Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 minutes ago, filipprin said:

εγώ πάντως Αθηναεχω 10 χρονια να βάλω αλάτι χωρίς κανενα προβλημα

Το αλάτι, ανεξαρτήτως περιοχής διαμονής, είναι απαραίτητο σε κάθε πλυντήριο πιάτων. Είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο προστασίας της συσκευής από τα άλατα σε κάθε επιμέρους εξάρτημα.
Θα πρότεινα, όποιος διαθέτει πλυντήριο πιάτων, ακόμη και αν χρησιμοποιεί τις λεγόμενες ταμπλέτες 3 σε 1 (απορρυπαντικό, αλάτι και λαμπρυντικό-γυαλιστικό) να έχει πάντα γεμάτο και ενεργό το δοχείο του αλατιού. Το αλάτι αυτών των ταμπλετών προστατεύει ως έναν βαθμό το πλυντήριο μόνο κατά την διάρκεια της κυρίως πλύσης, όχι κατά την διάρκεια των ξεβγαλμάτων. Στην περίπτωση, ειδικά, που χρησιμοποιείται απλό απορρυπαντικό χωρίς αλάτι, το αλάτι στο δοχείο είναι επιβεβλημένο.

Επεξ/σία από rafa1919
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, rafa1919 είπε

Το αλάτι, ανεξαρτήτως περιοχής διαμονής, είναι απαραίτητο σε κάθε πλυντήριο πιάτων

Το αλάτι χρησιμεύει για να βελτιώνει την σκληρότητα του νερού έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα το απορυπαντικο και όχι για να προστατευτει το πλυντηριο. ΑΘΗΝΑ λοιπόν δεν χρειαζεται Οπου εχουμε σκληρο νερο χρειαζεται.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, filipprin είπε

Το αλάτι χρησιμεύει για να βελτιώνει την σκληρότητα του νερού έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα το απορυπαντικο και όχι για να προστατευτει το πλυντηριο. ΑΘΗΝΑ λοιπόν δεν χρειαζεται Οπου εχουμε σκληρο νερο χρειαζεται.

Μένω Καλύβια, οριακά έξω από Αθήνα. Και όλοι λένε ότι το νερό εδώ είναι σκληρό. Άρα θεωρώ πως τα άλατα για μένα θα είναι απαραίτητα;

Δημοσ.

Καλησπέρα,

κάτοχος παλαιότερου μοντέλου της εταιρείας.

Στην αρχική ρύθμιση θυμάμαι μου είχε ζητήσει να κάνω κάποια επιλογή για την σκληρότητα του νερού στην περιοχή μου (είχε μάλιστα και μια ταινία τέστερ μέσα).

Πιθανώς δεν έκανες τέτοια ρύθμιση ή την έκανες λάθος.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Doc_Chaos_81 είπε

Καλησπέρα,

κάτοχος παλαιότερου μοντέλου της εταιρείας.

Στην αρχική ρύθμιση θυμάμαι μου είχε ζητήσει να κάνω κάποια επιλογή για την σκληρότητα του νερού στην περιοχή μου (είχε μάλιστα και μια ταινία τέστερ μέσα).

Πιθανώς δεν έκανες τέτοια ρύθμιση ή την έκανες λάθος.

Καλησπέρα. Ναι γνωρίζω για τη ρύθμιση, είχε την ένδειξη h (λογικά απο το hardness) και τιμές από το 1 έως το 5, με προεπιλογή το 3. Αρχικά το άφησα στο 3, μετά δοκίμασα μερικές πλύσεις στο 4 και τέλος στο 5. Καμία διαφορά στην ένδειξη των αλάτων. 

2 ώρες πριν, filipprin είπε

αν λένε τότε ναι,αλλα από ευδαπ δεν περνεται και εσείς.

Όχι από ΕΥΔΑΠ, εδώ ο λογαριασμός του νερού έρχεται από τον Δήμο Σαρωνικού.

Δημοσ.

Αυτό θα επιδιώξω. Κρίμα γιατί το συγκεκριμένο είναι ευρύχωρο, με καλή ενεργειακή κλάση. Αλλά αν είναι ελαττωματική ολόκληρη η σειρά, τι νόημα έχει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...