Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας παιδιά! Εύχομαι να περνάτε όλοι καλά 🤗

Είμαι καινούρια στο φόρουμ και όχι πολύ σχετική με την τεχνολογία οπότε σας παρακαλώ δείξτε λίγο επιείκεια. 😅

Θέλω να κλείσω ραντεβού σε γιατρό για τον λαιμό μου, μάλλον σε ιδιώτη παθολόγο ή ΩΡΛ συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ και θα χρειαστώ λίγο τα φώτα σας. 🙏

Είμαι 34 ετών, μακροχρόνια άνεργη και με λίγα ένσημα, ωστόσο είμαι ακόμα εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ.

1. Από ότι έχω καταλάβει είμαι μάλλον ανασφάλιστη αυτήν τη στιγμή και το βιβλιάριο υγείας δεν θα είναι σε ισχύ, έτσι δεν είναι; 😕

2. Στην περίπτωση που είμαι όντως ανασφάλιστη, μπορώ να κλείσω ραντεβού σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ, κι αν ναι, θα έχει κάποιο κόστος; 😕

3. Τι χαρτιά θα χρειαζόταν να έχω μαζί μου; Ας πούμε, πρέπει οπωσδήποτε να έχω βιβλιάριο υγείας, γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω αυτήν τη στιγμή. 😭

Συγνώμη αν κάνω χαζές ερωτήσεις αλλά είμαι άσχετη με το θέμα και πολύ αγχωμένη και απελπισμένη. 😢

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μαρία. 🤗

Δημοσ.

Καλημέρα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε την ασφαλιστική ικανότητά σας: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/asphalise/asphalistike-ikanoteta

Αν είστε όντως ανασφάλιστη (το πιο πιθανό ως εγγεγραμμένη στη ΔΥΠΑ), δεν γίνεται να κλείσετε ραντεβού σε ιδιώτη γιατρό, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ. Γίνεται μόνο σε δημόσιες δομές (Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο).

Μπορείτε να κλείσειτε ραντεβού μέσω του συνδέσμου https://ehealth.gov.gr/p-rv/p (Υπάρχουν 4 τρόποι σύνδεσης. Επιλέγεις όποιον σε βολεύει). Τα ραντεβού είναι δωρεάν, απλά ανάλογα και το Κ.Υ., συνήθως υπάρχει ραντεβού μετά από 2 εβδομάδες.

Δεν χρειάζεται το βιβλιάριο υγείας, απλά το ΑΜΚΑ, καθώς ελάχιστοι ιατροί γράφουν πλέον στο βιβλιάριο. Το βιβλιάριο ισχύει. Αν το έχετε χάσει, μπορείτε να πάτε σε ΕΦΚΑ για επανέκδοση.

• Like 6
Δημοσ.

Ξέχνα τον ιδιώτη με αυτά τα δεδομένα, μόνο σε γιατρό ΕΟΠΥ μπορείς να κλείσεις ραντεβού. Από εδώ μπορείς να τσεκάρεις την ασφαλιστική σου ικανότητα. Λογικά θα σου βγάλει ότι δικαιούσαι την δωρεάν περίθαλψη που έχουν όλοι οι ανασφάλιστοι. Εδώ μπορείς να κλείσεις ραντεβού σε γιατρούς του ΕΟΠΥ. Μπαίνεις με κωδικούς taxis και θα χρειαστείς και τον ΑΜΚΑ σου και για τις δύο σελίδες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Συμμετοχή για φάρμακα: Είστε δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής. Επιπλέον, εξαιρείστε της καταβολής του 1 ευρώ ανά συνταγή.
Φορέας Ασφάλισης: ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 33 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4368/2016 - 2

Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας.
Μου βγάζει ότι ειμαι ανασφάλιστη και αυτά τα στοιχεία επίσης.

Επεξ/σία από maria_adamaki
Δημοσ.
2 ώρες πριν, maria_adamaki είπε
Συμμετοχή για φάρμακα: Είστε δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής. Επιπλέον, εξαιρείστε της καταβολής του 1 ευρώ ανά συνταγή.
Φορέας Ασφάλισης: ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 33 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4368/2016 - 2

Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας.
Μου βγάζει ότι ειμαι ανασφάλιστη και αυτά τα στοιχεία επίσης.

Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, σαν ανασφάλιστη μπορείς να πας μόνο σε δημόσιες δομές δωρεάν, για να σε δει κάποιος γιατρός ή να κάνεις εξετάσεις. Σου δώσανε κάποια links για να κλείνεις ραντεβού, αν θέλεις δες και το www.1535.gr που είναι για νοσοκομεία (όχι όλα).

Αν πας σε ιδιώτη γιατρό πληρώνεις επίσκεψη αλλά μπορεί να σου δώσει παραπεμπτικό/συνταγή. Με μια μικρή επιφύλαξη αν είναι μόνο για συμβεβλημένους. Συνήθως για συνταγογράφηση/παραπεμπτικά χρεώνουν έξτρα, οπότε να ρωτάς πριν πας.

Στη συνταγογράφηση οι ασφαλισμένοι πληρώνουν κάποιο ποσοστό συμμετοχής και 1 ευρώ για κάθε συνταγή που θα πάνε στο φαρμακείο. Εσύ αυτά δε τα πληρώνεις όσο είσαι ανασφάλιστη. Επίσης σε όλες τις εξετάσεις, κάθε παραπεμπτικό έχει χρέωση 1 ευρώ και αν είναι απεικονιστική εξέταση (υπέρηχος κλπ) 3 ευρώ, αυτά δεν γνωρίζω αν τα γλιτώνεις, μπορείς να ρωτήσεις.

Το τελευταίο είναι ο νόμος που αφορά τους ανασφάλιστους, αν θέλεις μπορείς να δεις όλες τις λεπτομέρειες.

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με το παραπάνω, εδώ και περίπου 1-2 χρόνια οι ιδιώτες ιατροί δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν κανένα φάρμακο και καμία εξέταση σε ανασφάλιστους. Άρα, είτε υπομονή με κλείσιμο ραντεβού όποτε έχει σε κάθε δομή και συνταγογράφηση τους για να μην χρεωθείς το ποσό του φαρμάκου ή της εξέτασης, είτε σε ιδιώτη και πληρώνεις κανονικά επίσκεψη και τα φάρμακα ή εξετάσεις που θα σου προτείνει.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και πάλι ❤️

Μάλλον σε ιδιώτη θα πάω τελικά γιατί από όσο έχω ακούσει είναι μεγάλο μπλέξικο γενικά το δημόσιο 😢

Επίσης αν γνωρίζετε μια απλή επίσκεψη κοστίζει ας πουμε ενδεικτικά 30-40€ ή είναι πολύ παραπάνω δηλαδή μπορεί και 100€+, συγχωρέστε με και πάλι αλλά δεν γνωρίζω καθόλου 😅

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Apostolis9 είπε

Σχετικά με το παραπάνω, εδώ και περίπου 1-2 χρόνια οι ιδιώτες ιατροί δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν κανένα φάρμακο και καμία εξέταση σε ανασφάλιστους. Άρα, είτε υπομονή με κλείσιμο ραντεβού όποτε έχει σε κάθε δομή και συνταγογράφηση τους για να μην χρεωθείς το ποσό του φαρμάκου ή της εξέτασης, είτε σε ιδιώτη και πληρώνεις κανονικά επίσκεψη και τα φάρμακα ή εξετάσεις που θα σου προτείνει.

Σε ΦΕΚ του Απριλίου 2024 αναφέρει πως και οι ιδιωτικοί γιατροί συνταγογραφούν σε ανασφάλιστους, απλά δεν ασχολήθηκα να δω αν είναι συμβεβλημένοι μόνο ή όχι. Αν πρόλαβαν από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα να το αλλάξουν, τι να πω.

48 λεπτά πριν, maria_adamaki είπε

Μάλλον σε ιδιώτη θα πάω τελικά γιατί από όσο έχω ακούσει είναι μεγάλο μπλέξικο γενικά το δημόσιο 😢

Επίσης αν γνωρίζετε μια απλή επίσκεψη κοστίζει ας πουμε ενδεικτικά 30-40€ ή είναι πολύ παραπάνω δηλαδή μπορεί και 100€+, συγχωρέστε με και πάλι αλλά δεν γνωρίζω καθόλου 😅

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που χρεώνουν. Ότι θέλει ο καθένας. Μπλέξιμο δεν είναι, αναμονή έχει συνήθως. Για να σε δει ένας ΩΡΛ και να σου γράψει μια αντιβίωση πχ, αν βρεις ραντεβού πχ την Παρασκευή σε κάποιο κέντρο υγείας που σε βολεύει σαν απόσταση, είναι 10 λεπτά υπόθεση. Πηγαίνεις, δίνεις τον ΑΜΚΑ σου στο γιατρό, σε εξετάζει, σου δίνει αγωγή αν χρειάζεσαι και οδηγίες και έφυγες.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, piccolino είπε

Σε ΦΕΚ του Απριλίου 2024 αναφέρει πως και οι ιδιωτικοί γιατροί συνταγογραφούν σε ανασφάλιστους, απλά δεν ασχολήθηκα να δω αν είναι συμβεβλημένοι μόνο ή όχι. Αν πρόλαβαν από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα να το αλλάξουν, τι να πω.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που χρεώνουν. Ότι θέλει ο καθένας. Μπλέξιμο δεν είναι, αναμονή έχει συνήθως. Για να σε δει ένας ΩΡΛ και να σου γράψει μια αντιβίωση πχ, αν βρεις ραντεβού πχ την Παρασκευή σε κάποιο κέντρο υγείας που σε βολεύει σαν απόσταση, είναι 10 λεπτά υπόθεση. Πηγαίνεις, δίνεις τον ΑΜΚΑ σου στο γιατρό, σε εξετάζει, σου δίνει αγωγή αν χρειάζεσαι και οδηγίες και έφυγες.

Σε ευχαριστώ πολύ για όλα 🤗

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, maria_adamaki said:

ο ιδιωτης αναλογως το προβλημα.μπορει να σου πει οτι ξαναελα σε χ  ημερες να σε δω κτλ.αρα διπλο ποσο. οποτε δεν βρισκω κατι κακο στο να πας σε δημοσιο φορεα

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον είσαι άνεργη και έχεις χρόνο, γιατί δεν δοκιμάζεις να πας σε ένα κέντρο υγείας-πρώην ΙΚΑ της γειτονιάς σου;  Πήγαινε από κοντά για να ρωτήσεις, ίσως έχουν κάποιο κενό ραντεβού... γιατί τα ηλεκτρονικά πολλές φορές δεν είναι ενημερωμένα.

Επίσης  μπορείς να καλέσεις τον προσωπικό σου ιατρό που συνήθως είναι Παθολόγος ή Γενικός Ιατρός.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/8/2024 στις 10:15 ΠΜ, Apostolis9 είπε

Καλημέρα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε την ασφαλιστική ικανότητά σας: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/asphalise/asphalistike-ikanoteta

Αν είστε όντως ανασφάλιστη (το πιο πιθανό ως εγγεγραμμένη στη ΔΥΠΑ), δεν γίνεται να κλείσετε ραντεβού σε ιδιώτη γιατρό, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ. Γίνεται μόνο σε δημόσιες δομές (Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο).

Μπορείτε να κλείσειτε ραντεβού μέσω του συνδέσμου https://ehealth.gov.gr/p-rv/p (Υπάρχουν 4 τρόποι σύνδεσης. Επιλέγεις όποιον σε βολεύει). Τα ραντεβού είναι δωρεάν, απλά ανάλογα και το Κ.Υ., συνήθως υπάρχει ραντεβού μετά από 2 εβδομάδες.

Δεν χρειάζεται το βιβλιάριο υγείας, απλά το ΑΜΚΑ, καθώς ελάχιστοι ιατροί γράφουν πλέον στο βιβλιάριο. Το βιβλιάριο ισχύει. Αν το έχετε χάσει, μπορείτε να πάτε σε ΕΦΚΑ για επανέκδοση.

https://www.kathimerini.gr/society/1017847/katargithikan-oristika-ta-vivliaria-ygeias-i-episimi-anakoinosi-toy-eopyy/

Εχουν καταργηθεί αν λεμε το ιδιο βιβλιάριο...

• Like 1
Δημοσ.
Just now, panosno1com said:

https://www.kathimerini.gr/society/1017847/katargithikan-oristika-ta-vivliaria-ygeias-i-episimi-anakoinosi-toy-eopyy/

Εχουν καταργηθεί αν λεμε το ιδιο βιβλιάριο...

δεν εχω χρησιμοποιησει βιβλιαριο εδω και χρονια και κανεις δεν το εχει ζητησει .ολα πλεον τα βλεπω Online. τα εχω κρατησει μονο και μονο για θεμα καταγραφης ειδικα το παιδικο βιβλιαριο που ελεγε ολα τα εμβολια που εχω κανει. και για να τρολλαρω λιγο απο τοτε που ξεκινησα με edge 2g,μετα πηγα 3g τσιπακι μετα 4g τσιπακι μετα 4g+ και τελος με το ωραιο το 5g sa:P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

δεν εχω χρησιμοποιησει βιβλιαριο εδω και χρονια και κανεις δεν το εχει ζητησει .ολα πλεον τα βλεπω Online. τα εχω κρατησει μονο και μονο για θεμα καταγραφης ειδικα το παιδικο βιβλιαριο που ελεγε ολα τα εμβολια που εχω κανει. και για να τρολλαρω λιγο απο τοτε που ξεκινησα με edge 2g,μετα πηγα 3g τσιπακι μετα 4g τσιπακι μετα 4g+ και τελος με το ωραιο το 5g sa:P

Ναι το παιδικο το χω κρατησει κι εγω καπου σε ενα συρταρι, ουτε στον στρατο χρειαστηκε (το 2009) τα πατησανε μπαμ ολα τα default εμβολια :P  Πως να στο ζητησει αφου εχει επισημως καταργηθει??? :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...