Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας σε όλους,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας/ φώτα σας για την αναβάθμιση του υπολογιστή μου. Αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώ το παρακάτω:

Τρέχον Setup:

Επεξεργαστής: AMD FX-8320 (8 πυρήνες)
Μητρική: MSI 760GMA-P34(FX)
RAM: 16GB DDR3 (2x8GB G.Skill)
Κάρτα Γραφικών: NVIDIA GeForce GTX 1050 (Gigabyte)
Αποθηκευτικός Χώρος: SSD 120GB (Team L5 Lite) + HDD 465.8GB (Toshiba)
Τροφοδοτικό: Corsair 650W

Χρήση:

- Gaming (π.χ. Dota 2, νέοι τίτλοι παιχνιδιών)
- Γενικό multitasking και καθημερινή χρήση

Budget:
Συνολικό Budget: 500€ (Προτίμηση σε CPU, μητρική, SSD, αλλά ανοικτός και σε άλλες προτάσεις) - σκέφτομαι να μην αλλάξω ακόμα την γραφικών καθώς ούτε και το τροφοδοτικό.

Στόχοι:
Απόδοση: Θέλω να βελτιώσω την απόδοση του συστήματός μου, ειδικά στα παιχνίδια και το multitasking.

Αναβαθμισιμότητα: Επιθυμώ τα εξαρτήματα να μου δώσουν δυνατότητες για μελλοντική αναβάθμιση. (π.χ. η μητρική να υποστηρίζει καλύτερες CPU).

Ερωτήσεις:
Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σε επεξεργαστή και μητρική σε αυτή την τιμή;

Ποιον SSD θα προτείνατε για γρήγορες επιδόσεις και αξιοπιστία;

Υπάρχουν κάποιες προσφορές ή επερχόμενες εκπτώσεις που θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ;

Θα ήταν καλύτερα να περιμένω και να αυξήσω λίγο τον προϋπολογισμό ή μπορώ να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα με τα 500€;

Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις σας και θα εκτιμήσω πολύ τη βοήθειά σας. Καθώς είμαι λιγάκι άσχετος αλλά κοιτάω να κάνω μόνος μου για πρώτη φορά την αναβάθμιση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έχεις κουτί και τροφοδοτικό (για πες ποιο μοντελο είναι το Corsair και ποιο μοντελο είναι το κουτι) και 500 ευρώ->

Μπορείς να διαθέσεις 

120 cpu (5600 η 12400f)

80-100 ευρώ για low/mid b550 η b760 μητρική

60 ευρώ για 32gb ddr4 ram

200 ευρώ για gpu (rx6600), δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις αναβάθμιση για gamming και να μείνεις με την πολύ αδύναμη 1050.

Και ανάλογος πως έχουν πάει τα παραπάνω ίσως χωρέσεις και κάποιον 512gb nvme.

Το παραπάνω σύστημα θα είναι μέρα με την νύχτα σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα περίπου x4 φορές πιο γρήγορο σε GPU+cpu.

Από την άλλη βέβαια θα παραμένει ένα budget σύστημα οπότε υπολογίζεις σε fhd αναλύσεις, ~60fps σε high/mid αναλύσεις σε καινούργια παιχνιδια

Εάν αυτό σου αρκεί προχωρά το, δεν πιστεύω να δούμε ιδιαίτερες μειώσεις τιμών σε αυτα τα components μιας και ήδη είναι προς το τέλος ζωής τους και έχει πεσει η τιμή τους περίπου στο ~μισο από τις αρχικές.

-Για κάτι σημαντικά καλύτερο από το παραπάνω κοιτάς και για ~2πλη τιμή που εκεί πιθανότατα να χρειαστείς και τροφοδοτικο-

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, @topos είπε

Αφού έχεις κουτί και τροφοδοτικό (για πες ποιο μοντελο είναι το Corsair και ποιο μοντελο είναι το κουτι) και 500 ευρώ->

Μπορείς να διαθέσεις 

120 cpu (5600 η 12400f)

80-100 ευρώ για low/mid b550 η b760 μητρική

60 ευρώ για 32gb ddr4 ram

200 ευρώ για gpu (rx6600), δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις αναβάθμιση για gamming και να μείνεις με την πολύ αδύναμη 1050.

Και ανάλογος πως έχουν πάει τα παραπάνω ίσως χωρέσεις και κάποιον 512gb nvme.

Το παραπάνω σύστημα θα είναι μέρα με την νύχτα σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα περίπου x4 φορές πιο γρήγορο σε GPU+cpu.

Από την άλλη βέβαια θα παραμένει ένα budget σύστημα οπότε υπολογίζεις σε fhd αναλύσεις, ~60fps σε high/mid αναλύσεις σε καινούργια παιχνιδια

Εάν αυτό σου αρκεί προχωρά το, δεν πιστεύω να δούμε ιδιαίτερες μειώσεις τιμών σε αυτα τα components μιας και ήδη είναι προς το τέλος ζωής τους και έχει πεσει η τιμή τους περίπου στο ~μισο από τις αρχικές.

-Για κάτι σημαντικά καλύτερο από το παραπάνω κοιτάς και για ~2πλη τιμή που εκεί πιθανότατα να χρειαστείς και τροφοδοτικο-

Το τροφοδοτικό είναι VS Series 650W, η λογική μου είναι να σεταρω το σύστημα γύρω από τον AMD 5600 όμως εδώ αντιμετωπίζω δυσκολίες καθώς δεν γνωρίζω και δεν καταλαβαίνω τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους τα διάφορα μοντέλα (5600x, 5600s, 5600x3d).

Μετ' έπειτα καταλαβαίνω πως θέλω μια μητρική με AM3 ή ΑΜ4 socket καταλήγω σε b450 ή b550 όμως και εδώ υπάρχουν διάφορες εταιρείες (MSI, ASROCK, GIGABYTE , etc.) και διαφορετικά μοντέλα (atx, mini tx) τα οποία δεν καταλαβαίνω τι compatibility θα έχουν με την 5600, ποιες οι διαφορές τους και τι να επιλέξω.

Το PC το θέλω κυρίως για DotA2 που πιστεύω είναι περισσότερο CPU oriented και καλή ram για τυχόν multitasking.

Επίσης δεν καταλαβαίνω σε τι MHz πρέπει να τα κοιτάξω τα components.

Συμπληρωματικά επειδή είναι η πρώτη φορά που σκοπεύω να φτιάξω κάτι μόνος μου θέλω ένα περιβάλλον BIOS να είναι κάπως εύκολο και φιλικό σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξω πράγματα.

Επίσης σίγουρα θα πάω σε ssd nvme ίσως και σε 1tb για να βάλω εκεί 2-3 games με σκοπό να φορτώνουν σχετικά γρήγορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτά που σου ανέφερε ο @topos βάλε και ~45€ (500GB) για M.2 SSD που είναι η μέρα με την νύχτα με αυτόν που έχεις τώρα (όπως άλλωστε και το υπόλοιπο σύστημα που σου πρότεινε)!

Υ.Γ. Μόλις είδα το νέο σου ποστ. Corsair VS 650; Βάλε και αυτό στην λίστα προς αλλαγή!

Ενδεικτικά (από e-shop, όχι ότι δεν υπάρχουν καλύτερες επιλογές):

Τροφοδοτικό: CORSAIR CP-9020280-EU RM650 650W 88€

Επεξεργαστής (σωστά το σκέφτεσαι): RYZEN 5 5600 112,45€

Μητρική: Θα επέλεγα την MSI MPG B550 GAMING PLUS με 115,90€ ή GIGABYTE B550 GAMING X V2 με 105,56€. Για πιο οικονομικά (στην χειρότερη περίπτωση) GIGABYTE B550M DS3H με 86,80€. Να παραμείνεις όπως και να έχει σε Β550!

Μνήμη: G.SKILL F4-3600C18D-32GVK 32GB 65,90€

Δίσκος: WESTERN DIGITAL WDS500G3B0E BLUE SN580 500GB 44,36€ ή το 1ΤΒ 64,20€

Δυστυχώς για κάρτα δεν μένει κάτι. όπως ειπώθηκε μια RX6600 θα ήταν ότι πρέπει!

Επεξ/σία από TopCLR
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως ειπε και ο topclr,

Τα corsair vs δεν ειχαν βγει ιδιαιτερα επιτυχημενα(πρακτικα απο τα χειροτερα τροφοδοτικα που εχει βγαλει η corsair).

Ομως για πες μας με τι χρωμα ειναι γραμμενο το "vs" (στο αυτοκολλητο).Εαν δεν κανω λαθος τα πρωτα και χειροτερα ηταν με πορτοκαλι, και μετα ειχαν βγει revision με ασπρο η πρασινο(δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για τα χρωματα αλλα εαν μας πεις τι ειναι το δικο σου θα το ψαξω)

Επιπλεον δεν ειπες ποιο κουτι εχεις?

Απο εκει και περα, για amd και b550(μην κοιτας για b450) σε εχει καλυψει ο topclr.

Οποτε εγω θα σου ποσταρω για intel (προσωπικα εδω θα πηγαινα γιατι θεωρω πως υπαρχει καποιο μικρο πλεονεκτημα ως πλατφορμα γενικοτερα)

12400f 115  (5600 vs 12400f)

asus b760 125 (3nvme, pci-e 5.0 στην καρτα γραφικων) msi b760 120 (μαλλον καλυτερα vrm) gigabyte ds3 100(budget επιλογη)

Ram/gpu/nvme (τον ειχα αναφερει κ στο πρωτο ποστ) οτι ειπε ο topclr.

Τωρα μιας το budget ειναι περιορισμενο και εκτιμω πως για gaming δεν εχει νοημα καινουργιο build με την 1050, αναλογος πιο VS εχεις τελικα και με δεδομενο οτι θα δουλευει στο ~50% (η καταναλωση του παραπανω συστηματος συνολικα δεν θα ειναι πανω απο 350watt) ισως και να το αφηνα για λιγο καιρο.

Υ.Γ Ισως καταφερνες να πουλησεις την 1050 ~40 ευρω, καθως και μητρικη,ραμ,ssd,psu και cpu κανενα ~70 ευρω (εαν εισαι τυχερος και στα παρει ολα ενας, αλλιως ισως και κατι λιγο περισσοτερο αλλα θα εχει και περισσοτερη φασαρια να τα δωσεις μεμονωμενα) και να τα προσθεσεις στο budget σου οποτε να "χωρεσει" και ενα ok τροφοδοτικο παρεα με εναν 1tb/2tb nvme pci-e 4.0 

Edit-> Ξεχασα την ερωτηση σου για τα bios, μικρη διαφορα εχουν, οποια εταιρια μητρικης και να παρεις θα το μαθεις το ιδιο ευκολα οποτε μην σε απασχολει καθολου αυτο το κομματι

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας, αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ενδελεχείς και κατατοπιστικές απαντήσεις σας.

Αναφορικά με το τροφοδοτικό και επειδή είμαι εκτός θυμάμαι πως είναι σίγουρα πορτοκάλι το VS σαν την φωτογραφία.

Λοιπόν σχετικά με το κουτί και επειδή το PC είναι 10ετιας, είναι ένα παλιό μοντέλο της fazn σιδερένιο (ο υπολογιστής πουλιόταν σαν Κένταυρος από το πλαίσιο τότε), έχει χτυπήματα η κάσα αλλά είναι στιβαρό έχει ένα ανεμιστηρακι μπροστά και ένα πίσω, δυστυχώς δεν μπορώ να βρω φωτογραφίες του.

Intel δεν έχω δουλέψει ποτέ και προβληματίζομαι αναφορικά με τις επιδόσεις της για gaming, επίσης τώρα τελευταία δεν έχει κλαταρει η εταιρεία με προβληματικους επεξεργαστές i13 & i14;

Τα vrm τι είναι; Αποθετηρες θερμότητας στην μητρική;

Για τα BIOS ρωτάω σε περίπτωση που θέλω να αλλάξω το XMP, και αργότερα να προσπαθήσω για overcloking. Βέβαια είμαι ψιλό άσχετος αλλά το ψάχνω.

Όπως καταλαβαίνω πρέπει να πάω για ολικό ρετουσαρισμα και με μπάτζετ 500€ δύσκολα τα πράγματα 😆.

Screenshot_2024-08-18-12-11-21-971_com.android.chrome-edit.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Boogiman said:

Καλημέρα σας, αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ενδελεχείς και κατατοπιστικές απαντήσεις σας.

Αναφορικά με το τροφοδοτικό και επειδή είμαι εκτός θυμάμαι πως είναι σίγουρα πορτοκάλι το VS σαν την φωτογραφία.

Λοιπόν σχετικά με το κουτί και επειδή το PC είναι 10ετιας, είναι ένα παλιό μοντέλο της fazn σιδερένιο (ο υπολογιστής πουλιόταν σαν Κένταυρος από το πλαίσιο τότε), έχει χτυπήματα η κάσα αλλά είναι στιβαρό έχει ένα ανεμιστηρακι μπροστά και ένα πίσω, δυστυχώς δεν μπορώ να βρω φωτογραφίες του.

Intel δεν έχω δουλέψει ποτέ και προβληματίζομαι αναφορικά με τις επιδόσεις της για gaming, επίσης τώρα τελευταία δεν έχει κλαταρει η εταιρεία με προβληματικους επεξεργαστές i13 & i14;

Τα vrm τι είναι; Αποθετηρες θερμότητας στην μητρική;

Για τα BIOS ρωτάω σε περίπτωση που θέλω να αλλάξω το XMP, και αργότερα να προσπαθήσω για overcloking. Βέβαια είμαι ψιλό άσχετος αλλά το ψάχνω.

Όπως καταλαβαίνω πρέπει να πάω για ολικό ρετουσαρισμα και με μπάτζετ 500€ δύσκολα τα πράγματα 😆.

Αυτό είναι το κουτί σου; 2378647.jpg

Κι΄εγώ, ένα παλιό κουτί έχω από το 2009 και άμα χωράει τα components, είσαι οκ

Εγώ, θα σου πρότεινα μιά μητρική B450 στα 60e (MSI B450M PRO-VDH Max). Βάλε έναν 5600 και αργότερα, κούμπωσε έναν 5800xd. "Κόβω", ότι δεν είσαι σκληροπυρηνικός πισάς (σαν εμένα δλδ και τον μέσο όρο) και δεν θα αλλάζεις pc κάθε εξάμηνο ή χρόνο. Και η MSI, έχει πολύ εύκολο και κατανοητό bios interface

Aν το τροφοδοτικό σου δεν έχει καταπονηθεί, κρατα το και όσο πάει. Αν όμως δεν θέλεις να το ρισκάρεις, πάρε ένα φτηνό gold. Αυτό, μου φαίνεται κελεπούρι στα 70e. Είχε  φτάσει παλιά 126e https://www.skroutz.gr/s/37950034/Seasonic-G12-GM-650W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html

Τα vrm, είναι η ψύξη στα vrm της μητρικής. Αν δεν κλοκάρεις ή άμα δεν βάλεις πολύ ενεργοβόρες cpu, σε καλύπτουν τα βασικά

Σε υπολόγισα στα 560e (5600/B450/Seasonic psu/Aegis μνημες 2x16 3200/1 TB Nvme /6600 gpu) μαζί με τροφοδοτικό. 

Πούλα και ό,τι μπορείς απ΄τα παλιά σου και είσαι κομπλέ στο budget που υπολόγισες

Το πολύ πολύ, με την οικονομία που κάναμε, παίρνεις και μιά φτηνή μητρική Β550, αν και δεν νομίζω ότι την χρειάζεσαι αν αναβαθμίζεις κάθε 10 χρόνια 😉

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα Coscas ευχαριστώ για το σχόλιο σου, 560 είναι ζάχαρη.

Το case δεν είναι αυτό, αλλά παρόμοιο αν βγάλεις τις μπροστινές λεπτομέρειες είναι μεγάλο όποτε θέλω να πιστεύω θα χωράει θα δω όμως και τις διαστάσεις πριν τις αγορές.

Βαθιά προβληματισμένος είμαι ανάμεσα σε 550 / 450. Μιας και με κατάλαβες επακριβώς, ναι δεν είμαι ο τύπος που θέλω high-end σύστημα τελευταίας τεχνολογίας και τα σχετικά θέλω να κάνω 5-6 πράγματα στο PC αλλά θέλω να είμαι φουλ στο value for money. Με ταλαιπώρησε η MSI που έχω με το American trends BIOS ίσως επειδή είμαι και άσχετος δεν ξέρω... Το τροφοδοτικό είναι κάνα 8 χρόνια με αρκετές διακοπές ηλεκτρισμού αλλά αναφορικά με χρησιμοποίηση από τα components νομίζω ήμουν στο μισό (~300/350W).

Κάθε 10ετια και καλά είναι, χαχαχ δεν μας παίρνει για συχνότερα οικονομικώς.

Μετά έλεγα να κρατήσω το παλιό setup να αλλάξω απλά SSD να προσπαθήσω overclock CPU & RAM και να βάλω linux αλλά φοβάμαι μην τα κάψω όλα γιατί δεν είναι για πολλά η τωρινή μητρική μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Coscas said:

Αυτό είναι το κουτί σου; 2378647.jpg

Κι΄εγώ, ένα παλιό κουτί έχω από το 2009 και άμα χωράει τα components, είσαι οκ

Εγώ, θα σου πρότεινα μιά μητρική B450 στα 60e (MSI B450M PRO-VDH Max). Βάλε έναν 5600 και αργότερα, κούμπωσε έναν 5800xd. "Κόβω", ότι δεν είσαι σκληροπυρηνικός πισάς (σαν εμένα δλδ και τον μέσο όρο) και δεν θα αλλάζεις pc κάθε εξάμηνο ή χρόνο. Και η MSI, έχει πολύ εύκολο και κατανοητό bios interface

Aν το τροφοδοτικό σου δεν έχει καταπονηθεί, κρατα το και όσο πάει. Αν όμως δεν θέλεις να το ρισκάρεις, πάρε ένα φτηνό gold. Αυτό, μου φαίνεται κελεπούρι στα 70e. Είχε  φτάσει παλιά 126e https://www.skroutz.gr/s/37950034/Seasonic-G12-GM-650W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html

Τα vrm, είναι η ψύξη στα vrm της μητρικής. Αν δεν κλοκάρεις ή άμα δεν βάλεις πολύ ενεργοβόρες cpu, σε καλύπτουν τα βασικά

Σε υπολόγισα στα 560e (5600/B450/Seasonic psu/Aegis μνημες 2x16 3200/1 TB Nvme /6600 gpu) μαζί με τροφοδοτικό. 

Πούλα και ό,τι μπορείς απ΄τα παλιά σου και είσαι κομπλέ στο budget που υπολόγισες

Το πολύ πολύ, με την οικονομία που κάναμε, παίρνεις και μιά φτηνή μητρική Β550, αν και δεν νομίζω ότι την χρειάζεσαι αν αναβαθμίζεις κάθε 10 χρόνια 😉

Δεν έχει νόημα στην χρονική στιγμή που μιλάμε να πάει σε b450, χάνει pci-e 4.0 και πιθανότατα 2ο nvme.Ουτε ο 5800x3d από την στιγμή που υπάρχει ο 5700x3d είναι ιδιαίτερα καλή αγορά.

Τέλος και οι 2 x3d έχουν νόημα για κάρτες mid+ (π.χ 7800/7900/4070 και πανω). Για 6600 είναι υπερκαλυμενος με 5600/12400.

3 hours ago, Boogiman said:

Από εδώ ->

– Tier F • Replace immediately

• Aerocool | Cylon – Lux RGB Bronze – VX (Plus) (RGB) – Integrator
  • Andyson | E5 / E5+
  • Antec | Atom V [teal label]
  • Aresgame / Pystar | All Units [6]
  • Armageddon / Powerlogic | All units [5]
  • Cooler Master | Masterwatt Lite
  • Corsair | VS 2012 [orange-label]

Βγάλε 2 φωτό με το κινητό και ανέβασε την (μια από μπροστά και μια ανοιγμένο στο πλάι)

Μέχρι στιγμής φαινετε πως το πρόβλημα είναι στους 14900/13900 και ίσως και 14700.Δεν επηρεάζουν την 12η γενια παντως

Πάντως στο τέλος της μέρας 12400f  με 5600 δεν έχουν τρομερή διαφορά, οποίο προτιμας.

Ναι, δεν έχει διαφορά, οποιο bios και να έχεις 2 κλικ υπόθεση είναι το xmp.Ισως σου πάρει λίγο χρόνο αλλά θα το μάθεις/συνηθίσεις.

Από την στιγμή που θα χρειαστείς  psu δύσκολα τα πράγματα για 500ευρω.

12 minutes ago, Boogiman said:

Το case δεν είναι αυτό, αλλά παρόμοιο αν βγάλεις τις μπροστινές λεπτομέρειες είναι μεγάλο όποτε θέλω να πιστεύω θα χωράει θα δω όμως και τις διαστάσεις πριν τις αγορές.

Βαθιά προβληματισμένος είμαι ανάμεσα σε 550 / 450. Μιας και με κατάλαβες επακριβώς, ναι δεν είμαι ο τύπος που θέλω high-end σύστημα τελευταίας τεχνολογίας και τα σχετικά θέλω να κάνω 5-6 πράγματα στο PC αλλά θέλω να είμαι φουλ στο value for money.

Δεν λες το b550 high end, 2ετιας+ mid είναι, θα έλεγα να μην πέσεις χαμηλότερα.

Με ταλαιπώρησε η MSI που έχω με το American trends BIOS ίσως επειδή είμαι και άσχετος δεν ξέρω...

Δεν φταιει το bios για αυτό, επιπλέον καμία σχέση δεν έχουν πλέον τα σημερινά με αυτά εκείνης της εποχής.Ολα πλέον έχουν γραφικό περιβάλλον και τα δουλεύεις με ποντίκι.

Μετά έλεγα να κρατήσω το παλιό setup να αλλάξω απλά SSD να προσπαθήσω overclock CPU & RAM και να βάλω linux αλλά φοβάμαι μην τα κάψω όλα γιατί δεν είναι για πολλά η τωρινή μητρική μου.

Μόνο εάν θέλεις να το κάνεις για "πλάκα", καμία ουσιαστική διαφορά δεν θα σου κάνει ένα ~10% που ίσως τσιμπήσεις σε ένα τόσο παλιό μηχάνημα για gaming/multitasking.

Επιπλεον πιθανών να χρειαστείς έξτρα ψυκτρα cpu (που λογικά δεν θα έχει συμβατότητα με πιο καινούργιες πλατφόρμες).Θα έλεγα να μην ασχοληθείς.

Τώρα όσο αφορά τα Linux δεν ξέρω αλλά πιθανότατα να σου φανεί ότι έχει  καλύτερη απόκριση το μηχάνημα.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
8 minutes ago, @topos said:

Δεν έχει νόημα στην χρονική στιγμή που μιλάμε να πάει σε b450, χάνει pci-e 4.0 και πιθανότατα 2ο nvme.Ουτε ο 5800x3d από την στιγμή που υπάρχει ο 5700x3d είναι ιδιαίτερα καλή αγορά.

Τέλος και οι 2 x3d έχουν νόημα για κάρτες mid+ (π.χ 7800/7900/4070 και πανω). Για 6600 είναι υπερκαλυμενος με 5600/12400.

Who cares γιά pci-e 4; Μικρές οι διαφορές

2o nvme; Πόσοι μέσοι χρήστες τον χρειάζονται; Βάζεις 1 nvme, 1 ssd και 1 hdd και είσαι κομπλέ

5800x3d, θα έβαζε αργότερα αν τον χρειαζόταν με μιά καλύτερη gpu

Δημοσ.
8 minutes ago, Coscas said:

Who cares γιά pci-e 4; Μικρές οι διαφορές

2o nvme; Πόσοι μέσοι χρήστες τον χρειάζονται; Βάζεις 1 nvme, 1 ssd και 1 hdd και είσαι κομπλέ

5800x3d, θα έβαζε αργότερα αν τον χρειαζόταν με μιά καλύτερη gpu

Με το pci-e 3.0 θα χάσει κάτι τις ακόμα και από την 6600(όχι πολύ, αλλά μετρήσιμο) λόγο 8 lanes.

Γιατί να βάλεις ssd σε καινούργιο μηχάνημα?~Ιδια τιμή έχουν πλέον με nvme και εχουν 12 φορές μικρότερο bandwidth(λόγο sata).

Δεν λέω πως εάν είχε ήδη b450 ότι θα του έλεγα να το "πετάξει" αλλά εφόσων στήνει τώρα μηχάνημα δεν υπάρχει λόγος να πάει τόσο πίσω.

• Like 1
Δημοσ.
50 minutes ago, Boogiman said:

Καλησπέρα Coscas ευχαριστώ για το σχόλιο σου, 560 είναι ζάχαρη.

Βαθιά προβληματισμένος είμαι ανάμεσα σε 550 / 450. Μιας και με κατάλαβες επακριβώς, ναι δεν είμαι ο τύπος που θέλω high-end σύστημα τελευταίας τεχνολογίας και τα σχετικά θέλω να κάνω 5-6 πράγματα στο PC αλλά θέλω να είμαι φουλ στο value for money. Με ταλαιπώρησε η MSI που έχω με το American trends BIOS ίσως επειδή είμαι και άσχετος δεν ξέρω... Το τροφοδοτικό είναι κάνα 8 χρόνια με αρκετές διακοπές ηλεκτρισμού αλλά αναφορικά με χρησιμοποίηση από τα components νομίζω ήμουν στο μισό (~300/350W).

Κάθε 10ετια και καλά είναι, χαχαχ δεν μας παίρνει για συχνότερα οικονομικώς.

Το bios των καινούργιων MSI, είναι πολύ απλοποιημένο και κατανοητό. Εχω το ακριβώς προηγούμενο μοντελο αυτής που σου προτεινα (B450M PRO-VDH PLUS) και είναι βελτιωμένη. Εχει και ψύκτρα στα vrm

Τα παιδιά εδώ μέσα, είναι πολύ σωστά και κατατοπισμένα και προτείνουν τα καλύτερα και vfm. Βέβαια, δεν κατανοούν ότι μπορεί να κάνουμε 5 και 10 χρόνια να ασχοληθουμε ξανά...χα χα! Ετσι, προτείνουν κατι ακριβότερο γιά να κρατήσει. Ομως, ούτε αυτό καλύπτει, καθώς η τεχνολογία προχωρά με τεράστιους ρυθμούς και πρέπει να ανανεώνεσαι συνέχεια

Γι' αυτό, κάθε εποχή , θα παίρνεις το απόλυτο vfm, που στην προκειμένη είναι ο 5600 και η 6600. Η μητρική, ειναι δευτερευούσης σημασίας, αρκεί να σηκώνει και άλλους επεξεργαστές (που η Max το κάνει)

Στα τροφοδοτικά, το ίδιο. Μου έχει κρατησει no name τροφοδοτικό, πολλά χρόνια και δεν έπαθα τπτ. Οταν πέθανε, το άλλαξα. Το να παθεις ζημιά, το παθαίνεις και με επώνυμο και καλό (αν έχεις τύχη , διάβαινε). Πιό πολύ, η ταλαιπωρία είναι άμα δεν σηκώνει νέα components

Αν και ευκαιρία είναι να πάρεις το Seasonic χωρίς να ξεπαραδιαστείς (έτσι πήρα εγώ το Corsair ΤΧΜ κοψοχρονιά και το χαίρομαι). Είσαι μέσα στο budget

To κακό με τις B550, είναι ότι γιά να πάρεις με ψύκτρα στα vrm, πρέπει να σκάσεις 100e τουλάχιστον και ανεβαίνεις

Δεν θα καταφέρεις τπτ σπουδαίο με overclock σε παλιό μηχάνημα. Από την άλλη, άμα είσαι τέτοιος τύπος (οβερκλοκάς), θέλεις σοβαρό pc. Αλλά...θα τα σκάσεις. Αν εισαι μέχρι XMP, οκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, Boogiman said:

Καλησπέρα σας και πάλι,

Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας.

Τα μέρη που καταλήγω είναι τα παρακάτω:

https://pcpartpicker.com/list/rppLz6

Συνολικό κόστος: 705,95€ χωρίς GPU 493,7€

Εξαρτατε και απο τις τιμες που τα εχεις βρει,π.χ το τροφοδοτικο ειναι ακριβο στα 90 ευρω.

Θα προτιμουσα αυτο->

Επιπλεον η ψυκτρα ειναι εντελως μαπα, πιθανοτατα η εργοστασιακη που ερχετε μαζι με τον  5600 να ειναι καλυτερη.

Οι thermalright που εχεις βαλει ειναι οκ(τους εχει πανω η αεροψυξη μου -η ολη συζητηση γινετε γιατι εχουν αναφερθει οτι χαλανε σχετικα γρηγορα/οχι γιατι ειναι μαπα η θορυβωδεις), ομως θα προτιμουσα τους arctic p12 pwm pst η εαν το κουτι σου παιρνει 14αρηδες τους-> Arctic F14 PWM PST CO -παντα για vfm αγορες-

Επιπλεον τα παραπανω εχουν 6 χρονια εγγυηση και αναπτορες που συνδεεις το ενα πανω στο αλλο(βολικο -μεχρι 3 ομως στο καθε header Της μητρικης)

Παστα θα επαιρνα την mx-6 (αλλα και παλι -ελαχιστη- διαφορα εχει).Παντως η ψυκτρα εχει πανω thermalpaste για την πρωτη εφαρμογη οποτε δεν την χρειαζεσαι αμμεσα.

Τα υπολοιπα οκ

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Εδώ είμαστε,

Η SSD αφορά το παλιό pc θα το κρατησώ θα αλλάξω SSD γιατί όπως φαίνεται έχει καεί η παλία κια θα του βάλω ένα linux mint distro να υπάρχει σαν καβάτζα.

Χαχα, την ψύκτρα την έβαλα γιατί στο partpicker δεν είχε την default της AMD και έβαλα την φθηνότερη + ότι θα μεταφερθεί ο παλιός HDD στο νέο σύστημα.

image.png.e8bf95532e011f9cd834173cc1347b02.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...