Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στήν μονοκατοικία μου εχω ινερνετ από cosmote. Στήν καγκελόπορτά μου εχω εναν μηχανισμό ανοιγο-κλεισίματος. Απόσταση ρούτερ απο μηχανισμό περίπου 50 μέτρα. Θέλω να ανοιγω-κλείνω την καγκελόπορτα μεσω ιντερνετ. Το σήμα ομως του ιντερνετ δεν φθάνει μέχρι τον μηχανισμό. Τι μπορώ να κάνω;                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Υ.Γ Μόνο η επέκταση του σήματος με ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζω (sonoff κ.τ.λ)                   

Επεξ/σία από kesogdem
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εννοείς ότι το wifi του router σου δε φτάνει μέχρι το μηχανισμό που θέλεις να ελέγχεις μέσω internet? Βάλε κάποιο extender στην ενδιάμεση απόσταση.

Δημοσ.
45 minutes ago, kesogdem said:

Για να μπει ο extender τι χρειάζεται; Μόνο ρεύμα;

Σωστά. Θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο θα πρέπει να έχει ρεύμα και σχετικά καλή επαφή με το wifi του router σου.

Δημοσ.
3 hours ago, geosoftgr said:

Εγώ έχω αυτό https://www.skroutz.gr/s/20033589/TP-LINK-Deco-E4-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Diplo-Kit.html έχει 65 ευρώ το Διπλό, εάν έχεις μεγάλο σπίτι η με όροφο πάρε το τριπλό.

Αυτό είναι για εσωτερικούς χώρους. Απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον θέλει ένα για εξωτερικό χώρο.

Δημοσ.
8 hours ago, geosoftgr said:

Πάρε ένα σύστημα Mesh WiFi, ακριβότερο από extender, αλλά πολύ καλύτερη λύση.

to mesh ειναι τεχνολογια πανω στα  repeater. δεν σημαινει οτι θα αυξησει εμβελεια αφου τα mw του wifi τοσο στα 2.4 ghz οσο και στα 5 ειναι συγκεκριμενα στην ευρωπη

On 14/08/2024 at 09:03, kesogdem said:

Στήν μονοκατοικία μου εχω ινερνετ από cosmote. Στήν καγκελόπορτά μου εχω εναν μηχανισμό ανοιγο-κλεισίματος. Απόσταση ρούτερ απο μηχανισμό περίπου 50 μέτρα. Θέλω να ανοιγω-κλείνω την καγκελόπορτα μεσω ιντερνετ. Το σήμα ομως του ιντερνετ δεν φθάνει μέχρι τον μηχανισμό. Τι μπορώ να κάνω;                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Υ.Γ Μόνο η επέκταση του σήματος με ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζω (sonoff κ.τ.λ)                   

το βασικο ειναι που θα το βαλεις και αν εχει ρευμα εκει.αν θα ειναι για εξωτερικο χωρο ή αν θα το βαλεις σε καποιο στεγανο κουτι που θα πρεπει να δεις το θεμα εξαερισμου. αυτα για αρχη

υπαρχει και λυση αν αλλαζει η κεραια στο μηχανισμο της πορτας να μπει κατευθυντικη και αντιστοιχα απο την αλλη ενα κατευθυντικο  access point

Δημοσ.

Για 50 μέτρα κάνει οποιοδήποτε repeater/extender εσωτερικού χώρου που κάλλιστα αν χρειαστεί μπαίνει σε πρίζα στο μπαλκόνι. Κι επειδή τα Sonoff όπως και η πλειοψηφία των παρόμοιων IoT συσκευών παίζουν αποκλειστικά στους 2,4GHz, κάνει δουλειά μια απλή συσκευή χωρίς να καταφύγεις σε λύσεις Mesh (εκτός αν παράλληλα σκοπεύεις να συνδεθούν και συσκευές στους 5GHz.

Δημοσ.

Μου απαντάτε και σας ευχαριστώ γι αυτό, ολοι σαν να ειμαι γνώστης της τεχνολογίας. Εγώ ειμαι τελείως ασχετος. Δέν καταλαβαίνω τίποτε. Θα εκτιμούσα αν κάποιος μου πρότεινε κατι συγκεκριμένο. Οπως ο φίλος geosoftgr.

Δημοσ.

Μπορεί να κάνεις δουλειά με π.χ. 20€ ή με πάνω από 100€. Όλα έχουν να κάνουν σε ποια μπάντα δουλεύουν οι ασύρματες συσκευές σου και σε ποιο σημείο μπορεί να τοποθετηθεί ο αναμεταδότης ώστε να έχεις την βέλτιστη κάλυψη. Κι επιπλέον πόσο βαθειά είναι η τσέπη σου. Αυτά μόνον εσύ τα ξέρεις και δεν τα έχεις αναφέρει, για να δώσουμε προτάσεις συσκευών, αλλά αναφέρουμε γενικές επιλογές προς τα που θα κινηθείς.

Για να καταλάβεις, τα 50 μέτρα που γράφεις μπορεί να είναι εύκολο ή δύσκολο να καλυφθούν, αν μεσολαβούν πολλά φυσικά εμπόδια  μεταξύ της συσκευής και του όποιου πομποδέκτη. Υπόψη ότι σε IoT συσκευές δεν μας απασχολεί η μέγιστη ταχύτητα αλλά να υπάρχει τουλάχιστον ικανοποιητικό σήμα για την σύνδεση.

Οπτική επαφή υπάρχει από την καγκελόπορτα έως τον Router ή τουλάχιστον θα μπορούσε να υπάρχει με κάποιον αναμεταδότη σε ενδιάμεσο σημείο; Μπορεί να το τοποθετηθεί σε εξωτερικό προστατευόμενο χώρο (π.χ. μπαλκόνι, σκεπή κλπ);

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά θέλω να προσθέσω οτι διπλα στον μηχανισμό της πόρτας υπάρχει πρίζα ρεύματος.

Οπτική επαφή υπάρχει από την καγκελόπορτα έως τον Router ή τουλάχιστον θα μπορούσε να υπάρχει με κάποιον αναμεταδότη σε ενδιάμεσο σημείο; Ναι

Μπορεί να το τοποθετηθεί σε εξωτερικό προστατευόμενο χώρο (π.χ. μπαλκόνι, σκεπή κλπ); Ναί

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...