Προς το περιεχόμενο

επέκταση ιντερνετ

kesogdem
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

On 23/08/2024 at 18:31, kesogdem said:

Τελικά πήρα ενα TP-LINK TL-WA860REV6.0.1 GR . Σκέτη αποτυχία. Ουτε μέσα στο σπίτι δεν ειχα βελτίωση

Που το εβαλες? ειναι μονο 2,4 ghz οποτε μην περιμενεις πολλα.εσυ για την γκαραζοπορτα ειπες οτι το ηθελες μονο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 23/8/2024 στις 6:31 ΜΜ, kesogdem είπε

Τελικά πήρα ενα TP-LINK TL-WA860REV6.0.1 GR . Σκέτη αποτυχία. Ουτε μέσα στο σπίτι δεν ειχα βελτίωση

δε σε προλαβα... Πριν 1.5 χρονο κ εγω την ιδια αρνητικη εμπειρια ειχα για το ιδιο εγχειρημα αλλα σε 35μ αποσταση. Τελικα ο μονος τροπος για να πιανει ηταν να μετακινησω το ρουτερ της κοσμοτε στα 15μ (ειδαλλως όπως τα εβλεπα επρεπε να δαπανησω πανω απο 200€ σε σοβαρο εξοπλισμο). Δεν ειναι μονο οτι το τπλινκ δεν κανει αυτο που περιμενεις ή υποσχεται ειναι κ το οτι τα smart switches εχουν ασθενειες κεραιες και μονο στα 2.4 (δε ξερω αν βγηκε καποιο που υποστηριζει 5 πλεον)

8 minutes ago, paylidis said:

δε σε προλαβα... Πριν 1.5 χρονο κ εγω την ιδια αρνητικη εμπειρια ειχα για το ιδιο εγχειρημα αλλα σε 35μ αποσταση. Τελικα ο μονος τροπος για να πιανει ηταν να μετακινησω το ρουτερ της κοσμοτε στα 15μ (ειδαλλως όπως τα εβλεπα επρεπε να δαπανησω πανω απο 200€ σε σοβαρο εξοπλισμο). Δεν ειναι μονο οτι το τπλινκ δεν κανει αυτο που περιμενεις ή υποσχεται ειναι κ το οτι τα smart switches εχουν ασθενειες κεραιες και μονο στα 2.4 (δε ξερω αν βγηκε καποιο που υποστηριζει 5 πλεον)

ta 2,4 παιζουν πιο μακρυα απο τα 5 .απο εκει και περα πρεπει να το βαλει σε νορμαλ αποσταση χωρις πολλα εμποδια.σπιτι παιζω με tp link που δεν τα συμπαθω και παρολα αυτα παιζω μια χαρα σε θεμα Repeating. πρεπει να μας πει τι εχει κανει καταρχην

• Like 1

2 λεπτά πριν, poulinos είπε

ta 2,4 παιζουν πιο μακρυα απο τα 5 .απο εκει και περα πρεπει να το βαλει σε νορμαλ αποσταση χωρις πολλα εμποδια.σπιτι παιζω με tp link που δεν τα συμπαθω και παρολα αυτα παιζω μια χαρα σε θεμα Repeating. πρεπει να μας πει τι εχει κανει καταρχην

ναι το ξερω, λογω μηκος κυματος αν δεν απατωμαι... το λεω μη τυχον παιζει μονο στα 5 κ δε πιανει, οπως εχω πετυχει σε πολυ κοσμο που δε μπορει να συνδεσει το κλιματιστικο του στο wifi (τα περισσότερα παιζουν μονο στα 2.4)... το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ασθενης/ανυπαρκτη κεραια των Smart switch (πχ το δικο μου παρακατω)

image.png.f3329bcb8aba7dd0ffea068578dcf4d0.png

1 minute ago, paylidis said:

ναι το ξερω, λογω μηκος κυματος αν δεν απατωμαι... το λεω μη τυχον παιζει μονο στα 5 κ δε πιανει, οπως εχω πετυχει σε πολυ κοσμο που δε μπορει να συνδεσει το κλιματιστικο του στο wifi (τα περισσότερα παιζουν μονο στα 2.4)... το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ασθενης/ανυπαρκτη κεραια των Smart switch (πχ το δικο μου παρακατω)

γενικως τα 2,4 ghz εχουν πεθανει/κανονικα θα επρεπε να ειχαν και 5ghz και θα επρεπε να ειχαν και σοβαρο Hardware.ειχα και παλια repeater tp link στα 2,4.επαιζε οκ αλλα με μικρη ταχυτητα.δεν εκανε για vdsl που εβαλα μετα. σωστο λογω κυματος δεν φτανει τοσο μακρυα ασχετα που οσο ξερω ειναι 500mw ta 5ghz αντιθετα με τα 100 των 2,4 ghz. και αν θυμαμαι σωστα πανω απο 100 καναλι στα 5Ghz ειναι 1000mw. δεν εχω εμπειρια απο smart συσκευες διοτι δεν εχω κατι.οτι ειχα ηταν για fritz και επαιζε με dect technology. αλλα το Repeater που πηρε ειναι 2,4 ghz.

αυτο που εχω ακουσει εγω και δεν ξερω ποσο ισχυει ειναι κοσμος να εχει router στα 2,4/5ghz και να εχει το ιδιο ssid. και ενω θα πρεπε μια smart συσκευη να συνδεθει στα 2,4ghz αφου δεν εχει 5Ghz ,για καποιο λογο δεν συνδεεται.κλεινεις τα 5ghz αφηνεις τα 2,4 και συνδεεται κανονικα. ανοιγεις παλι τα 5 και συνεχιζει να παιζει.

• Like 1

8 λεπτά πριν, poulinos είπε

αυτο που εχω ακουσει εγω και δεν ξερω ποσο ισχυει ειναι κοσμος να εχει router στα 2,4/5ghz και να εχει το ιδιο ssid. και ενω θα πρεπε μια smart συσκευη να συνδεθει στα 2,4ghz αφου δεν εχει 5Ghz ,για καποιο λογο δεν συνδεεται.κλεινεις τα 5ghz αφηνεις τα 2,4 και συνδεεται κανονικα. ανοιγεις παλι τα 5 και συνεχιζει να παιζει.

Αυτο ειναι το προβλημα... Εκει πρεπει να παρεμβεις και να δημιουργήσεις 2ο ssid στα 2.4 για αυτες τις συσκευες που εχουν θεμα ή τη λυση που προτεινες (δε την ειχα δοκιμάσει). Μεχρι πριν κανενα χρονο τα sercomm τουλαχιστον που ξερω τοσο σε κοτε οσο κ σε βοντα τα ειχαν ξεχωριστά, πλεον μετα απο καποιες αναβαθμισεις δημιουργουν μονο ενα 2.4/5 οπως λες και πολλες συσκευες 2.4 δε παιζουν σωστά.

Σαφως φταινε οι κατασκευαστες... ειναι τραγικο να αγοράζω σμαρτ επωνυμο πληντυριο ευρωαικής κατασκευης το 2024 και να μη παιζει στα 5... ή αντιστοιχα τα ac που εχω δει σε τριτους που προανεφερα..

9 minutes ago, paylidis said:

Αυτο ειναι το προβλημα... Εκει πρεπει να παρεμβεις και να δημιουργήσεις 2ο ssid στα 2.4 για αυτες τις συσκευες που εχουν θεμα ή τη λυση που προτεινες (δε την ειχα δοκιμάσει). Μεχρι πριν κανενα χρονο τα sercomm τουλαχιστον που ξερω τοσο σε κοτε οσο κ σε βοντα τα ειχαν ξεχωριστά, πλεον μετα απο καποιες αναβαθμισεις δημιουργουν μονο ενα 2.4/5 οπως λες και πολλες συσκευες 2.4 δε παιζουν σωστά.

Σαφως φταινε οι κατασκευαστες... ειναι τραγικο να αγοράζω σμαρτ επωνυμο πληντυριο ευρωαικής κατασκευης το 2024 και να μη παιζει στα 5... ή αντιστοιχα τα ac που εχω δει σε τριτους που προανεφερα..

γενικως ειναι καταντια με ολες τις συσκευες.τηλεορασεις με Fast ethernet αντι για gigabit, 2,4ghz αντι για dual band και παει λεγοντας. απλα ξεφτιλα τελειως. οπως και ενας φιλος με πηρε πριν λιγο καιρο μου λεει εχω θεμα δεν παιζει το κλιματιστικο με το ubiquiti ενω επαιζε. λεω standard θα εκανε firmware update και απο wpa/wpa2 θα πηγε σε wpa2/wpa3.μπαινει μεσα του λεω δες τι εχει και ειχε παει wpa2/wpa3.Με το που το εβαλε wpa/wpa2 επαιξε κατευθειαν.ουτε Updates πολλες φορες για τα Modules του wifi ουτε τιποτα.

• Like 1

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον στο πρόβλημά μου, αλλά δεν βλέπω λύση  γιατί ειμαι ασχετος τελείως με τα ηλεκτρονικά. Διαβάζω για κατι συσκευές που μεταφέρουν το internet μέσω του ηλεκτρικού κυκλώματος (TP-LINK TL-WPA4220 v5 Powerline). Σαφώς μεχρι το μοτέρ του μηχανισμού της πόρτας υπάρχει ρεύμα. Μπορώ με μια τέτοια συσκευή να λύσω το πρόβλημά μου; Παρακαλώ βοηθήστε με προτείνοντάς μου μια συγκεκριμένη λύση.                                                   Ευχαριστώ

• Λύση
On 28/08/2024 at 20:20, kesogdem said:

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον στο πρόβλημά μου, αλλά δεν βλέπω λύση  γιατί ειμαι ασχετος τελείως με τα ηλεκτρονικά. Διαβάζω για κατι συσκευές που μεταφέρουν το internet μέσω του ηλεκτρικού κυκλώματος (TP-LINK TL-WPA4220 v5 Powerline). Σαφώς μεχρι το μοτέρ του μηχανισμού της πόρτας υπάρχει ρεύμα. Μπορώ με μια τέτοια συσκευή να λύσω το πρόβλημά μου; Παρακαλώ βοηθήστε με προτείνοντάς μου μια συγκεκριμένη λύση.                                                   Ευχαριστώ

μπορει και να παιξει το Plc μπορει και οχι.εχει να κανει με πολλα.καλο θα ηταν να το δοκιμασεις πριν το αγορασεις. αν ειναι το ιδιο ρολοι θεωρητικα παιζει.και παιζουν και σε τριφασικο ρευμα ακομα.

με το repeater δεν ξερω τι εκανες και δεν επαιξε.την μια λες οτι το ηθελες για την γκαραζοπορτα μετα ειπες για το σπιτι και καπου το εχασα

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 15/8/2024 στις 12:08 ΜΜ, geosoftgr είπε

Εγώ έχω αυτό https://www.skroutz.gr/s/20033589/TP-LINK-Deco-E4-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Diplo-Kit.html έχει 65 ευρώ το Διπλό, εάν έχεις μεγάλο σπίτι η με όροφο πάρε το τριπλό.

Επειδή έχω powerlines που θέλουν να είναι συνδεμένα σε πρίζα χωρίς μπαλαντέζα με αποτέλεσμα να χάνω δυο πρίζες μόνο για αυτό. Ήθελα να ρωτήσω το deco θέλει πάλι μονη πρίζα να μπει μόνο του; ΔΛΔ και το deco που συνδέεται στο ρουτερ και το άλλο deco στο άλλο δωμάτιο πχ που θα συνδεθεί το tv box μέσω Ethernet ? Ή τα βάζω σε μπαλαντέζα και τρέχει μια χαρα. Επίσης αναφέρει Μέγιστη Ταχύτητα WLAN: 1200 Mbps και Ταχύτητα LAN: 100 Mbps . Η διαφορά εδώ ποια είναι; Πχ άμα εχω ταχύτητα γραμμής 200 mbps μετράει πάνω στο όριο του WLAN ή του LAN? Θα χάνω κάποια ταχύτητα μέσω των deco?  

δλδ πιο πολύ με ενδιαφέρει η συνδεση μέσω Ethernet συσκευών σε αλλά δωμάτια και μετά η ισχύς του σήματος WiFi .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παρε ενα gsm gate opener / τηλεχειρισμο gsm . βαζεις μια sim .. κανεις αναπαντητη/sms κ ανοιγει /κλεινει την πορτα.. κοστος ανα 3 μηνες 10ε π πρεπει να κανεις ανανεωση για να μην γινει φραγη εισερχομενων

ρωτα αυτον π εβαλε τον μηχανισμο πορτας αν ξερει κατι απο αυτα... 

αν θες να δοκιμασεις powerline παρε ενα devolo (ραγας ή με μπριζες)π υποτιθεται θα δουλευει πιο σωστα σε 3φασικο ρευμα κ με παρεμβολες στο ρευμα απο πλυντηρια,πορτατιφ,πολυμπριζα κτλ (αυτα σε καποιον π δεν ψαχνει γ σοβαρη ταχυτητα ιντερνετ). ολα αυτα αν ειναι στεγασμενα στυλ υπογειο παρκινγκ ή πυλωτή 

Επεξ/σία από kage

Στις 15/9/2024 στις 4:38 ΜΜ, colombiano747 είπε

Επίσης αναφέρει Μέγιστη Ταχύτητα WLAN: 1200 Mbps και Ταχύτητα LAN: 100 Mbps . Η διαφορά εδώ ποια είναι; Πχ άμα εχω ταχύτητα γραμμής 200 mbps μετράει πάνω στο όριο του WLAN ή του LAN? Θα χάνω κάποια ταχύτητα μέσω των deco?

Το powerline θα πάρει τη σύνδεση που θα διαμοιράσει μέσω της ethernet η οποία έχει μέγιστη ταχύτητα 100mbps. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των συσκευών που συνδέονται μέσω του powerline θα έχεις μέχρι τις ταχύτητες που σου αναφέρει, αλλά η εξωτερική ταχύτητα ( ως προς τη σύνδεση στο internet ή τις συσκευές πριν το powerline ) η ταχύτητα περιορίζεται στα 100mbps. Είναι κάτι που έχει ενοχλήσει κι εμένα όχι τόσο λόγω της ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο ( έχω 50άρα γραμμή ), όσο επειδή αν θέλω να κάνω εργασίες που τρώνε πόρους απο το δίκτυο ( π.χ. remote desktop ) μεταξύ υπολογιστών πριν και μετά το powerline, γίνεται λίγο εκνευριστικό.

• Like 1

Στις 17/9/2024 στις 9:50 ΠΜ, uniquegr είπε

Το powerline θα πάρει τη σύνδεση που θα διαμοιράσει μέσω της ethernet η οποία έχει μέγιστη ταχύτητα 100mbps. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των συσκευών που συνδέονται μέσω του powerline θα έχεις μέχρι τις ταχύτητες που σου αναφέρει, αλλά η εξωτερική ταχύτητα ( ως προς τη σύνδεση στο internet ή τις συσκευές πριν το powerline ) η ταχύτητα περιορίζεται στα 100mbps. Είναι κάτι που έχει ενοχλήσει κι εμένα όχι τόσο λόγω της ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο ( έχω 50άρα γραμμή ), όσο επειδή αν θέλω να κάνω εργασίες που τρώνε πόρους απο το δίκτυο ( π.χ. remote desktop ) μεταξύ υπολογιστών πριν και μετά το powerline, γίνεται λίγο εκνευριστικό.

Thanks για την απάντηση. Βλέπω όμως ότι στο μοντελο tp link M4 deco φτάνει η ταχύτητα του LAN στα 1.000 mbps . Το βρίσκω με 10 ευρώ παραπάνω όποτε αξίζει πιστεύω για να μην περιορίζεται η ταχύτητα άνω των 100 mbps .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 26/08/2024 at 13:54, paylidis said:

φτηνα 2,4ghz :P

On 15/09/2024 at 16:38, colombiano747 said:

Επειδή έχω powerlines που θέλουν να είναι συνδεμένα σε πρίζα χωρίς μπαλαντέζα με αποτέλεσμα να χάνω δυο πρίζες μόνο για αυτό. Ήθελα να ρωτήσω το deco θέλει πάλι μονη πρίζα να μπει μόνο του; ΔΛΔ και το deco που συνδέεται στο ρουτερ και το άλλο deco στο άλλο δωμάτιο πχ που θα συνδεθεί το tv box μέσω Ethernet ? Ή τα βάζω σε μπαλαντέζα και τρέχει μια χαρα. Επίσης αναφέρει Μέγιστη Ταχύτητα WLAN: 1200 Mbps και Ταχύτητα LAN: 100 Mbps . Η διαφορά εδώ ποια είναι; Πχ άμα εχω ταχύτητα γραμμής 200 mbps μετράει πάνω στο όριο του WLAN ή του LAN? Θα χάνω κάποια ταχύτητα μέσω των deco?  

δλδ πιο πολύ με ενδιαφέρει η συνδεση μέσω Ethernet συσκευών σε αλλά δωμάτια και μετά η ισχύς του σήματος WiFi .

α,δεν προτεινεται τα powerlines να μπουν πανω σε πολυπριζο.οτι δεν προτείνεται δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να το κανεις αν υπαρχει αναγκη.απλα θα χασεις λιγο ταχυτητα.καποια powerlines ειναι passthrough δηλαδη με πριζα πανω ακριβως για τον λογο να μην παει χαμενη η πριζα.

τα deco δεν εχουν καμια σχεση με μεταφορα internet/δικτυο μεσα απο το ρευμα.ειναι ασυρματα .οποτε απλα παιρνουν ρευμα  οπως μια οποιαδηποτε συσκευη.δεν τα επηρεαζει κατι. ενα deco στο router και ενα deco εκει που θες θα σου δινει wireless αλλα και με ethernet.

αν ειναι wlan 1200 και lan 100 σημαινει οτι αν δωσεις με καλωδιο ethernet απο το deco προς μια συσκευη το μεγιστο θα ειναι 100.αντιθετα με wifi θα ειναι 1200.προσπαθησε να παρεις deco με gigabit. αν εχεις 200mbit γραμμη και κουμπωσεις κατι με ethernet τοτε θα σε κοψει στα 100.αντιθετα το wlan θα σου δωσει και τα 200. γενικως παιζουν αρκετα καλα τα deco.παιζουν ακομα πιο καλα αν το δευτερο ενωθει με το πρωτο με ethernet αντι για wireless. αυτο που λεμε ethernet backhaul και οχι wireless backhaul.

αν μιλας για powerline τοτε εκει υπαρχουν 3 ταχυτητες.η ταχυτητα powerline η ταχυτητα wifi και η ταχυτητα ethernet. δες αυτο που εγραψα πιο κατω.

γενικως ειναι τραγικο να βλεπεις powerlines να σου λενε . powerline 500 mbit αλλα ethernet 100mbit.στην πραξη δεν θα παιξεις ποτε πανω απο 100.εξαιρεση αν ειναι και wifi και εκει δινει μεγαλυτερη ταχυτητα πχ 1200 οποτε και θα τα πιασεις μονο μεσω wifi.αλλα και παλι το βασικο προβλημα ειναι ποσο θα παιξουν τα powerlines μεταξυ τους ειδικα αν καποιος εχει μεγαλο σπιτι και τριφασικο ρευμα

On 16/09/2024 at 12:26, kage said:

παρε ενα gsm gate opener / τηλεχειρισμο gsm . βαζεις μια sim .. κανεις αναπαντητη/sms κ ανοιγει /κλεινει την πορτα.. κοστος ανα 3 μηνες 10ε π πρεπει να κανεις ανανεωση για να μην γινει φραγη εισερχομενων

ρωτα αυτον π εβαλε τον μηχανισμο πορτας αν ξερει κατι απο αυτα... 

αν θες να δοκιμασεις powerline παρε ενα devolo (ραγας ή με μπριζες)π υποτιθεται θα δουλευει πιο σωστα σε 3φασικο ρευμα κ με παρεμβολες στο ρευμα απο πλυντηρια,πορτατιφ,πολυμπριζα κτλ (αυτα σε καποιον π δεν ψαχνει γ σοβαρη ταχυτητα ιντερνετ). ολα αυτα αν ειναι στεγασμενα στυλ υπογειο παρκινγκ ή πυλωτή 

η βλακεια ειναι οτι η devolo οσο ξερω game over το κομματι με τα powerlines και β.για το gsm το κακο ειναι οτι πρεπει να κανεις ανανεωση.δεν ειναι οπως παλια που η sim κρατουσε κανα χρονο χωρις ανανεωση.

On 17/09/2024 at 09:50, uniquegr said:

γενικως ειναι τραγικο να βλεπεις powerlines να σου λενε . powerline 500 mbit αλλα ethernet 100mbit.στην πραξη δεν θα παιξεις ποτε πανω απο 100.εξαιρεση αν ειναι και wifi και εκει δινει μεγαλυτερη ταχυτητα πχ 1200 οποτε και θα τα πιασεις μονο μεσω wifi.αλλα και παλι το βασικο προβλημα ειναι ποσο θα παιξουν τα powerlines μεταξυ τους ειδικα αν καποιος εχει μεγαλο σπιτι και τριφασικο ρευμα

On 19/09/2024 at 19:53, colombiano747 said:

Thanks για την απάντηση. Βλέπω όμως ότι στο μοντελο tp link M4 deco φτάνει η ταχύτητα του LAN στα 1.000 mbps . Το βρίσκω με 10 ευρώ παραπάνω όποτε αξίζει πιστεύω για να μην περιορίζεται η ταχύτητα άνω των 100 mbps .

εννοειται πας σε gigabit ακομα και αν η διαφορα τιμης ειναι παραπανω απο 10euro.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...