Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση πολυκατοικίας με ΔΕΔΔΗΕ

chrisgav

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Πρόκειται ο κατασκευαστής να παραδώσει μια πολυκατοικία (12 διαμερίσματα). Οι αιτήσεις για ρολόγια και σύνδεση στον ΔΕΔΔΗΕ διαρκούν αρκετούς μήνες. Ο κατασκευαστής μας είπε εάν θέλουμε να επισπεύσουμε την διαδικασία με το κατάλληλο λάδωμα :) 

Εγώ προσωπικά δεν θέλω αλλά έχω την εξής απορία. Εάν πληρώσουν για παράδειγμα 5 από τους 12 ιδιοκτήτες, είναι δυνατόν να έρθει συνεργείο και να τοποθετήσει / συνδέσει μόνο τα 5 από τα 12 ρολόγια (ενώ τρέχουν και οι 12 αιτήσεις από τον κατασκευαστή); Μου φαίνεται αρκετά οξύμωρο και περίεργο για. να είμαι ειλικρινής.

Έχει κανείς κάποια αντίστοιχη εμπειρία;

Επεξ/σία από chrisgav
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Καλησπέρα,

Πρόκειται ο κατασκευαστής να παραδώσει μια πολυκατοικία (12 διαμερίσματα). Οι αιτήσεις για ρολόγια και σύνδεση στον ΔΕΔΔΗΕ διαρκούν αρκετούς μήνες. Ο κατασκευαστής μας είπε εάν θέλουμε να επισπεύσουμε την διαδικασία με το κατάλληλο λάδωμα :) 

Εγώ προσωπικά δεν θέλω αλλά έχω την εξής απορία. Εάν πληρώσουν για παράδειγμα 5 από τους 12 ιδιοκτήτες, είναι δυνατόν να έρθει συνεργείο και να τοποθετήσει / συνδέσει μόνο τα 5 από τα 12 ρολόγια (ενώ τρέχουν και οι 12 αιτήσεις από τον κατασκευαστή); Μου φαίνεται αρκετά οξύμωρο και περίεργο για. να είμαι ειλικρινής.

Υπάρχει μια καθυστέρηση σε αυτά..Δεν γίνεται να πληρώσουν οι μισοί... Όταν θα μπουν  θα είναι όλα μαζί. Και εγώ διαφωνώ με το λάδωμα γενικά.. Παντου.. 

• Like 1

1 minute ago, takoulou said:

Υπάρχει μια καθυστέρηση σε αυτά..Δεν γίνεται να πληρώσουν οι μισοί... Όταν θα μπουν  θα είναι όλα μαζί. Και εγώ διαφωνώ με το λάδωμα γενικά.. Παντου.. 

Κι εγώ αυτό καταλαβαίνω. Δεν μπορώ να φανταστώ ο ένας να έχει ρεύμα και ο άλλος όχι. 

Είμαι κάθετος με το λάδωμα, πόσο μάλλον όταν καταλαβαίνω πως ο κατασκευαστής θέλει να αρπάξει όσα περισσότερα μπορεί από όλους μας, ενώ θα πληρώσει μόνο 1 φορά κάποιον εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ, για να έρθει να τοποθετήσει όλα τα ρολόγια μαζί.

Παρόλα αυτά, είναι μια δική μου εικασία, γι' αυτό ρωτάω αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω.

18 minutes ago, chrisgav said:

Καλησπέρα,

εσύ θα παραλάβεις διαμέρισμα με έτοιμο ρολόι. είναι ευθύνη του κατασκευαστή.

ελπίζω να έχεις βάλει ρήτρες αν γίνει παραλαβή και λείπουν ιδιότητες.

δε βρίσκω λοιπόν κανέναν λόγο να σε ενδιαφέρει αν τα ρολόγια θα μπουν τώρα ή σε μερικούς μήνες.

τώρα αν ο κατασκευαστής τελείωσε νωρίτερα αλλά "ξέχασε" να προγραμματίσει εγκαίρως τα ρολόγια ώστε να συμπέσουν με την ολοκληρωμένη παράδοση.....τι λες να κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

μήπως θέλει να βγάλει κάνα εξτραδάκι για την "και καλά εξυπηρέτηση" ενώ αυτός ξέχασε να προγραμματίσει σωστά το έργο;

Just now, greekfragma said:

εσύ θα παραλάβεις διαμέρισμα με έτοιμο ρολόι. είναι ευθύνη του κατασκευαστή.

ελπίζω να έχεις βάλει ρήτρες αν γίνει παραλαβή και λείπουν ιδιότητες.

δε βρίσκω λοιπόν κανέναν λόγο να σε ενδιαφέρει αν τα ρολόγια θα μπουν τώρα ή σε μερικούς μήνες.

τώρα αν ο κατασκευαστής τελείωσε νωρίτερα αλλά "ξέχασε" να προγραμματίσει εγκαίρως τα ρολόγια ώστε να συμπέσουν με την ολοκληρωμένη παράδοση.....τι λες να κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

μήπως θέλει να βγάλει κάνα εξτραδάκι για την "και καλά εξυπηρέτηση" ενώ αυτός ξέχασε να προγραμματίσει σωστά το έργο;

Εννοείται πως θέλει να βγάλει, το είπε στα ίσια.

Αυτό που δεν γνωρίζω βέβαια, είναι το από ποια στιγμή και μετά μπορεί να κάνει αίτηση για τα ρολόγια και την σύνδεση με τον ΔΕΔΔΗΕ. Πρέπει να έχουν προηγηθεί κάποιες άλλες εργασίες (από τις τελευταίες εννοώ με τα πιστοποιητικά) ή μπορεί και πολύ νωρίτερα;

Just now, chrisgav said:

Εννοείται πως θέλει να βγάλει, το είπε στα ίσια.

Αυτό που δεν γνωρίζω βέβαια, είναι το από ποια στιγμή και μετά μπορεί να κάνει αίτηση για τα ρολόγια και την σύνδεση με τον ΔΕΔΔΗΕ. Πρέπει να έχουν προηγηθεί κάποιες άλλες εργασίες (από τις τελευταίες εννοώ με τα πιστοποιητικά) ή μπορεί και πολύ νωρίτερα;

ο σοβαρός κατασκευαστής προγραμματίζει τις επιμέρους εργασίες έτσι ώστε να βγάλει μια καταληκτική ημερομηνία παράδοσης.

εσύ σε αυτή την ημερομηνία πρέπει να παραλάβεις πλήρες διαμέρισμα με πλήρεις ιδιότητες όπως υπογράφηκε.

ρήτρες μπήκανε για καθυστερήσεις ή ελλείψεις;

δεν σε βλέπω να απαντάς.

1 minute ago, greekfragma said:

ο σοβαρός κατασκευαστής προγραμματίζει τις επιμέρους εργασίες έτσι ώστε να βγάλει μια καταληκτική ημερομηνία παράδοσης.

εσύ σε αυτή την ημερομηνία πρέπει να παραλάβεις πλήρες διαμέρισμα με πλήρεις ιδιότητες όπως υπογράφηκε.

ρήτρες μπήκανε για καθυστερήσεις ή ελλείψεις;

δεν σε βλέπω να απαντάς.

Φυσικά και έχουν μπει ρήτρες, όπως φυσικά και αρνείται να τις δώσει εάν δεν κινηθούμε νομικά απέναντι του.

Δεν θέλω να φτάσω εκεί, γι' αυτό προσπαθώ πως πάνε αυτές οι διαδικασίες ώστε να καταλάβω τι μου επιφυλάσσει το προσεχές μέλλον!

Just now, chrisgav said:

Φυσικά και έχουν μπει ρήτρες, όπως φυσικά και αρνείται να τις δώσει εάν δεν κινηθούμε νομικά απέναντι του.

Δεν θέλω να φτάσω εκεί, γι' αυτό προσπαθώ πως πάνε αυτές οι διαδικασίες ώστε να καταλάβω τι μου επιφυλάσσει το προσεχές μέλλον!

να τον ενημερώσεις οτι θα κινηθείς νομικά και οτι δε θα υποκύψεις σε εκβιασμούς και πονηριές για γρηγορόσημα

πίστεψέ με...δε τον συμφέρει και θα κάνει πίσω.

• Like 1

1 minute ago, greekfragma said:

να τον ενημερώσεις οτι θα κινηθείς νομικά και οτι δε θα υποκύψεις σε εκβιασμούς και πονηριές για γρηγορόσημα

πίστεψέ με...δε τον συμφέρει και θα κάνει πίσω.

Μάλλον προς τα εκεί πάει. 

Να φανταστείς η πολυκατοικία είναι έτοιμη και δεν έχουν καν τοποθετηθεί τα καβούκια. Έχει συνδέσει όλα τα διαμερίσματα με εργοταξιακό ρεύμα και τώρα μας ξεφούρνισε αυτό περί λαδώματος.

2 minutes ago, chrisgav said:

Να φανταστείς η πολυκατοικία είναι έτοιμη και δεν έχουν καν τοποθετηθεί τα καβούκια. Έχει συνδέσει όλα τα διαμερίσματα με εργοταξιακό ρεύμα και τώρα μας ξεφούρνισε αυτό περί λαδώματος.

πριν υπογράψεις οτι παρέλαβες σου συστήνω να δώσεις ένα ποσό σε ανεξάρτητο δικό σου μηχανικό για μια αυτοψία οτι παραδίδει ότι υπογράφηκε και όχι στο "περίπου"

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, chrisgav είπε

Ετσι κανουν οι εργολαβοι δινουν ρευμα απο το εργοταξιακο.. Παντως εχει γινει η αιτηση για  σας να μπουν οι  νεες  παροχες ( ΘΕΛΕΙ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ, ΚΤΛΠ )...Απλα μπορει και να παρει απο  τρεις - τεσσερεις  - πεντε μηνες...Αναλογα  και την περιοχη του Δεδδηε

Επεξ/σία από takoulou

21 ώρες πριν, chrisgav είπε

Καλησπέρα,

Βγαίνει ένα συνολικό κόστος για την ομαδική αίτηση για τα 12 διαμερίσματα. Αφού πληρωθεί μπαίνουν τα άδεια κουτιά, καλώδιο από στύλο και γενικά ότι χρειάζεται από υλικό για την ηλεκτροδότηση.

Οι 5 που θέλουν να πάρουν ρεύμα πρέπει να καταθέσουν συμβόλαιο με πάροχο για να μπουν οι μετρητές. Άρα μπορεί να συνδεθούν π.χ. τα 5 από τα 12 ρολόγια και τα υπόλοιπα να μείνουν άδεια. Και κάθε φορά που θα κατατίθεται νέο συμβόλαιο θα έρχεται ο εργολάβος να βάζει νέο μετρητή.

• Like 1

Παλιά όντως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για μια παροχή. Τα πράγματα όμως είχαν βελτιωθεί.. 

Υπαρχει στο χάρτη υποχρεώσεων του ΔΕΔΔΗΕ σαφής χρονικός προσδιορισμός μέσα στον οποίο είναι υποχρεωμένος να συνδέσει μια παροχή και αν δεν το κάνει υπάρχει ρήτρα προς τον χρήστη δικτύου. Νομίζω ήταν 2 μήνες από την κατάθεση της αίτησης αλλά δεν είμαι σίγουρος. 

2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Παλιά όντως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για μια παροχή. Τα πράγματα όμως είχαν βελτιωθεί.. 

Υπαρχει στο χάρτη υποχρεώσεων του ΔΕΔΔΗΕ σαφής χρονικός προσδιορισμός μέσα στον οποίο είναι υποχρεωμένος να συνδέσει μια παροχή και αν δεν το κάνει υπάρχει ρήτρα προς τον χρήστη δικτύου. Νομίζω ήταν 2 μήνες από την κατάθεση της αίτησης αλλά δεν είμαι σίγουρος. 

https://deddie.gr/el/eggyimenes-ypirisies-katanaloton/

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...