Προς το περιεχόμενο

επέκταση ιντερνετ

kesogdem
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας 

Γράφω εδώ το θέμα μου για να μην ανοίγουμε άσκοπα thread που μοιάζουν μεταξύ τους.
Το πρόβλημα που θέλω να λύσω ειναι το εξής.  Μένω σε μονοκατοικία οπου στο ισόγειο υπάρχει fiber 200 Cosmote με το κλασσικό router της Cosmote. 

Απο πάνω υπάρχουν δύο όροφοι και μένω στον 1ο και στον 2ο με την οικογένεια.
Θέλω λοιπόν να μεταφέρω μέσω wifi το σήμα και να έχει ειδικά ο 1ος όροφος καλό σήμερα αλλα εαν
γίνεται να το στείλω και στον 2ο ακόμα καλύτερα (ακόμα και εαν χασω 50% ταχύτητα).

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Mε το πακέτο TP-LINK Deco M4 v1 WiFi Mesh Network Access Point Wi‑Fi 5 Dual Band (2.4 & 5GHz) σε Τριπλό Kit
DECO M4 MESH - SKROUTZ θα μπορέσω να κάνω την δουλεία μου όπως το σκέφτομαι ?

2) Το deco που αναφέρω ποια η διαφορά V1-V2-V3-V4 στο Skroutz ?  Το V3 βλέπω είναι λίγο πιο ακριβό. 

3) Εφόσον τελικά καταλήξω στο παραπάνω κιτ το router θα πρέπει να ρυθμιστεί σε 2.4GHZ band ?

Ευχαριστώ παιδιά για τον χρόνο σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3. το deco θα φτιαξει 1 δικτυο που θα εκπεμπει και στις 2 συχνοτητες, ετσι το εχω εγω 

2. δεν γνωριζω τις διαφορες αλλα μαλλον πιο τελευταιο version κ καλυτερο

το να ανεβεις 2 οροφους χωρις καλωδιο δεν το βλεπω ευκολο... αν εχεις δυνατοτητα να περασεις εστω κ 1 καλωδιο lan τοτε παιζεις, συνδεεις το αρχικο σου ρουτερ μεσω καλωδιου σε καθε deco σε καθε οροφο. απο τις 2 εξοδους λαν που εχει το καθε deco θα χασεις μια για να συνδεσεις με καλωδιο το επομενο, στη 2η μπορεις να τραβηξει λαν στον οροφο.

ευχαριστώ για την απάντηση σου pp6210!

Ο σκοπός αυτός δεν ειναι ενος 3κit ομως ? Εάν πάει εναν όροφο πάνω θεώρω ότι θα με καλύψει γενικά..το deco δεν ανεβαινει πανω το σημα?

On 17/10/2024 at 14:52, townleader said:

Καλησπέρα σας 

Γράφω εδώ το θέμα μου για να μην ανοίγουμε άσκοπα thread που μοιάζουν μεταξύ τους.
Το πρόβλημα που θέλω να λύσω ειναι το εξής.  Μένω σε μονοκατοικία οπου στο ισόγειο υπάρχει fiber 200 Cosmote με το κλασσικό router της Cosmote. 

Απο πάνω υπάρχουν δύο όροφοι και μένω στον 1ο και στον 2ο με την οικογένεια.
Θέλω λοιπόν να μεταφέρω μέσω wifi το σήμα και να έχει ειδικά ο 1ος όροφος καλό σήμερα αλλα εαν
γίνεται να το στείλω και στον 2ο ακόμα καλύτερα (ακόμα και εαν χασω 50% ταχύτητα).

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Mε το πακέτο TP-LINK Deco M4 v1 WiFi Mesh Network Access Point Wi‑Fi 5 Dual Band (2.4 & 5GHz) σε Τριπλό Kit
DECO M4 MESH - SKROUTZ θα μπορέσω να κάνω την δουλεία μου όπως το σκέφτομαι ?

2) Το deco που αναφέρω ποια η διαφορά V1-V2-V3-V4 στο Skroutz ?  Το V3 βλέπω είναι λίγο πιο ακριβό. 

3) Εφόσον τελικά καταλήξω στο παραπάνω κιτ το router θα πρέπει να ρυθμιστεί σε 2.4GHZ band ?

Ευχαριστώ παιδιά για τον χρόνο σας!

1.κανεις δεν μπορει να στο πει αν το σημα θα φτασει σωστα μεχρι τον 1ο οροφο.

2.συνηθως πας στο πιο νεο version που ειναι και καλυτερο και θα υποστηριζεται με Firmware παραπανω.ειναι η καταντια της tp link να βγαζει καθε 10 μηνες και αλλο Version. και βεβαια στα παλια οσο υποστηριξε υποστηριξε. βλεπεις switch σε 7-8 εκδοσεις.ελεος.

3.το πρωτο router που φερνει το Ftth θα του κλεισεις το wifi.Ολα τα αλλα δηλαδη ταDeco θα παιζουν Dual band.

• Like 1

To θέμα είναι ότι το σήμα προς τα πάνω, έχει να ξεπεράσει τον οπλισμό του μπετού κάθε ορόφου που αποτελεί δύσκολο εμπόδιο σε αντίθεση με τη απλή τοιχοποιία με τούβλα εντός του διαμερίσματος.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πόσο καλά θα παίξει και τι σήμα θα φθάνει στον πάνω όροφο. Κάθε εγκατάσταση και υλοποίηση είναι μοναδική και μόνον με δοκιμή θα βγουν συμπεράσματα.

Αν κάνεις με δοκιμή τώρα με κινητό, έχεις αξιόπιστο σήμα;

• Like 2

6 hours ago, townleader said:

ευχαριστώ για την απάντηση σου pp6210!

Ο σκοπός αυτός δεν ειναι ενος 3κit ομως ? Εάν πάει εναν όροφο πάνω θεώρω ότι θα με καλύψει γενικά..το deco δεν ανεβαινει πανω το σημα?

ναι αυτος ειναι ο σκοπος αλλα αμα εσυ εχεις 1gb ftth μην περιμενεις με wifi να δωσεις μεχρι τον 2ο οροφο και να παιζει 1gb. θελει ethernet backhaul για μεγαλυτερες ταχυτητες και οχι Wifi backhaul.αλλο τοσο αν δινεις απο ισογειο σε πρωτο και απο πρωτο σε δευτερο.ο δευτερος θα ειναι ο πιο ζορισμενος. συν οτι το wifi θα το σκιζεις αφου θα αναλαβει και χρεη access point αλλα και χρεη backhaul.

• Like 1

@jkoukos + @poulinos ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Θα κάνω τις δοκιμές μου και θα δω πως θα προχωρήσω... θα ενημερώσω!

Να ειστε καλά 🙂

• Like 1

55 minutes ago, townleader said:

@jkoukos + @poulinos ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Θα κάνω τις δοκιμές μου και θα δω πως θα προχωρήσω... θα ενημερώσω!

Να ειστε καλά 🙂

Παντως αν ειναι δικο σου το σπιτι αξιζει να ριξεις ethernet σε καθε οροφο.

• Thanks 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
On 03/11/2024 at 09:32, achilles_g_ said:

Αν δεν μπορείς να βάλεις καλώδιο καλύτερα πήγαινε σε tri band deco.

η fritz πχ εχει τα fritz!repeater3000 και 6000 που ειναι tri band. το ενα 5ghz κανει μονο το link.

Στις 10/11/2024 στις 1:39 ΠΜ, poulinos είπε

η fritz πχ εχει τα fritz!repeater3000 και 6000 που ειναι tri band. το ενα 5ghz κανει μονο το link.

H δική  μου εμπειρία δεν ήταν καλή με το 3000. Αντίθετα με το deco m9 plus δεν ασχολήθηκα ούτε μια φορά στα 2 χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...