GaGaS_Thess Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Καλησπέρα σε όλους . Το Νοέμβριο πετάμε οικογενειακώς για Βρυξέλλες και 2 μέρες Παρισι που θα παμε οδικώς . Θα μας φιλοξενήσει ένας πολύ καλός φίλος και θα μας πάει αυτος Παρίσι . Όταν έκλεισα τα αεροπορικά πριν 1 μήνα δεν θυμάμαι να μου ζητάει αριθμό ταυτότητας αλλά μόνο ονοματεπώνυμο γραμμένο στα αγγλικά . Έκανα επιβεβαίωση πριν προχωρήσω στην πληρωμή ότι είναι σωστά με λατινικούς χαρακτήρες και είναι όλα οκ . Το θέμα είναι ότι άλλαξα ταυτότητα την προηγούμενη εβδομάδα και ένας φίλος επιμένει ότι εβαλα σίγουρα αριθμό ταυτότητας. Αν ισχύει και κάνω εγώ λάθος θα έχω πρόβλημα στην πτήση ? Επίσης ο φίλος μου λέει ότι πρέπει να βγάλω και κάρτα υγείας . Πέρσι τον Νοέμβριο που πήγαμε ζευγάρι χωρίς το παιδί δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο . Φέτος άλλαξε κάτι ? Λόγω του παιδιού ?
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 35 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε Καλησπέρα σε όλους . Το Νοέμβριο πετάμε οικογενειακώς για Βρυξέλλες και 2 μέρες Παρισι που θα παμε οδικώς . Θα μας φιλοξενήσει ένας πολύ καλός φίλος και θα μας πάει αυτος Παρίσι . Όταν έκλεισα τα αεροπορικά πριν 1 μήνα δεν θυμάμαι να μου ζητάει αριθμό ταυτότητας αλλά μόνο ονοματεπώνυμο γραμμένο στα αγγλικά . Έκανα επιβεβαίωση πριν προχωρήσω στην πληρωμή ότι είναι σωστά με λατινικούς χαρακτήρες και είναι όλα οκ . Το θέμα είναι ότι άλλαξα ταυτότητα την προηγούμενη εβδομάδα και ένας φίλος επιμένει ότι εβαλα σίγουρα αριθμό ταυτότητας. Αν ισχύει και κάνω εγώ λάθος θα έχω πρόβλημα στην πτήση ? Επίσης ο φίλος μου λέει ότι πρέπει να βγάλω και κάρτα υγείας . Πέρσι τον Νοέμβριο που πήγαμε ζευγάρι χωρίς το παιδί δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο . Φέτος άλλαξε κάτι ? Λόγω του παιδιού ? Εντος Σεγκεν δεν ζητάνε νουμερα ταυτότητας κλπ.Απλα θα τα ελέγξουν στην πύλη. 2
GaGaS_Thess Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εντος Σεγκεν δεν ζητάνε νουμερα ταυτότητας κλπ.Απλα θα τα ελέγξουν στην πύλη. Άρα είμαι οκ δεν χρειάζεται να κάνω κάτι . Για την κάρτα υγείας?
kostasbm Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 2 minutes ago, GaGaS_Thess said: Άρα είμαι οκ δεν χρειάζεται να κάνω κάτι . Για την κάρτα υγείας? https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/asphalise/europaike-karta-asphalises-astheneias πολυ βασικο γιατι ποτε δε ξερεις
Chape Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Με ποια εταιρία έκλεισες? Η μόνη που έχω πετάξει και ζητάει αριθμό ταυτότητας ήταν η Ryanair και δεν ξέρω αν το ζητάνε ακόμα έχω χρόνια να κλείσω με αυτούς.
alxandros_gr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Αν σου ζητήσει ταυτότητα/διαβατήριο θα είναι όταν θα κάνεις check in, όχι όταν τα αγοράζεις.
GaGaS_Thess Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 8 λεπτά πριν, Chape είπε Με ποια εταιρία έκλεισες? Η μόνη που έχω πετάξει και ζητάει αριθμό ταυτότητας ήταν η Ryanair και δεν ξέρω αν το ζητάνε ακόμα έχω χρόνια να κλείσω με αυτούς. Ryanair έκλεισα !!! Μόλις τώρα, alxandros_gr είπε Αν σου ζητήσει ταυτότητα/διαβατήριο θα είναι όταν θα κάνεις check in, όχι όταν τα αγοράζεις. Άσε το check in . Στην αγορά εγώ δεν θυμάμαι να ζητάει αριθμό ταυτότητας . Αυτός επιμενει . Να κάνω τόσο λάθος ?!?
alxandros_gr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δεν κάνεις λάθος, δεν σου ζητάει στοιχεία στην αγορά, μόνο ονοματεπώνυμο. Όταν κάνεις το check in τότε θα σου ζητήσει αριθμό διαβατηρίου /ταυτότητας. 1
GaGaS_Thess Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 13 λεπτά πριν, alxandros_gr είπε Δεν κάνεις λάθος, δεν σου ζητάει στοιχεία στην αγορά, μόνο ονοματεπώνυμο. Όταν κάνεις το check in τότε θα σου ζητήσει αριθμό διαβατηρίου /ταυτότητας. Αν πες κάνω τσεκ ιν και μετά χάσω την ταυτότητα μου τι γίνεται? Αφού η νέα ταυτότητα έχει άλλο αριθμό?
csontheline Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 1 hour ago, GaGaS_Thess said: Αν πες κάνω τσεκ ιν και μετά χάσω την ταυτότητα μου τι γίνεται? Αφού η νέα ταυτότητα έχει άλλο αριθμό? Λογικά εννοείς το δωρεάν τσεκ ιν που είναι 2-3 μέρες πριν. Άρα ξεχνάς την νέα ταυτότητα. Στην καλύτερη πας σε πρεσβεία/προξενικό γραφείο και ζητάς προσωρινό έγγραφο. Επίσης, θα πρέπει να έχει δηλωθεί και στην τοπική αστυνομία, οπότε έχεις επίσημο έγγραφο και από εκεί. Στην χειρότερη, πας στην πύλη μαζί με κάποια άλλη επίσημη ταυτότητα (δίπλωμα πχ) και ελπίζεις να σε δεχθούν. Στο ίντερνετ διάβασα και για περίπτωση που κατάφερε να επιβιβαστεί με προσωποποιημένη κάρτα βιβλιοθήκης.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, GaGaS_Thess είπε Αν πες κάνω τσεκ ιν και μετά χάσω την ταυτότητα μου τι γίνεται? Αφού η νέα ταυτότητα έχει άλλο αριθμό? Δεν ζητάει κανένα εγγραφο για το check in αν είναι εντός Σεγκεν.Απλά θα πρέπει να έχεις ταυτότητα κλπ για να την δείξεις στην πύλη.
DrLo Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 15 ώρες πριν, GaGaS_Thess είπε ένας φίλος επιμένει ότι εβαλα σίγουρα αριθμό ταυτότητας. ο φίλος σου δε χρειάζεται να επιμένει σε πράγματα που δεν έχει ιδέα 15 ώρες πριν, GaGaS_Thess είπε Επίσης ο φίλος μου λέει ότι πρέπει να βγάλω και κάρτα υγείας . Δεν "πρέπει" αλλά καλό είναι , ποτέ δε ξέρεις. τσάμπα είναι και έρχεται σπίτι σου. why not? 11 ώρες πριν, alxandros_gr είπε Δεν κάνεις λάθος, δεν σου ζητάει στοιχεία στην αγορά, μόνο ονοματεπώνυμο. Όταν κάνεις το check in τότε θα σου ζητήσει αριθμό διαβατηρίου /ταυτότητας. Μου έχει τύχει να μου ζητήσει site αρ. Ταυτότητας/Διαβατηρίου όταν αγόραζα εισητήριο αλλά δε θυμάμαι αν ήταν εντός ή εκτος ΕΕ/Σενγκεν 9 ώρες πριν, csontheline είπε Λογικά εννοείς το δωρεάν τσεκ ιν που είναι 2-3 μέρες πριν. Άρα ξεχνάς την νέα ταυτότητα. Στην καλύτερη πας σε πρεσβεία/προξενικό γραφείο και ζητάς προσωρινό έγγραφο. Επίσης, θα πρέπει να έχει δηλωθεί και στην τοπική αστυνομία, οπότε έχεις επίσημο έγγραφο και από εκεί. Στην χειρότερη, πας στην πύλη μαζί με κάποια άλλη επίσημη ταυτότητα (δίπλωμα πχ) και ελπίζεις να σε δεχθούν. Στο ίντερνετ διάβασα και για περίπτωση που κατάφερε να επιβιβαστεί με προσωποποιημένη κάρτα βιβλιοθήκης. Εξαρτάται υποθέτω από τη χώρα. Μου έκανε εντύπωση πχ, στην πύλη του Αρλάντα προς Αθήνα δεν κοιτούσαν καν ταυτότητες/διαβατήρια. Μόνο boarding pass. Ήξερα ότι αυτο κάνουν στα δρομολόγια εσωτερικού αλλα είναι η πρώτη φορά που το είδα σε διεθνή πτήση.
AonDuine Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Ταξιδεύω με Aegean τα τελευταία 10 χρόνια. Για εντός ΕΕ ταυτότητα ή διαβατήριο ζητάνε ννα δουν μόνο κατά την επιβίβαση για να κάνουν επιβεβαίωση στοιχείων με το ον/μο στο εισιτήριο .Έχει τύχει 1-2 φορές να το ζητάνε, να το δουν απλα, και στον προορισμό (Αυστρία). Κατά το check in δεν έχω περάσει ΑΔΤ η ΑΔ ποτέ παρά μόνο όταν το ταξίδι είναι προς και από UK. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2024 από AonDuine 1
alxandros_gr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δεν βλέπω πως μπορείς να κάνεις τσεκ ιν χωρίς να δηλώσεις αριθμό ταυτότητας/διαβατηρίου. Είναι το 1ο βήμα και φυσικά δεν σε αφήνει να προχωρήσεις στο επόμενο χωρίς αυτό. Το ίδιο και στην εφαρμογή. Τώρα για τον έλεγχο της ταυτότητας/διαβατηρίου στην πύλη 9/10 φορές ζητάνε να το δούνε ακόμα και σε πτήσεις εντός Σένγκεν.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 56 λεπτά πριν, alxandros_gr είπε Δεν βλέπω πως μπορείς να κάνεις τσεκ ιν χωρίς να δηλώσεις αριθμό ταυτότητας/διαβατηρίου. Είναι το 1ο βήμα και φυσικά δεν σε αφήνει να προχωρήσεις στο επόμενο χωρίς αυτό. Το ίδιο και στην εφαρμογή. Τώρα για τον έλεγχο της ταυτότητας/διαβατηρίου στην πύλη 9/10 φορές ζητάνε να το δούνε ακόμα και σε πτήσεις εντός Σένγκεν. Σε aegean που έκανα πριν 5 μήνες για Γερμανία δεν ζήτησε τίποτα.Οπως και να έχει,ταυτότητα κλπ έχεις,πέρασε τα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα