Προς το περιεχόμενο

Μηδενικών θερμίδων γλυκαντικό συνδέεται με θρομβώσεις και κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μελέτη


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, PadPoet said:

Correlation does not imply causation. Θα ήθελα πολύ να δω αυτήν την μελέτη να δω πως καταλήξανε σε αυτό το συμπέρασμα.

Θα ήθελα να ξέρω αν υπολόγισαν confounding factors όπως ότι ομάδες με υψηλότερο ρίσκο για καρδιαγγειακά (πχ διαβητικοί) καταναλώνουμε σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά τεχνητά γλυκαντικά, επειδή η ζάχαρη θα μας στείλει το σάκχαρο κατά διαβόλου. Αν συγκρίνεις ένα γκρουπ διαβητικών με ένα γκρουπ νορμογλυκαιμικών, μπορείς να συσχετίσεις μέχρι και το αν οδηγείς αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο στο αμάξι σου με τα εγκεφαλικά. 😆

Επεξ/σία από taris
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντί να χρησιμοποιείς γλυκαντικά καταναλώνεις λιγότερη ζάχαρη. Αντί να παίρνεις τυρί και γάλα 2% και 0% που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία απλώς πίνεις λιγότερο γάλα. 

  • Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 minutes ago, panathatube said:

Αντί να χρησιμοποιείς γλυκαντικά καταναλώνεις λιγότερη ζάχαρη. Αντί να παίρνεις τυρί και γάλα 2% και 0% που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία απλώς πίνεις λιγότερο γάλα. 

Γενικώς ούτε η ζάχαρη ούτε τα γλυκαντικά με μέτρο δεν κάνουν κακό. Η μεγάλη ποσότητα από το οτιδήποτε είναι που κάνει κακό.

Με είδε τις προάλλες ένας γυμναστής με μια Coca Cola light στο γυμναστήριο και μου λέει «εσύ αυτά τα πράγματα;» Και του απαντάω ότι πίνω 2 τέτοιες ανά 10 μέρες περίπου. Κλάιν μάιν δηλαδή.

1 hour ago, xenofonlive said:

Η ζάχαρη δεν παχαίνει  περισσότερο οπό το να φας πρωτεϊνη (κρέας) έχουν τις ίδιες  θερμίδες!  τζάμπα ζημιά παθαίνει ο κόσμος. Αυτό που παχαίνει και θέλει να αποφύγει για να αδυνατίσει δεν είναι η κακομοίρα η ζάχαρη αλλά  τα έλαια !είτε είναι αυτό λίπος είτε λάδι είτε βούτυρα αυτά έχουν πάνω  από 2 φορές περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη(υδατάνθρακες)  και το κρέας! Ξυπνήστε ρεεε!

Και τα λιπαρά χρειάζονται για βασικές λειτουργίες του οργανισμού αλλά με μέτρο. Γενικώς οι συνολικές θερμίδες είναι το κλειδί και το τι σωματικό βάρος κουβαλάει η καρδούλα σου. Σε ένα υπέρβαρο άτομο ότι μελέτη και να κάνεις μικρή αξία έχει. Αν δεν χάσει κιλά και αν δεν έχει σχετικά καλές εξετάσεις αίματος όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ μικρότερης σημασίας.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάζοντας τον τίτλο τρόμαξα, γιατί χρησιμοποιώ στεβια κάθε μέρα. Βάζω στεβια στο τσαι και έτσι έχω γλυτώσει από 4 ως 6 κουταλια ζάχαρης που έβαζα παλιά. Από ότι είδα μόλις τώρα στα συστατικά περιέχει ερυθριτολη και rebauside A 98%, σε 5x. 

Παρόλα αυτά, 30 γραμμάρια που λέει η έρευνα είναι τεράστια ποσότητα. Επίσης μιλάει για καθαρή ερυθριτολη η ως συστατικό μαζί με άλλα συστατικά σε στεβια; Πρέπει να μάθουμε σε τι ποσοστό συγκέντρωσης έχει η ερυθριτολη μέσα στην σκόνη της στεβιας. 

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, xenofonlive είπε

Η ζάχαρη δεν παχαίνει  περισσότερο οπό το να φας πρωτεϊνη (κρέας) έχουν τις ίδιες  θερμίδες!  τζάμπα ζημιά παθαίνει ο κόσμος. Αυτό που παχαίνει και θέλει να αποφύγει για να αδυνατίσει δεν είναι η κακομοίρα η ζάχαρη αλλά  τα έλαια !είτε είναι αυτό λίπος είτε λάδι είτε βούτυρα αυτά έχουν πάνω  από 2 φορές περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη(υδατάνθρακες)  και το κρέας! Ξυπνήστε ρεεε!

Η ζαχαρη παχαίνει γιατι σου χαλαει την ισορροπία της ινσουλίνης κ.δεν μεταβολιζεις λιπος αλλα τεμπελικο ευκολο.καυσιμο. Φυσικα δε γίνεται να την αποκλεισιες αλλα οχι κ τα 35γρ ζαχαρη πουχιε ενα κουτάκι αναψυκτικου. Εννοείται οτι δε τη καις ολη κ τριγυρνα στο σωμα σα τριγλυκεριδια με ολα τα κακα σε ενα φαυλο κυκλο.

Οσο για τα λιπη δεν ειναι ολα ιδια. Χρειάζονται κορεσμενα πχ κοψιδια βουτυρο γνησιο για παραγωγη τεστο στους αντρες,εχεις δει χοντρό ναχει αλτσχαιμερ η να μην εχει δυναμη;η αντίστοιχα σε γυναικα χοντρη  οστεοπορωση;

Τα νευρικα ειναι αρρωστια καθαρα λιποβαρων κ οσων περνουν στατινες. Παραλληλα οχι λιπαρά τρανς κ φτωχα ελαια του κερδους που ο οργανισμος δε ξέρει τι να τα κανει. Δηλαδή κρουασαν οατατακια μπισκοτα με όλα τα λαδια που περιέχουν.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 hours ago, xenofonlive said:

Η ζάχαρη δεν παχαίνει  περισσότερο οπό το να φας πρωτεϊνη (κρέας) έχουν τις ίδιες  θερμίδες!  τζάμπα ζημιά παθαίνει ο κόσμος. Αυτό που παχαίνει και θέλει να αποφύγει για να αδυνατίσει δεν είναι η κακομοίρα η ζάχαρη αλλά  τα έλαια !είτε είναι αυτό λίπος είτε λάδι είτε βούτυρα αυτά έχουν πάνω  από 2 φορές περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη(υδατάνθρακες)  και το κρέας! Ξυπνήστε ρεεε!

Μακάρι να ήταν οι θερμίδες το μόνο πρόβλημα.

H ζάχαρη είναι βόμβα για το πάνγκρεας, το οποίο παράγει την ινσουλίνη.

Και επειδή η ζάχαρη υπάρχει σε άπειρα προϊόντα, συνδυασμένη πολύ συχνά και με επεξεργασμένους υδατάνθρακες, το πρόβλημα γίνεται πολύ σοβαρό, μιάς και είναι πανεύκολο να κάνεις υπερκατανάλωση.

Το αποτέλεσμα οι διαβητικοί να αυξάνονται συνεχώς, και να τον βλέπουμε σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες, με παιδιά 14, 15 ετών να έχουν επίκτητο διαβήτη τύπου 2.

Οπότε, ναί, τα υποκατάστατα ζάχαρης σε καμία περίπτωση δεν είναι αθώα, αν μπορούμε να τα αποφύγουμε καλώς, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη ζάχαρη.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πάντα με μέτρο. Ούτε τα φρούτα είναι όλα ασφαλή, υπάρχουν ορισμένα που ανεβάζουν πολύ το ζάχαρο (νομίζω τα σύκα και οι φράουλες).

Το πρόβλημα με τις γλυκαντικές ουσίες είναι ότι σου δίνουν την εντύπωση ότι μπορείς να τρως πρωί-βράδυ γλυκά, αναψυκτικά, κοκα κολα κλπ χωρίς συνέπειες.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Αποκλείεται αφου κανουμε υγιεινη διατροφη χωρις κακα λιπαρα κλπ οπως λενε οι επιστήμονες.

Στο μεταξυ τα τελευταια 40 χρονια που μας πλακωσαν στα δημητριακα μαργαρινες λαιτ κλπ τροφιμα για το καλο μας χωρις κακα αυγα με χοληστερινη χωρις κακο βουτυρο αγελαδας πουναι 2000 ετών τροφιμο, εχει παει ο καρκινος η παχυσαρκια το αλτσχαιμερ μπαλα. Εντελως τυχαια.

Όλα τα τρόφιμα είναι νοθευμένα. Έχουν μαργαρίνη και στο βούτυρό σου, απλά δεν το ξέρεις.

Τίποτα δεν είναι αυτά που λένε. Ελαιόλαδο, ψωμί, καφές, μέλι.

Νοθείες παντού!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, alexpap είπε

Να μου στείλεις τα μισά.

Τουλάχιστον θα μας βρει γλυκός θάνατος θα πήξει το αίμα μας, θα σταματήσει η ροή του στις φλέβες μας θα γείρουμε γλυκά το κεφάλι στο προσκεφάλι της ζωής που αποχωρούμε και θα συναντήσουμε την επόμενη ζωή που θα μας γλυκαίνει με το καινούριο γλυκαντικό μέχρι να μας στείλει κ' αυτή αδιάβαστους.

Σημείωση:

Φάτε άφοβα γλυκά ούτως ή άλλως από κάτι θα πάμε όλοι.

Πολύ με πίκρανες ζωή με τα γλυκά σου τώρα θα φας και τα παιδιά σου.

Αυτοί θα μας πικράνουν όλους. Μήπως την ερυθριτόλη να την ονομάζαμε Ξεροίθριτόλη.

Καριωτακης; 😂😂😂 σαν ποίηση μου φάνηκε 😂

  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σταγόνα στον ωκεανό με αυτά που τρώμε πλέον καθημερινά, αν και παίζει ρόλο και για τι ποσοστά κατανάλωσης μιλάμε.

Ρίξε μια ζαχαρίνη στον ωκεανό, πιες στα καπάκια λίγο νερό και αν γλυκίζει, κόψε τη ζαχαρίνη να σωθείς.

Αν είναι ακομα αλμυρό είσαι τυχερός, θα σου έρθει πιο γλυκιά η ανησυχητική έρευνα, για την επόμενη καθημερινή σου συνήθεια.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...