KaterinaPappadopoulou Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Καλησπέρα σας, είμαι μαθήτρια που τελείωσε φέτος την α λυκειου από γενικό λυκειο. Οι γονείς μου είναι και οι δύο γιατροι και πάντα ήθελαν να γινω κι εγώ, όμως εγώ δεν τρελαινομουν με την ιδέα, παρόλο που δεν τους το είχα πει. Αυτό το καλοκαίρι όμως έκανα λίγη έρευνα για το επάγγελμα της ιατρικής, καθώς και για το αντίστοιχο τμημα στην Αθήνα, και πραγματικά το ερωτεύτηκα. Το θέμα είναι πως εγώ δεν ήμουν ποτέ καλή μαθήτρια. Κάθε χρόνο ξεκινούσα με σωστό πρόγραμμα και καλούς βαθμούς τη χρονιά, αλλά στην πορεία το έχανα τελείως και οριακά εμένα από απουσιες (φροντιστηρια δεν πήγα ποτε). Συνεπώς δεν έχω καλές βασεις φυσικής και χημείας και σκοπεύω να συνεχίσω το λυκειο σε ένα καλό επαλ και μέσω αυτού να δώσω πανελληνιες με στόχο την ιατρικη σχολή της Αθήνας. Το ξέρω πως δεν ήμουν καλή τα προηγούμενα χρόνια όμως έχω σκοπό να το αλλάξω αυτό φέτος. Θα αρχίσω φροντιστήριο μαθηματικα και έκθεση. Μαθηματικα έχω αρκετά κενα τα οποία έχω αρχίσει να καλυπτω μέσα στο καλοκαίρι. Στην έκθεση δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ο χαμηλότερος βαθμος που πήρα φέτος ήταν 27/30. Ανατομια και υγιεινη θα μου κάνει η μητέρα μου (πόσες ώρες την βδομάδα πιστεύετε χρειάζονται?). Η ερώτηση μου είναι αν πιστεύετε πως είναι εφικτό να περασω στη σχολή που θέλω, και αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω αργότερα ετσι ώστε να την τελειωσω 3
julypickles Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Πέρασα ιατρική ΕΚΠΑ από ΕΠΑΛ. Η ερώτηση είναι είσαι διατεθειμένη να διαβάσεις την παραμικρή λεπτομέρεια και να παπαγαλησεις τα κεφάλαια; Το ίδιο και με τα μαθηματικά. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους στοχεύεις για τρία ΚΑΘΑΡΑ 20αρια Πολλές ώρες φροντιστηρίου δεν χρειάζεσαι επειδή δεν είναι δύσκολα τα μαθήματα ως προς την κατανόηση, απλά θέλει προσωπική μελέτη. Προσωπικά απλά διάβαζα μέχρι να μην μπορούσα αλλο και είχα διαβάσει τόσο πολύ που απλά άνοιγα τυχαία μια σελίδα και την έλεγα απέξω. Μαθηματικά είχα τελειώσει δύο βοηθήματα όλες τις ασκήσεις μια μια. 1
KaterinaPappadopoulou Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Ευχαριστώ για την απάντηση! Το καταλαβαίνω πως πρέπει να διαβασω την παραμικρή λεπτομερείς και ναι, είμαι διατεθειμένη να το κάνω. Μιας και πέρασες κι εσύ από επαλ έχω μερικές ερωτησεις: 1) στην έκθεση πως πάνε τα θέματα από άποψη δυσκολίας? Είναι τα ίδια με του γελ η λίγο πιο εύκολα? Είναι δύσκολο να γράψεις περίπου 18 που χρειάζεται για την ιατρικη εκπα? 2) επειδή έχω ακούσει πως τα παιδιά που πέρασαν ιατρικη απο επαλ δυσκολευονται πολυ σε σχεση με τα παιδιά του γελ, ισχύει κάτι τέτοιο? Χρειάζεται η φυσική και η χημεια του σχολείου? 3) από την α λυκειου χρειάζεται όλη η ύλη της άλγεβρας για την γ? Και αν όχι, σε ποια κεφαλαια να δώσω περισσότερη προσοχή?
julypickles Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Η έκθεση είναι πιο εύκολη από το επαλ, μπορείς και να συγκρίνεις και τα θέματα. Εγώ δεν ήμουνα ποτέ καλή στην έκθεση απλά παπαγαλιζα απέξω όλα τα θέματα επιχειρήματα κλπ για να μπορέσω να γράψω έναν καλό βαθμό. Το οποίο καταλαβαίνω ότι δεν είναι ρεαλιστικό για όλους. Χρειάζεται κάποιος γνώσης φυσικής χημείας και βιολογίας αλλά γενικά καλύπτονται πολύ εύκολα. Δεν είναι σαν τη φαρμακευτική που χρειάζεται πάρα πολλές γνώσεις χημειας. Ούτε Πολυτεχνείο που χρειάζεσαι τόσο φυσική και μαθηματικά. Ναι γενικότερα χρειάζεται όλη η άλγεβρα. Δεν έδωσα πότε περισσότερη σημασία σε συγκεκριμένο κεφάλαιο γιατί όταν στοχεύεις το 20 όλα τα κεφάλαια είναι ισάξια. Όλα τα κεφάλαια τα ήξερα με τον ίδιο βαθμό. Σκέψου ακόμα και την εισαγωγή των μαθηματικών που έχει κάποια ιστορικά στοιχεία ακόμα και αυτά τα είχα μάθει απ έξω σε περίπτωση που επεφτε κάτι στο α θέμα μη αναμενόμενο.
KaterinaPappadopoulou Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, julypickles είπε Η έκθεση είναι πιο εύκολη από το επαλ, μπορείς και να συγκρίνεις και τα θέματα. Εγώ δεν ήμουνα ποτέ καλή στην έκθεση απλά παπαγαλιζα απέξω όλα τα θέματα επιχειρήματα κλπ για να μπορέσω να γράψω έναν καλό βαθμό. Το οποίο καταλαβαίνω ότι δεν είναι ρεαλιστικό για όλους. Χρειάζεται κάποιος γνώσης φυσικής χημείας και βιολογίας αλλά γενικά καλύπτονται πολύ εύκολα. Δεν είναι σαν τη φαρμακευτική που χρειάζεται πάρα πολλές γνώσεις χημειας. Ούτε Πολυτεχνείο που χρειάζεσαι τόσο φυσική και μαθηματικά. Ναι γενικότερα χρειάζεται όλη η άλγεβρα. Δεν έδωσα πότε περισσότερη σημασία σε συγκεκριμένο κεφάλαιο γιατί όταν στοχεύεις το 20 όλα τα κεφάλαια είναι ισάξια. Όλα τα κεφάλαια τα ήξερα με τον ίδιο βαθμό. Σκέψου ακόμα και την εισαγωγή των μαθηματικών που έχει κάποια ιστορικά στοιχεία ακόμα και αυτά τα είχα μάθει απ έξω σε περίπτωση που επεφτε κάτι στο α θέμα μη αναμενόμενο. Το κατανοώ αυτό για την αλγεβρα της γ λυκειου. Συγγνώμη αν έθεσα λάθος την ερώτηση μου, αυτό που εννοουσα ήταν αν χρειάζεται όλη η ύλη της άλγεβρας της α λυκειου έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά στην γ. Εχω μπει στην διαδικασία να καλυπτω τα κενά που είχα φέτος και δεν ξέρω αν προλαβαίνω να τα βγάλω ολα, κι επειδή έχω δει κάποια θέματα της γ λυκειου που είναι περισσότερο συναρτήσεις, αναρωτιόμουν αν χρειάζονται τόσο όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια της α λυκειου. Όσο για τις παραπάνω απαντησεις ευχαριστώ πολύ με κάλυψες πλήρως!
julypickles Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Μα και εγώ για την άλγεβρα της α λυκείου λέω Στα μαθηματικά και την έκθεση ουσιαστικά είναι εντός όλη η ύλη του λυκείου 1
KaterinaPappadopoulou Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Ααα οκευ ευχαριστω! Δηλαδή αν δεν προλαβω να τα βγαλω ολα μεχρι τον σεπτεμβριο θα εχω προβλημα λες? Μόλις τώρα, julypickles είπε Μα και εγώ για την άλγεβρα της α λυκείου λέω Στα μαθηματικά και την έκθεση ουσιαστικά είναι εντός όλη η ύλη του λυκείου
julypickles Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Αυτό μόνο εσύ το ξέρεις Εάν έχεις βρει και καλό καθηγητή στα μαθηματικά ιδανικά ιδιαίτερα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα