Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου άναψε το λαμπάκι ότι χρειάζεται να συμπληρώσω λάδι στον κινητήρα. Μετά από αρκετά χρόνια που έχω το αυτοκίνητο, πρώτη φορά μου συμβαίνει.

Πρέπει να συμπληρώσω ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχα βάλει ή μπορώ να βάλω οποιοδήποτε, αφού θα είναι λίγο;

Γενικά, γιατί παίζει να χρειάζεται λάδι; Διαρροή δεν υπάρχει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fan είπε

Μου άναψε το λαμπάκι ότι χρειάζεται να συμπληρώσω λάδι στον κινητήρα. Μετά από αρκετά χρόνια που έχω το αυτοκίνητο, πρώτη φορά μου συμβαίνει.

Πρέπει να συμπληρώσω ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχα βάλει ή μπορώ να βάλω οποιοδήποτε, αφού θα είναι λίγο;

Πόσα χλμ απο την αλλαγή;Δεν σου είχε μεινει καθόλου περίσσευμα ;Αν δεν έχεις το ίδιο τότε κάποιο με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Πότε το έλεγξες τελευταία φορά;Ειδες στον δείκτη πόσο λείπει;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πόσα χλμ απο την αλλαγή;Δεν σου είχε μεινει καθόλου περίσσευμα ;Αν δεν έχεις το ίδιο τότε κάποιο με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Πότε το έλεγξες τελευταία φορά;Ειδες στον δείκτη πόσο λείπει;

Περίπου 8.000 χλμ, πριν έξι μήνες. Το θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι τι χαρακτηριστικά είχε το λάδι που έβαλα και το συνεργείο έχει κλείσει για διακοπές. Δεν κοίταξα τον δείκτη ακόμη.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Fan είπε

Έκανες έλεγχο να υποθέσω με το δείκτη και είδες οτι λείπει ? Πόσο λείπει ?

Γιατι μπορεί να ειναι ψευδή , σε μερικά μοντέλα βγαζει θεμα ο αισθητηρας λαδιου / βαλβίδα πίεσης λαδιού.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Fan είπε

Περίπου 8.000 χλμ, πριν έξι μήνες. Το θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι τι χαρακτηριστικά είχε το λάδι που έβαλα και το συνεργείο έχει κλείσει για διακοπές. Δεν κοίταξα τον δείκτη ακόμη.

Kαι τι περιμένεις για να τον κοιτάξεις τον δείκτη;

Το συνεργείο δεν σου έκοψε απόδειξη με τα υλικά που αλλάχτηκαν;Δεν έχεις καθόλου ιδέα τι λάδια παίρνει;Το βιβλιαράκι του αμαξιού τι προτείνει;

Δημοσ.

Επειδή προφανώς ο φίλος δεν έχει ιδέα από μηχανολογικά αυτοκινήτου, αν και όποιος οδηγεί πρέπει να ξέρει πέντε πράγματα καλό είναι να περιμένει να ανοίξει το συνεργείο ή να ρωτήσει κάποιον συγγενή, φίλο που γνωρίζει. 

καλοπροαίρετα γράφω τα παραπάνω απλά καλό είναι να σου δείξει κάποιος και να μάθεις. 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Kαι τι περιμένεις για να τον κοιτάξεις τον δείκτη;

Το συνεργείο δεν σου έκοψε απόδειξη με τα υλικά που αλλάχτηκαν;Δεν έχεις καθόλου ιδέα τι λάδια παίρνει;Το βιβλιαράκι του αμαξιού τι προτείνει;

Δεν περιμένω κάτι, το μεσημέρι με το που πάρκαρα μου έβγαλε το λαμπάκι, πετάχτηκα στο συνεργείο και ήταν κλειστό. Μετά όλη την ημέρα είχα 200 δουλειές και είπα αύριο να πάω να συμπληρώσω λίγο λάδι. 5W-30 παίρνει.

21 λεπτά πριν, liakinen είπε

Επειδή προφανώς ο φίλος δεν έχει ιδέα από μηχανολογικά αυτοκινήτου, αν και όποιος οδηγεί πρέπει να ξέρει πέντε πράγματα καλό είναι να περιμένει να ανοίξει το συνεργείο ή να ρωτήσει κάποιον συγγενή, φίλο που γνωρίζει. 

καλοπροαίρετα γράφω τα παραπάνω απλά καλό είναι να σου δείξει κάποιος και να μάθεις. 

Τι πέντε πράγματα να ξέρω; Τόσο κοινό είναι να χρειάζεται να συμπληρώσεις λάδι στον κινητήρα, που πρέπει να το γνωρίζουν όλοι; Εμένα μετά από τόσα χρόνια πρώτη φορά μου έτυχε, δεν ήξερα ότι είναι τόσο συχνό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Fan είπε

Τι πέντε πράγματα να ξέρω; Τόσο κοινό είναι να χρειάζεται να συμπληρώσεις λάδι στον κινητήρα, που πρέπει να το γνωρίζουν όλοι; Εμένα μετά από τόσα χρόνια πρώτη φορά μου έτυχε, δεν ήξερα ότι είναι τόσο συχνό.

Καταρχήν με την πρώτη ευκαιρία αλλάζεις λάδι και φίλτρο λαδιού φυσικά. Γέμισε η πιάτσα μαιμού λάδια. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια την πρώτη φορά που μου άναψε λαμπάκι ήμουν σε ταξείδι πήρα ένα λίτρο συμπλήρωσα και γυρίζοντας Αθήνα άλλαξα λάδια. Δεν μου έχει ξαναανάψει λαμπάκι και φυσικά δεν καίει λάδια.

Πιστεύω πως τότε το συνεργείο μου έβαλε καραμαϊμού λάδια γιατί μετά από 200.000 και βάλε χιλιόμετρα ο κινητήρας μου δεν καίει και δεν συμπληρώνω.Από τότε πάντα βάζω τα 10/40 του lidl που πολλοί τα κοροϊδεύουν αλλά σκασίλα μου. Για μένα είναι τα καλύτερα και ποτέ μαϊμού.Πάντα τα ίδια.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπου εκεί στην 5η σελίδα μας λες και τις αμάξι είναι 

Επεξ/σία από tutuyo
  • Haha 7
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Fan είπε

Δεν περιμένω κάτι, το μεσημέρι με το που πάρκαρα μου έβγαλε το λαμπάκι,

Εισαι σιγουρος οτι ειναι λαμπακι για χαμηλη σταθμη  ή μηπως ειναι λαμπακι για χαμηλη πιεση λαδιου ?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Fan είπε

Δεν περιμένω κάτι, το μεσημέρι με το που πάρκαρα μου έβγαλε το λαμπάκι, πετάχτηκα στο συνεργείο και ήταν κλειστό. Μετά όλη την ημέρα είχα 200 δουλειές και είπα αύριο να πάω να συμπληρώσω λίγο λάδι. 5W-30 παίρνει.

Πριν πάω στο συνεργείο θα το άφηνα 5 λεπτά να κατέβουν τα λάδια και θα κοίταγα τι λεει ο δείκτης.Μετά θα ψαχνόμουν τι και πως.Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά αυτό θα έκανα εγώ.

Τι αμάξι ειναι ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα περιμένουμε απάντηση για το τι αμάξι είναι και τι λέει αν υπάρχει το βιβλίο Service. 

Α και τι λέει ο δείκτης λαδιού για το πόσο και αν λείπει. 

Επεξ/σία από liakinen
  • Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...