nchatz Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Η xAI, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk, παρουσίασε τα νέα μοντέλα Grok-2 και Grok-2 mini σε beta έκδοση, με βελτιωμένες δυνατότητες συλλογισμού και παραγωγής εικόνων στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter). Η πρόσβαση στο Grok περιορίζεται προς το παρόν στους συνδρομητές Premium και Premium+ του X. Τα νέα μοντέλα υπόσχονται σημαντικές βελτιώσεις στη συνομιλία, τον προγραμματισμό και το συλλογισμό σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση Grok-1.5. Η xAI σχεδιάζει επίσης να διαθέσει και τα δύο μοντέλα σε προγραμματιστές μέσω του enterprise API αργότερα αυτό το μήνα, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες εφαρμογής της τεχνολογίας. Ωστόσο, η λειτουργία παραγωγής εικόνων του Grok έχει ήδη προκαλέσει ανησυχίες. Οι πρώτες εικόνες που δημιουργήθηκαν από χρήστες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στη δημιουργία εικόνων πολιτικών προσώπων, γεγονός που πολλοί εκμεταλλεύονται. Με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η εταιρεία πιθανότατα θα δεχθεί πιέσεις για την προσθήκη ορίων σε αυτές τις λειτουργίες. Η έλλειψη περιορισμών στην παραγωγή εικόνων θα μπορούσε εύκολα να μετατρέψει το Grok σε εργαλείο δημιουργίας παραπληροφόρησης στο X και σε άλλες πλατφόρμες. Επιπλέον, δεν είναι σαφές αν οι εικόνες που δημιουργούνται από το Grok περιέχουν μεταδεδομένα που να υποδεικνύουν ότι έχουν παραχθεί από τεχνητή νοημοσύνη. Παρά τις ανησυχίες, η xAI σχεδιάζει να ενσωματώσει το Grok-2 και το Grok-2 mini σε λειτουργίες του X που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτές περιλαμβάνουν βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης, ανάλυση δημοσιεύσεων και λειτουργίες απάντησης. Υπάρχουν επίσης σχέδια για την κυκλοφορία μιας προεπισκόπησης της πολυτροπικής κατανόησης ως βασικό μέρος της εμπειρίας του Grok στο X και το API. Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες του Grok 2 είναι περιορισμένες, ορισμένοι ερευνητές εφαρμογών ισχυρίζονται ότι έχει βελτιωθεί στη δημιουργία κώδικα, τη συγγραφή και την παρουσίαση ειδήσεων. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη έκδοση του Grok είχε πολλές φορές αποτύχει στη σύνοψη ειδήσεων. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
empyr3an Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου I don't grok it... Ποιος ο λόγος ύπαρξης του Grok στο X (πρώην Twitter)™; Μπορεί να μου εξηγήσει ένας χρήστης με Premium+ παρακαλώ.
KilliK Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου (επεξεργασμένο) και απο οτι διαβασα, ειναι και το λιγοτερο λογοκριμενο oσο αφορα NSFW περιεχομενο σε σχεση με τα υπολοιπα AI. Επεξ/σία 15 Αυγούστου από KilliK 1 2
Dimitris_1981 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Make an image of X owner smoking cannabis. No need for Al…. Επεξ/σία 15 Αυγούστου από Dimitris_1981 9
fast8 Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Απο ότι κατάλαβα το Grok θα γίνει το αγαπημένο εργαλείο όσων ασχολούνται με meme. Δεν ξέρω σχετικά με την λογοκρισία πόσο μεγάλο μέρος ευθύνης πέφτει στην Χ και πόσο στην κάθε κυβέρνηση. Νομίζω οι νόμοι των εκλεγμένων πολιτικών θα πρέπει να τα ρυθμίζουν αυτά. Επεξ/σία 16 Αυγούστου από fast8 1
panathatube Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου Οι εικόνες που είδα εδώ δεν είναι ακριβώς πιστευτές... Για εξαιρετικά σχέδια ταλαντούχου ζωγράφου μοιάζουν όχι για φωτογραφίες. Στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι μόνο με το Grok. 1
Ne0n Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Μια ιδέα για να εξελιχθούν όλα τα ΑΙ μεταξύ τους θα είναι να τα βάλουν σε debate να τα πουν μεταξύ τους. Φανταστείτε σε παραθυράκια να τσακώνονται το Grok με το Lama και κάπου εκεί να μπαίνει και το ChatGPT4(To Gemini δεν θα μιλάει απλά θα τα κοιτάει). Hell yeah!!!!!! Επεξ/σία 16 Αυγούστου από Ne0n 4
AtiX Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου 2 ώρες πριν, nepomuk είπε Παρτους και τα σωβρακα Ελονα ! Για να τα δίνει μετά σε μηνύσεις, δικάστηκες καταδίκες και πρόστιμα… 1
Diavolos666 Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Εμένα μου αρέσει γιατί δεν φιλτράρει σχεδόν τίποτα από πολιτικής φύσεως. Memes θέλει να κάνει ο λαός. Εδώ δείτε, σαν παράξενο όνειρο. https://streamable.com/2nrctm Επεξ/σία 16 Αυγούστου από Diavolos666 2 2
Manoleros95 Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου 18 ώρες πριν, alexiosdimitriadis είπε Grok is the best ΕΜΠ1 3
adastra Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου Αναφορά σε κείμενο Η έλλειψη περιορισμών στην παραγωγή εικόνων θα μπορούσε εύκολα να μετατρέψει το Grok σε εργαλείο δημιουργίας παραπληροφόρησης στο X Η ύπαρξη περιορισμών (γουοκίστικης λογοκρισίας) στην παραγωγή εικόνων επέτρεψε εύκολα στα άλλα ΑΙ να γίνουν εργαλείο παραπληροφόρησης 3
dieksodo Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 10 hours ago, adastra said: Η ύπαρξη περιορισμών (γουοκίστικης λογοκρισίας) στην παραγωγή εικόνων επέτρεψε εύκολα στα άλλα ΑΙ να γίνουν εργαλείο παραπληροφόρησης πραγματικα ρε φιλε ειλικρινα οταν ειδα το αρθρο απορησα πως το παθε το ινσομνια να γραψει ενα αρθρο θετικο για τον μασκ και να μην το βριζει ξεκιναω να διαβαζω και τι να δω μιλαει για αι που παραπληροφορει!! ντωμεταξυ ειναι το μονο αι που μεχρι τωρα δεν εχει πεσει στα τρομαχτικα επιπεδαα παραπληροφορησης των αλλων αι!!! ειναι απιστευτο λες και οι democrats χρηματοδοτουν το insomnia τεσπα εγω ειμαι καλοπιστος και υποθεσω πως οι αρθογραφοι εχουν πεσει στο σωρο των δημοσιογραφισκων ανα τον κοσμο στο τρυπακι των democrats οπως ολοι. περαστικα παιδια παραπληροφορηση ειναι και θα περασει . τετοια αρθρα θα τα ξεθαβουμε μετα απο χρονια και θα γελαμε
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Αυγούστου Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 3 hours ago, dieksodo said: πραγματικα ρε φιλε ειλικρινα οταν ειδα το αρθρο απορησα πως το παθε το ινσομνια να γραψει ενα αρθρο θετικο για τον μασκ και να μην το βριζει ξεκιναω να διαβαζω και τι να δω μιλαει για αι που παραπληροφορει!! ντωμεταξυ ειναι το μονο αι που μεχρι τωρα δεν εχει πεσει στα τρομαχτικα επιπεδαα παραπληροφορησης των αλλων αι!!! ειναι απιστευτο λες και οι democrats χρηματοδοτουν το insomnia τεσπα εγω ειμαι καλοπιστος και υποθεσω πως οι αρθογραφοι εχουν πεσει στο σωρο των δημοσιογραφισκων ανα τον κοσμο στο τρυπακι των democrats οπως ολοι. περαστικα παιδια παραπληροφορηση ειναι και θα περασει . τετοια αρθρα θα τα ξεθαβουμε μετα απο χρονια και θα γελαμε Είχα ετοιμάσει κάτι από το ίδιο το εργαλείο του «Μεσία» σου, αλλά σκέφτηκα πως θα σε τάραζε περισσότερο από το ίδιο το άρθρο. 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα