Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγαίνω όποτε μπορώ για camping και χρησιμοποιώ μια κλασσική σκηνή με τις μπανάλες. Επειδή απ ότι φαίνεται δε θα αντέξει κι άλλο καλοκαίρι (έχει φάει πολύ ταλαιπωρία), μάλλον είμαι για καινούργια.

Αυτές οι αυτόματες (pop up ? ) που βλέπω που χρησιμοποιούν πολλοί, αξίζουν; Τι μειονεκτήματα έχουν; Χρησιμοποιεί κανείς; Βασικά το ιδανικό είναι κάποιος να έχει χρησιμοποιήσει και τα 2 είδη για να βγάλει συμπέρασμα.

To "αυτόματο" ακούγεται ευχάριστο αλλά ποια είναι η παγίδα; Ή δεν υπάρχει παγίδα και είναι μονόδρομος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειναι μονο μικρα μεγεθη. καμια παγιδα. επισης ειναι ακριβοτερες. εχει μια πολυ καλη το δεκαθλο στα 120ευρω περιπου.

https://www.decathlon.com.gr/el/p/346717-279653-skene-kamptin-nk-2-seconds-3-atomon-freshblack.html

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

ειναι μονο μικρα μεγεθη. καμια παγιδα. επισης ειναι ακριβοτερες. εχει μια πολυ καλη το δεκαθλο στα 120ευρω περιπου.

https://www.decathlon.com.gr/el/p/346717-279653-skene-kamptin-nk-2-seconds-3-atomon-freshblack.html

Έχει και 5 ατόμων και πιο μεγάλες.

Έχω μια 4 ατόμων, βολεύει πολύ. Η  παγίδα είναι ότι αν χαλάει ο μηχανισμός πάει, και επίσης ότι συνήθως δεν διπλώνουν τόσο πολύ όσο οι κλασικές οπότε είναι πιο δύσχρηστες στο κουβάλημα πχ δίκυκλο, ενώ είναι και πιο ακριβές (συνήθως).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συν: γρηγορη στο στησιμο.

μειον :ποιο μεγαλος ογκος .αν εχεις αμαξι δεν σε νοιαζει.μειον: το λιγο πιο ακριβες και δεν θα βρεις κατι extreme που δεν σε νοιαζει αφου ρωτας για camping

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
Στις 12/8/2024 στις 10:15 ΜΜ, basilis_k6 είπε

Στις 12/8/2024 στις 11:45 ΜΜ, liakjim είπε

Έχει και 5 ατόμων και πιο μεγάλες.

Έχω μια 4 ατόμων, βολεύει πολύ. Η  παγίδα είναι ότι αν χαλάει ο μηχανισμός πάει, και επίσης ότι συνήθως δεν διπλώνουν τόσο πολύ όσο οι κλασικές οπότε είναι πιο δύσχρηστες στο κουβάλημα πχ δίκυκλο, ενώ είναι και πιο ακριβές (συνήθως).

άρα τα αρνητικά είναι:

1. το κόστος
  2. αυξημένο βάρος
  3. μεγαλύτερες διαστάσεις όταν μαζεύονται
  4. δύσκολη επισκευή

Έτυχε να δω έναν χθες με μια τέτοια. Μέχρι να γυρίσω το κεφάλι μου την είχε στήσει-μαζέψει. Δεν πρόλαβα να δω τη διαδικασία αλλά πρέπει να είναι πολύ γρήγορη. Έχω στήσει μερικές φορές νύχτα και αυτό θα βόλευε.

Πακεταρισμένη όμως έπιανε όγκο, Παίζει να ήταν και διπλάσια από τη δικιά μου (4 ατόμων). Άρα στη μεταφορά είναι θέμα. Αλλά επειδή πηγαίνω με αυτοκίνητο ας το προσπεράσω αυτό.

Με χαλάει όμως το θέμα της επισκευής. Σε αυτή που έχω, 2 φορές είχα θέμα με το κορδόνι από τις μπανέλες. Χαλάρωσε από τη χρήση. Έβαλα άλλο και είμαι μια χαρά. Θα μπορούσα να πάρω κι άλλες μπανέλες αν ήθελα γιατί βλέπω η μια έχει στραβώσει λίγο. Να υποθέσω τέτοιες ψιλοεπισκευές δε παίζουν ε; Αν δηλαδή στραβώσει-σπάσει ο σκελετός πάει για πέταμα;

Μια απλή σκηνή για καλοκαιρινό camping θέλω, Τίποτα ιδιαίτερο. φέτος θα τη βγάλω με αυτή που έχω, αλλά κοιτάω για την επόμενη χρονια.

Οι pop up που λένε είναι το ίδιο; αυτόματες = pop up?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Neptu said:

άρα τα αρνητικά είναι:

1. το κόστος
  2. αυξημένο βάρος
  3. μεγαλύτερες διαστάσεις όταν μαζεύονται
  4. δύσκολη επισκευή

Έτυχε να δω έναν χθες με μια τέτοια. Μέχρι να γυρίσω το κεφάλι μου την είχε στήσει-μαζέψει. Δεν πρόλαβα να δω τη διαδικασία αλλά πρέπει να είναι πολύ γρήγορη. Έχω στήσει μερικές φορές νύχτα και αυτό θα βόλευε.

Πακεταρισμένη όμως έπιανε όγκο, Παίζει να ήταν και διπλάσια από τη δικιά μου (4 ατόμων). Άρα στη μεταφορά είναι θέμα. Αλλά επειδή πηγαίνω με αυτοκίνητο ας το προσπεράσω αυτό.

Με χαλάει όμως το θέμα της επισκευής. Σε αυτή που έχω, 2 φορές είχα θέμα με το κορδόνι από τις μπανέλες. Χαλάρωσε από τη χρήση. Έβαλα άλλο και είμαι μια χαρά. Θα μπορούσα να πάρω κι άλλες μπανέλες αν ήθελα γιατί βλέπω η μια έχει στραβώσει λίγο. Να υποθέσω τέτοιες ψιλοεπισκευές δε παίζουν ε; Αν δηλαδή στραβώσει-σπάσει ο σκελετός πάει για πέταμα;

Μια απλή σκηνή για καλοκαιρινό camping θέλω, Τίποτα ιδιαίτερο. φέτος θα τη βγάλω με αυτή που έχω, αλλά κοιτάω για την επόμενη χρονια.

Οι pop up που λένε είναι το ίδιο; αυτόματες = pop up?

instant,pop up,automatic ειναι το ιδιο οσο ξερω. ναι αυτα ειμαι τα μειον.

τιμη, ογκος,διαστασεις.και δεν ειναι για extreme weather βεβαια. αντοχη καιι επισκευη δεν ξερω. οι μπανελες πιστευω θα ειναι αντοχης

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

ωραία. και μια ακόμα ερώτηση,

ποια η γνώμη σας για τις σκηνές που έχουν 2 "στρώματα". εννοώ που στήνεις τον σκελετό και μετά βάζεις από πάνω το εξωτερικό πανί; τι πλεονέκτημα έχει εκτός του ότι αερίζεται καλύτερα. Αλλά το να έχεις ένα ακόμα πανί που πρέπει να μαζεύεις στην άκρη με χαλάει λίγο. Χάνει λίγο τον compact χαρακτήρα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Neptu είπε

ποια η γνώμη σας για τις σκηνές που έχουν 2 "στρώματα". εννοώ που στήνεις τον σκελετό και μετά βάζεις από πάνω το εξωτερικό πανί; τι πλεονέκτημα έχει εκτός του ότι αερίζεται καλύτερα. Αλλά το να έχεις ένα ακόμα πανί που πρέπει να μαζεύεις στην άκρη με χαλάει λίγο. Χάνει λίγο τον compact χαρακτήρα.

Ειναι πιο δροσερες οταν τις χτυπαει ο ηλιος. Στην ελλαδα βεβαια δεν υπάρχει καμια σκηνη που να ειναι πραγματικά δροσερη. Οι αυτοματες ειναι για αυτους που στηνουν ξεστηνουν καθε δευτερη μερα. Για κάμπινγκ 5-10 μερες δεν εχουν κανενα νοημα. 

Δημοσ.
30 minutes ago, Neptu said:

https://www.msrgear.com/blog/tents-101-single-wall-vs-double-wall/

αναλυτικα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

αυτα τα αρθρα ειναι απο εξωτερικο που το καμπινγκ τους δεν εχει καμια σχεση με το δικο μας. ποσοι κανουν καμπινγκ σε υγρο περιβαλλον, λιμνες, ποταμια και κρυο στην ελλαδα? γιαυτο και οι ακριβες σκηνες δεν αξιζουν για ελλαδα, ειναι ολες ζεστες.

Δημοσ.
4 hours ago, basilis_k6 said:

αυτα τα αρθρα ειναι απο εξωτερικο που το καμπινγκ τους δεν εχει καμια σχεση με το δικο μας. ποσοι κανουν καμπινγκ σε υγρο περιβαλλον, λιμνες, ποταμια και κρυο στην ελλαδα? γιαυτο και οι ακριβες σκηνες δεν αξιζουν για ελλαδα, ειναι ολες ζεστες.

απλα αναφερει ποιες ειναι οι διαφορες για να ξερει ο  ts που χρησιμοποιουμε την καθε μια. ναι αν ειναι για καλοκαιρι μονο και για θαλασσα δεν εχει νοημα μια με διπλο πανι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...