Dimitrisptr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Γεια σας. Έχω περάσει στο Ημτυ στην Πάτρα.Όμως αν κάνω αίτηση για μετεγγραφή για το Ημμυ ΕΜΠ είναι πολύ πιθανό να με δεχτούν. Με ελκύει πολύ ο ενεργειακός τομέας ενώ ο λόγος που το σκέφτομαι είναι επειδή έχω σπίτι στην Αθήνα κοντά στο Πολυτεχνείο. Δεν είναι για καμία από τις δύο πόλεις πρόβλημα η χιλιομετρική απόσταση. Τι θα κάνατε και πως συγκρίνονται οι σχολές, οι εγκαταστάσεις και η φοιτητική ζωή στην Πάτρα και στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ πολύ.
mechpanos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Πρώτα απ'όλα μιλάμε για 2 τοπ σχολές οπότε δεν υπάρχει λάθος επιλογή ότι και να κάνεις. Η Πάτρα έχει καλύτερη "φοιτητική ζωή" γιατί είναι πιο "μαζεμένη" πόλη, και μπορείς να βρεθείς ευκολότερα με τις παρέες, πιο μαζεμένα τα μαγαζιά κλπ. Η Αθήνα, είναι Αθήνα όπως και να το κάνουμε. Επίσης η Πάτρα έχει ένα οικοσύστημα επιχειρήσεων στον τομέα της μικροηλεκτρονικής που ξεκίνησε αν δεν κάνω λάθος γύρω από το corallia cluster, μέσα από το Πανεπιστήμιο. Το ΕΜΠ...είναι ΕΜΠ, θα λάβεις πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών, είναι πάντα στην αιχμή της έρευνας, ειδικά στο ενεργειακό κομμάτι οι ΗΜΜΥ είναι πάρα πολύ ψηλά. Και φοιτητική ζωή θα την κάνεις εσύ, απλά θέλει λίγη περισσότερη προσπάθεια από τις παρέες για να σμίξουνε, άλλος μένει Ζωγράφου-Γουδή, άλλος Πειραιά, άλλος Μαρούσι ξέρω 'γω... Τώρα είναι και θέμα προτεραιοτήτων, εγώ από την στιγμή που υπάρχει σπίτι και οι σχολές είναι ισάξιες ουσιαστικά, θα έβαζα σε προτεραιότητα και το οικονομικό και θα διάλεγα ΗΜΜΥ. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα