TiMoRiS Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Έχω στη κατοχή μου ένα Macbook Pro M1 οπου δουλεύει άψογα αλλα επειδή θα χρειαστώ έξοδα για την εφορία σκέφτομαι να το δώσω και να πάω σε Air M2 ή M3. Η δουλειά που κάνω είναι Internet, office και γενικά δεν χρειαζόμουν την "δύναμή" του Pro αλλα τότε μου άρεσε. Αν το αλλάξω και πάρω ένα από τα πιο κανουργια Air θα καταλάβω μεγάλη διαφορά? Ανάμεσα σε Μ2 και Μ3 αξίζει να πληρώσω τη διαφορά?
Dinos1973 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Προσωπικά θα εμένα στο Μ1 pro και για έξοδα θα αγόραζα iPad η το νέο iPhone! 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 2 hours ago, TiMoRiS said: Έχω στη κατοχή μου ένα Macbook Pro M1 οπου δουλεύει άψογα αλλα επειδή θα χρειαστώ έξοδα για την εφορία σκέφτομαι να το δώσω και να πάω σε Air M2 ή M3. Η δουλειά που κάνω είναι Internet, office και γενικά δεν χρειαζόμουν την "δύναμή" του Pro αλλα τότε μου άρεσε. Αν το αλλάξω και πάρω ένα από τα πιο κανουργια Air θα καταλάβω μεγάλη διαφορά? Ανάμεσα σε Μ2 και Μ3 αξίζει να πληρώσω τη διαφορά? Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά βρήκα αυτή την σύγκριση μεταξύ Apple Silicon M1 Max και Apple Silicon M3: https://nanoreview.net/en/cpu-compare/apple-m3-vs-apple-m1-max Κατά την ταπεινή μου γνώμη (κάτοχος MacBook Pro M1 Max) δεν αξίζει ο 'κόπος' να γίνει η μετάβαση - ιδίως αφού το M1 Max πηγαίνει άψογα. Λαμβανομένου υπ' όψιν και του MacBook Pro vs MacBook Air, για τα δικά μου γούστα δεν τίθεται καν θέμα.
sleepychris Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 αν το αηκωνει η τσεπη σου, πηγαινε σε m3 διχως δευτερη σκεψη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 4 hours ago, TiMoRiS said: Έχω στη κατοχή μου ένα Macbook Pro M1 οπου δουλεύει άψογα αλλα επειδή θα χρειαστώ έξοδα για την εφορία σκέφτομαι να το δώσω και να πάω σε Air M2 ή M3. Η δουλειά που κάνω είναι Internet, office και γενικά δεν χρειαζόμουν την "δύναμή" του Pro αλλα τότε μου άρεσε. Αν το αλλάξω και πάρω ένα από τα πιο κανουργια Air θα καταλάβω μεγάλη διαφορά? Ανάμεσα σε Μ2 και Μ3 αξίζει να πληρώσω τη διαφορά? Update: Βρήκα και ένα συγκριτικό μεταξύ Apple Silicon M1 Pro και Apple Silicon M3: https://nanoreview.net/en/cpu-compare/apple-m3-vs-apple-m1-pro Και πάλι, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, δεν δικαιολογώ την μετάβαση. 1 hour ago, sleepychris said: αν το αηκωνει η τσεπη σου, πηγαινε σε m3 διχως δευτερη σκεψη. Γιατί χωρίς δεύτερη σκέψη; Έτσι, από περιέργεια.
sleepychris Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 πολυ δυνατοτερο cpu & gpu, ακραια καλυτερη διαχειριση πορων (μκεταξυ των οποιων και η μπαταρια), futureproofing. αρκουν?
petran1790 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Νομιζω θα αξιζει καλυτερα να κανεις την μεταβαση του χρονου σε ενα Air M4... μιας και λογικα θα ερθουν ωραια πραγματα.. Και θα σου ειναι υπεραρκετο προφανως.. Εχω Air M3 και κανω ελαχιστα πιο απαιτητικη χρηση απο σενα, παιζει να μην χρησιμοποιω ουτε το 50% του Μ3... Θα συμφωνησω με την αγορα ενος iPad η ενος iPhone...ειδικα αν εισαι σε παλαιοτερα μοντελα.. η δεν εχεις καν... Η μεταβαση που σκεφτεσαι θα σου δωσει ενα παρομοιο μηχανημα απο αποψη αποδοσης.. αλλα κατα πολυ νεοτερο με οτι συνεπαγεται..
arxontas2323 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Παρε ενα ipad pro m4 και ανάλογα την χρηση ισως αφήσεις στην άκρη το macbook!
eklad Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Φίλε @TiMoRiS Όντας κάτοχος του MacBook Air Μ1 και έχοντας πάνω-κάτω τις ίδιες απαιτήσεις με εσένα (Office, web browsing κ.λπ.), θεωρώ ότι για τη χρήση που κάνεις δεν θα δεις καμία ουσιαστική-αισθητή διαφορά καθώς, για τις συγκεκριμένες (light) απαιτήσεις τόσο οι Μ2/Μ3 όσο και ο M1 Pro που έχεις αυτή τη στιγμή θα έχουν την ίδια απόδοση. Επιπλέον, το MacBook Pro που έχεις διαθέτει περισσότερες θύρες σε σχέση με το Air, κάτι που στη θέση σου, πέραν από την παραπάνω ισχύ, σίγουρα θα λάμβανα υπόψιν. Εάν παρόλα αυτά δεν σε ενδιαφέρουν τα ανωτέρω (περισσότερες θύρες, περισσότερη ισχύς κ.λπ.), τότε οι μοναδικοί λόγοι κατ' εμέ να πας σε MacBook Air M2/M3 είναι εάν θέλεις ένα μηχάνημα πιο ελαφρύ, πιο λεπτό και με Magsafe. Διαφορετικά, όπως σου επισήμαναν και αρκετοί στο forum, ίσως είναι καλύτερη ιδέα να πας σε νέα κατηγορία και να αγοράσεις καινούργιο iPad ή iPhone (εάν δεν έχεις), που ενδέχεται να δεις και διαφορά στη χρήση, λόγω διαφορετικής συσκευής (εγώ στη θέση σου αυτό θα έκανα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα