Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, adi32 said:

Τις Περσείδες τις ευχαριστήθηκα πριν από 6-7 χρόνια, πάλι στο εξοχικό, 3 με 4 το πρωί. Έπεφταν η μία μετά την άλλη με εντυπωσιακές ουρές και γινόταν η νύχτα μέρα, εντελώς Star Wars φάση. Από τότε τίποτα το σπουδαίο. Με το ζόρι είδα 2 προχθές (Κυριακή δεν ήταν η κορύφωση; ) αν και δεν έκατσα πολύ αργά.

Αυτά που βλέπω τώρα δεν είναι Περσείδες/μετέωρα, 99% είναι Starlink που από εδώ που βρίσκομαι είναι ορατοί σε πολύ συγκεκριμένη περιοχή του ουρανού. Δεν έχω κοιτάξει και προς Νότο να δω αν φαίνονται.

Επεξ/σία από kirileman
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για το τι είναι αυτά που αναφέρει ο ts δεν έχω ιδέα. 

Επι της ευκαιρίας που άνοιξε αυτό το thread, εγώ έχω διαπιστώσει κάτι άλλο στον ουρανό το βράδυ εδώ που βρίσκομαι. Μένω κέντρο Αθήνας. Εδώ και τουλάχιστον 1 έτος, κάθε βράδυ η μητέρα μου παρατηρούσε κάτι που βρισκόταν στον ουρανό πολύ ψηλά και εξέπεμπε ένα φως. Το αντικείμενο δεν έμενε πάντα σταθερό αλλά κινείται ανά διαστήματα. 

Επειδη με τα κιάλια δεν έβγαζα άκρη. Οταν αγόρασα μια μηχανή με πολύ υψηλό zoom, το έβγαλα φωτογραφία το βράδυ με καλή μεγέθυνση. Είναι ένα αντικείμενο με δύο φωτάκια, ένα κόκκινο και ένα λευκό, τα φωτάκια ανάβουν εναλλάξ την μια το ένα και την άλλη το άλλο, μόνο αυτά βλέπω. 

Τώρα το τι μπορεί να είναι δεν ξέρω. Αποκλείω να είναι drone που να το σηκώνουν να πετάει σε μεγάλο ύψος κάθε μέρα, δεν έχει κάποιο νόημα. Άκρη θα βγάζαμε μόνο αν μπορούσα να το διακρίνω το πρωί που φυσικά είναι αδύνατον, μόνο το βράδυ το πετυχαίνεις που ανάβουν τα φωτάκια. 

Δημοσ.
2 hours ago, mariosnik_ said:

Για το τι είναι αυτά που αναφέρει ο ts δεν έχω ιδέα. 

Επι της ευκαιρίας που άνοιξε αυτό το thread, εγώ έχω διαπιστώσει κάτι άλλο στον ουρανό το βράδυ εδώ που βρίσκομαι. Μένω κέντρο Αθήνας. Εδώ και τουλάχιστον 1 έτος, κάθε βράδυ η μητέρα μου παρατηρούσε κάτι που βρισκόταν στον ουρανό πολύ ψηλά και εξέπεμπε ένα φως. Το αντικείμενο δεν έμενε πάντα σταθερό αλλά κινείται ανά διαστήματα. 

Επειδη με τα κιάλια δεν έβγαζα άκρη. Οταν αγόρασα μια μηχανή με πολύ υψηλό zoom, το έβγαλα φωτογραφία το βράδυ με καλή μεγέθυνση. Είναι ένα αντικείμενο με δύο φωτάκια, ένα κόκκινο και ένα λευκό, τα φωτάκια ανάβουν εναλλάξ την μια το ένα και την άλλη το άλλο, μόνο αυτά βλέπω. 

Τώρα το τι μπορεί να είναι δεν ξέρω. Αποκλείω να είναι drone που να το σηκώνουν να πετάει σε μεγάλο ύψος κάθε μέρα, δεν έχει κάποιο νόημα. Άκρη θα βγάζαμε μόνο αν μπορούσα να το διακρίνω το πρωί που φυσικά είναι αδύνατον, μόνο το βράδυ το πετυχαίνεις που ανάβουν τα φωτάκια. 

Πιθανός drone. Έχει ένα που φαίνεται χαρακτηριστικά στο άλσος Βεικου. 

• Like 2
Δημοσ.

Σε 1-2 ώρες που θα σβήσουν τα πολλά τα φώτα (γμ τη φωτορύπανση), θα τσεκάρω τις τροχιές από τα λινκς.

Στο νησί που βρισκόμουν, σε κάποια θεοσκότεινα σημεία φχαριστήθηκα και εγώ, αλλά και ο μικρός τον νυχτερινό ουρανό. Είδε τον γαλαξία και τρελάθηκε! Στην Αττική μόνο σε φωτογραφίες.

Δημοσ.

Τζίφος, δεν ταιριάζουν με τις τροχιές των Starlink δορυφόρων και είναι και πολύ συχνά τα περάσματα που βλέπω (περίπου ανά μισό λεπτό), ξανά στην ίδια περιοχή του ουρανού, κάτω από τη μεγάλη Άρκτο, κοιτάζοντας προς Χαλκίδα, με κίνηση από Δυτικά προς Ανατολικά, μόνα ή σε ζεύγη, μετά τις 12 περίπου.

Δε φαίνονται πολλά στις χεράτες φωτογραφίες του κινητού, αλλά καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει αντικείμενο που κινείται (με ένα σχετικό ζουμάρισμα). Καλή φάση.😄

20240815_004045.jpg.66bd34ec47c209ee23ffa57b1cea5854.jpg20240815_004219.jpg.fe297d5d744c8f95ef7e29a63508cddc.jpg

Δημοσ.
23 ώρες πριν, kirileman είπε

Για πείτε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι.

6 ώρες πριν, primeragt είπε

Πιθανός drone. 

Σε συνδυασμό και με το σημείο που βρίσκεσαι θα συμφωνήσω κι εγώ με τον συμφορουμίτη ότι πιθανόν να είναι drone που επιτηρούν για φωτιές. 

Δημοσ.
1 minute ago, Nabuko said:

Σε συνδυασμό και με το σημείο που βρίσκεσαι θα συμφωνήσω κι εγώ με τον συμφορουμίτη ότι πιθανόν να είναι drone που επιτηρούν για φωτιές. 

Τι φώτα έχει ένα drone;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, οταν είπες πως τα βλέπεις προς την μεριά της Χαλκίδας βεβαιώθηκα ότι μάλλον βλέπεις τα πολεμικά αεροπλάνα που τα βλέπω και εγώ από την μεριά της Χαλκίδας προς Τανάγρα. Μοιάζουν με φωτάκια στο ουρανό πολύ λαμπερά που κινούνται αργά σε πολύ χαμηλό ύψος.

Κάνουν προσγείωση και απογείωση στην πολεμική βάση της Τανάγρας.

Επεξ/σία από k0stas1
  • Like 3
Δημοσ.
8 hours ago, k0stas1 said:

Καλησπέρα, οταν είπες πως τα βλέπεις προς την μεριά της Χαλκίδας βεβαιώθηκα ότι μάλλον βλέπεις τα πολεμικά αεροπλάνα που τα βλέπω και εγώ από την μεριά της Χαλκίδας προς Τανάγρα. Μοιάζουν με φωτάκια στο ουρανό πολύ λαμπερά που κινούνται αργά σε πολύ χαμηλό ύψος.

Ωραίος, μάλλον αυτά είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, k0stas1 said:

2 hours ago, kirileman said:

Ωραίος, μάλλον αυτά είναι.

12 hours ago, kirileman said:

Τζίφος, δεν ταιριάζουν με τις τροχιές των Starlink δορυφόρων και είναι και πολύ συχνά τα περάσματα που βλέπω (περίπου ανά μισό λεπτό), ξανά στην ίδια περιοχή του ουρανού, κάτω από τη μεγάλη Άρκτο, κοιτάζοντας προς Χαλκίδα, με κίνηση από Δυτικά προς Ανατολικά, μόνα ή σε ζεύγη, μετά τις 12 περίπου.

Δε φαίνονται πολλά στις χεράτες φωτογραφίες του κινητού, αλλά καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει αντικείμενο που κινείται (με ένα σχετικό ζουμάρισμα). Καλή φάση.😄

20240815_004045.jpg.66bd34ec47c209ee23ffa57b1cea5854.jpg20240815_004219.jpg.fe297d5d744c8f95ef7e29a63508cddc.jpg

Μετα τις 00:00 δε νομιζω (αποκλειω για να ειμαι ειλικρινης) οτι πεταει καποιο μαχητικο....επισης ο ανθρωπος ειπε οτι τα βλεπει καθε μερα....(ή εγω καταλαβα λαθος?) η Ταναγρα εχει συγκεκριμενες ημερες νυχτερινες....

Επεξ/σία από spinemm
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, spinemm said:

Μετα τις 00:00 δε νομιζω (αποκλειω για να ειμαι ειλικρινης) οτι πεταει καποιο μαχητικο....επισης ο ανθρωπος ειπε οτι τα βλεπει καθε μερα....(ή εγω καταλαβα λαθος?) η Ταναγρα εχει συγκεκριμενες ημερες νυχτερινες....

Tις τελευταίες 4 μέρες που ήρθα στο εξοχικό τα βλέπω, περίπου μετά τις 12 γίνεται χαμούλης. Νωρίτερα ή δεν πετάνε ή δεν μπορώ να τα δω εγώ για κάποιο λόγο (πχ φωτισμός περιοχής). Εννοείται ότι δεν ακούω κάποιο ήχο, αρκετά βράδια βλέπουμε και ακούμε τα μαχητικά που περνούν χαμηλά με κατεύθυνση από Ωρωπό προς Τανάγρα, αλλά συνήθως είναι πριν τις 12. Μπορεί να είναι αυξημένες οι πτήσεις τους στην περιοχή λόγω των αεροπορικών επιδείξεων του Σεπτεμβρίου. Athens Flying Week

Πριν από 2 ώρες πέταξαν 3-4 από αυτά χαμηλά στον Ευβοϊκό, έφτασαν περίπου στο ύψος Ερέτριας/Ωρωπού, έκαναν μερικούς κύκλους και έφυγαν.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
Στις 14/8/2024 στις 6:25 ΜΜ, primeragt είπε

Πιθανός drone. Έχει ένα που φαίνεται χαρακτηριστικά στο άλσος Βεικου. 

Ο προσανατολισμός που το βλέπουμε εμείς πρέπει να είναι νότιος και νοτιοανατολικος. Το θέμα είναι, τι δουλειά μπορεί να κάνει αυτό αν είναι drone, μιλάμε το βλέπουμε κάθε μέρα όλο το βραδυ, ίσως και το πρωί να υπάρχει. Το τι κόστος θα έχει για να πετάει αυτό τόσες ώρες και μέρες.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...