Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έλαβα στο mail μου μια "Ειδοποίηση Πληρωμής Ασφαλίστρων Ζωής στην υπηρεσία EurolifeConnect της Eurolife FHH Ασφαλιστικής" (ακριβώς η διατύπωση). Το mail είχε ένα link με το ειδοποιητήριο, κάποιον αριθμό ειδοποιητηρίου και κωδικό εισόδου στο site. Επίσης, αναφέρει ένα ποσό, το οποίο -γράφει- θα πληρωθεί με πάγια εντολή.

Προφανώς δεν πάτησα κάτι, καθώς είναι συνήθης πρακτική απάτης, αλλά το mail, το πώς είναι δομημένο και ακόμα και η διεύθυνση απ' όπου το έλαβα

Spoiler

μοιάζουν ορθά. Επίσης, από μια αναζήτηση, είδα ότι η εταιρεία υπάρχει κανονικά και σχετίζεται με τη Eurobank, όπου έχω λογαριασμό.

Δεν έχω αγοράσει καμιά υπηρεσία, ούτε έχω συμφωνήσει σε κάτι με την εν λόγω εταιρεία. Στο site της Eurobank δεν είδα να αναγράφει κάποια πάγια εντολή, ούτε να έχω κάποια αγορασμένη ασφαλιστική υπηρεσία.

Έχει κάποιος γνώση για να μου πει τι μπορεί να συμβαίνει; 

Ευχαριστώ πολύ, και ζητώ συγγνώμη αν είναι κάπως αφελής η ανησυχία μου.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Panagiotis5 είπε

Δεν έχω αγοράσει καμιά υπηρεσία, ούτε έχω συμφωνήσει σε κάτι με την εν λόγω εταιρεία.

Έτσι νομίζεις. 

4 λεπτά πριν, Panagiotis5 είπε

Έχει κάποιος γνώση για να μου πει τι μπορεί να συμβαίνει; 

Όταν υπέγραφες τα χαρτιά για λογαριασμό/κάρτα κλπ σου πάσαραν και ένα ασφαλιστήριο το οποίο υπέγραψες εν αγνοία σου. Παίρνεις τηλέφωνο και τους λες να ακυρωθεί άμεσα. 

• Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Έτσι νομίζεις. 

Όταν υπέγραφες τα χαρτιά για λογαριασμό/κάρτα κλπ σου πάσαραν και ένα ασφαλιστήριο το οποίο υπέγραψες εν αγνοία σου. Παίρνεις τηλέφωνο και τους λες να ακυρωθεί άμεσα. 

Πολύ πιθανόν. Απλώς, αν είναι έτσι, μου φαίνεται περίεργο που έλαβα τώρα κάποιο ειδοποιητήριο, ενώ τον λογαριασμό τον άνοιξα εκεί πριν 2 χρόνια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Panagiotis5 είπε

Πολύ πιθανόν. Απλώς, αν είναι έτσι, μου φαίνεται περίεργο που έλαβα τώρα κάποιο ειδοποιητήριο, ενώ τον λογαριασμό τον άνοιξα εκεί πριν 2 χρόνια.

Το ειδοποιητήριο είναι για να σε ενημερώσουν ότι σου ανανέωσαν το προηγούμενο συμβόλαιο. Προφανώς έχεις πληρώσει και για το αρχικό το οποίο δεν χρειαζόταν κάποια ειδοποίηση. Αν μπορούσες να δεις τις κινήσεις του λογαριασμού σου θα βοηθούσε. 

Μόνο η επικοινωνία με την τράπεζα θα σε βοηθήσει περισσότερο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Το ειδοποιητήριο είναι για να σε ενημερώσουν ότι σου ανανέωσαν το προηγούμενο συμβόλαιο. Προφανώς έχεις πληρώσει και για το αρχικό το οποίο δεν χρειαζόταν κάποια ειδοποίηση. Αν μπορούσες να δεις τις κινήσεις του λογαριασμού σου θα βοηθούσε. 

Μόνο η επικοινωνία με την τράπεζα θα σε βοηθήσει περισσότερο. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει ποτέ κάποια αντίστοιχη κίνηση ή πληρωμή σε αυτή την εταιρεία (και γενικά τα κοιτάζω πολύ προσεκτικά). Οπότε γι'αυτό παραξενεύτηκα ιδιαίτερα με το σημερινό.

Σε κάθε περίπτωση, θα καλέσω οπωσδήποτε.

Δημοσ.

Βασικά πρώτα έπρεπε να καλέσεις κι αν όντως ήταν αληθινο και σου λέγανε τίποτα περίεργα τότε να άνοιγες το θέμα.

Δε το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα με πολλούς. Καπνοί να αρχίσουν να βγαίνουν από το σπίτι τους, το πρώτο που θα κάνουν είναι να ανοίξουν θέμα και να ρωτάνε αν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Neptu είπε

Βασικά πρώτα έπρεπε να καλέσεις κι αν όντως ήταν αληθινο και σου λέγανε τίποτα περίεργα τότε να άνοιγες το θέμα.

Δε το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα με πολλούς. Καπνοί να αρχίσουν να βγαίνουν από το σπίτι τους, το πρώτο που θα κάνουν είναι να ανοίξουν θέμα και να ρωτάνε αν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει.

Το είδα αργά και ανέβασα το θέμα, μήπως κάποιος είχε αντίστοιχη εμπειρία για να μου δώσει μια απάντηση επί τόπου. Προφανώς και με την πρώτη ευκαιρία θα καλέσω.

Δημοσ.

μπορει να ειναι και  fake email απλα για να πληρωσεις λεφτα σε ασχετο λογαριασμο

το email γινεται spoof για πλακα.βεβαια δεν θα ελεγε οτι θα πληρωθει με παγια εντολη

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

μπορει να ειναι και  fake email απλα για να πληρωσεις λεφτα σε ασχετο λογαριασμο

το email γινεται spoof για πλακα.βεβαια δεν θα ελεγε οτι θα πληρωθει με παγια εντολη

Κάτι τέτοιο υποπτεύομαι κι εγώ. Κι από την Eurobank μου είπαν ότι ούτε έχω ασφαλιστικά προϊόντα, ούτε πάγιες εντολές. Θα ψάξω βέβαια κι αυτούς αύριο για να το επιβεβαιώσω.

Επίσης, στο mail οι εικόνες και τα λογότυπα της εταιρείας εμφανίζονται και ως συνημμένα. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να παίζει ρόλο κι αυτό.

Δημοσ.
10 minutes ago, Panagiotis5 said:

Κάτι τέτοιο υποπτεύομαι κι εγώ. Κι από την Eurobank μου είπαν ότι ούτε έχω ασφαλιστικά προϊόντα, ούτε πάγιες εντολές. Θα ψάξω βέβαια κι αυτούς αύριο για να το επιβεβαιώσω.

Επίσης, στο mail οι εικόνες και τα λογότυπα της εταιρείας εμφανίζονται και ως συνημμένα. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να παίζει ρόλο κι αυτό.

αν δεν εχει τπτ προσωπικα δεδομενα μπορεις να σηκωσεις το email εδω

Δημοσ.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σου πάσαραν προστασία κάρτας eurobank. 

Όταν σου εκδίδουν κάρτα σε ρωτάνε, θέλετε προστασία? Λες ναι και αυτομάτως σε καταχωρούν. Την έχουν "πατήσει" κ άλλοι 

Ίσως είναι αυτό. 30€ το χρόνο. Δες την χρέωση θα σου κάνουν να το βεβαιώσεις 

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/asfaleia/prosopikon-antikeimenon/safe-pocket

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Όταν σου εκδίδουν κάρτα σε ρωτάνε, θέλετε προστασία? Λες ναι και αυτομάτως σε καταχωρούν. Την έχουν "πατήσει" κ άλλοι 

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/asfaleia/prosopikon-antikeimenon/safe-pocket

Δεν είναι αυτό, ρώτησα και στο τηλέφωνο την Eurobank. Δεν έχω καμία υπηρεσία της Eurolife.

Το mail για ασφάλεια ζωής λέει, και το ποσό που γράφουν είναι 700+. Δεν μπορεί να είναι αυτό που περνάει στα ψιλά η τράπεζα.

Γι'αυτό λέω ότι ή είναι απάτη ή κάτι σαν προώθηση για να γραφτώ στο site τους.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Panagiotis5 είπε

Δεν είναι αυτό, ρώτησα και στο τηλέφωνο την Eurobank. Δεν έχω καμία υπηρεσία της Eurolife.

Το mail για ασφάλεια ζωής λέει, και το ποσό που γράφουν είναι 700+. Δεν μπορεί να είναι αυτό που περνάει στα ψιλά η τράπεζα.

Πάρε τους τηλέφωνο.Την eurolife.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, sphinxgr said:

η πρωτη χρεωση ομως θα επρεπε να ειχε γινει οταν ειχε κανει την εγγραφη.

17 minutes ago, Panagiotis5 said:

αν εχει να το κανεις αμεση πληρωμη χωρις να λεει για παγια εντολη παιζει να ειναι καλο fraud. αλλωστε τα παντα κανουν και στελνουν για να σε κανουν να στειλεις λεφτα. δες για ορθογραφικα λαθη επισης.μπορεις να δεις και τα Headers του email αλλα δυσκολευει λιγακι μετα. ή δες που σε παει το λινκ ποιο ειναι το target site.

10 minutes ago, Ukforthemoment said:

Πάρε τους τηλέφωνο.Την eurolife.

PLOT TWIST

ναι γεια σας.δεν εισαστε γραμμενοι σε καμια υπηρεσια μας αλλα μια που πηρατε εχουμε ενα ωραιο πακετο να σας προτεινουμε

Δημοσ.

Από το θέμα του email, καταλαβαίνω ότι είναι ασφάλιση ζωής (όχι κάρτας) και παίζει να σου έχει έρθει κατά λάθος. 

Κάλεσε τη Eurolife (όχι Eurobank) και ξέχεσέ τους διότι έχεις στα χέρια σου προσωπικά δεδομένα άλλου πιθανόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...