Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζει κανείς από πού προέρχεται ο φόβος για τα αεροπλάνα. Γενικά δεν έχω θέμα αλλά τελευταία διστάζω να κλεισω με κάποιες αεροπορικές η να κάνω μεγάλα ταξίδια με διάφορες φοβίες. Πχ ότι θα κοπούν τα φτερά η κάποιο κομμάτι. Ότι θα πέσει από λάθος πιλότου ότι μηχανή είναι και όπως χαλάει μια εσπρεσιερα και αυτή η μηχανή μπορεί να χαλάσει . 

Υπάρχει κάποια τεχνική για αυτό? Επίσης αισθάνομαι ότι αν γίνει κάτι δεν θα μπορώ να πω τίποτα σε κανέναν βέβαια ούτε θα επιζήσω για να με απασχολει

Thanks

Επεξ/σία από alexvi
  • Confused 1
  • Haha 2
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 minutes ago, alexvi said:

Γνωρίζει κανείς από πού προέρχεται ο φόβος για τα αεροπλάνα. Γενικά δεν έχω θέμα αλλά τελευταία διστάζω να κλεισω με κάποιες αεροπορικές η να κάνω μεγάλα ταξίδια με διάφορες φοβίες. Πχ ότι θα κοπούν τα φτερά η κάποιο κομμάτι. Ότι θα πέσει από λάθος πιλότου ότι μηχανή είναι και όπως χαλάει μια εσπρεσιερα και αυτή η μηχανή μπορεί να χαλάσει . 

Υπάρχει κάποια τεχνική για αυτό? Επίσης αισθάνομαι ότι αν γίνει κάτι δεν θα μπορώ να πω τίποτα σε κανέναν βέβαια ούτε θα επιζήσω για να με απασχολει

Thanks

Παρασκευούλα σήμερα ..! Έχει και ζέστη....

Ts, όσο πιο πολλές φορές πετάξεις με αεροπλάνο, τόσο πιο πολύ το συνηθίζεις.

Σκέψου υπάρχει κόσμος που πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά του με το αεροπλάνο.

Spoiler

2/10 από μένα.

• Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, filip123go είπε

Παρασκευούλα σήμερα ..! Έχει και ζέστη....

Έτσι τροφή για ΠΣΚ. Ναι και δυο τρεις φορές την βδομάδα . Άλλοι κοιμούνται στην απογειωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, alexvi said:

Thanks

πολλες φοβιες ξεκινανε σπο μικρη ηλικια απο διαφορα βιωματα.αλλες φοβιες υπαρχουν επειδη ο κοσμος δεν γνωριζει πολλα.πχ καταδυσεις. τωρα στο θεμα των αεροπλανων οπως επισης και σε παρα πολλα hobby οπως πχ καταδυσεις δεν ειναι η κακια στιγμη.ειναι ανθρωπινο λαθος και συνηθως μεγαλο οπως και πολλα λαθη απανωτα

απλα ακομα και οταν γινεται καταδυτικο ατυχημα δεν λενε τι μαλακια εκανε ο αλλος αλλα λενε απλα τι εγινε.εχω ασχοληθει με αρκετα  extreme hobby και εχουν αναφερθει ατυχηματα και πολλα ειναι για γελιο το πως εγιναν.οπως εχω δει και ατυχημα σε παραπεντε που πιο ανθρωπινο λαθος πεθαινεις. επισης  στις καταδυσεις πολλα ατυχηματα γινονται λογω ελλειπους εκπαιδευσης. για να ξεπεραστει μια φοβια πολλες φορες πρεπει να μαθεις λεπτομερειες για αυτο ειτε λεγεται αεροπλανο ειτε αναρριχηση ειτε δεν ξερω τι.

ps εννοειται οτι η μηχανη μπορει να χαλασει στο αεροπλανα αλλα οσα εχουν δυο τουρμπινες πετανε και με μια. αυτα σαν intro γιατι ειναι τεραστιο θεμα

και ναι ειμαι απο αυτους που κοιμαμαι στην απογειωση και απο αυτους που εχω πεταξει ultralight αεροπλανο οποτε καταλαβα πολλα για τα αεροπλανα

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, alexvi είπε

Thanks

Υπάρχει και ο φόβος να εμφανιστει κάποιος με εναν stinger και να καταρίψει το αεροπλάνο ή μπορει καποιου πιλοτου μαχητικού η γυναίκα να ειναι με τον γκομενο μεσα στο αεροπλάνο και αυτος να το ρίξει. 🤣

Επεξ/σία από vorlon68
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vorlon68 είπε

Υπάρχει και ο φόβος να εμφανιστει κάποιος με εναν stinger και μα καταρίψει το αεροπλάνο ή μπορει καποιου πιλοτου μαχητικού η γυναίκα να ειναι με τον γκομενο μεσα στο αεροπλάνο και αυτος να το ρίξει. 🤣

Έχουν γίνει και τα δυο

• Haha 1
Δημοσ.

σκεψου τωρα να ανεβεις και να πεσει κατι μεσα στον κινητηρα....

επιστροφη δεν υπαρχει ... αλλα θα πεσεις γρηγορα κατω και δεν θα προλαβεις να σκεφτεις και πολλα πανω στον πανικο σου :D

δεν θελω να σε τρομαξω εννοειτε, στατιστικα ειναι το πιο ασφαλες αλλα αν γινει το κακο δυσκολα τα πραγματα εκει πανω

Δημοσ.

γενικα δεν ειχα μεγαλο θεμα αν και φοβαμαι οτιδηποτε δεν ειναι υπο τον δικο μου ελεγχο. ομως μετα απο 24 σεζον air crach investigation μπορω να σου πω με σιγουρια...να μην τα δεις.

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

?

Aν θυμάσαι Ukrainian airlines το πιο πρόσφατο που το έριξαν καταλάθος οι ιρανοι αν δεν ήταν σκόπιμο λόγο κάποιου επιβάτη για να μην μιλήσω για παλαιότερα και έχει τύχει περίπου ίδιο περιστατικό με τρελό πιλότο η πιλότο που έβαλε το παιδί του στο πιλοτήριο και πήγε ακλαυτο. 

Δημοσ.

Για να βρεις την προέλευση του φόβου σου (για τα αεροπλάνα ή οτιδήποτε άλλο), θα χρειαστείς χρόνο με ειδικό. Αν σε ενδιαφέρει δηλαδή να το ψάξεις.

Από κει και πέρα, σκέψου λογικά. Είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέσα, με χιλιάδες πτήσεις να γίνονται καθημερινά σε όλο τον πλανήτη. Αλλά ναι, αν γίνει η στραβή οι πιθανότητες επιβίωσης μειώνονται δραματικά. Όμως αυτό δεν αποτρέπει εκατομύρια ανθρώπους να πετούν καθημερινά, γιατί προφανώς τους ενδιαφέρει να φτάσουν στον προορισμό τους γρήγορα. Δες το στατιστικά. Αν σε βοηθά, πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα με αυτοκίνητα ή μηχανές. Δεν οδηγείς;

Επίσης κάτι που βοηθά (αν και δεν το καθορίζεις εσύ) είναι ...μια κακή εμπειρία με αεροπλάνο. Σοβαρές αναταράξεις, δυσκολία προσγείωσης, κάτι που σε τρομάζει άπαξ και μετά ίσως αντιμετωπίσεις τη φυσική τάση φόβου... Γυρνούσα κάποτε από Γερμανία, βράδυ με πολύ αέρα και τρελλή βροχή στο Ελ. Βενιζέλος. Το αεροπλάνο απλά δεν μπορούσε να κατέβει, προσγειώθηκε με την 4η νομίζω και κακήν-κακώς. Ε εκεί τα βλέπεις όλα και αλλάζεις μυαλό.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

αν και φοβαμαι οτιδηποτε δεν ειναι υπο τον δικο μου ελεγχο

απο εκει νομιζω πηγαζει ο φοβος,σωστος

• Like 1
Δημοσ.
16 hours ago, alexvi said:

Thanks

Φοβάστε τα αεροπλάνα αλλά δεν φοβάστε να περάσετε απέναντι τον δρόμο στο Ελλαδιστάν με τους κάγκουρες οδηγούς…. Μάλιστα !

• Like 3
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...