Προς το περιεχόμενο

4k Downscale σε 1440p ή 1080p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια 4k Οθόνη στη Κρεβατοκάμαρα που παίζω PS5 και θέλω να συνδέσω το PC για να παίζω παιχνίδια 

Παλιότερα είχα 1080ti αλλά δε πηγαινε καλά σε 4k άντε να δίνε 20-30 στα τότε παιχνιδια. Και τώρα θα αναβαθμίσΩ σε AMD 7900 αλλά και πάλι Κάποια από τα βαρια παιχνίδια δε θα πάνε από 30 καρέ στα high settings

Το ερώτημα μου είναι να κάνω downscale σε 1440p η λόγω παραμορφώσεις να κάνω σε 1080p ώστε να υπάρχει ακέραια υποδιερση των Pixel?

Που θα φαίνεται καλύτερα πιστευετε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, therock είπε

Έχω μια 4k Οθόνη στη Κρεβατοκάμαρα που παίζω PS5 και θέλω να συνδέσω το PC για να παίζω παιχνίδια 

Παλιότερα είχα 1080ti αλλά δε πηγαινε καλά σε 4k άντε να δίνε 20-30 στα τότε παιχνιδια. Και τώρα θα αναβαθμίσΩ σε AMD 7900 αλλά και πάλι Κάποια από τα βαρια παιχνίδια δε θα πάνε από 30 καρέ στα high settings

Το ερώτημα μου είναι να κάνω downscale σε 1440p η λόγω παραμορφώσεις να κάνω σε 1080p ώστε να υπάρχει ακέραια υποδιερση των Pixel?

Απλά παίζεις με τις ρυθμίσεις του κάθε game για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς. Ξεκινα max res και max settings και ρίχνε για να φτάσεις στα επιθυμητά fps.

Δημοσ.
1 minute ago, {TDi}Dj2k..infc said:

Απλά παίζεις με τις ρυθμίσεις του κάθε game για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς. Ξεκινα max res και max settings και ρίχνε για να φτάσεις στα επιθυμητά fps.

Πιστεύω καλύτερα Μαξ σε χαμηλότερη ανάλυση παρά ότι ρυθμίσεις σηκώνει στη μεγιστη

13 minutes ago, xtrmsnpr said:

THE MEME DILEMMA: How Memes Help to Destroy Creative Thought and Popularize  Ignorance | by Jake Aaron Ward | Medium

💦

Έλα ρε μάν απλό είναι. Αν έχεις ένα πάνελ ας πουμε 8x8, η μισή του ανάλυση είναι 4x4. Οπότε έχεις μια ακέραια υποδιαιρεση (2 προς 1). Αν έριχνες την ανάλυση σε 6x6 τότε έχεις 1.5/1 αναλογία οπότε υπάρχει παραμορφωση

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, therock είπε

Πιστεύω καλύτερα Μαξ σε χαμηλότερη ανάλυση παρά ότι ρυθμίσεις σηκώνει στη μεγιστη

Εσύ ξέρεις, εγώ προσωπικά προτιμώ να ρίχνω graphs παρα res.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, therock είπε

απ ότι κατάλαβα εννοείς να πας στα settings της οθόνης ή στους drivers της κάρτας και να βάλεις να δίνει εικόνα από 4k σε χαμηλότερη ανάλυση... είτε βάλεις 1440p είτε 1080p δε πρόκειται να δεις παραμόρφωση γιατί η αναλογια είναι ίδια με του 4k, δηλαδή 16/9

το θέμα όμως είναι ότι θα χάσεις αρκετά σε εικόνα, εσύ θες να κανεις upscale, δηλαδή από μια χαμηλότερη ανάλυση να στην κάνει 4k με ελαχιστη διαφορα στην εικόνα αλλα μεγάλη στο performance.. 

σχεδόν σε όλα τα καινούργια games υπάρχει μια επιλογή που λέγεται fsr (FidelityFX Super Resolution) εκεί έχει διαφορες επιλογές από quality μέχρι ultra performance εγώ για 4k σου συνιστώ να το βάζεις μέχρι balanced μετά αρχίζει και χαλάει πολύ

Δημοσ.

Ότι panel και να είναι, αν δε παίζεις στην native ανάλυση μιλάμε για ολετήρα των visuals από τον builtin scaler της TV. Αυτά ίσχυαν μια φορά και ένα καιρό στα CRT monitors που δεν είχες τέτοια θέματα με τον scaler όπως έχουν τώρα οι TFT/LED/QLED/OLED κλπ. Απλά χαμήλωναν τα hz εκεί και σου βγαίναν τα μάτια στις μεγαλύτερες αναλύσεις.🤣

Για 4k native (χωρίς DLSS/FSR/XeSS) έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα πλέον θα έχεις θέματα κυρίως με τα καινούρια UE5 games ακόμα και με την 4090 που λέει ο λόγος. Σε αυτά θα πρέπει σίγουρα να παίξεις με τις ρυθμίσεις και το FSR και να ενεργοποιήσεις το frame gen αν έχει επιλογή.

Δημοσ.

Δοκίμασε το, δεν χάνεις τίποτα. Η Nvidia έχει επιλογή στο NVCP για downscale: το παιχνίδι παίζει σε Native αλλά απεικονίζεται σε χαμηλότερη ανάλυση. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στους AMD.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...