Tlykog Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Στις 14/8/2024 στις 11:18 ΜΜ, kurkosdr είπε Το θέμα είναι ότι στο Switch οι 2.5 ώρες είναι η χειρότερη περίπτωση, στο Steam Deck η καλύτερη (αν θες να παίξεις τα παιχνίδια με τα οποία διαφημίζεται, όχι retro 2D τίτλους). Και υπ'οψιν ότι το Switch είναι hardware του 2017 προς αντικατάσταση, όχι hardware που δεν έχει κλείσει χρόνο όπως το Steam Deck OLED. Επειδή εχω steam deck. Σε απλά παιχνίδια ξεπερνά τις 6-7 ώρες. Μιλάω πάντα για το non oled που είναι και αυτό παλιό μοντέλο. Επεξ/σία 16 Αυγούστου από Tlykog
kaklas13 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου 14 ώρες πριν, kurkosdr είπε Το θέμα είναι ότι στο Switch οι 2.5 ώρες είναι η χειρότερη περίπτωση, στο Steam Deck η καλύτερη (αν θες να παίξεις τα παιχνίδια με τα οποία διαφημίζεται, όχι retro 2D τίτλους). Και υπ'οψιν ότι το Switch είναι hardware του 2017 προς αντικατάσταση, όχι hardware που δεν έχει κλείσει χρόνο όπως το Steam Deck OLED. Επειδη έχω όλα τα φορητά που συζητάμε, να πω ότι μακράν και χωρίς αντιλογο το steam deck oled είναι ότι πιο πλήρες υπάρχει. Το φτάνει από κοντά το rog ally x. Το απλό rog ally έχει όντως απογοητευτική μπαταρία. Στο switch όλα τα παιχνίδια που διαφημίζεται η μπαταρία κρατάει κάτω από 3 ώρες. Αν μιλάμε για indie ανεβαίνει αλλά και παλι το sd oled κρατάει παραπάνω. Και μερικά παραδείγματα από sd oled: spiderman 3.5 ώρες, diablo 4 4ωρες, elden ring 2,5 ώρες κλπ. Το μόνο σημείο που υπερέχει το switch είναι το ease of use αλλ Και πάλι στο sd δεν είναι ανασταλτικος παράγοντας καθώς μιλάμε για πολύ απλές ρυθμίσεις. 1
Chocobo Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου 20 ώρες πριν, kurkosdr είπε Γι'αυτό η Nintendo παίζει μόνη της στα φορητά από εποχές GameBoy (μιλάω για το πρώτο με την πρασινόμαυρη οθόνη): αντί να προσπαθεί να "στριμώξει" παιχνίδια που δεν είναι φτιαγμένα για φορητές συσκευές σε φορητές συσκευές (όπως έκανε πχ η Sega με το GameGear και το Nomad και πιο πρόσφατα η Sony με το PSP), φτιάχνει παιχνίδια σχεδιασμένα να χωράνε εξαρχής στο περιορισμένο hardware. Αυτό σημαίνει ότι το hardware μπορεί να είναι λιγότερο ενεργοβόρο και άρα η συσκευή να έχει καλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Κάτι που δεν μπορείς να πεις για το GameGear, το Nomad, το PSP, και το Steam Deck. Το Steam Deck όντως δεν παίζει στα 720p αλλά παίζει στα 800p, δηλαδή μικρή η διαφορά, η μεγάλη διαφορά είναι στη φύση των παιχνιδιών που καλείται να τρέξει το Steam Deck. Το πλεονέκτημα του είναι ότι στηρίζεται στην τεράστια βιβλιοθήκη των Windows PCs άρα τουλάχιστον μπορεί να επιβιώσει ως niche συσκευή, που αυτό ακριβώς κάνει αν δεις τις πωλήσεις (πχ σε σχέση με το Switch ή ακόμα και τα συμβατικά PC). Συμφωνώ ως προς την προσέγγιση της NIntendo στα handheld. Διαφωνώ όμως για την αυτονομία. 2 switch και 1 oled switch που έχουν περάσει απο τα χέρια μου δεν είχαν ούτε αυτά τρομερή αυτονομία. Τις 6 ώρες που αναγράφονται απο δω και απο κεί ποτέ. Περισσότερο κάπου στις 3-4 και αυτές με ακουστικά και φωτεινότητα όχι τέρμα.Βέβαια έπαιζα και απαιτητικά για δεδομένα switch παιχνίδια όπως Zelda , Xenoblade κλπ Παρόλα αυτά που 4 ώρες που 2 θα μου πείς.. 19 ώρες πριν, Tlykog είπε Φτιάχνεις το κατάλληλο software και βάζεις έναν δυνατό arm soc. Το πρόβλημα λύθηκε. Κορυφαίες επιδόσεις, μπαταρία κτλ. πχ αν μπορούσε να γίνει μια κονσόλα με m1 επεξεργαστή και steamos ή windows , αλλά optimized για το soc, θα πατούσαν τα πάντα σε επιδόσεις και μπαταρία. Μιλάμε για επεξεργαστή του 2020… To όλο point του Steam Deck είναι ότι τρέχει windows games/programs οπότε το κατάλληλο software κλπ είναι εύκολο προς το παρόν μόνο στη θεωρία.
Tlykog Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Chocobo είπε To όλο point του Steam Deck είναι ότι τρέχει windows games/programs οπότε το κατάλληλο software κλπ είναι εύκολο προς το παρόν μόνο στη θεωρία. Δεν είναι μόνο στη θεωρία. Υπάρχουν windows που τρέχουν σε arm επεξεργαστές και αρκετά δυνατοί arm. Το θέμα είναι ότι το software θέλει δουλειά ακόμα για τη βέλτιστη λειτουργία τους. Το steam deck έχει θεματάκια. Δεν τρέχουν όλα σωστά ή ομαλά. Το proton είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά έχει δρόμο... Έχω steam deck. Μου αρέσει, αλλά δε μπορεί με τίποτα να αντικαταστήσει ένα pc με windows. Επεξ/σία 16 Αυγούστου από Tlykog 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα