Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για καλώδιο είναι πολύ λίγο δύσκολο έτσι όπως έχει γίνει η εγκατάσταση με το ρούτερ . Είναι λίγο Άβολα και δεν υπάρχει τρόπος! Οπότε αναγκαστικά πάω στην λύση αυτή! 

Δεν έχω θέμα με το πιο ακριβό! Και μάλλον σε αυτό θα καταλήξω από το eshop! Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα και τα πιο ακριβά παρουσιάζουν προβλήματα! 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την καθοδήγηση! 

• Like 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 minutes ago, manana said:

Για καλώδιο είναι πολύ λίγο δύσκολο έτσι όπως έχει γίνει η εγκατάσταση με το ρούτερ . Είναι λίγο Άβολα και δεν υπάρχει τρόπος! Οπότε αναγκαστικά πάω στην λύση αυτή! 

Δεν έχω θέμα με το πιο ακριβό! Και μάλλον σε αυτό θα καταλήξω από το eshop! Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα και τα πιο ακριβά παρουσιάζουν προβλήματα! 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την καθοδήγηση! 

παραπονα θα ακουσεις παντα γιατι οι μισοι νομιζουν οτι θα παρουν usb stick  kai θα πιανει 100 μετρα με 5 τοιχους.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά ναι εντάξει αυτό είναι και υπερβολή! 

Για φυσιολογικά δεδομένα, ίσως είναι και θέμα τύχης αν κάτι δεν δουλέψει! 

44 λεπτά πριν, poulinos είπε

παραπονα θα ακουσεις παντα γιατι οι μισοι νομιζουν οτι θα παρουν usb stick  kai θα πιανει 100 μετρα με 5 τοιχους.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, manana said:

Καλά ναι εντάξει αυτό είναι και υπερβολή! 

Για φυσιολογικά δεδομένα, ίσως είναι και θέμα τύχης αν κάτι δεν δουλέψει! 

ειναι και τι απαιτησεις εχει ο καθενας.πχ τα 2.4ghz παιζουν πιο μακρυα αλλα ειναι πιο αργα.τα 5 ghz ειναι πιο γρηγορα αλλα δεν περνανε ευκολα τα εμποδια

• Like 1
Δημοσ.
On 14/02/2025 at 17:16, manana said:

Ήρθε σήμερα ο τεχνικός και το έφτιαξε! 

Να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζεις να μου πεις και αν είναι να ει βάλω ερώτηση στην κατάλληλη ενότητα! 

Πριν το router ήταν συνδεδεμένο με το σταθερό υπολογιστή! Τώρα ο τεχνικός το άλλαξε και το τοποθέτησε στην κεντρική πριζα σε άλλο δωμάτιο! Οπότε έχουν φύγει και όλα τα καλώδια από τον υπολογιστή! 

Άλλαξε και ο κωδικός και έκανα ολόκληρη διαδικασία για να επαναφέρω το παλιό και να συνδέσω όλες τις συσκευές εκτός όμως από τον σταθερό υπολογιστή που δεν μπορώ να το κάνω! Τι χρειάζεται για αυτό; Πηγαίνω στις ρυθμίσεις αλλά δεν έχω επιλογή για wi-fi 

Screenshot_2025-02-14-17-16-02-52_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

επισης πολλες φορες σε πιο νεα σπιτια πισω απο τον τοιχο υπαρχει Utp .οποτε ενδεχομενως αν υπαρχει τηλεφωνικη πριζα εκει που ειναι το ROUTER(υπάρχει ηδη) και υπαρχει και μια εκει που ειναι το pc να μπορουσες να πας απο πριζα σε πριζα.αλλα ναι δεν ειναι οτι πιο ευκολο τεχνικα ακομα και αν υπαρχει Utp

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/2/2025 στις 5:51 ΜΜ, poulinos είπε

ειναι και τι απαιτησεις εχει ο καθενας.πχ τα 2.4ghz παιζουν πιο μακρυα αλλα ειναι πιο αργα.τα 5 ghz ειναι πιο γρηγορα αλλα δεν περνανε ευκολα τα εμποδια

Ναι σίγουρα και εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι μια καλή ταχύτητα και να μην αποσυνδέεται! 

Και ειδικά το θέμα αποσύνδεσης και εμβέλειας το βλέπω σε πολλές κριτικές κάτι αρκετά απογοητευτικό! Για αυτό και ίσως αυτή είμαι η επιλογή. Θα το ψάξω και αύριο για να καταλήξω, αν βρω κάτι καλύτερο! 

7 ώρες πριν, poulinos είπε

επισης πολλες φορες σε πιο νεα σπιτια πισω απο τον τοιχο υπαρχει Utp .οποτε ενδεχομενως αν υπαρχει τηλεφωνικη πριζα εκει που ειναι το ROUTER(υπάρχει ηδη) και υπαρχει και μια εκει που ειναι το pc να μπορουσες να πας απο πριζα σε πριζα.αλλα ναι δεν ειναι οτι πιο ευκολο τεχνικα ακομα και αν υπαρχει Utp

Λοιπόν σε αυτό που λες εμένα το σπίτι είναι παλιό! Όμως εκεί που είναι το ρούτερ τώρα και είναι και το κεντρικό σημείο τηλεφώνου υπάρχει πρίζα,αλλά υπάρχει και εκεί που είναι το pc . Αλλά δυστυχώς εκεί που είναι δεν μπορεί να γίνει με τίποτα η σύνδεση! Γιατί το pc- πρίζα  είναι στο πίσω μέρος ενός δωματίου και για να φτάσει στο ρούτερ πρέπει να προχωρήσει από το δωμάτιο αυτό σε έναν διάδρομο να περάσει έναν τοίχο με ενδιάμεσο κενό και μετά να κάνει ένα μικρό γάμα για να πάει ρούτερ! Δηλαδή πρακτικά δεν γίνεται! Οπότε αναγκαστικά την λύση αυτή την ξεχνάω! 

Δημοσ.

τα 5ghz δεν πανε τοσο μακρυα οσο τα 2.4 ghz. αν παρεις usb stick ισως χρειαστεί να παρεις και καμια επεκταση usb ή να το βαλεις σε μπροστινη usb ώστε να μην είναι χωμενο καπου και δεν πιανει καλο σημα. αν το κουτι είναι χωμενο μεσα σε κανα γραφειο μετα μην παραπονιουνται για χαμηλες ταχύτητες ή για αποσυνδεσεις.παιζω με wifi και δεν εχω ποτε αποσυνδεση αλλα εχω λογικη αποσταση.

για να δουμε αν μπορει να γινει με καλωδιο θα επρεπε να ανοιξεις μια πριζα απο τις δυο και να δουμε αν πισω απο αυτην υπαρχει utp ή ραζιμ(μπλε κοκκινο καλωδιο).

πχ στο σπιτι που ειμαι τωρα εχω βαλει Repeater γιατι στο πιο μακρινο δωματιο δεν πιανει καλο σημα.δεν ειναι η αποσταση που δεν ειναι ουτε 5 μετρα αλλα ειναι οτι υπαρχουν πολλοι τοιχοι ενδιαμεσα.σπιτι 74τμ.οποτε εβαλα ενα repeater στο διαδρομο για να φτασω μεχρι μεσα το δωματιο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν έχω ιδέα πως ανοίγεις την πρίζα ! Δυστυχώς ο πατέρας μου , μου είπε ότι είναι από τις παλιές λόγω παλαιότητας πολυκατοικίας και δεν υπάρχουν μπλε και κόκκινα καλώδια! 

22 ώρες πριν, poulinos είπε

τα 5ghz δεν πανε τοσο μακρυα οσο τα 2.4 ghz. αν παρεις usb stick ισως χρειαστεί να παρεις και καμια επεκταση usb ή να το βαλεις σε μπροστινη usb ώστε να μην είναι χωμενο καπου και δεν πιανει καλο σημα. αν το κουτι είναι χωμενο μεσα σε κανα γραφειο μετα μην παραπονιουνται για χαμηλες ταχύτητες ή για αποσυνδεσεις.παιζω με wifi και δεν εχω ποτε αποσυνδεση αλλα εχω λογικη αποσταση.

για να δουμε αν μπορει να γινει με καλωδιο θα επρεπε να ανοιξεις μια πριζα απο τις δυο και να δουμε αν πισω απο αυτην υπαρχει utp ή ραζιμ(μπλε κοκκινο καλωδιο).

πχ στο σπιτι που ειμαι τωρα εχω βαλει Repeater γιατι στο πιο μακρινο δωματιο δεν πιανει καλο σημα.δεν ειναι η αποσταση που δεν ειναι ουτε 5 μετρα αλλα ειναι οτι υπαρχουν πολλοι τοιχοι ενδιαμεσα.σπιτι 74τμ.οποτε εβαλα ενα repeater στο διαδρομο για να φτασω μεχρι μεσα το δωματιο.

Επειδή είμαι στην περίπτωση αυτή που η μονάδα ήταν χωμένη κάτω στο πλαϊνό μέρος του γραφείου, σήμερα έκανα αλλαγή! Την ανέβασα πάνω στο γραφείο ώστε να είναι ψηλά και προς το σημείο που είναι το ρούτερ, οσό αυτό γίνεται!  

Άρα δεν μου μένει τελικά άλλη επιλογή από το usb αντάπτορα ή να αλλάξω υπολογιστή 🤭

Δημοσ.
1 hour ago, manana said:

Εγώ δεν έχω ιδέα πως ανοίγεις την πρίζα ! Δυστυχώς ο πατέρας μου , μου είπε ότι είναι από τις παλιές λόγω παλαιότητας πολυκατοικίας και δεν υπάρχουν μπλε και κόκκινα καλώδια! 

Επειδή είμαι στην περίπτωση αυτή που η μονάδα ήταν χωμένη κάτω στο πλαϊνό μέρος του γραφείου, σήμερα έκανα αλλαγή! Την ανέβασα πάνω στο γραφείο ώστε να είναι ψηλά και προς το σημείο που είναι το ρούτερ, οσό αυτό γίνεται!  

Άρα δεν μου μένει τελικά άλλη επιλογή από το usb αντάπτορα ή να αλλάξω υπολογιστή 🤭

σωστα πας για  usb εκτος αννθες να ριξεις καλωδιο 😛

και μπορεις να βαλεις το usb stick στις μπροστα usb ή να βαλεις επεκταση Usb.αν το ειχες χωμενο που να πιασει το καημενο το usb stick.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, έχω κάνει και εγώ αίτηση για Fiber 1Gbps. Τώρα το ρουτερ το έχω στο δωμάτιο μου σε άλλη πρίζα και όχι κεντρική. Την οπτική ίνα την τραβάνε μέχρι την κεντρική πρίζα; γίνεται να τους πω να την τραβήξουν μέχρι το δωμάτιο ή όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, AmixReckless είπε

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, έχω κάνει και εγώ αίτηση για Fiber 1Gbps. Τώρα το ρουτερ το έχω στο δωμάτιο μου σε άλλη πρίζα και όχι κεντρική. Την οπτική ίνα την τραβάνε μέχρι την κεντρική πρίζα; γίνεται να τους πω να την τραβήξουν μέχρι το δωμάτιο ή όχι;

Ακριβώς το ίδιο και εγώ! Το θέμα είναι ότι πάει στην κεντρική πριζα και δυστυχώς κάπως έτσι έχω και εγώ θέμα για αυτό και έκανα κάποιες αλλαγές και θα πάρω αντάπτορα για να έχω ίντερνετ και στο pc. Νομίζω ότι αυτό που λες δεν γίνεται, αλλά ας απαντήσει καλύτερα κάποιος ειδικός! 

11 ώρες πριν, poulinos είπε

σωστα πας για  usb εκτος αννθες να ριξεις καλωδιο 😛

και μπορεις να βαλεις το usb stick στις μπροστα usb ή να βαλεις επεκταση Usb.αν το ειχες χωμενο που να πιασει το καημενο το usb stick.

Α πα πα μην μου λες τέτοια με καλώδια 😂.

Για αυτό εχτές έκανα ολόκληρη μετακόμιση! Έβαλα την μονάδα πάνω στο γραφείο ( καταπληκτική επιλογή 😂) και έχω σκοπό αυτό που λες. Το usb να το βάλω μπροστά και ελπίζω να πιάσει! Σήμερα θα το παραγγείλω! 

Επεξ/σία από manana
Δημοσ.
2 hours ago, manana said:

Ακριβώς το ίδιο και εγώ! Το θέμα είναι ότι πάει στην κεντρική πριζα και δυστυχώς κάπως έτσι έχω και εγώ θέμα για αυτό και έκανα κάποιες αλλαγές και θα πάρω αντάπτορα για να έχω ίντερνετ και στο pc. Νομίζω ότι αυτό που λες δεν γίνεται, αλλά ας απαντήσει καλύτερα κάποιος ειδικός! 

Για αυτό εχτές έκανα ολόκληρη μετακόμιση! Έβαλα την μονάδα πάνω στο γραφείο ( καταπληκτική επιλογή 😂) και έχω σκοπό αυτό που λες. Το usb να το βάλω μπροστά και ελπίζω να πιάσει! Σήμερα θα το παραγγείλω! 

οπτικη ινα ακομα και απο το εμποριο μπορει να αγορασει κανεις και να την κανει προεκτσση.θα φαινεται πιο πολυ απο αυτην που βαζουν συν οτι θα πρεπει να κανεις τρυπες στους τοιχους

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, poulinos είπε

οπτικη ινα ακομα και απο το εμποριο μπορει να αγορασει κανεις και να την κανει προεκτσση.θα φαινεται πιο πολυ απο αυτην που βαζουν συν οτι θα πρεπει να κανεις τρυπες στους τοιχους

Αυτό δεν το γνώριζα καθόλου! Πολύ ωραία!  Κάνεις και μια ανακαίνιση στον τοίχο σου με τρυπούλες 😂!

• Haha 1
Δημοσ.
50 minutes ago, manana said:

Αυτό δεν το γνώριζα καθόλου! Πολύ ωραία!  Κάνεις και μια ανακαίνιση στον τοίχο σου με τρυπούλες 😂!

δοκιμαζεις ασυρματα αλλιως μετα βλεπω τρυπουλες

Δημοσ.
8 ώρες πριν, manana είπε

Μίλησα σήμερα και μου είπαν ότι το καλώδιο το τραβάνε στην κοντινότερη πρίζα. Αν θέλω να την τραβήξω σε άλλο δωμάτιο πρέπει να φέρω μετά δικό μου τεχνικό ή να πληρώσω αυτούς μπλα μπλα. Εγώ ακύρωσα το συμβόλαιο μιας και δεν το είχα υπογράψει ακόμα. Τι να κάνω την 1000αρα αν έχω απόσταση από τον υπολογιστή και δουλεύω με wifi. Δεν θα πιάνω ούτε τα μισά. Καλύτερα να πάω στην 300αρα ή 500αρα με λιγότερα χρήματα.

Να πω και το παράπονο μου, είχα κάνει την αίτηση 27/01. Από τότε ούτε συμβόλαιο είχα λάβει ούτε τίποτα. Τους είχα ενοχλήσει 4 φόρες με τηλεφωνα e-mails κτλ. Άφαντοι. Μέχρι σήμερα που τους πήρα ξανά εγώ για να ρωτήσω και να ζητήσω ακύρωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...