Προς το περιεχόμενο

Μην πετάτε χαρτί τουαλέτας μέσα στην τουαλέτα. Μύθος η Πραγματικότητα ;

Antiriad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ειναι ολες οι σωλήνες ιδιες,ουτε έχουν την ιδια ροη. Εχω δει λεκανες να μη τραβάνε ούτε ενα κατουρο. Κ αλλες σε ρουφάνε κ σενα μεσα.

Ριξε χαρτια αλλά τραβα κ καζανάκια. Μη πετάξεις το μισο ρολο μεσα εννοείται θα βουλώσει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Τώρα με το πλύσιμο και τη πετσέτα σε οικογένεια, να φανταστώ και ειδική κρεμάστρα για τη χεζοπετσέτα του καθενός; Δεδομένου πως η πετσέτα είναι προσωπικό είδος ατομικής υγιεινής.

Σε περίπτωση πλυσίματος καλύτερα στέγνωμα με χαρτί. Κι εγώ με την ιδέα της πετσέτας αηδιάζω τρελά, εξάλλου δε πλένεται ποτέ 100% το σημείο αυτό, μη γελιόμαστε. Διώχνεις το 99% της σαβούρας και των e Coli υποτίθεται με ανοχή σε όσα μείνουν.

Προσωπικά χρησιμοποιώ χαρτί με τρόπο αποφυγής πασαλείματος και τέλος είτε μωρομάντηλο είτε απλά βρέχω ελαφρά λίγο χαρτί για τελευταίο πέρασμα. Δε χρειάζεται και υπερβολή, εξάλλου πλενόμαστε κιόλας κι εμείς και τα εσώρουχα συχνά, δε καθόμαστε άπλυτοι καμιά εβδομάδα.

Τέλος θυμήθηκα πως μου είπε κάποιος για λεκάνες στην Ιαπωνία με ενσωματωμένο «μπιντέ» δείτε λίγο πόσο μπροστά είναι: https://en.wikipedia.org/wiki/Toilets_in_Japan

• Like 1

Παιδιά όταν κάνουμε μπιντέ, με την προϋπόθεση ότι έχουμε πλύνει σωστά την επίμαχη περιοχή, την πετσέτα τη θέλουμε πιο πολύ για τους γλουτούς και τα μπούτια που ενδεχομένως να έχουν βραχεί, για να μη φορέσουμε εσώρουχο και ρούχο ενώ είμαστε βρεγμένοι.

Αν κάποιος θέλει να στεγνώσει εντελώς εκεί που πλύθηκε, μπορεί να χρησιμοποιήσει λίγο χαρτί.

1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Παιδιά όταν κάνουμε μπιντέ, με την προϋπόθεση ότι έχουμε πλύνει σωστά την επίμαχη περιοχή, την πετσέτα τη θέλουμε πιο πολύ για τους γλουτούς και τα μπούτια που ενδεχομένως να έχουν βραχεί, για να μη φορέσουμε εσώρουχο και ρούχο ενώ είμαστε βρεγμένοι.

Αν κάποιος θέλει να στεγνώσει εντελώς εκεί που πλύθηκε, μπορεί να χρησιμοποιήσει λίγο χαρτί.

Στις γυναίκες επιβάλλεται καλό στέγνωμα, το οποίο θα συμφωνήσω γίνεται μια χαρά με λίγο χαρτί.

1 ώρα πριν, Hamurabi είπε

Εφόσον οι άνθρωποι είχαν έρθει απτην Αμερική όπου εκεί δεν βουλώνουν kai κάνανε το ίδιο κ εδώ χωρίς να ξέρουν τι ισχύει στο ελλαδισταν δε καταλαβαίνω γιατί τους λες απολίτιστους.

Απολίτιστοι είναι οι Έλληνες που ενώ ξέρουν τι ισχύει εδώ πάνε και τα πετάνε μέσα κ τα βουλωνουν

Αν έρθει ένας Αμερικάνος και δει ότι δεν έχουμε σκουπιδοφαγους, υπάρχει λόγος. Αν η επόμενη σκέψη είναι να τα πετάξει στη λεκάνη, τότε το πρόβλημα το έχει αυτός 

10 ώρες πριν, enlightened είπε

Σε 4 σελίδες μέσα έχει αναφερθεί ο μπιντές μόνο δύο φορές και αυτό μεταξύ σοβαρού και αστείου. Η καλύτερη, η πιο οικολογική, πιο οικονομική και πιο υγιεινή λύση είναι ο μπιντές. Αν πέσει φυστικοβούτυρο σε χαλί θα το σκουπίσεις με χαρτί; Δε θα μείνει το μισό φυστικοβούτυρο πάνω; Άσε που το χαρτί τραυματίζει πολλές φορές και την περιοχή. 

Δυστυχώς στην Ελλάδα ο μπιντές αποτελεί οριακά ταμπού και πολύ λίγα σπίτια είναι εξοπλισμένα με αυτό. Είναι θέμα κουλτούρας δυστυχώς και δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα αλλάξει…

Ο μπιντές ήταν της μόδας σε κτίρια του 50 ως 70, κάποιοι κατασκευαστές έβαζαν μέχρι και τελη του 80. Μετά σταμάτησαν. Δεν είναι πάντα αναγκαίος, γνωρίζω άτομα που αντί για χαρτί πάνε και πλένονται στο μπάνιο. Εμένα προσωπικά δεν με βολεύει καθόλου να πλένομαι στην μπανιέρα κάθε φορά μετά. 

Για τις αποχετευσεις που βουλώνουν τακτικά, υπάρχουν και κάποια χημικά υγρα με βακτήρια και ένζυμα που καθαρίζουν τις σωληνώσεις. Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα. 

57 λεπτά πριν, PCharon είπε

Τώρα με το πλύσιμο και τη πετσέτα σε οικογένεια, να φανταστώ και ειδική κρεμάστρα για τη χεζοπετσέτα του καθενός; Δεδομένου πως η πετσέτα είναι προσωπικό είδος ατομικής υγιεινής.

Σε περίπτωση πλυσίματος καλύτερα στέγνωμα με χαρτί. Κι εγώ με την ιδέα της πετσέτας αηδιάζω τρελά, εξάλλου δε πλένεται ποτέ 100% το σημείο αυτό, μη γελιόμαστε. Διώχνεις το 99% της σαβούρας και των e Coli υποτίθεται με ανοχή σε όσα μείνουν.

Προσωπικά χρησιμοποιώ χαρτί με τρόπο αποφυγής πασαλείματος και τέλος είτε μωρομάντηλο είτε απλά βρέχω ελαφρά λίγο χαρτί για τελευταίο πέρασμα. Δε χρειάζεται και υπερβολή, εξάλλου πλενόμαστε κιόλας κι εμείς και τα εσώρουχα συχνά, δε καθόμαστε άπλυτοι καμιά εβδομάδα.

Τέλος θυμήθηκα πως μου είπε κάποιος για λεκάνες στην Ιαπωνία με ενσωματωμένο «μπιντέ» δείτε λίγο πόσο μπροστά είναι: https://en.wikipedia.org/wiki/Toilets_in_Japan

Το χαρτί αυτό βέβαια, δεν θα πρέπει να διαλύεται αν έρθει σε επαφή με το νερό, γιατί εγώ όσες φορές δοκίμασα χαρτί υγείας για να σκουπίσω υγρό σημείο το χαρτί διαλύθηκε. 

2 hours ago, piccolino said:

Δε μ ενδιαφέρει πώς γίνεται η κένωση του καθενός. Μ ενδιαφέρει η άποψη περί καθαριότητας που έχει ο καθένας. Δεν είπα οτι σου λένε να σκουπιστείς με εκείνη την πετσέτα. Αλλά το θεωρείς ωραίο να μπαίνεις στο μπάνιο και να βλέπεις κρεμασμένη την πετσέτα με τους καφέ λεκέδες; Αν μη τι άλλο, δείχνει ελλειπή καθαριότητα και κατά τ άλλα τους ενοχλεί το χαρτί και το καλαθάκι.  

Στο μπάνιο μου υπάρχει έτσι κι αλλιώς πάντα χαρτί και μωρομάντιλα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και οι καλεσμένοι. Πετσέτα για τα χέρια θα βάλω πάντα μια καθαρή δίπλα στο νιπτήρα όταν έρθουν επισκέψεις και αν είναι προγραμματισμένη επίσκεψη, θα βάλω και καθαρή σακούλα στο καλαθάκι από πριν. Τις λίγες φορές που έχω φιλοξενήσει άλλο άτομο, δίνω και μεγάλη πετσέτα για μπάνιο και λέω να την αφήσει μέσα στο ντουζ για να τη βάλω στα άπλυτα και δίνω άλλη καθαρή για επόμενη χρήση.

Για να δεις καφέ λεκέδες σημαίνει πως δεν επλενε καν σωστά με νερό, θα με ανησυχούσανε πολλά περισσότερα σε αυτή την περίπτωση καθώς τα χεριά του σίγουρα έχουν πιάσει και άλλα πράγματα.

• Like 1

1 hour ago, Hamurabi said:

Πρέπει να καταλάβεις ότι το "τα πετάμε εκεί που πρέπει" το "πρέπει" σου έχει οριστεί απτο ότι οι αποχετεύσεις σου είναι για πεταμα.

Ο Ευρωπαίος που έχει σοβαρές αποχετεύσεις οι οποίες δεν βουλώνουν , έχει το δικό του "πρέπει" εκεί.

Το ότι λοιπόν οι αποχετεύσεις μας είναι χάλια κ αναγκαζόμαστε κ τα πετάμε σε κάδο για να μη φωνάζουμε κάθε μέρα υδραυλικούς (πράγμα που στη. Ευρώπη δεν χρειάζεται γιστι έχουν σοβαρές εγκαταστάσεις που δεν βουλώνουν)δεν έχει καμία σχέση με το "δείγμα πολιτισμού"

Το μάθαμε το "δείγμα πολιτισμού" με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες  και τον Σηκουάνα!
21ος αιώνας και στο Παρίσι με τις "σοβαρές αποχετεύσεις" που δεν βουλώνουν στέλνουν τα πάντα κατευθείαν στο ποτάμι που διασχίζει την πόλη.

Και δεν συμβαίνει μόνο εκεί, αλλά και σε "πολιτισμένες" χώρες της Ευρώπης!!!

• Like 1

Edit: Και επειδή διάβασα κάτι σχόλια περί πετσετων σκουπισματος για τον ποπό και άλλα επίμαχα σημεία. Είναι αυτονόητο ότι αυτή η πετσέτα είναι μιας χρήσης, μετά το πρώτο σκούπισμα την βάζεις στην λεκάνη με τις άλλες πετσέτες για τον ποπό ώστε να πλυθεί στο πλυντήριο. Δεν συζητάω καν για πετσέτες με καφέ λεκέδες κρεμασμενες στο μπάνιο, δεν έχει πλυθεί σωστά αυτός που σκουπιστηκε και έχει σοβαρό θέμα υγιεινής.

Επίσης μετά από κάθε χρήση μπιντέ η μπανιέρας για πλύσιμο του ποπου, ψεκασμα με απολυμαντικο στις βρύσες που έπιασες και το τηλέφωνο του ντους. 

2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Το μάθαμε το "δείγμα πολιτισμού" με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες  και τον Σηκουάνα!
21ος αιώνας και στο Παρίσι με τις "σοβαρές αποχετεύσεις" που δεν βουλώνουν στέλνουν τα πάντα κατευθείαν στο ποτάμι που διασχίζει την πόλη.

Το Παρίσι είναι από τις πιο βρώμικες πόλεις της Ευρώπης καθώς και πιο βρώμικο από την Αθήνα, όλες οι άλλες πόλεις της Γαλλίας είναι εξαιρετικά καθαρές εκτός του Παρισιού. Δεν τα λέω εγώ, μου το έχουνε πει Γάλλοι που ήρθαν εδώ για διακοπές και είχαν εντυπωσιαστει από την καθαριότητα της Αθήνας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, PCharon said:

Πωλούνται και στην Ελλάδα τέτοιες αρκετά χρόνια 
https://www.skroutz.gr/c/1148/lekanes_toualetas/f/815324/me-mpinte.html

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 1

7 hours ago, Mhdenistis said:

Το χαρτί υγείας είναι πάντα απαραίτητο μετά την ανάγκη και υποχρεωτικά θα το ρίξεις μέσα στην λεκάνη εκτός αν έχεις προβλέψει εναλλακτική λύση.

Μα στις αραβικες χωρες ΔΕΝ εχει χαρτι.

Αυτο ρωταω, τι κανουν.

Πας εκει τουαλετα οκ, εχει βρυσακι οκ, μετα τι κανεις φορας τα παντελονια βρεγμενος??

27 λεπτά πριν, giwfys είπε

Αυτο ρωταω, τι κανουν.

Πας εκει τουαλετα οκ, εχει βρυσακι οκ, μετα τι κανεις φορας τα παντελονια βρεγμενος??

Καθόλου χαρτί αποκλείεται, αν δεν έχουν χαρτί υγείας θα χρησιμοποιούν κάτι άλλο παρόμοιο για να σκουπίζονται.

Αστικός μύθος είναι. Εδώ περνάει ολόκληρη κουράδα μισό κιλό και βάλε ξέρω γω και θα κολλήσει το χαρτί; 30 χρόνια πετάω το χαρτί πάντα μέσα και δεν έχει γίνει τίποτα. Και είναι περισσότερο οικολογικό από το να τα πετάς στα σκουπίδια και να γεμίζουν οι χωματερές. Όταν γίνεται βιολογικός καθαρισμός μενει το χαρτί ιζήμα μαζί με τα υπόλοιπα στερα απόβλητα και επεξεργάζονται.

• Confused 1

Καλα ρε παιδια, τωρα το καλοκαιρι που κανουμε μπανιο καθε μερα, ακομα και δυο φορες την μερα, με πετσετα η μπουρνουζι δεν σκουπιζεστε?  Τι παραμυθια λετε περι ανθυγειινου σκουπισματος με πετσετα? 

Και στις δουλειες αν δεν υπαρχει καταλληλη υποδομη χρησιμοποιουμε χαρτι και οταν παμε σπιτι παμε κατ ευθειαν στο μπανιο.  Τοσο απλα. Ειναι προβλημα αυτο?  Τι θελετε να κανουμε δλδ? Να  ειμαστε ανεργοι επειδη δεν εχουν μπιντε στη δουλεια?

• Like 3

37 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δεν είναι ακριβως έτσι.Δεν πάνε κατευθείαν στον Σηκουάνα.Οταν έχει πολύ βροχή τότε μαζί με τα νερά πάνε και τα λυμματα.

https://apnews.com/article/olympics-2024-seine-water-quality-bacteria-f04236aa61b936912f9af65f7e3fa9ba

Και στην Αγγλία όταν βρέχει πολυ και εκεί που γίνεται η επεξεργασία των λυμάτων πλημμυρίζει, ανοίγουν τις βάνες προς τα ποτάμια Πληρώνουν μεγάλα πρόστιμα αλλά συνεχίζουν να το κάνουν.

17 λεπτά πριν, giwfys είπε

Αυτο ρωταω, τι κανουν.

Φοράνε κελεμπίες.

Μιλάμε για τις ίδιες αραβικές χώρες που κατουράνε στις γωνιες;Σηκώνουν την κελεμπία και τσουρ....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...