Konsmal Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 6 ώρες πριν, Neptu είπε Ήθελα να κάνω ακριβώς την ίδια ερώτηση. Όντως το σκατοκάλαθο είναι πολύ σιχαμερό. Προσωπικά εδώ και κανα χρόνο τα πετάω μέσα στη λεκάνη. Δε ξέρω αν κάνω καλά, μπορεί να εμφανιστεί πρόβλημα σε 3 μήνες, μπορεί και μετά από 3 χρόνια, ίσως και ποτέ. Δεν έχω καταλάβει γιατί "απαγορεύεται". Φρακάρει το χαρτί μέσα στις σωληνώσεις; Η πίεση του νερού δε μπορεί να το διώξει; Αν πετάξεις με τη μια 1 κιλό χαρτί μπορεί να συμβεί αλλά αν τα πετάς σε δόσεις τι πιθανότητες έχει να συμβεί. Εδώ δε φρακάρει με άλλα... (μπλιαχ) θα φρακάρει με λίγο χαρτί; Πιστεύω (δικιά μου άποψη καθαρά) πως αν τραβάμε τακτικά το καζανάκι δε θα εμφανιστεί πρόβλημα. Και εννοείται δε πετάμε ολοκληρο ρολό μέσα με τη μια. Καλά σίγουρα κάποια αποχέτευση θα βουλώσεις τουλάχιστον να ελπίζεις να είναι κεντρική και να μην πληρώσεις την δική σου χρυσή. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα από κατασκευής το δίκτυο χρησιμοποιεί πολύ λεπτές σωλήνες σε σχέση με το εξωτερικό(3-5 φορές λεπτοτερες σε σχέση με την δυτική Ευρώπη) και αν μαζευτεί χαρτί σε κάποιο σημείο θα φρακάρει και θα σπάσει η πίεση τον σωληνα. Η μόνη ρεαλιστική λύση θα ήταν να αλλαχτεί όλο το δίκτυο ΚΑΙ στα σπίτια, τρεχε γυρεύε δηλαδή 2
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, Dante80 είπε Και τα αποτελέσματα είναι λίγο επικά λολ.. Behold The Fatberg: London's 130-Ton, 'Rock-Solid' Sewer Blockage There are subjects one should avoid while eating. This is one of them. Crews in London are working to unblock a section of the city's sewer system. The culprit, a stomach-churning, 130-ton mass of sanitary products and cooking fat. You might call it disgusting. Water company officials call it a fatberg. In a weekend statement, Thames Water announced the fatberg's existence. According to the private utility company, the"rock-solid" blockage had formed under the city's Whitechapel neighborhood. Weighing roughly the same as 11 double-decker buses, the fatberg is one of the largest to form in the London sewer system. "It's a total monster and taking a lot of manpower and machinery to remove as it's set hard," said Matt Rimmer head of waste networks for Thames Water. The Thames statement said an eight-person crew is working seven-days a week to clear the blockage, greasy chunk by chunk. Equipped with high-powered hoses, the workers are breaking up the fatberg then transporting its remnants off site for recycling. Thames Water says the team is progressing at a rate of 20-30-tons a day. Rimmer compared removing it to breaking up concrete. For context, the BBC helpfully notes that the fatberg weighs almost as much as a blue whale. In terms of length, it's twice the size of the "pitch" or field of play at London's Wembley Stadium. Blockages caused by wet wipes and cooking fat occur at a rate of roughly eight a week, and Thames Water says it spends about 1 million pounds, or just over $1.3 million, a month removing them. (...) Και για αυτό https://www.independent.co.uk/news/business/news/fatbergs-wet-wipes-fine-to-flush-symbol-stop-sewage-blockage-a8722811.html Fine to flush' symbol for wet wipes to be introduced to prevent fatbergs 1
Hamurabi Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Το ποιος λαός είναι πιο βρώμικος δε φαίνεται απτην ύπαρξη του καλαθιού στην τουαλέτα . Όσοι σαν εμένα ταξιδεύουν στο εξωτερικό 20 και 30 χρόνια ασταμάτητα θα ξέρουν πολύ καλά ότι έξω δεν πετάει κάνεις εδώ και 10ετιες σκουπίδι στο δρόμο,γόπα τσιγάρου και φυσικά μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους απτό δρόμο εδώ και δεκαετίες. Εμείς έχουμε λίγα χρόνια που τα προσπαθούμε αυτά και οριακά τα καταφέρνουμε. 6 2 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 3 hours ago, J0hn82 said: Εκτός από τους βόθρους έχουν πρόβλημα και οι παλιές εγκαταστάσεις (1950-1960) που π.χ. οι σωλήνες από Φ100 έχουν γίνει 20 από το πουρί που χτίζεται με τα χρόνια. Το παραμικρό τους βουλώνει. Και του 2000 να είναι, γιατί να διακινδυνεύσεις να βουλώσει και να πρέπει να σκάσεις χρήματα για ξεβούλωμα? Καλαθάκι ftw. 3 1
anax111 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα υφίσταται σε πολύ παλιά σπίτια (προ του 60 κατασκευή) που έχουν πολύ λεπτές σωληνώσεις αποχετεύσεων. Εάν δεν έχουν αλλάξει οι παλαιοί αποχετευτικοί σωλήνες τότε ναι υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο σε όλες τις ανακαινίσεις που επέβλεψα σε τέτοιες περιπτώσεις το πρώτο πράγμα σου λένε οι υδραυλικοί είναι αποχέτευση και υδραυλικά γενική αντικατάσταση και δεν ξέρω καμιά περίπτωση που ο ιδιοκτήτης να κράτησε τα αρχικά. Οπότε ούτε και εκεί υπάρχει τις περισσότερες φορές πρόβλημα. Τα αποχετευτικά δίκτυα των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα δεν έχουν πρόβλημα με τα χαρτιά υγείας. Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι τα χαρτιά υγείας αλλά τα μωρομάντηλα και άλλα συναφή προϊόντα και κάποια χαρτιά κουζίνας πολύ ανθεκτικά που δεν λιώνουν στην επαφή τους με το νερό. Αυτά τις περισσότερες φορές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις αποχετεύσεις, επίσης οτιδήποτε νάιλον, σακούλες κτλ. Πρόσφατα διάβασα ότι ο δήμος του Λονδίνου σχεδιάζει να απαγορέψει τα μωρομάντηλα και τα συναφή προϊόντα καθώς δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο. Η δική μου πρακτική: Πετάω άφοβα τα χαρτιά υγείας στην τουλαέτα και ποτέ έως τώρα δεν είχα πρόβλημα. Εάν κάποια φορά πετάξω πολλά μαζί τότε θα πατήσω το καζανάκι και δεύτερη φορά ώστε να μην συσσωρευτούν τα χαρτιά σε κάποια γωνία του δικτύου. Ωστόσο καλαθάκι βάζω πάντοτε στην τουαλέτα για να πετάω τα ρολά από τα χαρτιά υγείας, μωρομάντηλα, μπατονέτες και οτιδήποτε άλλο. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2024 από anax111
giorgos_76 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Βόθροι και κακές συνδέσεις στις αποχετεύσεις….. δεν υπάρχει ποιο σιχαμερό πράγμα από τα καλαθάκια μέ τα χαρτιά … ναι είμαστε μια από τις ποιο βρωμερές χώρες στην Ευρώπη, οποίος έχει ταξιδέψει το γνωρίζει, λίγο μέτρο με την έπαρση! Ήμαρτον!! Αν σου αρέσει τόσο πολύ η Ευρώπη και αν είναι τόσο καθαρή, να πας να κάνεις μπάνιο στον Σηκουάνα ή στον Τάμεση..Αυτή η ευρωλιγούρα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2024 από giorgos_76 9
Dinos1973 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 9 minutes ago, giorgos_76 said: Αν σου αρέσει τόσο πολύ η Ευρώπη και αν είναι τόσο καθαρή, να πας να κάνεις μπάνιο στον Σηκουάνα ή στον Τάμεση..Αυτή η ευρωλιγούρα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή Περιμένουν με αγωνία ποτέ θα ανοίξει ο Κηφισός…. 1
tzotzo Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Κανονικά πρέπει να έχουμε ένα δοχείο με νερό δίπλα στην λεκάνη, όπως στην Ινδία και στο Πακιστάν. Ούτε χαρτιά ούτε τπτ.
giorgos_76 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 11 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Περιμένουν με αγωνία ποτέ θα ανοίξει ο Κηφισός…. Θα μπορούσε η σημερινή Αθήνα να έχει πεντακάθαρα ποτάμια αλλά δυστυχώς όλα μπαζώθηκαν στο βωμό του κέρδους
Broli007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 4 φορές αναγκάστηκε η πολυκατοικία μου τον τελευταίο χεονο, να φέρει υδραυλικό να ξεβουλωσει την αποχέτευση γιατί κάποιοι πετούσαν τα χαρτια, σερβιέτες, μωρομάντηλα και οτι άλλο είχαν στη τουαλέτα. Δεν μπορώ να καταλάβω, τι πειράζει αν τα χαρτια, τα πετάτε μέσα στο κάδο, ο οποίος γι'αυτο υπάρχει εκεί μέσα; Και δεν είναι ότι πάνε χυμα μέσα, έχει σακουλιτσα και κλείνει και σχεδόν αεροστεγώς. Ακριβώς το ότι τα πετάμε εκεί που πρέπει είναι δείγμα πολιτισμού και όχι το ανάποδο, που δημιουργεί προβλήματα, και να πρέπει να έρχεται ο υδραυλικός να ασχολείται με τις αφοδευσεις του καθενός. 1
SV1EOD Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Broli007 είπε 4 φορές αναγκάστηκε η πολυκατοικία μου τον τελευταίο χεονο, να φέρει υδραυλικό να ξεβουλωσει την αποχέτευση γιατί κάποιοι πετούσαν τα χαρτια, σερβιέτες, μωρομάντηλα και οτι άλλο είχαν στη τουαλέτα. Το πρόβλημα δεν ήταν τα χαρτιά αλλά τα υπόλοιπα, οι σερβιέτες, τα μωρομάντηλα και ότι άλλο. Εξάλλου αυτό είναι και το θέμα του νήματος, για το αν πρέπει να πετιούνται τα χαρτιά ή όχι. Για όλα τα υπόλοιπα δεν είδα κανέναν να διαφωνεί στο ότι δεν πρέπει να πετιούνται στην λεκάνη. 33 λεπτά πριν, Broli007 είπε Δεν μπορώ να καταλάβω, τι πειράζει αν τα χαρτια, τα πετάτε μέσα στο κάδο, ο οποίος γι'αυτο υπάρχει εκεί μέσα; Και δεν είναι ότι πάνε χυμα μέσα, έχει σακουλιτσα και κλείνει και σχεδόν αεροστεγώς. Δεν πειράζει να πετιούνται τα χαρτιά στον κάδο αλλά υπάρχουν 3 μεγάλα μειονεκτήματα. 1ον) Γεμίζει πολύ πολύ πιο γρήγορα 2ον) Αν αυτός που πέταξε τα τελευταία χαρτιά είναι κατσαπλιάς(κάτι πολύ συνηθισμένο) ο επόμενος θα βρεθεί με ένα αποκρουστικό θέαμα όταν ανοίξει τον κάδο για να πετάξει τα δικά του χαρτιά. Επίσης αν είναι κατσαπλιάς και ο κάδος γεμάτος παίζει να φαίνονται τα αποτελέσματα της κατσαπλιάδας του με τον κάδο κλειστό. Σε αυτή την περίπτωση ο κάδος θα έχει λερωθεί επίσης(ίσως και ανεπανόρθωτα......) 3ον) Το πως αντιμετωπίζουν το θέμα του κάδου ως προς τα χαρτιά οι επισκέπτες από το εξωτερικό. 33 λεπτά πριν, Broli007 είπε Ακριβώς το ότι τα πετάμε εκεί που πρέπει είναι δείγμα πολιτισμού και όχι το ανάποδο, που δημιουργεί προβλήματα, και να πρέπει να έρχεται ο υδραυλικός να ασχολείται με τις αφοδευσεις του καθενός. Αυτή είναι η δική σου οπτική και χωρίς να θέλω να πω ότι είναι λανθασμένη δεν είναι απαραίτητα η οπτική όλων. Π.χ. αναφέρθηκε νωρίτερα ότι αν πεις στην πλειονότητα των επισκεπτών από το εξωτερικό ότι πρέπει να πετάνε τα κ@λ@χαρτα σε κάδο και όχι στην λεκάνη σε κοιτάνε με γουρλωμένα μάτια. Λες μόνο εμείς να είμαστε πολιτισμένοι και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο απολίτιστοι; Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2024 από SV1EOD 1
Alex21121988 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Mιας και ανοίξαμε σκατοσυζήτηση θα πω και εγώ την εμπειρία/γνώμη μου ως αρκετά μερακλής χρήστης τουαλέτας. 😁 Γιατί λέω μερακλής; Θα ξεκινήσω με τα θέματα υγιεινής και έπειτα θα αναφερθώ για το σκατοκάλαθο. Ιστορική αναδρομή λοιπόν, προσδεθείτε/μαζευτείτε γύρω από την φωτιά. Αρχικά από τα παιδικα μου χρόνια η μάνα μου έμαθε να μην σκουπίζομαι στα ιδιαίτερα σημεία με χαρτί υγείας. Είτε αυτό λέγεται no1 είτε αυτό λέγεται no2. Οπότε από το 1ο πατρικό (ήταν σπίτι του 70) που θυμάμαι τον εαυτό μου να πλένομαι ( υπήρχε μπιντές οπότε εκει γινόταν η δουλίτσα, νεράκι σαπουνάκι. Οτιδήποτε άλλο στην δική μου περίπτωση φαινόταν και φαίνεται βρωμερό και για αυτό αν με έπιανε ποτέ κανένα λέϊζερ έξω, έπρεπε να χρησιμοποιήσω μωρομάντηλο που πάντα έχω μαζί. Ήταν μια αναγκαστική λύση μέχρι να πάω σπίτι να πλυθώ με νερό και σαπούνι. Μέχρι τότε όμως η αίσθηση παραμένει for me η ίδια...χεσμένος... Οπότε έτσι μάθαμε και το τηρούμε μέχρι και σήμερα. Η διαφορά του σήμερα είναι πως στο σπίτι μου έχω φροντίσει να εχω τουαλέτα με ποποβρυσάκι. Και νομίζω εκεί βρήκα επιτέλους τον δικό μου Δυτικό πολιτισμό όσο αφορά αυτό το κομμάτι υγιεινής και τουαλέτας. Εννοείται πως πριν και μετά χρήση αντιβακτηριακών υγρών είναι must, (detoll καθημερινής χρήσης κτλ) Κλείνω αυτό το κομμάτι. Είμαι υπερ στο να μην υπάρχει και πιγκαλ στην τουαλέτα. Αυτό και αν είναι σιχαμένο όσο και να το καθαρίζεις ή να το προσέχεις, βάζοντας χλωρίνες κτλ. Ο μόνος λόγος που το έχω δυστυχώς σπίτι μου (κατόπιν παραίνεσης της συζύγου) είναι για τους guests... Γιατί ο άλλος δεν θα κάτσει να βάλει χεράκι στην δική σου τουαλέτα , ακόμα και αν πρόκειται να καθαρίσει το δικό το ''προϊόν''. Πάμε στο καλάθι τώρα και το κυρίως topic μας. Ούτε αυτό θα το είχα σπίτι μου, είμαι 100-0 στο να μην είχα καν σκατοκάλαθο αλλά πάλι θα αναφέρω το επιχείρημα με τους guests, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γυναίκες που πρέπει να πετάξουν κάπου, και όχι φυσικά μέσα στην λεκάνη μας, τα ταμπόν, σερβιέτες τους κτλ. Αν είχα μόνο άντρες guests (for some reason, μην κρίνετε xD) και ήμουν μόνο εγώ σπίτι λοιπόν, δεν θα υπήρχε πιγκάλ, σκατοκάλαθο.... Θα είχα βέβαια το αρνητικό πως ακόμα και με οδηγίες χρήσης πως να καθαρίσει το φιλοξενούμενο ορκ το aftermath της γέννας του μέσα στην τουαλέτα μου, δεν νομίζω πως θα απέφευγα να τα καθαρίζω έπειτα ο ίδιος. Εν τέλει, πετάω φουλ χαρτί υγείας κοινώς κωλόχαρτο μέσα στην λεκάνη, αν πάθει κάτι έπαθε... Το πιο πιθανό είναι πως θα τα βρουν οι κάτω όροφοι από εμένα αν ποτέ προκύψει θέμα. Καταραμένη βαρύτητα. 😅 Είναι λίγο σταρχιδίστικο όπως το έθεσα αλλά εδώ βγάλαμε ψυχούλα, μην σταθούμε εκεί σας παρακαλώ. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2024 από Alex21121988
SabotazNic Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, tzotzo είπε Κανονικά πρέπει να έχουμε ένα δοχείο με νερό δίπλα στην λεκάνη, όπως στην Ινδία Μαλλον θα εννοεις αλλη χωρα, εκτος αν τα δοχεια τα εχουν στους δρομους 💀
Προτεινόμενες αναρτήσεις