Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω πτυχίο ηλεκτρολόγου και ηλεκτρονικού μηχανικού και θα ήθελα να να πάρω το μονοπάτι εύρεσης εργασίας ως προγραμματιστής. Στη σχολή ασχοληθήκαμε σχετικά με κάποιες γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι  c, c++,java, python και solidity. Δεν έχω εμπειρία στο τομέα της εργασίας παρά μόνο ότι έκανα στη σχολή, που μετά λόγω στρατού και γενικά από έλλειψη δικού μου ενδιαφέροντος, δεν ασχολήθηκα οπότε χρειάζομαι κυρίως φρεσκάρισμα στο τρόπο γραφής  της κάθε γλώσσας. Σαν λογική τον προγραμματισμό τον κατέχω.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι τα παρακάτω:

** Αν υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες ακόμα και επί πληρωμή που με μαθαίνουν την γλώσσα και παρέχουν πιστοποίηση και να είναι αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό.

** Είναι εύκολο να βρεις entry job και από απόσταση γιατί όπου κοιτάω αγγελίες μέσω google σε διάφορες ιστοσελίδες θέλουν προϋπηρεσία 5+ χρόνια;

** Σκεφτόμουν για αρχή να ξεκινήσω την python. Αν δεν συμφωνείτε παρακαλώ βοηθήστε διότι κάνω τα πρώτα μου βήματα και δεν ξέρω που να πατήσω. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pngts1996 είπε

** Αν υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες ακόμα και επί πληρωμή που με μαθαίνουν την γλώσσα και παρέχουν πιστοποίηση και να είναι αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό.

Ξέχνα τις πιστοποιήσεις. Δεν ξέρω ποιος δεινόσαυρος τις ζητάει ακόμα... Η εμπειρία και οι ικανότητες μετράνε.

Δικτυώσου. Φτιάξε LinkedIin κλπ. Μπες και σε κάνα fiverr ή freelancer άμα δεν βαριέσαι...

Όσο δεν βρίσκεις εργασία, φτιάχνε προγράμματα μόνος σου. Επόσης, ακόμα και άσχετη εργασία να βρεις ωστόσο, κάτι θα μετρήσει...

8 λεπτά πριν, pngts1996 είπε

** Είναι εύκολο να βρεις entry job και από απόσταση γιατί όπου κοιτάω αγγελίες μέσω google σε διάφορες ιστοσελίδες θέλουν προϋπηρεσία 5+ χρόνια;

Στην Ελλάδα όχι. Θέλουν να σε έχουν στο γραφείο, να μετράνε τα πλήκτρα που πατάς... 😝

10 λεπτά πριν, pngts1996 είπε

** Σκεφτόμουν για αρχή να ξεκινήσω την python. Αν δεν συμφωνείτε παρακαλώ βοηθήστε διότι κάνω τα πρώτα μου βήματα και δεν ξέρω που να πατήσω. 

Ναι, μιά χαρά. Έχει πέραση η συγκεκριμένη, ειδικά στον ακαδημαϊκό κλάδο.

Αλλά μην αφοσιωθείς σε μία μόνο γλώσσα/τεχνολογία. Νόμος.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, geomagas είπε

Ξέχνα τις πιστοποιήσεις. Δεν ξέρω ποιος δεινόσαυρος τις ζητάει ακόμα... Η εμπειρία και οι ικανότητες μετράνε.

Δικτυώσου. Φτιάξε LinkedIin κλπ. Μπες και σε κάνα fiverr ή freelancer άμα δεν βαριέσαι...

Όσο δεν βρίσκεις εργασία, φτιάχνε προγράμματα μόνος σου. Επόσης, ακόμα και άσχετη εργασία να βρεις ωστόσο, κάτι θα μετρήσει...

Στην Ελλάδα όχι. Θέλουν να σε έχουν στο γραφείο, να μετράνε τα πλήκτρα που πατάς... 😝

Ναι, μιά χαρά. Έχει πέραση η συγκεκριμένη, ειδικά στον ακαδημαϊκό κλάδο.

Αλλά μην αφοσιωθείς σε μία μόνο γλώσσα/τεχνολογία. Νόμος.

Αρχικά ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου. Πόσο καιρό πρέπει να κάτσω να ασχοληθώ να μάθω μια γλώσσα έτσι ώστε να είμαι έτοιμος να βρω εργασία; Γίνεται να ξεκινήσω τώρα και παράλληλα σε entry lvl να βρω δουλειά; Γίνεται εκπαίδευση σε entry level στην εργασία συνήθως;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωτάς υποκειμενικά πράγματα. Ο χρόνος ου χρειάζεται εξαρτάται από σένα.

Συμφέρει κάθε εργοδότη να επενδύσει στην εκπαίδευση των υπαλλήλων του. Στην Ελλάδα, να σου πω, δεν το έχω δει πολύ να γίνεται αυτό (εκτός Δημοσίου).

Μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις:

- Στήσε godot (μια που σε ψήνει ο πύθωνας;)), φτιάξε παιχνιδάκια και ανέβασέ τα σε itch.io, steam κλπ. Παίζει και χαρτζιλίκι αν φτιάξεις κάτι καλό!

- Στα μεγάλα κέφια, γίνε godot contributor (είναι open source). Τη C++ την κατέχεις μια φορά...

- Ομοίως με minetest (αλλά χωρίς χαρτζιλίκι). Είναι open source (C++), και επιπλέον μπορείς να φτιάχνεις mods/games (Lua) και να τα ανεβάζεις στην ContentDB

- Ψήσου να μάθεις php/css/html/javascript, φτιάξε themes/plugins για WordPress και ανέβασέ τα στο wp repo. Αν αξίζουν τον κόπο, πέρνα κι από themeforest μια βόλτα...

- Ναι, ΚΑΙ το wp είναι open source :)

- Φτιάξε literally οτιδήποτε και ανέβασέ το στο github

- Φτιάξε apis και ανέβασέ τα στο rapidapi

Αυτά από την κορυφή του μυαλού μου.

Επεξ/σία από geomagas
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, geomagas είπε

Ρωτάς υποκειμενικά πράγματα. Ο χρόνος ου χρειάζεται εξαρτάται από σένα.

Συμφέρει κάθε εργοδότη να επενδύσει στην εκπαίδευση των υπαλλήλων του. Στην Ελλάδα, να σου πω, δεν το έχω δει πολύ να γίνεται αυτό (εκτός Δημοσίου).

Μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις:

- Στήσε godot (μια που σε ψήνει ο πύθωνας;)), φτιάξε παιχνιδάκια και ανέβασέ τα σε itch.io, steam κλπ. Παίζει και χαρτζιλίκι αν φτιάξεις κάτι καλό!

- Στα μεγάλα κέφια, γίνε godot contributor (είναι open source). Τη C++ την κατέχεις μια φορά...

- Ομοίως με minetest (αλλά χωρίς χαρτζιλίκι). Είναι open source (C++), και επιπλέον μπορείς να φτιάχνεις mods/games (Lua) και να τα ανεβάζεις στην ContentDB

- Ψήσου να μάθεις php/css/html/javascript, φτιάξε themes/plugins για WordPress και ανέβασέ τα στο wp repo. Αν αξίζουν τον κόπο, πέρνα κι από themeforest μια βόλτα...

- Ναι, ΚΑΙ το wp είναι open source :)

- Φτιάξε literally οτιδήποτε και ανέβασέ το στο github

- Φτιάξε apis και ανέβασέ τα στο rapidapi

Αυτά από την κορυφή του μυαλού μου.

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ θα τα κοιτάξω ότι μου είπες και σιγά σιγά θα το βρω πιστευω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...