blademyc Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα καινούριο NAS για το σπίτι. Το budget είναι περίπου 200-300 max. Αν πάω σε κλασική λύση πχ Synology φτάνουν για τα οικονομικά της μοντέλα με 2 bays. Έτσι είδα την TerraMaster όπου είναι πιο οικονομική και σε αυτό το budget οριακά περνώ και με 4 θέσεις και σχετικά καλά χαρακτηριστικά για την τιμή πχ 2gb ram και υποστήριξη για docker που με ενδιαφέρει. Θα ξεκινήσω με 2 δίσκους που έχω και αργότερα θα προσθέσω επιπλέον. Θα ήθελα γενικά την γνώμη σας για την εταιρεία, το λογισμικό της και την αξιοπιστία που είναι και το βασικότερο για τα δεδομένα μας. Το μοντέλο που έχω σταμπάρει είναι το TerraMaster F4-212 2GB DDR4 4-Bay. 1
atheatos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Και εμένα με ενδιαφέρει η terramaster κυρίως για το Τ-raid. Αλλά το κακο είναι ότι το δίνει μόνο σε nas. Βασικά μόνο αυτό με ενδιαφέρει γιατί όλα τα άλλα που κάνει το t os μου είναι άχρηστα μιας και έχω τον δικό μου server σε υπολογιστή φτιάξει. Μάλλον και εγώ για εκεί με βλέπω, να αγοράσω το φτηνότερο μοντέλο που μου δίνει το t raid και να τελειώνει η υπόθεση.
blademyc Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Traid από ότι κατάλαβα είναι μια δικιά τους υλοποίηση raid που κερδίζει περισσότερο οφελημο δίσκο στον χρήστη σε σχέση με τις κλασικές λύσεις. Εχει και την ίδια αξιοπιστία;
atheatos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 5 ώρες πριν, blademyc είπε Traid από ότι κατάλαβα είναι μια δικιά τους υλοποίηση raid που κερδίζει περισσότερο οφελημο δίσκο στον χρήστη σε σχέση με τις κλασικές λύσεις. Εχει και την ίδια αξιοπιστία; Είναι το ίδιο με την τεχνολογια beyond raid που είχαν τα drobo ( δεν βγαίνουν πια). Είναι αρκετά αξιόπιστη και την χρησιμοποιώ ακόμα στο drobo που μου έχει ξεμείνει… Προφανώς δεν θα εμπιστευτείς τα πάντα σε ένα nas και εννοείται χωρίς να έχεις backup , δεν βάζεις τίποτα σε οποιοδήποτε nas.
blademyc Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 6 ώρες πριν, atheatos είπε Είναι το ίδιο με την τεχνολογια beyond raid που είχαν τα drobo ( δεν βγαίνουν πια). Είναι αρκετά αξιόπιστη και την χρησιμοποιώ ακόμα στο drobo που μου έχει ξεμείνει… Προφανώς δεν θα εμπιστευτείς τα πάντα σε ένα nas και εννοείται χωρίς να έχεις backup , δεν βάζεις τίποτα σε οποιοδήποτε nas. Τον nas για backup δεν τον περνούμε μεταξύ άλλων ;
smpt Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) αν είναι να στέλνεις εκεί τα backup του συστήματος σου, ναι. και αυτό παίζεται ανάλογα τόσο ασφαλή θέλεις να είναι τα backup σου. αλλα στα νας συνήθως βάζεις πράγματα που θέλεις να βλέπουν περισσότερα από ένα PC. οπότε είναι μοναδικά data και χρειάζονται αντίγραφα ασφάλειας Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2024 από smpt 1
atheatos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 17 ώρες πριν, blademyc είπε Τον nas για backup δεν τον περνούμε μεταξύ άλλων ; Ναι. Αλλα ποτέ δεν έχουμε ένα μόνο αντίγραφο. Το σωστό backup είναι να έχεις τα αρχεία σε 2 τουλάχιστον διαφορετικές συσκευές. Μια συσκευή είναι το NAS. 1
blademyc Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Χρεισημοποιω το SyncBackPro γι'αυτό σε 2 δίσκους που τους έχω σε ασφαλή σημείο. Αλλά σε αυτούς κάνω συγχρονισμό κάθε 2-3 μήνες τα πιο σημαντικά, φότο, βίντεο και αρχεία εργασίας. Χρεισημοποιω επίσης το Mega για online backup, οπότε το bas θα καλύψει τα υπόλοιπα για πιο άμεση ανάγκη.
atheatos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 18 ώρες πριν, blademyc είπε Χρεισημοποιω το SyncBackPro γι'αυτό σε 2 δίσκους που τους έχω σε ασφαλή σημείο. Αλλά σε αυτούς κάνω συγχρονισμό κάθε 2-3 μήνες τα πιο σημαντικά, φότο, βίντεο και αρχεία εργασίας. Χρεισημοποιω επίσης το Mega για online backup, οπότε το bas θα καλύψει τα υπόλοιπα για πιο άμεση ανάγκη. Μια χαρά. Εγώ δεν άντεξα το πειρασμό και παρηγγειλα από το Amazon de μιας και είχε 10% έκπτωση μέχρι σήμερα, το F4 -423. Θα κάνει κυρίως backup και ίσως το χρησιμοποιήσω για προσωπικό file server.
blademyc Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 13 ώρες πριν, atheatos είπε Μια χαρά. Εγώ δεν άντεξα το πειρασμό και παρηγγειλα από το Amazon de μιας και είχε 10% έκπτωση μέχρι σήμερα, το F4 -423. Θα κάνει κυρίως backup και ίσως το χρησιμοποιήσω για προσωπικό file server. Θηρίο ! Με γεια ! Να μας κάνεις ένα review όταν μπορέσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα