Προς το περιεχόμενο

Resurrection σύστημα με phenom II x6 1055t

@topos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, προχθές που πίναμε κάτι μπύρες με έναν ξάδερφο μου είπε ότι είχε χαλάσει το pc.

Του λέω φερτο να του ρίξω μια ματια->

Asus crosshair iv formula

Phenom II x6 1055t με ψυκτρα thermalrake spinner

Και 4x4gb 1600mhz dd3

Tagan modular 800watt(?)

Nvidia 1060

Για να μην τα πολύλογο κατάφερα και το έφτιαξα και του πέρασα win11.

Τώρα του τρέχω κάτι stress test και αυτό που μου κανει εντυπώσεις είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Πανω από 52βαθμους δεν είδα σε cpu stress test με ambient ~30c.

Είναι φυσιολογικό?Η έχει αρπάξει κανένας αισθητήρας?

Τέλος να ρωτήσω τους "παλιούς" η μητρική (crosshair vi formula) έπαιρνε πάνω και fx8xxx? Κάτι διαβάζω ότι τα υποστήριζε ανεπίσημα με το τελευταίο bios firmware αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Για YouTube τον θέλει κυριος και κανένα era appropriate παιχνιδάκι.

Από ότι βλέπω ενας fx8xxx πάει στο 20ευρω και παρόλο που είναι αντικειμενικα πολύ αργος σε σχέση με τον phenom έχει ~2πλασιες επιδοσεις.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, @topos είπε

Καλησπέρα, προχθές που πίναμε κάτι μπύρες με έναν ξάδερφο μου είπε ότι είχε χαλάσει το pc.

Και 4x4gb 1600mhz dd3

Tagan modular 800watt(?)

Nvidia 1060

Τώρα του τρέχω κάτι stress test και αυτό που μου κανει εντυπώσεις είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Τέλος να ρωτήσω τους "παλιούς" η μητρική (crosshair vi formula) έπαιρνε πάνω και fx8xxx? Κάτι διαβάζω ότι τα υποστήριζε ανεπίσημα με το τελευταίο bios firmware αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Από ότι βλέπω ενας fx8xxx πάει στο 20ευρω και παρόλο που είναι αντικειμενικα πολύ αργος σε σχέση με τον phenom έχει ~2πλασιες επιδοσεις.

Λοιπόν, μου έφτιαξες την μέρα με το πόστ! Proud owner σε καμιά ~80αριά Phenom II, από διπύρηνους μέχρι 6πύρηνους 😅

Γενικά τους έφαγα με το κουτάλι όταν ασχολούμουν με Extreme Overclocking και παράλληλα τους κρατώ και για συναισθηματικούς λόγους, γιατί με Phenom II X4 965 BE ήτανε το πρώτο μου PC! 

Ναι είναι τόσο κρύοι, το πρόβλημα είναι ότι έχουνε χαμηλό Tjmax. Γενικά η AMD προτείνει να μην πας πάνω από 62C και η αλήθεια είναι ότι χάνεται πολύ η σταθερότητα και έχεις degradation σε 60+ θερμοκρασίες. Αν θυμάμαι καλά το absolute maximum είναι στους 71C;

Σε γενικές γραμμές, όλα τα K10 τσιπάκια όσο πιο ψυχρά τα έχεις, τόσο πιο πολύ τραβάνε σε κλόκια. Με chilled water setup πχ, έχω φτάσει 4.6GHz με 1.45V που είναι αρκετά συντηρητικό voltage.  

Τώρα όσον αφορά την μητρική, έχω ακριβώς την ίδια και ναι "υποστηρίζει" 1η γενιά FX, τους 41XX, 61XX και 81XX. Πέρα από το ότι είναι εντελώς Hit or miss η υποστήριξη και έχει αρκετά θέματα οι πρώτοι FX (Bulldozer) ήταν ότι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει. Χαμηλά κλόκια και 30% IPC ΚΑΤΩ σε σχέση με τους Phenom. Οι FX Piledriver, όπως πχ ο FX 8350 φτιάξανε λίγο τα πράγματα γιατί ανέβασαν πολύ clockspeed και έφτιαξαν επίσης κάπως το IPC (και πάλι πιο κάτω από τους Phenom). 

• Like 1
  • Thanks 2

29 λεπτά πριν, @topos είπε

Και 4x4gb 1600mhz dd3

Tagan modular 800watt(?)

Nvidia 1060

Aν ισχύει για FX, έχω τον 8320 (4.8 all core-all day) σε κάποια αποθήκη νομίζω, τον παίρνεις όπως είναι χωρίς συζήτηση.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, kostas_anes said:

Λοιπόν, μου έφτιαξες την μέρα με το πόστ! Proud owner σε καμιά ~80αριά Phenom II, από διπύρηνους μέχρι 6πύρηνους 😅

Γενικά τους έφαγα με το κουτάλι όταν ασχολούμουν με Extreme Overclocking και παράλληλα τους κρατώ και για συναισθηματικούς λόγους, γιατί με Phenom II X4 965 BE ήτανε το πρώτο μου PC! 

Ναι είναι τόσο κρύοι, το πρόβλημα είναι ότι έχουνε χαμηλό Tjmax. Γενικά η AMD προτείνει να μην πας πάνω από 62C και η αλήθεια είναι ότι χάνεται πολύ η σταθερότητα και έχεις degradation σε 60+ θερμοκρασίες. Αν θυμάμαι καλά το absolute maximum είναι στους 71C;

Σε γενικές γραμμές, όλα τα K10 τσιπάκια όσο πιο ψυχρά τα έχεις, τόσο πιο πολύ τραβάνε σε κλόκια. Με chilled water setup πχ, έχω φτάσει 4.6GHz με 1.45V που είναι αρκετά συντηρητικό voltage.  

Τώρα όσον αφορά την μητρική, έχω ακριβώς την ίδια και ναι "υποστηρίζει" 1η γενιά FX, τους 41XX, 61XX και 81XX. Πέρα από το ότι είναι εντελώς Hit or miss η υποστήριξη και έχει αρκετά θέματα οι πρώτοι FX (Bulldozer) ήταν ότι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει. Χαμηλά κλόκια και 30% IPC ΚΑΤΩ σε σχέση με τους Phenom. Οι FX Piledriver, όπως πχ ο FX 8350 φτιάξανε λίγο τα πράγματα γιατί ανέβασαν πολύ clockspeed και έφτιαξαν επίσης κάπως το IPC (και πάλι πιο κάτω από τους Phenom). 

Πάντως με ξένισε τόσο χαμηλή θερμοκρασία, 20βαθμους πάνω από ambient?

Επίσης δεν μου γέμισε και το μάτι η thermatake spinner-ασε το τι βρήκα εκεί μέσα, λογικά δεν πρέπει να είχε καθαριστεί ποτέ και ήταν σαν "γούνα" οι σκόνες και τα λοιπά μεσα-

Οπότε με τους fx γίνετε δουλίτσα με τους 81xx αλλά όχι με τους 83xx?

Πάντως και με αυτούς καλή διαφορά βλέπω στο multi

Υ.γ Εφόσων έχει 16gb ram και θα πάρει και καινούργιο ssd(εκεί ήταν και το "κύριο" προβλημα παρόλο που ήταν το πιο καινούργιο υποσύστημα)το κόβω να το κρατάει καμια 2ετια ακόμα.Οποτε εάν με 20ευρω γίνει λίγο πιο ανθρώπινο πιστεύω πως αξίζει, για αυτό το συζητάω..

8 minutes ago, Πέτρος said:

Aν ισχύει για FX, έχω τον 8320 (4.8 all core-all day) σε κάποια αποθήκη νομίζω, τον παίρνεις όπως είναι χωρίς συζήτηση.

Κάτσε να μας απαντήσει ο phenomαλαγνος Kostas _anes και εάν είναι θα τα βρούμε.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Aν legit δεν τον θες και δεν τον χρειαζεται κανας αλλος παραπανω, τον θελω εγω για το AM3+ XOC rig, γιατι με επιασε η νοσταλγια 😅

Απο FX μονο ενας 4300 μου εχει μεινει (κανει 6GHz on water το μπουρδελο). 

4 λεπτά πριν, @topos είπε

Πάντως με ξένισε τόσο χαμηλή θερμοκρασία, 20βαθμους πάνω από ambient?

Επίσης δεν μου γέμισε και το μάτι η thermatake spinner-ασε το τι βρήκα εκεί μέσα, λογικά δεν πρέπει να είχε καθαριστεί ποτέ και ήταν σαν "γούνα" οι σκόνες και τα λοιπά μεσα-

Οπότε με τους fx γίνετε δουλίτσα με τους 81xx αλλά όχι με τους 83xx?

Πάντως και με αυτούς καλή διαφορά βλέπω στο multi

Υ.γ Εφόσων έχει 16gb ram και θα πάρει και καινούργιο ssd το κόβω να το κρατάει καμια 2ετια ακόμα.Οποτε εάν με 20ευρω γίνει λίγο πιο ανθρώπινο πιστεύω πως αξίζει, για αυτό το συζητάω..

Έχει κυριολεκτικά το καλύτερο CPU που μπορεί να πάρει η μητρική, αν ανεβάσει και λίγο clock (πιστεύω άνετα 3-3.4GHz χωρίς πείραγμα τάσης). 

Ανθρώπινο το σύστημα δεν πρόκειται να γίνει καθόλου. Επειδή έχω δοκιμάσει να τρέξω FX στην συγκεκριμένη, είναι ο ορισμός του απάνθρωπου. Σκέψου μόνο πως το αν θα ανάψει το PC ή όχι είναι θέμα τύχης. Μετά πας σε άλλα θέματα με μνήμες, λάθος clocks, το boost δεν δουλεύει κτλ.

Όσο για την διαφορά στο multi... https://www.anandtech.com/show/4955/the-bulldozer-review-amd-fx8150-tested/7

Cinebench 11.5—Multi-Threaded

Επίσης επειδή βλέπω ότι λες για 2+ χρόνια και στο πρώτο ποστ λες για 1060 και Windows 11

Μόνο και μόνο το bloat από τα 11άρια που ρίχνει επιδόσεις κάτι 5-7% σε Zen 5 τσιπάκια, δεν θέλω να ξέρω πόσο ρίχνουνε στον Phenom. Βάλε μετά και driver overhead από την κάρτα και έχει δέσει το γλυκό. 

ΑΥΣΤΗΡΑ Windows 10 (και θα σου έλεγα 7 αν δεν είχαν θέματα ασφαλείας).  

• Like 1

8 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Aν legit δεν τον θες και δεν τον χρειαζεται κανας αλλος παραπανω, τον θελω εγω για το AM3+ XOC rig, γιατι με επιασε η νοσταλγια 😅

Δύσκολα θα κάτσω να τον ξαναστήσω. Αν δεν τον χρειάζεται η ανιψιά για το σχολείο σε σχέση με αυτό που έχει τώρα, στον φέρνω όποτε κατέβω.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι FX υποστηρίζουν SSSE3, SSE4.1, SSE4.2 και AVX, ενω οι Phenom νομίζω οτι δεν εχουν AVX και SSE4.1/SSE4.2.

https://www.cpu-world.com/Compare/639/AMD_FX-Series_FX-8320_vs_AMD_Phenom_II_X6_1055T_(95W).html

Επεξ/σία από duffyduck

28 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Οι FX υποστηρίζουν SSSE3, SSE4.1, SSE4.2 και AVX, ενω οι Phenom νομίζω οτι δεν εχουν AVX και SSE4.1/SSE4.2.

https://www.cpu-world.com/Compare/639/AMD_FX-Series_FX-8320_vs_AMD_Phenom_II_X6_1055T_(95W).html

Ισχύει, την πρώτη καμπάνα με τον 965 την έφαγα με το No Man's Sky όταν βγήκε που ήθελε SSE4.2 στο launcher και δεν έτρεχε. Βέβαια το πατσαρανε αμέσως, γιατί δεν χρησιμοποιούταν κάπου ουσιαστικά στο παιχνίδι, μόνο στο άνοιγμά του.

Εφόσον δεν τρέχει σύγχρονα παιχνίδια, δεν θα εχει θεμα. Και λεγοντας σύγχρονα εννοω μεχρι το 2017-2018 οπως πχ far cry 5, AC Origins κτλ.

Βεβαια να πω κατι εδω περα, περα απο το οτι με εναν 8150 θα χασει επιδόσεις σε σχεση με τον phenom, όπως εδειξα και πανω, ενω θα εχει και προβληματα, ο 8150 οτι δεν τρεχει ο 1055 λογω ISA, δεν θα το τρεχει λογω αδυναμιας.

AC Origins πχ θυμαμαι να προσπαθω να τρεξω με overclocked R5 1400 και να μου καιγονται τα ματια απο το χαμηλο framerate και stutter. Ο 8150 δεν μπορω να σκεφτω πως θα το ετρεχε, ειδικα στοκ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 14/08/2024 at 09:50, kostas_anes said:

Ισχύει, την πρώτη καμπάνα με τον 965 την έφαγα με το No Man's Sky όταν βγήκε που ήθελε SSE4.2 στο launcher και δεν έτρεχε. Βέβαια το πατσαρανε αμέσως, γιατί δεν χρησιμοποιούταν κάπου ουσιαστικά στο παιχνίδι, μόνο στο άνοιγμά του.

Εφόσον δεν τρέχει σύγχρονα παιχνίδια, δεν θα εχει θεμα. Και λεγοντας σύγχρονα εννοω μεχρι το 2017-2018 οπως πχ far cry 5, AC Origins κτλ.

Βεβαια να πω κατι εδω περα, περα απο το οτι με εναν 8150 θα χασει επιδόσεις σε σχεση με τον phenom, όπως εδειξα και πανω, ενω θα εχει και προβληματα, ο 8150 οτι δεν τρεχει ο 1055 λογω ISA, δεν θα το τρεχει λογω αδυναμιας.

AC Origins πχ θυμαμαι να προσπαθω να τρεξω με overclocked R5 1400 και να μου καιγονται τα ματια απο το χαμηλο framerate και stutter. Ο 8150 δεν μπορω να σκεφτω πως θα το ετρεχε, ειδικα στοκ.

Οκ, οπότε εφόσων οι fx 83** και fx81** δεν είναι συμβατοί και θα προκύψουν αλλά θέματα ας μείνει με τον phenom 1055t.

-Οσο αφορά τα windows, εγώ τα 7αρια έλεγα να του βάλω αλλά ήθελε τα 11αρια οπότε του τα πέρασα(μου είπε ότι αυτά είχε πριν και η αλήθεια είναι μέχρι που να το ψάξω θεωρούσα πως δεν θα μπορούσα να τα βάλω καν λόγο tpm κτλ αλλά με το Rufus ήταν 2 κλικ δουλειά) , τώρα τι πέναλτι σε επιδόσεις θα έχει αυτός το ξέρει.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2

Με 150 ευρώ παίρνει am4 mobo+cpu+ram, δεν αξίζει να ταλαιπωρείται με τέτοιο μηχάνημα...

Έχει την πλάκα του να διορθώνεις τέτοια συστήματα αλλά να τα χρησιμοποιείς, δεν...

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...