manosbr Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Χρόνια πολλά σε όλους ! γυρνωντας στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές . αναρωτιεμαι αν θα μπορούσα να έχω την άνεση των ταξιδιών με ηλεκτρικό αυτοκίνητο ; Εμπειριες άτομων με ηλεκτρικό ; Κάνετε άνετα ταξίδια ή είναι λίγο ταλαιπωρία και άγχος η φόρτιση ; πρεπει κανείς να σκέφτεται το ηλεκτρικό ή καλύτερα plug in hybrid ? (Αν και καταλήγει να κοστίζει ακριβότερα το plug in). Με προβληματίζει και το γεγονός της πτώσης της απόδοσης (εμβέλειας) όσο περνάν τα χρόνια . Αν πέσει η απόδοση της μπαταρίας μετά τι ..;
Black Demis Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου αναλογα αν δεν ζεις στην πόλη η αν ζεις στην πόλη και εχεις μονοκατοικία και δεν ταξιδευεις σε τπτ ξεχασμένα από τον θεό μέρη που ξεπερνάνε κατά πολύ τα χιλομετρα που βγάζει το αμάξι ανετα μπορεις δλδ μονοκατοικία με charging station και είσαι άρχοντας τώρα αν ζεις στην πόλη όπως 80% της ελλαδα οχι δεν είσαι έτοιμος για λίγο καιρό (κάνα 9 μήνες) είχα το nissan leaf οσο έλειπε η ξαδέλφη μου γερμάνια και το είχα το αμάξι εγώ...... ένα εχω να πω μένω στην πόλη και κλασσικα οπως ολοι παρκάρω όπου βρω....... για να φορτίσω το αμάξι κυνηγούσα θέση έξω από το σπιτι (είχα κάμερα και έβλεπα αν άδειαζε) με το που άδειαζε πήγαινα έβαζα μηχανη στην θέση εκείνη έφερνα το αμάξι που μπορει να το είχα αφήσει και 1 χιλιόμετρο ποιο πέρα , το έφερνα κάτω από το σπιτι και πετούσα μπαλαντέζα... ένα εχω να πω το άγχος με την κάμερα ακομη μου έμεινε να την κοιτάω που και που....... 1 1
d_gkal Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Μόνο που πρέπει να σταματήσεις για φόρτιση σε ταξίδι ενω με καύσιμο γεμίζεις σε λίγα λεπτά για εμένα είναι αποτρεπτικη η αγορά. Για διαδρομές εντός πόλης και με ιδιωτικό πάρκινγκ (πυλωτη/αυλή/επί πληρωμή) θα το σκεφτόμουν ως δεύτερο 1
filarhos Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Αν στην Αθήνα που μένεις έχεις πάρκινγκ, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια shuko για φόρτιση όταν επιστρέφεις σπίτι. Από τα 18χιλ χλμ τα 2 τα έχω κάνει προς Β Ελλαδα, 5 επαρχία και τα υπόλοιπα Αθήνα. Για ταξίδι όπου έχω πάει δεν είχα πρόβλημα, γενικά τα ΣΕΑ έχουν φορτιστές γρήγορους (σε μισή ώρα 20-80% παίρνεις περίπου 200χλμ σε συνθήκες εθνικής οδού). Όπου έχουμε δει για μελλοντικές αποδράσεις, εντός κι εκτός Ελλάδος, με το ABRP φαίνεται να καλύπτεσαι χωρίς πρόβλημα. Πάντως το ταξίδι που κάνει χωρίς τον θόρυβο της μεκ δεν το έχω ζήσει παράμονο με την Ε πετρελαίο ενός φίλου Αθήνα Θεσσαλονίκη με 120 (περίπου 2χιλ στροφές) με παραπάνω ακουγόταν ο κινητήρας. Το κόστος φορτισης σε ΣΕΑ είναι σαν να έχεις ένα μικρό πετρέλαιο (4-5λιτρα/100χλμ *1.75€), σπίτι είναι 2-3€/100χλμ 1
manosbr Δημοσ. 16 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου ta plug in που έχουν αυτονομία 50-100 χλμ για καθημερινές μετακινήσεις στη πολή (ηλεκτρικά) και στην εθνική και ταξίδια έχουν το καύσιμο, Δεν συνδυάζουν τα πάντα; οικονομία και αυτονομία; έχουν καποιο αρνητικό πέραν του κόστους;
andreas1gr Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου 18 ώρες πριν, manosbr είπε να έχω την άνεση των ταξιδιών με ηλεκτρικό αυτοκίνητο ; Πια είναι αυτή η "άνεση" που προσφέρει το ηλεκτρικό, που δεν βρίσκεις σε όχημα με θερμικό κινητήρα;
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου On 16/08/2024 at 14:37, andreas1gr said: Πια είναι αυτή η "άνεση" που προσφέρει το ηλεκτρικό, που δεν βρίσκεις σε όχημα με θερμικό κινητήρα; "αναρωτιεμαι αν θα μπορούσα να έχω την άνεση των ταξιδιών με ηλεκτρικό αυτοκίνητο ;" Το ακριβώς αντίθετο με αυτό που νομίζεις εννοεί.Τωρα έχει μια Α άνεση,θα την έχει και με ηλεκτρικό αυτοκίνητο; 2
BROKOLOS Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου Ωραίος αυτός ο τίτλος '' Είμαστε έτοιμοι για ηλεκτρικό αυτοκίνητο? '' Αν υπάρχει μπακαγιοκο ο κόσμος είναι έτοιμος και για να οδηγήσει φεραρι.... Αμα δεν υπάρχει να χαμε να λέγαμε και να φτιάχνουμε θρεντς που δεν οδηγούν πουθενά 1
Nabuko Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, BROKOLOS είπε Αμα δεν υπάρχει να χαμε να λέγαμε και να φτιάχνουμε θρεντς που δεν οδηγούν πουθενά Τι εννοείς μ' αυτό? Δεν έχουν όλοι την ίδια οικονομική κατάσταση. Ο ΟΡ από τα θέματα που ανοίγει κατά καιρούς φαίνεται πως έχει χρήμα μιας και αγόρασε ή θα αγοράσει σπίτι στα ΝΠ, θέλει να αγοράσει εξοχικό και ψάχνει και ακριβό ηλεκτρικό. Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό σ' αυτό. Επεξ/σία 16 Αυγούστου από Nabuko 2
BROKOLOS Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ,να λέει ότι θέλει και να γράφει ότι θέλει... Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι και αλήθεια Οποίος έχει λεφτά δε κάθεται να ανοίγει τέτοια θέματα με άγνωστους απλά δε το κάνει Είναι θέμα νοοτροπίας Τώρα αν είσαι παπατζης η τρολλ Βεβαια όλα αυτά επειδή είμαστε σε μια ελεύθερη κοινωνία είναι άποψη μου ο καθένας μπορεί να την ασπαστεί μέρος ολόκληρη η και καθόλου 1
leonidas_fs Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Αναλόγως το όχημα. Τι εννοώ: Στα «κανονικά» ηλεκτρικά τύπου Tesla, VW ID4 κτλ που έχουν αυτονομία 350+χλμ η ζωή σου είναι αρκετά απλή. Κατά μέσο όρο με νορμαλ χρήση οδηγούμε 300χλμ μεσα σε 5-6 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φορτίζεις χονδρικά μια φορά την βδομάδα. Όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, εμπορικά κτλ έχουν φορτιστές, όποτε μπορείς να το φορτίζεις εκεί. Εννοείται αν έχεις μονοκατοικία, είσαι ακόμα πιο εύκολα. Στα ταξίδια τώρα πάλι είναι αρκετά απλα τα πράματα μιας και υπάρχουν αρκετοί σταθμοί φόρτισης σε station πάνω στον δρόμο που όλοι κάνουμε στάση έτσι και αλλιώς. Εδώ υπάρχει ένα θέμα αν πας ταξίδι σε χωριά που εκεί ίσως σε δυσκολέψει να βρεις σταθμό φόρτισης. Σχετικά με την μπαταρία η πτώση ζωής δεν πρέπει να σε απασχολει και ιδιαίτερα μιας και θα πέσει σταδιακά η απόδοση της. Δεν θα σου βγάζει 400χλμ, θα σου βγάζει 380, μετά 350, μετά 300 ε και μετά από πολλλα χρόνια θα σου βγάζει 250 χλμ. Δεν θα φτάσει ποτέ να σου βγάζει τύπου 100χλμ αυτονομία. Εννοείται μιλάμε πάντα για καλά ηλεκτρικά οχήματα με μεγάλη αυτονομία. Κάτι κουβάδες που έχουν αυτονομία 100-150χλμ, δεν αξίζουν καν, ΕΚΤΟΣ και εάν το πάρει κάποιος για δεύτερο όχημα που είναι σούπερ μιας και «το καύσιμο» για να κινεισαι θα σου κοστίζει 10€ όλη την βδομάδα ξέρω ‘γώ. Επεξ/σία 16 Αυγούστου από leonidas_fs 1
papoys1 Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 8 ώρες πριν, Nabuko είπε Τι εννοείς μ' αυτό? Δεν έχουν όλοι την ίδια οικονομική κατάσταση. Ο ΟΡ από τα θέματα που ανοίγει κατά καιρούς φαίνεται πως έχει χρήμα μιας και αγόρασε ή θα αγοράσει σπίτι στα ΝΠ, θέλει να αγοράσει εξοχικό και ψάχνει και ακριβό ηλεκτρικό. Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό σ' αυτό. Δυστυχως τα ηλεκτρικα φίλε ειναι για φτωχαδακια που σκεφτονται τα 500 και 1000 ευρώ, πανε στα αγνωστα φτηνα κινεζικα,για μενα την πατανε μπλέκουν σε κατι καινούργιο χανουν την ευκολία τους και μακροπρόθεσμα ειναι στα ιδια μπορει και χειρότερα..Ενας που εχει λεφτα θα παρει το θερμικό του και δεν θα αγχώνετε που και πότε θα το φορτίσει και αν η μπαταρία θα τον φτασει η θα ψαχνει φορτιστή, ή παιρνουν ενα μικρό δευτερο ηλεκτρικό για την πόλη να κανουν την πλάκα τους αλλα εχουν στο γκαραζ τη σιγουριά του θερμικού. 1
majunior Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 10 ώρες πριν, Nabuko είπε Τι εννοείς μ' αυτό? Δεν έχουν όλοι την ίδια οικονομική κατάσταση. Ο ΟΡ από τα θέματα που ανοίγει κατά καιρούς φαίνεται πως έχει χρήμα μιας και αγόρασε ή θα αγοράσει σπίτι στα ΝΠ, θέλει να αγοράσει εξοχικό και ψάχνει και ακριβό ηλεκτρικό. Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό σ' αυτό. Το μεμπτό είναι ότι δεν ανοίγει τα θέματα τη σωστή μέρα (Παρασκευή) 😁 2
Black Demis Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 11 hours ago, leonidas_fs said: Αναλόγως το όχημα. Τι εννοώ: Στα «κανονικά» ηλεκτρικά τύπου Tesla, VW ID4 κτλ που έχουν αυτονομία 350+χλμ η ζωή σου είναι αρκετά απλή. Κατά μέσο όρο με νορμαλ χρήση οδηγούμε 300χλμ μεσα σε 5-6 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φορτίζεις χονδρικά μια φορά την βδομάδα. Όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, εμπορικά κτλ έχουν φορτιστές, όποτε μπορείς να το φορτίζεις εκεί. κάτσε δλδ θα πρέπει να πάω 3 4 χιλομετρα παραπέρα βράδυ να αφήσω αμάξι να φορτίσει και να το μαζέψω το πρωί? λίγο χαζό ειναι αυτό , άλλο να το φορτίζω σπιτι (αν εχω μονοκατοικία ) και άλλο να πηγαίνω σε σταθμούς φόρτισης να το αφήνω το βράδυ να γυρνάω με λεφωρειο κλπ η και να πάω να το βαλω και σαν βλάκας να χανω την ωρα μου περιμένοντας στην σημερινή μορφή ηλεκτρικο = δικό σου σπιτι με parkign αργοτερα με την εξεληξη της τεχνολογίας το βλέπουμε 1
leonidas_fs Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 6 hours ago, Black Demis said: κάτσε δλδ θα πρέπει να πάω 3 4 χιλομετρα παραπέρα βράδυ να αφήσω αμάξι να φορτίσει και να το μαζέψω το πρωί? λίγο χαζό ειναι αυτό , άλλο να το φορτίζω σπιτι (αν εχω μονοκατοικία ) και άλλο να πηγαίνω σε σταθμούς φόρτισης να το αφήνω το βράδυ να γυρνάω με λεφωρειο κλπ η και να πάω να το βαλω και σαν βλάκας να χανω την ωρα μου περιμένοντας στην σημερινή μορφή ηλεκτρικο = δικό σου σπιτι με parkign αργοτερα με την εξεληξη της τεχνολογίας το βλέπουμε Όχι ρε ‘σύ, εννοώ όταν πας στο εμπορικό κέντρο όπου θα κάτσεις έτσι και αλλιώς 2-3 ώρες, θα το φορτίσεις εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις