Antiriad Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου Τελικά δεν έχω καταλάβει τι ισχύει με το χαρτί τουαλέτας. Έχω ακούσει παράπονα από Τουρίστες που λένε ότι είναι αηδιαστικό όταν βλέπουν σκ@τωμενα χαρτιά στο καλάθι τον αχρήστων σε τουαλέτες καταστηματων. Και μπορώ να αναφέρω ότι αυτή η τακτική έχει αναφερθεί σαν ένα από τα αρνητικά στοιχεία της χώρας μας από αρκετούς YouTubers Ορισμένες φορές έχω δει και ο ίδιος χαρτί ανάρτησης που αναγράφεται η μη ρίψη Χαρτιών. Το μόνο που θυμάμαι είναι που ο παππούς μου στο χωριό μας έλεγε κάποτε να μην πετάμε χρισιμοποιημένα χαρτιά στην τουαλέτα του σπιτιού αλλά 15 χρόνια μετά που πέθανε συνεχίσαμε τα τα πετάμε μέσα χωρίς να έχει ποτέ υπάρξει πρόβλημα. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για κατοικίες πριν του 1960 αλλά δεν πιστεύω να είναι πρόβλημα σε σύγχρονες κατοικίες. Η μήπως τα "Ελληνικά " χαρτιά είναι κατασκευασμένα με υλικά που δεν διαλύονται εύκολα. Πιστεύω ότι αυτή η τακτική είναι ένας αστικός μύθος που πρέπει να σταματήσει μια και μας κάνει να φαινόμαστε σαν τριτοκοσμικά χώρα εκτός αν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν το γεγονός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Antiriad είπε Έχω ακούσει παράπονα από Τουρίστες που λένε ότι είναι αηδιαστικό όταν βλέπουν σκ@τωμενα χαρτιά στο καλάθι τον αχρήστων σε τουαλέτες καταστηματων. Και μπορώ να αναφέρω ότι αυτή η τακτική έχει αναφερθεί σαν ένα από τα αρνητικά στοιχεία της χώρας μας από αρκετούς YouTubers Ναι, οι τουρίστες έχουν λύσει όλα τα προβλήματα στην χώρα τους που όταν έρχονται εδώ τους ενοχλεί το κωλοχαρτο. Κυρίως είναι συνδιασμος παλιών υδραυλικών και υλικού χαρτιού. Σίγουρα όταν πάω εξωτερικά όλα είναι πιο λεπτά. Ωστόσο θεωρώ ότι είναι και καλό προς το περιβάλλον. Έχουν θέμα με τα μικροπλαστικα αλλά όχι με το χαρτί που λιώνει? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 4 hours ago, Antiriad said: Τελικά δεν έχω καταλάβει τι ισχύει με το χαρτί τουαλέτας. Έχω ακούσει παράπονα από Τουρίστες που λένε ότι είναι αηδιαστικό όταν βλέπουν σκ@τωμενα χαρτιά στο καλάθι τον αχρήστων σε τουαλέτες καταστηματων. Και μπορώ να αναφέρω ότι αυτή η τακτική έχει αναφερθεί σαν ένα από τα αρνητικά στοιχεία της χώρας μας από αρκετούς YouTubers Ορισμένες φορές έχω δει και ο ίδιος χαρτί ανάρτησης που αναγράφεται η μη ρίψη Χαρτιών. Το μόνο που θυμάμαι είναι που ο παππούς μου στο χωριό μας έλεγε κάποτε να μην πετάμε χρισιμοποιημένα χαρτιά στην τουαλέτα του σπιτιού αλλά 15 χρόνια μετά που πέθανε συνεχίσαμε τα τα πετάμε μέσα χωρίς να έχει ποτέ υπάρξει πρόβλημα. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για κατοικίες πριν του 1960 αλλά δεν πιστεύω να είναι πρόβλημα σε σύγχρονες κατοικίες. Η μήπως τα "Ελληνικά " χαρτιά είναι κατασκευασμένα με υλικά που δεν διαλύονται εύκολα. Πιστεύω ότι αυτή η τακτική είναι ένας αστικός μύθος που πρέπει να σταματήσει μια και μας κάνει να φαινόμαστε σαν τριτοκοσμικά χώρα εκτός αν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν το γεγονός 4 hours ago, Antiriad said: Τελικά δεν έχω καταλάβει τι ισχύει με το χαρτί τουαλέτας. Έχω ακούσει παράπονα από Τουρίστες που λένε ότι είναι αηδιαστικό όταν βλέπουν σκ@τωμενα χαρτιά στο καλάθι τον αχρήστων σε τουαλέτες καταστηματων. Και μπορώ να αναφέρω ότι αυτή η τακτική έχει αναφερθεί σαν ένα από τα αρνητικά στοιχεία της χώρας μας από αρκετούς YouTubers Ορισμένες φορές έχω δει και ο ίδιος χαρτί ανάρτησης που αναγράφεται η μη ρίψη Χαρτιών. Το μόνο που θυμάμαι είναι που ο παππούς μου στο χωριό μας έλεγε κάποτε να μην πετάμε χρισιμοποιημένα χαρτιά στην τουαλέτα του σπιτιού αλλά 15 χρόνια μετά που πέθανε συνεχίσαμε τα τα πετάμε μέσα χωρίς να έχει ποτέ υπάρξει πρόβλημα. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για κατοικίες πριν του 1960 αλλά δεν πιστεύω να είναι πρόβλημα σε σύγχρονες κατοικίες. Η μήπως τα "Ελληνικά " χαρτιά είναι κατασκευασμένα με υλικά που δεν διαλύονται εύκολα. Πιστεύω ότι αυτή η τακτική είναι ένας αστικός μύθος που πρέπει να σταματήσει μια και μας κάνει να φαινόμαστε σαν τριτοκοσμικά χώρα εκτός αν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν το γεγονός Βόθροι και κακές συνδέσεις στις αποχετεύσεις….. δεν υπάρχει ποιο σιχαμερό πράγμα από τα καλαθάκια μέ τα χαρτιά … ναι είμαστε μια από τις ποιο βρωμερές χώρες στην Ευρώπη, οποίος έχει ταξιδέψει το γνωρίζει, λίγο μέτρο με την έπαρση! Ήμαρτον!! 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neptu Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου Ήθελα να κάνω ακριβώς την ίδια ερώτηση. Όντως το σκατοκάλαθο είναι πολύ σιχαμερό. Προσωπικά εδώ και κανα χρόνο τα πετάω μέσα στη λεκάνη. Δε ξέρω αν κάνω καλά, μπορεί να εμφανιστεί πρόβλημα σε 3 μήνες, μπορεί και μετά από 3 χρόνια, ίσως και ποτέ. Δεν έχω καταλάβει γιατί "απαγορεύεται". Φρακάρει το χαρτί μέσα στις σωληνώσεις; Η πίεση του νερού δε μπορεί να το διώξει; Αν πετάξεις με τη μια 1 κιλό χαρτί μπορεί να συμβεί αλλά αν τα πετάς σε δόσεις τι πιθανότητες έχει να συμβεί. Εδώ δε φρακάρει με άλλα... (μπλιαχ) θα φρακάρει με λίγο χαρτί; Πιστεύω (δικιά μου άποψη καθαρά) πως αν τραβάμε τακτικά το καζανάκι δε θα εμφανιστεί πρόβλημα. Και εννοείται δε πετάμε ολοκληρο ρολό μέσα με τη μια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Η διαφορά έγκειται στην ύπαρξη ή μη, κεντρικής αποχέτευσης (κεντρικές πόλεις κ.λπ.) και βόθρου (σηπτική δεξαμενή - μικρότερα χωριά, κατασκευές εκτός οικισμού κ.λπ.). Διαφορετική λειτουργία, σίγουρα διαφορετικές "χωρητικότητες" και ούτω καθεξής. ΥΓ Μιλάμε πάντα για το χαρτί υγείας και τα λοιπά ανθρώπινα "προϊόντα". Επεξ/σία 15 Αυγούστου από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hik Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου Δίκιο έχουν, είναι στοιχείο πολιτισμού να μην έχουμε σκατόχαρτα στο καλαθάκι, που κάπως εδώ μας διέφυγε. Έχω πολλές φορές συναντήσει και διάφορους που το θεωρούν αηδιαστικό το να τα πετούν στη λεκάνη, αντί του καλαθίου… Η δύναμη της συνήθειας που σου αλλάζει το perception. Εδώ και 20 χρόνια τα πετάω στη λεκάνη. Κανένα θέμα δε έχω αντιμετωπίσει, ειδικά οποιαδήποτε πολυκατοικία μετά το 2000 έχει μια χαρά υδραυλικά. Τώρα αν βρεθώ σε τουαλέτα εποχής ‘60, μπορεί να επιλέξω να σεβαστώ την επιγραφή. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις νομίζω ότι είναι γενικότερος φόβος + δίποδα που πάνε και πετάνε σερβιέτες και άλλα στις τουαλέτες των καταστημάτων με αποτέλεσμα να βουλώνουν και να αναγκάζονται μετά να βάζουν επιγραφή μη ρίψης χαρτιού ενισχύοντας τον αρχικό φόβο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JC_Denton Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 5 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ναι, οι τουρίστες έχουν λύσει όλα τα προβλήματα στην χώρα τους που όταν έρχονται εδώ τους ενοχλεί το κωλοχαρτο. Κυρίως είναι συνδιασμος παλιών υδραυλικών και υλικού χαρτιού. Σίγουρα όταν πάω εξωτερικά όλα είναι πιο λεπτά. Ωστόσο θεωρώ ότι είναι και καλό προς το περιβάλλον. Έχουν θέμα με τα μικροπλαστικα αλλά όχι με το χαρτί που λιώνει? όλα όχι, αλλά τα περισσότερα απ' τα καθημερινά της Ελλάδας σίγουρα. Είναι τρομερό πώς η τελευταία τρύπα της φλογέρας (ΕΕ) έχει τόσο μεγάλη έπαρση, πάντως 1 2 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 7 ώρες πριν, Antiriad είπε Έχω ακούσει παράπονα από Τουρίστες που λένε ότι είναι αηδιαστικό όταν βλέπουν σκ@τωμενα χαρτιά στο καλάθι τον αχρήστων σε τουαλέτες καταστηματων. Αηδιαζουν γι'αυτο βγαινουν μετα εξω και ξερνανε στα πεζοδρομια. 1 ώρα πριν, Neptu είπε Πιστεύω (δικιά μου άποψη καθαρά) πως αν τραβάμε τακτικά το καζανάκι δε θα εμφανιστεί πρόβλημα. Οποτε ας καταναλωνουμε περισσοτερο νερο τσαμπα και βερεσε επειδη σιχαινομαστε το (κλειστο) καλαθακι σκουπιδιων. 6 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apostolis9 Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου Σε σπίτι όπου οι σωλήνες πηγαίνουν σε βόθρο, κυρίως στην Επαρχία, φυσικά είναι απαραίτητο να μην πέφτει τίποτα άλλο εκτός των ούρων και κοπράνων. Κυρίως, επειδή γεμίζει ο βόθρος με περισσότερο υλικό, άρα θα θέλει και πιο συχνά χρήση του βοθρατζή. Επίσης, κολλάει μερικές φορές στη σωλήνα που ρουφάει το υλικό (όπως μου έχει πει βοθρατζής σε χωριό). Δεν έχει την ίδια σύσταση με τα κόπρανα όταν ξεραίνονται και τα 2. Στις πόλεις, νομίζω πως το πρόβλημα είναι οι όχι τόσο μεγάλες σωλήνες, οι πιθανές κακοτεχνίες από υδραυλικούς (σωστή κλίση σωλήνων, κ.α.) και πιθανώς η υπερφόρτωση του δικτύου αποχέτευσης, μιας και, ειδικά στην Αθήνα, υπάρχει περισσότερο υλικό από ότι μπορεί να αντέξει το σύστημα. Επίσης, όλα αυτά όταν μιλάμε μόνο για χαρτί υγείας. Φυσικά, δεν πετάμε οτιδήποτε άλλο συνθετικό (υγρομάντηλα. μπατονέτες, σερβιέτες, κλπ), τα οποία είναι θέμα γενικά σε συστήματα και όχι μόνο στην Ελλάδα. Επειδή έχει τύχει να αναφερθεί από άτομα άλλων εθνικοτήτων που γνωρίζω, όντως πρέπει να είμαστε από τις ελάχιστες «αναπτυγμένες» χώρες που υπάρχει κάδος σκουπιδιών στην τουαλέτα. Ειδικά, όσους ξένους έχω φιλοξενήσει και τους έχω πει να μην πετάνε τα χαρτιά στη λεκάνη αλλά στον κάδο, με κοιτάζουν με έκπληξη και γουρλωμένα μάτια.😂 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 29 λεπτά πριν, JC_Denton είπε όλα όχι, αλλά τα περισσότερα απ' τα καθημερινά της Ελλάδας σίγουρα. Είναι τρομερό πώς η τελευταία τρύπα της φλογέρας (ΕΕ) έχει τόσο μεγάλη έπαρση, πάντως Προτιμώ να έχω ένα (κλειστό) καλάθι με χαρτί υγείας πάρα ένα μετρό που είναι κατουρημενο και βρωμάει, όπως πχ του Παρισιού. Θα έλεγε κανείς ότι επειδή πετάνε τα χαρτιά στην τουαλέτα, ότι θα είναι και πιο καθαροί γενικά 😉 Anyway, το θέμα είναι κυρίως ότι εξωτερικό δεν υπάρχουν αυτά τα κλειστά καλάθια όπως έχουμε εμείς. Συνήθως έχουν ανοιχτά (χωρίς καπάκι, τουλάχιστον στα Airbnb που έχει τύχει). Οπότε, το να έχω μωρομαντηλα ή σερβιέτες εκτεθειμένα, το θεωρώ το ίδιο αηδιαστικό Και ξανά λέω, το χαρτί δεν εξαφανίζεται και άρα καταλήγει στο νερο/θάλασσα (ένα μέρος του). 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου Πάντως πολλοί ειδικοί είναι κατά της χρήσης χαρτιού για λόγους υγείας και υπέρ της χρήσης μπιντέ, οπότε ας ξεκινήσουμε από εκεί. Το καλαθάκι όντως είναι αηδιαστικό, ενδεχομένως και εστία μικροβίων. Τουλάχιστον ρε μάγκες (κάποιοι), μάθετε να χρησιμοποιείτε το χαρτί και να το διπλώνετε πριν το πετάξετε, ανοίγεις μερικές φορές το καπάκι και βλέπεις φάτσα φόρα το προϊόν του προηγούμενου να σε κοιτάζει στα μάτια. Πολλά χαρτιά πλέον έχουν και βιοδιασπώμενους κυλίνδρους, που σημαίνει ότι διαλύονται στο νερό και άρα μπορείς να τους πετάξεις στη λεκάνη. Φαντάζομαι η απαγόρευση δεν αφορά μόνο στο χαρτί, αλλά κυρίως στα υπόλοιπα (σερβιέτες κ.λπ.). Θυμάμαι στο ΚΕΕΔ που είχαν βουλώσει στην εκπαίδευση και είχαν βρει μέσα μπλούζες με τις οποίες σκουπίζονταν κάποια ταγάρια, ξυραφάκια, μέχρι και προφυλακτικά. Ε αυτά τα ταγάρια, το ίδιο θα έκαναν και σε ξενοδοχεία και αλλού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου Ένα σωστά σχεδιασμένο δίκτυο (διατομές και κλίσεις) αποχέτευσης δεν έχει πρόβλημα να παραλάβει χαρτί υγείας που στην πράξη διαλύεται τελικά στο νερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neptu Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 1 ώρα πριν, lector είπε Οποτε ας καταναλωνουμε περισσοτερο νερο τσαμπα και βερεσε επειδη σιχαινομαστε το (κλειστο) καλαθακι σκουπιδιων. όχι, εντάξει έχεις δίκιο. Από εδώ και πέρα δε θα το κάνω. Επίσης δε θα πλένομαι κιολας. Θα περιμένω το χειμώνα να βρέξει να κάνω μπάνιο στην αυλή 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexvi Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου Το νερό στην λεκάνη κατεβαίνει με σταθερή πίεση που είναι ότι πέφτει από το δοχείο που είναι μέσα το καζανακι. Το ότι σε μερικές λεκάνες δεν κατεβαίνουν εύκολα είναι θέμα της κατασκευής της λεκάνης της οσμοπαγιδας. Τώρα στην ερώτηση αυτή εξαρταται. Αν είσαι υπόγειο η ισόγειο και έχεις αντλία για να τα πάει στον βόθρο θα πετάξεις χαρτιά ? Φαντάσου να το κάνε ο κάθε τουρίστας . Αν στο μεταξύ βουλώσει ο βόθρος μπορεί να κάνει συγκοινωνούντα δοχεια και να στα γυρισει πισω.Αν είσαι πέμπτο όροφο και έχεις και κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης όλα good είναι πολύ μικρή η ποσότητα του χαρτιου που πετιέται. Διαλύεται ανετα θεωρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antiriad Δημοσ. 15 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου Δεν ξέρω αν υπάρχουν ποια βόθροι (septic tank) . Το μόνο που θυμάμαι από αυτό είναι όταν μέναμε Αργυρούπολη γύρω στα τέλη του 70 - Αρχές 80 και το σπίτι είχε βόθρο. Θα ήμουνα δεν θα ήμουνα 5-6 χρόνων αλλά τα για κάποιο περίεργο λόγο θυμάμαι τα φορτηγά που έκκενωναν βόθρους λόγου του σωλήνα που είχαν στο πλαι. Δεν θυμάμαι να έχω δει τέτοια φορτηγά μετά από εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις