Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Γιατί δεν ζητάς από τη Vodafone νέο modem???

3 εχω απο αλλαγες που μου εκαναν 😄το ιδιο θεμα εχουν ολα..γονατιζει το wifi ή πφτει εντελως οπως εγραψα πιο πανω.. Δεν ξερω αν εγω κανω κατι λαθος...ειναι κατω απ την τηλεοραση αλλα γιατι να φταιει αυτο? Οπως πεφτει και το access point..σε λειτουργια repeater ακομα χειροτερα..Μολις ομως συνδεω το λαπτοπ με λαν στο μοντεμ ολα καλα! Γιαυτο σκεφτομαι να δοκιμασω καποιο deco

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, energy52 είπε

3 εχω απο αλλαγες που μου εκαναν 😄το ιδιο θεμα εχουν ολα..γονατιζει το wifi ή πφτει εντελως οπως εγραψα πιο πανω.. Δεν ξερω αν εγω κανω κατι λαθος...ειναι κατω απ την τηλεοραση αλλα γιατι να φταιει αυτο? Οπως πεφτει και το access point..σε λειτουργια repeater ακομα χειροτερα..Μολις ομως συνδεω το λαπτοπ με λαν στο μοντεμ ολα καλα! Γιαυτο σκεφτομαι να δοκιμασω καποιο deco

Μπορεί να έχει θέμα με θερμοκρασία.  Γενικά  repeater, extender κτλ δεν είναι ό,τι πιο σταθερό... Βέβαια λογικό από τη στιγμή που χάνεται από την αρχική πηγή να χάνεται κ από το ap. Αν κατελαβα καλά χρειάζεσαι διπλό κιτ? Από τη στιγμή που έχεις και repeater.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Μπορεί να έχει θέμα με θερμοκρασία.  Γενικά  repeater, extender κτλ δεν είναι ό,τι πιο σταθερό... Βέβαια λογικό από τη στιγμή που χάνεται από την αρχική πηγή να χάνεται κ από το ap. Αν κατελαβα καλά χρειάζεσαι διπλό κιτ? Από τη στιγμή που έχεις και repeater.

Μπα δε νομιζω πως χρειαζομαι διπλο κιτ..στοιχιζει κιολας..ενα λεω να παρω..το σημα απ το υπαρχων  ρουτερ που ειναι στο σαλονι, στο πιο μακρινο σημειο της βεραντας φτανει οριακα μια γραμμη ή καθολου..αρα υποτιθεται με αυτα τα τουμπανιαρικα mesh/deco θα ησυχασω! 

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.
21 hours ago, energy52 said:

Για να μην ανοιγω κι εγω νεο θεμα, ψαχνομαι για Deco access point/ extender...ποιο θεωρειται καλυτερο απο τα παρακατω; 

https://www.kotsovolos.gr/computing/networking/range-extenders-and-wifi-adapters/226708-tp-link-re505x-ax1500-wi-fi-range

https://www.skroutz.gr/s/23908760/TP-LINK-Deco-E4-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz.html#reviews

Εχω συνδεση vodafone adsl max 10mbps πιανω (οπτικες ινες δεν παιζουν στην περιοχη...) με συχνες αποσυνδεσεις στο wifi του μοντεμ..πεφτει το ιντερνετ περιπου για 1 λεπτο κι επανερχεται..εκεινη τη στιγμη με lan στο λαπτοπ δεν εχει θεμα! Ακομη κι ενα φτηνο tplink ρουτερ που το εχω σαν access point (παιρνει σημα μεσω lan απ το μοντεμ) το ιδιο προβλημα βγαζει.. 

το πρωτο ειναι για πιο απλη χρηση ενω το deco ειναι για να παιξεις ζευγαρακι.απλα το deco εχει ethernet 100mbit.τωρα που εισαι adsl ολα οκ αλλα αν πας σε καμια οπτικη ινα 200mbit εκει θα κοβει. υπαρχει και η λυση να πεταξεις και το router του παροχου και να βαλεις κανα fritz να τελειωνεις αλλα παλι μπορει να χρειαστεις Repeater για να καλυψεις τα παντα.

18 hours ago, energy52 said:

Μπα δε νομιζω πως χρειαζομαι διπλο κιτ..στοιχιζει κιολας..ενα λεω να παρω..το σημα απ το υπαρχων  ρουτερ που ειναι στο σαλονι, στο πιο μακρινο σημειο της βεραντας φτανει οριακα μια γραμμη ή καθολου..αρα υποτιθεται με αυτα τα τουμπανιαρικα mesh/deco θα ησυχασω! 

παμε ενα ενα .αν το wifi των adsl modem εχει θεμα τοτε αν βαλεις ενα repeater θα παιρνει το προβληματικο wifi.οποτε πρεπει να αλλαξει και το wifi απο το adsl modem.αρα θες διπλο κιτ εκτος αν ριξεις καλωδιο απο το router μεχρι το tp link deco και μπει σε αλλο σημειο για να καλυπτεις ολο τον χωρο.αν ομως το ενα δεν μπορει να καλυψει ολο το χωρο τοτε θες δυο τετοια.

οτι ειναι πιο τουμπανα δεν σημαινει οτι ξεπερνανε τα 100mw του wifi που ειναι το νομιμο πχ στην ευρωπη για τα 2,4ghz.

αν παρεις ενα ειτε deco ειτε απλο τοτε θα πρεπει να μπει σαν access point.

19 hours ago, achilles_g_ said:

επισης το wifi δεν τα παει καλα και με γωνιες ή να ειναι κλεισμενο μεσα σε γραφεια κατω απο επιπλα κτλ.

19 hours ago, energy52 said:

δεν στεκει και τα 3 να εχουν το ιδιο θεμα εκτος αν σου δινουν το ιδιο μοντελο καθε φορα.

20 hours ago, achilles_g_ said:

Γιατί δεν ζητάς από τη Vodafone νέο modem???

Καποιοι παροχοι παντως αν δεν εχεις voip στο χρεωνουν το σαπιδο router που δινουν

Δημοσ.
Στις 4/12/2024 στις 6:15 ΜΜ, poulinos είπε

το πρωτο ειναι για πιο απλη χρηση ενω το deco ειναι για να παιξεις ζευγαρακι.απλα το deco εχει ethernet 100mbit.τωρα που εισαι adsl ολα οκ αλλα αν πας σε καμια οπτικη ινα 200mbit εκει θα κοβει. υπαρχει και η λυση να πεταξεις και το router του παροχου και να βαλεις κανα fritz να τελειωνεις αλλα παλι μπορει να χρειαστεις Repeater για να καλυψεις τα παντα.

παμε ενα ενα .αν το wifi των adsl modem εχει θεμα τοτε αν βαλεις ενα repeater θα παιρνει το προβληματικο wifi.οποτε πρεπει να αλλαξει και το wifi απο το adsl modem.αρα θες διπλο κιτ εκτος αν ριξεις καλωδιο απο το router μεχρι το tp link deco και μπει σε αλλο σημειο για να καλυπτεις ολο τον χωρο.αν ομως το ενα δεν μπορει να καλυψει ολο το χωρο τοτε θες δυο τετοια.

οτι ειναι πιο τουμπανα δεν σημαινει οτι ξεπερνανε τα 100mw του wifi που ειναι το νομιμο πχ στην ευρωπη για τα 2,4ghz.

αν παρεις ενα ειτε deco ειτε απλο τοτε θα πρεπει να μπει σαν access point.

επισης το wifi δεν τα παει καλα και με γωνιες ή να ειναι κλεισμενο μεσα σε γραφεια κατω απο επιπλα κτλ.

δεν στεκει και τα 3 να εχουν το ιδιο θεμα εκτος αν σου δινουν το ιδιο μοντελο καθε φορα.

Καποιοι παροχοι παντως αν δεν εχεις voip στο χρεωνουν το σαπιδο router που δινουν

Σ ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου, με βοηθησες!!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Σου το είπα από την αρχή ότι θέλεις διπλό..και αφού το θέλεις τουμπανιάρικο ;)

https://www.skroutz.gr/s/39794436/Mercusys-Halo-H80X-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Diplo-Kit.html

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Σου το είπα από την αρχή ότι θέλεις διπλό..και αφού το θέλεις τουμπανιάρικο ;)

https://www.skroutz.gr/s/39794436/Mercusys-Halo-H80X-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Diplo-Kit.html

Moυ κανει εντυπωση πόσες θετικες αξιολογησεις εχει το παρακατω...εντωμεταξυ πολλοι γραφουν για static ip οτι ειναι καλυτερα! https://www.skroutz.gr/s/27234745/Mercusys-ME30-v1-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-1200Mbps.html?product_id=113719387&sponsored=fbt#reviews

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, energy52 είπε

Moυ κανει εντυπωση πόσες θετικες αξιολογησεις εχει το παρακατω...εντωμεταξυ πολλοι γραφουν για static ip οτι ειναι καλυτερα! https://www.skroutz.gr/s/27234745/Mercusys-ME30-v1-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-1200Mbps.html?product_id=113719387&sponsored=fbt#reviews

Αφού έχεις θέμα με το wifi του modem σου, γιατί κοιτάς extender???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Αφού έχεις θέμα με το wifi του modem σου, γιατί κοιτάς extender???

Ναι βρε το ξερω, αλλα  διαβαζω πως και σαν extender συνδεεται ενσυρματα.. ή γινεται access point..οποτε μετα κανει αυτο αναμεταδοση..χάνω κατι; 

Παντως φαινεται πολυ αξιολογη μαρκα η Mercusys!

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.
7 ώρες πριν, energy52 είπε

Ναι βρε το ξερω, αλλα  διαβαζω πως και σαν extender συνδεεται ενσυρματα.. ή γινεται access point..οποτε μετα κανει αυτο αναμεταδοση..χάνω κατι; 

Θα τραβήξεις καλώδιο από σε άλλον χώρο; και με το πρόβλημα το wifi στον χώρο που καλύπτει το modem σου;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Θα τραβήξεις καλώδιο από σε άλλον χώρο; και με το πρόβλημα το wifi στον χώρο που καλύπτει το modem σου;

Οχι δεν τραβαω καλωδιο κι ουτε εχω σκοπο.. εχω παραδιπλα στο επιπλο ενα tplink ρουτερ το TL-WR840N φτηνο ειναι που συνδεεται ενσυρματα με το μοντεμ της vodafone και δινει αυτο wifi στο σπιτι..το χω σεταρει σαν "wireless router"..εχει κι αλλες επιλογες σαν access point, range extender & wisp..Κι αυτο παρουσιαζει το ιδιο θεμα να πεφτει/παγωνει το wifi για ενα λεπτο ξερω γω , τα παιδια να φωναζουν😄 και λυση να μη βρισκω..σημερα το μεσημερι το εκανε 3-4 φορες..Κανονικα αφου παιρνει ενσυρματα απ το μοντεμ, θα επρεπε να λειτουργει απροβληματιστα ναι?? Τωρα εχω και τα 2 wifi ανοιχτα να μοιραζονται οι συσκευες τουλαχιστον..Προσεξε! Εκεινη τη στιγμη παω γρηγορα το λαπτοπ διπλα στο μοντεμ και το συνδεω με lan..Πιανω τη μεγιστη ταχυτητα 11..Πως γινεται και τα 2 wifi να κρεμανε δεν ειναι περιεργο;

Δημοσ.
On 05/12/2024 at 19:55, energy52 said:

καλη αγορα.

On 05/12/2024 at 23:20, energy52 said:

το ενα μπαινει με καλωδιο διπλα στο router και αντικαθιστα το router και το 2ο παιρνει ενσυρματα ή ασυρματα και μεταδιδει στον χωρο που θες.

On 05/12/2024 at 22:42, energy52 said:

μπορεις αν θες να του βαλεις static ip για να μην ψαχνεις καθε φορα ποια Ip εχει παρει.πχ το adsl modem router να ειναι 192.168.1.1 και αυτο να το βαλεις πχ 192.168.1.200. αν το βαλεις σε λειτουργια router και οχι access point τοτε θα στο ριξει σε αλλο δικτυο πχ 192.168.2.1 .δεν θα το προτεινα αν σε νοιαζει μονο το wifi κομματι.δηλαδη θα το ειχα ως access point και access point/repeater και οχι router/access point και access point/repeater

On 06/12/2024 at 19:07, energy52 said:

Οχι δεν τραβαω καλωδιο κι ουτε εχω σκοπο.. εχω παραδιπλα στο επιπλο ενα tplink ρουτερ το TL-WR840N φτηνο ειναι που συνδεεται ενσυρματα με το μοντεμ της vodafone και δινει αυτο wifi στο σπιτι..το χω σεταρει σαν "wireless router"..εχει κι αλλες επιλογες σαν access point, range extender & wisp..Κι αυτο παρουσιαζει το ιδιο θεμα να πεφτει/παγωνει το wifi για ενα λεπτο ξερω γω , τα παιδια να φωναζουν😄 και λυση να μη βρισκω..σημερα το μεσημερι το εκανε 3-4 φορες..Κανονικα αφου παιρνει ενσυρματα απ το μοντεμ, θα επρεπε να λειτουργει απροβληματιστα ναι?? Τωρα εχω και τα 2 wifi ανοιχτα να μοιραζονται οι συσκευες τουλαχιστον..Προσεξε! Εκεινη τη στιγμη παω γρηγορα το λαπτοπ διπλα στο μοντεμ και το συνδεω με lan..Πιανω τη μεγιστη ταχυτητα 11..Πως γινεται και τα 2 wifi να κρεμανε δεν ειναι περιεργο;

θα το σεταρα ως access point.Και σαν router θα πρεπε να παιζει αλλα μπλεκεις με διπλα Nat Κτλ. ακομα και να μην εχει επιλογη για access point υπαρχει τροπος να το κανεις εσυ να παιξει ως access point.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...