστικά η Spotify και θα δικαιωθεί, όπως και στα δικαστήρια για αθέμητο ανταγωνισμό η Google. Πήγε, έχασε και συμμορφώθηκε προσωρινά...

Γιατί μιλάμε υποθετικά; Δεν είναι ήδη τετελεσμένο;

Επεξ/σία από nickolasemp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...