atypicalcoder Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Σίγουρα όλοι μας έχουμε χάσει αρκετές ώρες ψάχνοντας για το πως να φτιάξουμε το LinkedIn profile μας, διαβάζοντας άρθρα, βλέποντας "Gurus" στο YouTube, παίρνοντας courses κλπ. Μετά από καιρό έχω αρχίσει να πιστεύω ότι όλα αυτά είναι χαζομάρες (είναι πολύ κομπλέ στο να χτίσεις ένα basic profile) και ότι το καλύτερο είναι απλά να αναδείξεις τα skills σου χωρίς φλυαρίες. Θέλω λοιπόν να εστιάσω λίγο στα skills (είτε μιλάμε για About είτε για Skills section) και να σας ρωτήσω. Για κάποιον που ασχολείται πχ με Java Backend (ή ακόμα και fullstack), ποιο το νόημα να έχεις στο skills section "html, css, bootrstrap"? φαντάζομαι οι περισσότεροι τα βάλαμε αυτά "για να τα πιάσει ο αλγόριθμος και να μας εμφανίσει στα searches" αλλά προσωπικά αυτά τα θεωρώ πολύ βασικά skills και δεν θέλω να κουράσω κάποιον που θα δει το προφίλ μου. Θέλω να του δώσω γρήγορα την εικόνα των πραγματικών ικανοτήτων μου. Τι πιστεύετε? Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2024 από atypicalcoder
Xdanger Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 To HR δεν τα πολυκαταλαβαίνει αυτά και ούτε έχει χρόνο και ενδιαφέρον να ασχοληθεί, οπότε αν κάποια εταιρεία τους έχει δώσει σαν requirement το html, δεν θα το θεωρήσουν δεδομένο πως το γνωρίζεις αν δεν το αναφέρεις κάπου, ακόμα και το λογισμικό που μπορεί να έχουν για το φιλτράρισμα μπορεί να σε κόψει. Τώρα αυτός που θα δει το προφίλ δεν θα κουραστεί από τα skills γιατί δεν τα βλέπει όλα με την μία. δηλαδή στο προφίλ σου απλά θα γράφει στην προϋπηρεσία σου html, css and +25 skills Οπότε άποψή μου είναι να τα βάζεις όλα για να προσελκύσεις περισσότερους recruiters 2
George_pzg21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; τι μπορεί να ποστάρει άραγε ένας φοιτήτης στο Linkedin σαν post; Καταλαβαίνω πως οι επαγγελματίες μπορούν να ποστάρουν κάτι σχετικό με τη δουλειά τους αλλά οι φοιτητές τι; Και αν ποστάρει πόσο συχνά να ποστάρει;
atypicalcoder Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 6 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; τι μπορεί να ποστάρει άραγε ένας φοιτήτης στο Linkedin σαν post; Καταλαβαίνω πως οι επαγγελματίες μπορούν να ποστάρουν κάτι σχετικό με τη δουλειά τους αλλά οι φοιτητές τι; Και αν ποστάρει πόσο συχνά να ποστάρει; Σπανίως βλέπω κάποιον να ποστάρει τη δουλειά του. Συνήθως τα posts τους είναι reaction στα δρόμενα. Αν είσαι πληροφορική μπορείς να ποστάρεις κάποιο κομμάτι κώδικα κάθε βδομάδα ξέρω γω, αν είσαι δικτυάς κάτι σχετικό με τα δίκτυα κλπ. Μόνο μην κάνεις posts σαν αυτά "bad vs good" που 99/100 είναι μπούρδες.
epp Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 15 hours ago, George_pzg21 said: Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; τι μπορεί να ποστάρει άραγε ένας φοιτήτης στο Linkedin σαν post; Καταλαβαίνω πως οι επαγγελματίες μπορούν να ποστάρουν κάτι σχετικό με τη δουλειά τους αλλά οι φοιτητές τι; Και αν ποστάρει πόσο συχνά να ποστάρει; ειλικρινα δεν χρειαζεται να ποσταρει, δεν ειναι facebook, η πλειοψηφια οσων ποσταρουν κατι ειναι ετσι και αλλιως επιπεδου cringe και like farming. Το λινκεδιν εχει ξεπεσει. Κανε απλα ενα προφιλ να μπορεις να εχεις ενα μεσο επικοινωνιας με ενα network (πχ πρωην συναδελφους κλπ) και αρκει. 6
atypicalcoder Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, epp είπε ειλικρινα δεν χρειαζεται να ποσταρει, δεν ειναι facebook, η πλειοψηφια οσων ποσταρουν κατι ειναι ετσι και αλλιως επιπεδου cringe και like farming. Το λινκεδιν εχει ξεπεσει. Κανε απλα ενα προφιλ να μπορεις να εχεις ενα μεσο επικοινωνιας με ενα network (πχ πρωην συναδελφους κλπ) και αρκει. Χωρίς να γνωρίζω θα πω ότι με το να ποστάρεις αρεά και που "ξυπνάς" τον αλγόριθμο και σε εμφανίζει πιο συχνά (κάτι σαν SEO). Από κει και πέρα όμως με το να γράφεις κάτι μια στο τόσο θα σε μάθει το ίδιο σου το network που μέχρι στιγμής για αυτούς είσαι άγνωστος (ένα απλό counter στα connections). Άρα εκεί μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες. Αλλά συμφωνώ φουλ στο ότι πλέον το network έχει καταντήσει ένα "σοβαρό" τικτοκ. Σαν φοιτητής το παιδί θεωρώ δεν έχει και πολλά να δείξει και είναι φυσιολογικό. Ούτε πρέπει να "σπαμαρει" με posts για να "δειχτεί". Αλλά μπορεί μια στο τόσο να κάνει κάνα post μόνο και μόνο για τα παραπάνω. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2024 από atypicalcoder
A7X. Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Στις 15/8/2024 στις 7:21 ΜΜ, George_pzg21 είπε Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; τι μπορεί να ποστάρει άραγε ένας φοιτήτης στο Linkedin σαν post; Καταλαβαίνω πως οι επαγγελματίες μπορούν να ποστάρουν κάτι σχετικό με τη δουλειά τους αλλά οι φοιτητές τι; Και αν ποστάρει πόσο συχνά να ποστάρει; Εγώ μέχρι πρόσφατα ανέβαζα (ελαφρά τροποποιημένες προφανώς) τις εργασίες που έκανα για την σχολή στο Μεταπτυχιακό (δεν είναι σχετικές με την δουλειά μου). 1
velociraptoras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Στις 15/8/2024 στις 7:21 ΜΜ, George_pzg21 είπε Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; τι μπορεί να ποστάρει άραγε ένας φοιτήτης στο Linkedin σαν post; Καταλαβαίνω πως οι επαγγελματίες μπορούν να ποστάρουν κάτι σχετικό με τη δουλειά τους αλλά οι φοιτητές τι; Και αν ποστάρει πόσο συχνά να ποστάρει; Βασικά δε χρειάζεται να ποσταρει κάτι αν δεν έχει, ισως καποια ενδιαφέρουσα εργασία που εκανε στη σχολή, δημοσιευσεις του τμήματος που διακρίθηκαν, δρασεις της σχολής ή φορέων σχετικών με το αντικείμενο πιο πολύ για να υπάρξει διάδραση με καθηγητές και συμφοιτητες. Τελευταία με εκνευρίζουν υπερβολικά ολοι αυτοί που ποσταρουν ολη μέρα μπουρδες θετικότητας και σπανε μπάλες για το πόσο πετυχημένοι και τέλειοι είναι ενω δεν τους ξέρει ουτε η μάνα τους. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα