Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας!  Εδωσα πρωτη φορα Πανελληνιες φετος με στοχο να πιασω την Διοικηση Τουρισμου στο ΠΑΔΑ.Δυστυχως ομως την εχασα για 450 μορια, και ετσι περασα Διοικηση Τουρισμου στην Πατρα.Οποτε αποφασησα να δηλωσω αιτηση μετεγραφης για Αθηνα.Πληρω το οριο των 2700 μοριων, αλλα ο αδελφος μου ο οποιος ειναι 26 χρονων και σπουδαζει στην Σπαρτη Ψηφιακων συστηματων,,και δουλευει σαν εκτελονιστης ταυτοχρονα, πιστευω εχει υπερβει τον χρονο φοιτησης του κατα 1 χρονο.Οσο αφορα το Κατα κεφαλης εισοδημα πιστευω το πληρουμε.Πιστευεται οτι εχω πιθανοτητες για την μετεγραφη ή επειδη ο αδελφος μου εχει ενα εισοδημα επιπλεον θα μου την ακυρωσουν?Εχω ακουσει οτι ειναι δυσκολο να παρει κανεις μετεγραφη.Ακομα και μια γνωστη μου που πεθανε η μητερα της, δεν της δωσανε μετεγραφη.Εσεις πιστευεται οτι εχω πιθανοτητες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κάνεις μετεγγραφή με κοινωνικό οικονομικά κριτήρια ή με αδελφών; Με αδελφών εφόσον έχει υπερβεί το όριο δεν θα την πάρεις. Όταν λες ότι έχει υπερβεί έναν χρόνο εννοείς εχει υπερβεί ν+2; Η έχει υπερβεί +1? 

Με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια δες εδώ https://sep4u.gr/metmoria/

Και μετά πήγαινε στην λίστα με τις βάσεις μορίων ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ και δες εάν την πιάνεις. 

Επεξ/σία από julypickles
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, julypickles είπε

Θα κάνεις μετεγγραφή με κοινωνικό οικονομικά κριτήρια ή με αδελφών; Με αδελφών εφόσον έχει υπερβεί το όριο δεν θα την πάρεις. Όταν λες ότι έχει υπερβεί έναν χρόνο εννοείς εχει υπερβεί ν+2; Η έχει υπερβεί +1? 

Με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια δες εδώ https://sep4u.gr/metmoria/

Και μετά πήγαινε στην λίστα με τις βάσεις μορίων ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ και δες εάν την πιάνεις. 

Θα κανω μετεγγραφη με τα κριτηρια των αδελφων.Μπηκε ο αδελφος μου στην σχολη το 2017 οποτε επρεπε να ειχε τελειωσει το 2023 λογω το Ν+2, αρα επειδη εχουμε 2024 τον εχει υπερβει για 1 χρονο.Με κοινωνικοοικονομικα κριτηρια νομιζω θα ειναι λιο πιο δυσκολο αλλα θα το κοιταξω.Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, EchoSrm είπε

Θα κανω μετεγγραφη με τα κριτηρια των αδελφων.Μπηκε ο αδελφος μου στην σχολη το 2017 οποτε επρεπε να ειχε τελειωσει το 2023 λογω το Ν+2, αρα επειδη εχουμε 2024 τον εχει υπερβει για 1 χρονο.Με κοινωνικοοικονομικα κριτηρια νομιζω θα ειναι λιο πιο δυσκολο αλλα θα το κοιταξω.Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας!

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2023/Εγκύκλιος_μετεγγραφών_2023-2024.pdf

σελ.11: "γ) τα αδέλφια της περ. α΄ συμπεριλαμβανομένου του αιτούντος, δεν έχουν υπερβεί τον κανονικό χρόνο φοίτησης ο οποίος προβλέπεται για την απονομή του τίτλου σπουδών"

σελ. 3: "θ) Ως «κανονικός χρόνος φοίτησης» νοείται ο προβλεπόμενος ανώτατος χρόνος σπουδών, ο οποίος ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος προσαυξημένο κατά τέσσερα (4) εξάμηνα. Σημειώνεται ότι για τα προγράμματα σπουδών των οποίων ο ελάχιστος χρόνος φοίτησης υπερβαίνει τα οκτώ ακαδημαϊκά εξάμηνα, ο χρόνος προσαυξάνεται κατά έξι (6) εξάμηνα."

------------------------------------------------------------------------------------

Εφόσον δεν συντρέχει η παραπάνω προϋπόθεση, το πιθανότερο είναι να μην σου επιτραπεί από το ηλεκτρονικό σύστημα, να ολοκληρώσεις την αίτηση μετεγγραφής με την κατηγορία των αδελφών οπότε θα πρέπει υποχρεωτικά να πας με την κατηγορία των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Δες εδώ στο τέλος της σελίδας 13 https://transfer3.it.minedu.gov.gr/Content/Docs/ManualBrothers.pdf

Επεξ/σία από Sibyl
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν θα σε αποκλείσει το σύστημα αυτόματο εάν κανείς μετεγγραφή αδελφών. Αναγκαστικά θα πας με κοινωνικοοικονομικα κριτήρια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...