Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 hours ago, alexvi said:

Έχουν γίνει και τα δυο

Έλα, πες την αλήθεια, σε ποια season του Air Crash Investigation είσαι;

Όπως θα έχεις δει (και θα έπρεπε να είναι το συμπέρασμά σου) τα αεροπλάνα δεν πέφτουν "έτσι". Επέλεξε μια καλή αεροπορική (ακόμα και τα ιπτάμενα duty free Ryanair είναι σοβαρά σε αυτό) και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 

56 minutes ago, Dinos1973 said:

Φοβάστε τα αεροπλάνα αλλά δεν φοβάστε... τον δρόμο στο Ελλαδιστάν

Fixed. 

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμένα 2-3 μπύρες πριν την πτήση με βοηθούν.

Τα αεροπλάνα πάντως δεν είναι απλά μηχανές όπως η εσπρεσιέρα, έχουν 100 fail safe συστήματα, τουλάχιστον 2 πιλότους, ελέγχονται διαρκώς, και ακόμα και αν κάτι πάει στραβά συνήθως προλαβαίνουν να προσγειωθούν στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Βέβαια στην Ελλάδα δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει, σε τρένο μπαίνεις να πας Θεσσαλονίκη και δεν φτάνεις, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, alexvi είπε

Γνωρίζει κανείς από πού προέρχεται ο φόβος για τα αεροπλάνα. Γενικά δεν έχω θέμα αλλά τελευταία διστάζω να κλεισω με κάποιες αεροπορικές η να κάνω μεγάλα ταξίδια με διάφορες φοβίες. Πχ ότι θα κοπούν τα φτερά η κάποιο κομμάτι. Ότι θα πέσει από λάθος πιλότου ότι μηχανή είναι και όπως χαλάει μια εσπρεσιερα και αυτή η μηχανή μπορεί να χαλάσει . 

Υπάρχει κάποια τεχνική για αυτό? Επίσης αισθάνομαι ότι αν γίνει κάτι δεν θα μπορώ να πω τίποτα σε κανέναν βέβαια ούτε θα επιζήσω για να με απασχολει

Thanks

Και εγώ φοβόμουν πάρα πολύ, μου πλήρωναν τα εισιτήρια και δεν δεχόμουν, με αποκαλούσαν δειλό.

Ξεκινάω λοιπόν τα αεροπορικά ταξίδια, τουλάχιστον 10-12 ταξίδια τον χρόνο.

Στην 1η περίπτωση, ράγισε το 1 φτερό, το αεροπλάνο έκανε μανούβρες όπως τα αεροπλάνα επίδειξης.Φοβήθηκα πολύ.Ο πιλότος έλεγε "Stay Calm" και του λέω τι calm ρε και καλαμάρια;Κανά αλεξίπτωτο έχεις;Τελικά το ίσιωσε πρίν το φτερό αποκολληθεί τελείως και τελευταία στιγμή και το προσγείωσε στο κοντινότερο αεροδρόμιο.Ηταν "πιλότος" ο άνθρωπος, όλοι τον είπαν.

Στην 2η περίπτωση, κάτι μπήκε στην τουρμπίνα, έβγαζε φωτιές, αλλά λειτουργούσε ακόμα.Λέει ο πιλότος έχουμε πρόβλημα, παρακαλώ προσδεθείτε, μην ανησυχείτε, έχουμε και 2η τουρμπίνα.

Του λέω: "Μεταξύ μας τώρα, τι πιθανότητες έχουμε να σωθούμε;" Και λέει 50%.Και του απαντώ, τουλάχιστον η μηχανή του espresso λειτουργεί;Αμέ!!, μου απαντάει, αυτή δεν χαλάει ποτέ, τα αεροπλάνα όμως συχνά.Ας γίνει ότι είναι να γίνει είπα και έφτιαξα 1 cappuccino.

Προσγείωσέ το του λέω στο κοντινότερο αεροδρόμιο, την 1η φορά έτσι σωθήκαμε, τα καύσιμα φτάνουν;Ναι λέει, αλλά δεν έχουμε άλλες κάψουλες για την μηχανή του espresso.Εντάξει του είπα, δεν θα πω σε κανέναν για το 50%, αλλά ούτε εσύ ότι τελείωσαν οι κάψουλες, γιατί θα πανικοβληθούν όλοι.Τελικά το προσγείωσε με φθαρμένες ρόδες, είχε βρέξει κιόλας και το αεροπλάνο πέταγε κώλους.

Καλά ρε κάγκουρα του είπα, παντηλίκια έκανες και έγιναν έτσι, η το προσγείωνες σε τίποτα χωράφια και χωματόδρομους;

Τελικά σωθήκαμε και κυκλοφόρησαν φήμες ότι κάποιος προσπάθησε να βγάλει selfie κοντά στην τουρμπίνα και τον ρούφηξε μέσα, για αυτό στην καταμέτρηση έλειπε 1, έτσι εξηγείται.Το κινητό δεν βρέθηκε ποτέ, ούτε δημοσιεύτηκε η selfie.

Σταμάτησα να ταξιδεύω πλέον με αεροπλάνο, γιατί αν υπήρξε και 3η φορά, δεν νομίζω να ήμουν πάλι τόσο τυχερός.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Haha 7
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Και εγώ φοβόμουν πάρα πολύ, μου πλήρωναν τα εισιτήρια και δεν δεχόμουν, με αποκαλούσαν δειλό.

Στην 1η περίπτωση, ράγισε το 1 φτερό, το αεροπλάνο έκανε μανούβρες όπως τα αεροπλάνα επίδειξης.Φοβήθηκα πολύ.Ο πιλότος έλεγε "Stay Calm" και του λέω τι calm ρε και καλαμάρια;Κανά αλεξίπτωτο έχεις;Τελικά το ίσιωσε πρίν το φτερό αποκολληθεί τελείως και τελευταία στιγμή και το προσγείωσε στο κοντινότερο αεροδρόμιο.Ηταν "πιλότος" ο άνθρωπος, όλοι τον είπαν.

Στην 2η περίπτωση, κάτι μπήκε στην τουρμπίνα, έβγαζε φωτιές, αλλά λειτουργούσε ακόμα.Λέει ο πιλότος έχουμε πρόβλημα, παρακαλώ προσδεθείτε, μην ανησυχείτε, έχουμε και 2η τουρμπίνα.

Του λέω: "Μεταξύ μας τώρα, τι πιθανότητες έχουμε να σωθούμε;" Και λέει 50%.Και του απαντώ, τουλάχιστον η μηχανή του espresso λειτουργεί;Αμέ!!, μου απαντάει, αυτή δεν χαλάει ποτέ, τα αεροπλάνα όμως συχνά.Ας γίνει ότι είναι να γίνει είπα και έφτιαξα 1 cappuccino.

Προσγείωσέ το του λέω στο κοντινότερο αεροδρόμιο, την 1η φορά έτσι σωθήκαμε, τα καύσιμα φτάνουν;Ναι λέει, αλλά δεν έχουμε άλλες κάψουλες για την μηχανή του espresso.Εντάξει του είπα, δεν θα πω σε κανέναν για το 50%, αλλά ούτε εσύ ότι τελείωσαν οι κάψουλες, γιατί θα πανικοβληθούν όλοι.Τελικά το προσγείωσε με φθαρμένες ρόδες, είχε βρέξει κιόλας και το αεροπλάνο πέταγε κώλους.

Καλά ρε κάγκουρα του είπα, παντηλίκια έκανες και έγιναν έτσι, η το προσγείωνες σε τίποτα χωράφια και χωματόδρομους;

Τελικά σωθήκαμε και κυκλοφόρησαν φήμες ότι κάποιος προσπάθησε να βγάλει selfie κοντά στην τουρμπίνα και τον ρούφηξε μέσα, για αυτό στην καταμέτρηση έλειπε 1, έτσι εξηγείται.Το κινητό δεν βρέθηκε ποτέ, ούτε δημοσιεύτηκε η selfie.

Σταμάτησα να ταξιδεύω πλέον με αεροπλάνο, γιατί αν υπήρξε και 3η φορά, δεν νομίζω να ήμουν πάλι τόσο τυχερός.

Αν ξαναμπείς σε αεροπλάνο,ακόμα και αυτά στα πανηγύρια, να μας το πεις να ξέρουμε να ταξιδέψουμε άλλη μέρα.

• Haha 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Χαχαχαχαχαχαχα χιούμορ από το κολλέγιο της Οξφόρδης 

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως χοντρικά η πιθανότητα για να πεθαίνει κανείς από πτώση αεροπλάνου όπου δεν έχεις τον έλεγχο είναι 1/5000000,  και η πιθανότητα να πεθάνεις από τροχαίο όπου μπορείς να έχεις έλεγχο είναι χοντρικά 1/150

Δημοσ.

Ολες οι φοβιες ερχονται απο καποιο παιδικο τραυμα,συνηθως.
Οπως εγω,ειδα πολυ μικρος τα Σαγονια του καρχαρια και απο τοτε οποτε συνανταω καρχαρια μεσα στη θαλασσα χεζομαι πανω μου.

Στις 17/8/2024 στις 6:53 ΜΜ, AntiCambeR είπε

Ναι λέει, αλλά δεν έχουμε άλλες κάψουλες για την μηχανή του espresso.

Δεν ειναι αστεια αυτα μαστορα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Οπως εγω,ειδα πολυ μικρος τα Σαγονια του καρχαρια

αυτη η ταινια έκανε τεραστια καταστροφη και στους καρχαριες και στους ανθρωπους. λεγετε οτι καμία αλλη ταινια δεν ειχε τετοια επιδραση στην ανθρωποτητα και το περιβαλλον.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι τα αεροπλάνα υπάρχει επαγγελματίας πιλότος και εκατοντάδες άλλοι επιβάτες. 

Δημοσ.

Πιο πολλές οι πιθανότητες να φύγει κάποιος από παθολογικά αίτια στη διάρκεια πτήσης παρά από ενδεχόμενο ατύχημα...άρα το ατύχημα δεν είναι λόγος να μην πετας.

(Καλού κακού όμως πριν πετάξετε κάντε και ένα καρδιογράφημα, γενικό τσεκ απ κλπ. Μια κολονοσκοπιση ίσως είναι υπερβολικό αλλά καλού κακού κάντε την και αυτήν .. αυτά τα επιχειρήματα μου είπε φιλος ιδιοκτήτης διαγνωστικού κεντρου). 

6 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι τα αεροπλάνα υπάρχει επαγγελματίας πιλότος και εκατοντάδες άλλοι επιβάτες. 

Δηλαδή τι εννοείς ότι αυτοί θα πάνε πρώτοι και εγώ θα τη γλυτώσω;

Δημοσ.
12 hours ago, SAFEBAR said:

Εννοεί ότι - αν γίνει η στραβή - τουλάχιστον δεν θα λες "τι μακάκας που ήμουν" αλλά "καλά όλοι εμείς και ο πιλότος, τι μακάκες που ήμασταν".

Δημοσ.
On 19/08/2024 at 00:29, StamTheMan said:

Ολες οι φοβιες ερχονται απο καποιο παιδικο τραυμα,συνηθως.
Οπως εγω,ειδα πολυ μικρος τα Σαγονια του καρχαρια και απο τοτε οποτε συνανταω καρχαρια μεσα στη θαλασσα χεζομαι πανω μου.

εγω που τον συνανταω στην μπανιερα μου να δεις....

18 hours ago, Mhdenistis said:

Δημοσ.
16 ώρες πριν, SAFEBAR είπε

Καθόλου αλλά δεν πιστεύω ότι ο πιλότος έχει όρεξη να αυτοκτονήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...