NiKoSmile Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Μα δε μιλάμε για πλύσιμο εδώ και 6 σελίδες, αλλά για σκέτη χρήση χαρτιού. Αυτό λέγεται πασάλειμμα. Εσύ με πετσέτα κάνεις το πασάλειμμα;
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 35 minutes ago, costas_ said: Στον Αραβικό κόσμο δεν χρησιμοποιούν χαρτί υγείας. Όσο και εαν σας ακούγεται παράξενο υπάρχει Ισλαμικό εθυμοτυπικό για την χρήση της τουαλέτας και μάλιστα πολύ αυστηρό. ειμαι off topic αλλα απλα ελεος με αυτα που διαβαζω.δεξι ποδι αριστερο χερι μεσαιο δαχτυλο ,αναδρομο ερμη και δεν ξερω τι αλλο 1
piccolino Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 11 λεπτά πριν, phanispal είπε Μα δε μιλάμε για πλύσιμο εδώ και 6 σελίδες, αλλά για σκέτη χρήση χαρτιού. Αν έχει προηγηθεί σωστό πλύσιμο, δε χρειάζεται να τρίψει χαρτί πάνω του ο άλλος, ένα ελαφρύ ταμπονάρισμα αρκεί. Πόσοι όμως το κάνουν σωστά ρε συ; Ξέρω αρκετό κόσμο που προτιμάει να πλένεται και δε χρησιμοποιεί χαρτί. Στους περισσότερους μπαίνεις στο μπάνιο και βλέπεις κρεμασμένη πετσέτα για να σκουπίζονται μετά το πλύσιμο. Με "λεκέδες". Και θεωρούν πως είναι καθαροί και η πετσέτα είναι οκ να τη χρησιμοποιούν αρκετές μέρες. Ε, θα προτιμούσα να μη βλέπω αυτό το θέαμα θέλω δε θέλω. Στο καλαθάκι ξέρεις τι θα δεις και δε χρειάζεται να κοιτάς κιόλας όταν το ανοίγεις. Οπότε χαρτί και μετά πλύσιμο και στέγνωμα με χαρτί ή πετσέτα που θα πάει αμέσως στα άπλυτα. Έχει μικρές πετσετούλες το jumbo πάμφθηνες, στο τμήμα με τα μωρουδιακά, βολικότατες. 1
phanispal Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 4 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Αυτό λέγεται πασάλειμμα. Εσύ με πετσέτα κάνεις το πασάλειμμα; Έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας. Είμαι υπέρ του πλυσίματος όπου είναι εφικτό, και χαρτιού και μωρομάντηλου όπου δεν είναι εφικτό το πλύσιμο. Κανείς δεν έγραψε πουθενά ότι παίρνει τα χοντρά με πετσέτα, ήμαρτον δηλαδή. Η κουβέντα ξεκίνησε για τη ρίψη χαρτιού στη λεκάνη και μετά ξέφυγε στο πώς καθαρίζει ο καθένας τον εαυτό του, ή πώς νομίζει ότι τον καθαρίζει. 2
SV1EOD Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Μόλις τώρα, phanispal είπε Είμαι υπέρ του πλυσίματος όπου είναι εφικτό, και χαρτιού και μωρομάντηλου όπου δεν είναι εφικτό το πλύσιμο. Κανείς δεν έγραψε πουθενά ότι παίρνει τα χοντρά με πετσέτα, ήμαρτον δηλαδή. Πολύ σωστά. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα που θέλουν ή τους βολεύει κάποιοι συμφορουμίτες κάνουν (λογικά) άλματα που θα τα ζήλευε και ο Τέντογλου. 1
SabotazNic Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 17 λεπτά πριν, poulinos είπε ειμαι off topic αλλα απλα ελεος με αυτα που διαβαζω.δεξι ποδι αριστερο χερι μεσαιο δαχτυλο ,αναδρομο ερμη και δεν ξερω τι αλλο Εδώ απαγορεύουν το φαΐ να ουμε. Δηλαδή το τικτοκ θα το δούμε ξεροσφύρι?
phanispal Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 1 λεπτό πριν, piccolino είπε Πόσοι όμως το κάνουν σωστά ρε συ; Αυτή είναι άλλη κουβέντα, με πολλές παραμέτρους. Και για να θέσω άλλη μία, παίζει ρόλο και αν έχει γίνει σωστά η κένωση. Μπορεί κάποιος με σωστή κένωση που θα σκουπιστεί με σκέτο χαρτί να είναι πιο καθαρός από κάποιον που θα πλυθεί μετά από ημιτελή κένωση. Θα πιάσουμε όλες τις υποπεριπτώσεις τώρα; 4 λεπτά πριν, piccolino είπε Στους περισσότερους μπαίνεις στο μπάνιο και βλέπεις κρεμασμένη πετσέτα για να σκουπίζονται μετά το πλύσιμο. Με "λεκέδες". Όταν δέχεσαι επισκέψεις και ξέρεις ότι υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσει κάποιος το μπάνιο σου βγάζεις πετσέτες καθαρές για εκείνον, είτε είναι για χρήση μπιντέ, είτε για χρήση νιπτήρα, εμείς αυτό κάνουμε στο σπίτι πάντως. Ήμαρτον δηλαδή, δεν υποχρεώνουμε τον άλλον να σκουπίσει τον πισινό του ή ακόμα και τα χέρια του με τις δικές μας πετσέτες. Τα θεμελιώδη θα γράφουμε ρε παιδιά; Να ξεκινήσουμε τα "του και α, τα" αν είναι. Φυσικά υπάρχουν πολλοί που δεν αλλάζουν ούτε τις πετσέτες χεριών όταν πας σπίτι τους, και σιχαίνεσαι να τις ακουμπήσεις, μου έχει τύχει πολλές φορές, τι να κάνεις. 2
SV1EOD Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Και για να μείνουμε έστω και λίγο εντός θέματος θα παραθέσω προσωπική εμπειρία από τότε που ήμουν παιδί δηλαδή 40-45 χρόνια πριν, δεν θυμάμαι τι ακριβώς ηλικία ήμουν. Είχαμε κάνει ένα οικογενειακό ταξίδι οδικώς Ιταλία και Ελβετία, στην τελευταία επισκεφθήκαμε και κάποιους συγγενείς που ζούσαν εκεί, τις οικογένειες 2 εξαδέλφων της μητέρας μου για να είμαι ακριβής. Στην απορία μου σε έναν συνομήλικο μου εξάδελφο γιατί δεν υπάρχει καλαθάκι για τα χαρτιά μετά την αφόδευση όπως στην Ελλάδα μου είπε πως οι σωληνώσεις και το όλο αποχετευτικό σύστημα ήταν μελετημένα και για τα χαρτιά. Αν έκανες το λάθος να πετάξεις και άλλα πράγματα που δημιουργούσαν πρόβλημα στο αποχετευτικό σύστημα σε έβρισκαν και ο πέλεκυς έπεφτε βαρύς. Αυτό πριν 40+ χρόνια. Θα πεις κάποιος ότι μιλάμε για την Ελβετία. ΟΚ, αλλά τι στην ευχή κάνουν οι Ελβετοί από τότε στις αποχετεύσεις τους που δεν κάνουμε εμείς το 2024; Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2024 από SV1EOD
costas_ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 48 λεπτά πριν, nvel είπε Ανάποδα στα είπαν , το ντουζ μπαίνει πάντα στα δεξιά για να μπορείς να πλυθείς με το αριστερό Αυτό σχολίασα και εγώ. Οι Άραβες θεωρούν το αριστερό χέρι " βρώμικο' και σε συναναστροφες τους με αλλλους ποτε δεν δίνουν/ παίρνουν κάτι με το αριστερό.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 3 minutes ago, SV1EOD said: Και για να μείνουμε έστω και λίγο εντός θέματος θα παραθέσω προσωπική εμπειρία από τότε που ήμουν παιδί δηλαδή 40-45 χρόνια πριν, δεν θυμάμαι τι ακριβώς ηλικία ήμουν. Είχαμε κάνει ένα οικογενειακό ταξίδι οδικώς Ιταλία και Ελβετία, στην τελευταία επισκεφθήκαμε και κάποιους συγγενείς που ζούσαν εκεί, τις οικογένειες 2 εξαδέλφων της μητέρας μου για να είμαι ακριβής. Στην απορία μου σε έναν συνομήλικο μου εξάδελφο γιατί δεν υπάρχει καλαθάκι για τα χαρτιά μετά την αφόδευση όπως στην Ελλάδα μου είπε πως οι σωληνώσεις και το όλο αποχετευτικό σύστημα ήταν μελετημένα και για τα χαρτιά. Αν έκανες το λάθος να πετάξεις και άλλα πράγματα που δημιουργούσαν πρόβλημα στο αποχετευτικό σύστημα σε έβρισκαν και ο πέλεκυς έπεφτε βαρύς. Αυτό πριν 40+ χρόνια. Θα πεις κάποιος ότι μιλάμε για την Ελβετία. ΟΚ, αλλά τι στην ευχή κάνουν οι Ελβετοί από τότε στις αποχετεύσεις τους που δεν κάνουμε εμείς το 2024; πολλες φορες το προβλημα ειναι μεταξυ πληκτρολογιου και οθονης 13 minutes ago, SabotazNic said: Εδώ απαγορεύουν το φαΐ να ουμε. Δηλαδή το τικτοκ θα το δούμε ξεροσφύρι? χαχα
SV1EOD Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 2 λεπτά πριν, poulinos είπε πολλες φορες το προβλημα ειναι μεταξυ πληκτρολογιου και οθονης Γενικώς θα συμφωνήσω αλλά ειδικώς που κολλάει; Και για να ευθυμήσουμε λίγο μία σχετική σκηνή από ταινία: 1
piccolino Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Αυτή είναι άλλη κουβέντα, με πολλές παραμέτρους. Και για να θέσω άλλη μία, παίζει ρόλο και αν έχει γίνει σωστά η κένωση. Μπορεί κάποιος με σωστή κένωση που θα σκουπιστεί με σκέτο χαρτί να είναι πιο καθαρός από κάποιον που θα πλυθεί μετά από ημιτελή κένωση. Θα πιάσουμε όλες τις υποπεριπτώσεις τώρα; Όταν δέχεσαι επισκέψεις και ξέρεις ότι υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσει κάποιος το μπάνιο σου βγάζεις πετσέτες καθαρές για εκείνον, είτε είναι για χρήση μπιντέ, είτε για χρήση νιπτήρα, εμείς αυτό κάνουμε στο σπίτι πάντως. Ήμαρτον δηλαδή, δεν υποχρεώνουμε τον άλλον να σκουπίσει τον πισινό του ή ακόμα και τα χέρια του με τις δικές μας πετσέτες. Τα θεμελιώδη θα γράφουμε ρε παιδιά; Να ξεκινήσουμε τα "του και α, τα" αν είναι. Φυσικά υπάρχουν πολλοί που δεν αλλάζουν ούτε τις πετσέτες χεριών όταν πας σπίτι τους, και σιχαίνεσαι να τις ακουμπήσεις, μου έχει τύχει πολλές φορές, τι να κάνεις. Δε μ ενδιαφέρει πώς γίνεται η κένωση του καθενός. Μ ενδιαφέρει η άποψη περί καθαριότητας που έχει ο καθένας. Δεν είπα οτι σου λένε να σκουπιστείς με εκείνη την πετσέτα. Αλλά το θεωρείς ωραίο να μπαίνεις στο μπάνιο και να βλέπεις κρεμασμένη την πετσέτα με τους καφέ λεκέδες; Αν μη τι άλλο, δείχνει ελλειπή καθαριότητα και κατά τ άλλα τους ενοχλεί το χαρτί και το καλαθάκι. Στο μπάνιο μου υπάρχει έτσι κι αλλιώς πάντα χαρτί και μωρομάντιλα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και οι καλεσμένοι. Πετσέτα για τα χέρια θα βάλω πάντα μια καθαρή δίπλα στο νιπτήρα όταν έρθουν επισκέψεις και αν είναι προγραμματισμένη επίσκεψη, θα βάλω και καθαρή σακούλα στο καλαθάκι από πριν. Τις λίγες φορές που έχω φιλοξενήσει άλλο άτομο, δίνω και μεγάλη πετσέτα για μπάνιο και λέω να την αφήσει μέσα στο ντουζ για να τη βάλω στα άπλυτα και δίνω άλλη καθαρή για επόμενη χρήση.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 9 minutes ago, SV1EOD said: Γενικώς θα συμφωνήσω αλλά ειδικώς που κολλάει; Και για να ευθυμήσουμε λίγο μία σχετική σκηνή από ταινία: οτι πολλες φορες το ολο προβλημα ειναι στο τι πεταει ο αλλος μεσα στη λεκανη και οχι οτι πεταει. να βαλω κατι funnny 1
SV1EOD Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Μόλις τώρα, piccolino είπε Αλλά το θεωρείς ωραίο να μπαίνεις στο μπάνιο και να βλέπεις κρεμασμένη την πετσέτα με τους καφέ λεκέδες; Δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ πετσέτα με καφέ λεκέδες σε κανένα μπάνιο σε σπίτια που να έχω πάει επίσκεψη. Και όσο προσπαθώ να θυμηθώ δεν θυμάμαι και κανένα να είχε μπιντέ εκτός από το δικό μου προφανώς. Αυτή την εικόνα που έχεις δημιουργήσει στην φαντασία σου(κατά την γνώμη μου) με τις πετσέτες με τους καφέ λεκέδες βγάλτην από συζήτηση επειδή είναι αποκύημα της φαντασίας σου για να καταλήξεις στο συμπέρασμα που βολεύει τον συλλογισμό σου. Αν ο άλλος δεν το έχει με την καθαριότητα για να το θέσω ευγενικά δεν έχει σημασία αν έχει στην τουαλέτα του χαρτί ή χαρτί και υγρομάντηλα ή χαρτί και υγρομάντηλα και μπιντέ. Στην τουαλέτα του θα σιχαθείς να μπεις ούτως ή άλλως. 2 1
phanispal Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 2 λεπτά πριν, piccolino είπε Στο μπάνιο μου υπάρχει έτσι κι αλλιώς πάντα χαρτί και μωρομάντιλα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και οι καλεσμένοι. Πετσέτα για τα χέρια θα βάλω πάντα μια καθαρή δίπλα στο νιπτήρα όταν έρθουν επισκέψεις και αν είναι προγραμματισμένη επίσκεψη, θα βάλω και καθαρή σακούλα στο καλαθάκι από πριν. Τις λίγες φορές που έχω φιλοξενήσει άλλο άτομο, δίνω και μεγάλη πετσέτα για μπάνιο και λέω να την αφήσει μέσα στο ντουζ για να τη βάλω στα άπλυτα και δίνω άλλη καθαρή για επόμενη χρήση. Αφού τα κάνεις όλα αυτά, γιατί κάθεσαι και γράφεις για πετσέτες με καφέ λεκέδες; Καταρχάς, πώς διάολο προκύπτει η πετσέτα με καφέ λεκέδες, μπορείς να μου το εξηγήσεις; Αν κάνει κάποιος μπιντέ, θα τρίψει τον πρωκτό του με πετσέτα; Και αν μείνουν υπολείμματα πάνω στην πετσέτα θα τα αγνοήσει και θα την κρεμάσει για επόμενη χρήση, και μάλιστα θα την αφήσει εκεί ακόμα κι αν έρθει επισκέπτης; Βρώμικες πετσέτες νιπτήρα (που μυρίζουν) έχω συναντήσει όπως είπα και πιο πάνω, αλλά το ότι θα φτάσει κάποιος στο επίπεδο να έχει σκατωμένη πετσέτα κρεμασμένη, ειλικρινά δε θέλω να το σκέφτομαι καν, δηλαδή από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις