Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Έχω για πώληση ένα προϊόν και μου ζήτησε ο άνθρωπος αντικαταβολή με ACS. Δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο και θέλω να ξέρω ποια είναι η διαδικασία και αν φέρει κινδύνους για απάτη. Σε δεύτερο χρόνο πόσο καιρό κάνουν τα λεφτά να μπούνε? Και υπάρχει τρόπος να διασφαλίσω ότι όλα θα πάνε καλά?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 minute ago, logo15 said:

Έχω για πώληση ένα προϊόν και μου ζήτησε ο άνθρωπος αντικαταβολή με ACS. Δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο και θέλω να ξέρω ποια είναι η διαδικασία και αν φέρει κινδύνους για απάτη. Σε δεύτερο χρόνο πόσο καιρό κάνουν τα λεφτά να μπούνε? Και υπάρχει τρόπος να διασφαλίσω ότι όλα θα πάνε καλά?

Ευχαριστώ

κινδυνο εχει και για τους δυο.εσυ να βαλεις μεσα ενα τουβλο και αυτος να μην παραλαβει επειδη απλα αλλαξε γνωμη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logo15 είπε

Ευχαριστώ

Ο "μοναδικός" σου κίνδυνος είναι να μην παραλάβει οπότε θα χρεωθείς τζάμπα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής. Κατά τ άλλα, σε λίγες εργάσιμες. 

Δημοσ.

μπορεις οπως κανουν πολλοι να του πεις καταθεση τα εξοδα αποστολης

31 minutes ago, SabotazNic said:

Ο "μοναδικός" σου κίνδυνος είναι να μην παραλάβει οπότε θα χρεωθείς τζάμπα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής. Κατά τ άλλα, σε λίγες εργάσιμες. 

υπαρχουν και ενα δυο σπανιοι κινδυνοι ακομα.

α.να σου πει οτι δεν ειχε κατι μεσα.

β.να αλλαξει το προιον με ενα ιδιο χαλασμενο και να σου πει οτι δεν παιζει

Δημοσ.

Έτσι κι αλλιώς για να παραλάβει πρέπει να πληρώσει, οπότε αν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος είναι ακριβώς ο ίδιος και με κατάθεση και με αντικαταβολή.

• Like 3
Δημοσ.

γενικως οτιδηποτε εχει να κανει με αποσταση μεταξυ πωλητη και αγοραστη εγκυμονει κινδυνουν και απο τις  2 πλευρες παντα. μετα σωζουν λιγο την κατασταση οι αξιολογησεις .πχ καποια στιγμη ηθελε καποιος κατι που εδινα και μου λεει αντικαταβολη.του εξηγησα οτι δεν μπλεκω με αντικαταβολες και αμα θελει καταθεση και του το στελνω.και μου λεει πως μπορω να σε εμπιστευτω. εν τω μεταξυ ειχα 100 θετικες 80000 απαντησεις και super moderator. και πηγα να του πω οτι αμα δεν μπορεις εσυ να με εμπιστευεις(καμια παρεξηγηση) εγω γιατι να σε εμπιστευτω με 0 αξιολογησεις και καινουριος χρηστης? δεν απαντησα τιποτα και απλα εκλεισε εκει το case και δεν συναργαστηκαμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο αγοραστής ενδιαφέρεται μόνο για αποστολή με αντικαταβολή τότε ζητάς να προκαταβάλει με IRIS/κατάθεση τα έξοδα αποστολής της εταιρίας κούριερ της αρεσκείας του.

Αν δεν θέλει να κάνει ούτε αυτό, τότε τον γράφεις κανονικά, είναι παντελώς αναξιόπιστος/ασόβαρος.

Και πάλι υπάρχει κίνδυνος να σου γυρίσει πίσω το προϊόν (δλδ να μην το παραλάβει ποτέ), απλά σε αυτή την περίπτωση θα έχεις χάσει μόνο τον χρόνο σου. Και όχι και τα λεφτά σου ή το προϊόν που στέλνεις.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, poulinos είπε

υπαρχουν και ενα δυο σπανιοι κινδυνοι ακομα.

α.να σου πει οτι δεν ειχε κατι μεσα.

β.να αλλαξει το προιον με ενα ιδιο χαλασμενο και να σου πει οτι δεν παιζει

α) ας προσεχε

β) ας προσεχε

Δεν μπορει να σου κανει τιποτα μετα την πληρωμη και παραλαβη. Οποτε ας βαλει και πετρες μεσα αν θελει

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.

Μια φορά το επιχείρησα, πήγα στήθηκα σαν τον μλκ στα ΕΛΤΑ, έστειλα το δέμα, πλήρωσα τα έξοδα αποστολής και ο τύπος δεν παρέλαβε ποτέ. Δεν τον βρήκε καν ο ταχυδρόμος. Έκανε το γύρο της Ελλάδας το προϊόν και γύρισε πίσω στην Αθήνα 15 μέρες μετά.  Έχασα και τα λεφτά που έδωσα στα έλτα 

Δημοσ.
2 hours ago, JakeKaufman said:

Μια φορά το επιχείρησα, πήγα στήθηκα σαν τον μλκ στα ΕΛΤΑ, έστειλα το δέμα, πλήρωσα τα έξοδα αποστολής και ο τύπος δεν παρέλαβε ποτέ. Δεν τον βρήκε καν ο ταχυδρόμος. Έκανε το γύρο της Ελλάδας το προϊόν και γύρισε πίσω στην Αθήνα 15 μέρες μετά.  Έχασα και τα λεφτά που έδωσα στα έλτα 

δυστυχως και μεταξυ ιδιωτων και μεταξυ καταστηματων υπαρχουν απειροι που δεν παραλαμβανουν για 1002 λογους.δεν το θελουν , βρηκαν απο αλλου κτλ. σπανια περιπτωση να μην του αφησαν χαρτακι κτλ και  να γυρισε πισω.και λεω σπανια διοτι εφοσον εχεις δωσει στον αλλον το tracking number βλεπει που ειναι.

οποτε αυτος ειναι ο λογος που σε συναλλαγη ιδιωτων μπορεις να πεις στον αλλον να σου δωσει τα εξοδα αποστολης ενω μεταξυ ιδιωτη και καταστηματος ειναι πολλα καταστηματα που εχουν κοψει τις αντικαταβολες επειδη εχουν φαει πολλα κανονια. και οσο και αν φαινεται αστειο υπαρχουν ατομα που κανουν πολλες παραγγελιες και δεν παραλαμβανουν καμια. Πιθανοτατα ψυχολογικα προβληματα σε φαση μαρεσει να ψωνιζω και γουσταρω την διαδικασια αλλα δεν παραλαμβανω τιποτα.

προσωπικα οπως ειπα δεν στελνω αντικαταβολη.αν ο αλλος δεν θελει με καταθεση ειδικα με τις αξιολογησεις που εχω απλα παω στον επομενο.

8 hours ago, SabotazNic said:

α) ας προσεχε

β) ας προσεχε

Δεν μπορει να σου κανει τιποτα μετα την πληρωμη και παραλαβη. Οποτε ας βαλει και πετρες μεσα αν θελει

γενικως τα ανεφερα για να προσεχει ο κοσμος τι μπορει να γινει .και το κακο μπορει να γινει και απο τις 2 πλευρες. ο αποστολεας να βαλει μεσα πετρες ή ο παραληπτης να πει οτι ελαβε πετρες.ή να στειλει ο ενας χαλασμενο προιον και να πει απο εμενα εφυγε οκ ή ο αλλος να κανει τραμπα το προιον.καποιες φορες ενα video στην συσκευασια και στο ανοιγμα βοηθαει για να ειναι καλυμμενοι αμφοτεροι οπως και σημειωμενος ή φωτογραφια ο σειριακος αριθμος του προιοντος.

Δημοσ.
On 15/08/2024 at 10:14, logo15 said:

Ευχαριστώ

Μην ασχολείστε με αντικαταβολή! Μόνο χέρι με χέρι η πληρώνει και στέλνει ο ίδιος το κούριερ! Εάν δεν θέλει next please!!

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Dinos1973 said:

Μην ασχολείστε με αντικαταβολή! Μόνο χέρι με χέρι η πληρώνει και στέλνει ο ίδιος το κούριερ! Εάν δεν θέλει next please!!

αν σου κανει καταθεση τα ταχυδρομικα τοτε δυσκολο μετα να μην το παραλαβει.απλα αν δεν παραλαβει χανεις την ευκαιρια να το ειχες δωσει σε καποιον αλλον.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

To next please μπορουν να το πουν και οι 2 πλευρες.

Επισης αυτο με το εχω αξιολογησεις δεν το καταλαβαινω και εγω σε πολλες συναλλαγες μου εχω περισσοτερες θετικες απο τον πωλητη (ολες απο αγορες οι δικες μου) μου στελνεις εσυ πρωτα το προιον να σου βαλω εγω τα λεφτα καταθεση αμα παραλαβω;

Μα εχω τοσες αξιολογησεις και εγω ,ειμαι εμπιστος.

Δημοσ.
Just now, nikx said:

To next please μπορουν να το πουν και οι 2 πλευρες.

Επισης αυτο με το εχω αξιολογησεις δεν το καταλαβαινω και εγω σε πολλες συναλλαγες μου εχω περισσοτερες θετικες απο τον πωλητη (ολες απο αγορες οι δικες μου) μου στελνεις εσυ πρωτα το προιον να σου βαλω εγω τα λεφτα καταθεση αμα παραλαβω;

Μα εχω τοσες αξιολογησεις και εγω ,ειμαι εμπιστος.

Όταν πουλάω εγώ βάζω τους όρους, αν θες, όποτε next please!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ιδιο και εγω με το που δινω τα λεφτα μου , αν θες.

Επεξ/σία από nikx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...