noble Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου Το αυτοκίνητο δεν καίει πολύ, εσύ κάνεις πολλά χιλιόμετρα 2500-3000 χιλιόμετρα το μήνα με πόσα χρήματα και τί αυτοκίνητο να σου βγάλει; Ακόμα και ηλεκτρικό που φορτίζει σπίτι δεν νομίζω να πέσει κάτω από 15KWh/100Km άρα 18 στη διαδρομή σου επί 20 λεπτά αν φορτίζεις σπίτι 3,60€ στην καλύτερη. Επί 22 μέρες 80€ και ότι άλλα εξτρά κάνεις. Άρα μιλάμε να γλυτώνεις 100 100 και κάτι ευρώ στην καλύτερη. Για μένα αν το citroen είναι αξιόπιστο κράτα το ή αν σε ενδιαφέρει αναβάθμιση άλλο αυτό... Αν είναι για οικονομία δεν νομίζω ότι αξίζει ή ότι θα κάνεις κάποια απόσβεση των χρημάτων ή τέλος πάντων σοβαρή εξοικονόμηση. 1
geartech Δημοσ. 14 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 21 λεπτά πριν, noble είπε Το αυτοκίνητο δεν καίει πολύ, εσύ κάνεις πολλά χιλιόμετρα 2500-3000 χιλιόμετρα το μήνα με πόσα χρήματα και τί αυτοκίνητο να σου βγάλει; Ακόμα και ηλεκτρικό που φορτίζει σπίτι δεν νομίζω να πέσει κάτω από 15KWh/100Km άρα 18 στη διαδρομή σου επί 20 λεπτά αν φορτίζεις σπίτι 3,60€ στην καλύτερη. Επί 22 μέρες 80€ και ότι άλλα εξτρά κάνεις. Άρα μιλάμε να γλυτώνεις 100 100 και κάτι ευρώ στην καλύτερη. Για μένα αν το citroen είναι αξιόπιστο κράτα το ή αν σε ενδιαφέρει αναβάθμιση άλλο αυτό... Αν είναι για οικονομία δεν νομίζω ότι αξίζει ή ότι θα κάνεις κάποια απόσβεση των χρημάτων ή τέλος πάντων σοβαρή εξοικονόμηση. το σιτροεν δεν ειναι καθολου αξιοπιστο μεχρι στιγμης εδωσα 900 ευρω στην αντιπροσοποια μια χαλασαν τα ηλεκτρολογικα του τουρμπο και μια δεν επερνε τοις ταχυτητες και μιλαμε για αμαξι καινουργιο οχι μεταχειρισμενο ξανα γαλλικα μακρια για το ηλεκτρικο δεν το ειχα καθολου στο μυαλο μου αλλα παλι δεν με συμφερει για τοις αποστασεις που κανω
INFLUENCER Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Diesel μονο Γερμανικο. 10+ χρονια 237.000 χλμ με 9 αλλαγες λαδιων. Δεν καιει και δεν χανει λαδι ουτε σταγονα. Ακομα με την ιδια μπαταρια. Δεν εχω αλλαξει τιποτα πανω στο οχημα. Μεση καταναλωση 4.8 λιτρα μετα απο 237.000 χλμ Επεξ/σία 14 Αυγούστου από INFLUENCER 2
arxontas2323 Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου Ο καλύτερος κινητήρας σε μικρό πετρέλαιο είχε βγει το Renault Clio με τον 1500αρη… σκυλί και με πολύ φθηνά αναλώσιμα…κατανάλωση με τις ταχύτητες που έγραψες περίπου 4,5L… Αυτόν τον κινητήρα τον πήραν και τα Mercedes και τα Dacia και πάει λέγοντας… αν έχεις πρατήριο με φυσικό αέριο κοντά σου είναι το πιο συμφέρον αυτή την στιγμή…τα 400χλμ που βγάζουν δεν είναι πρόβλημα καθώς θα γεμίζεις ανά 3 με 4 μέρες… Το ηλεκτρικό που του γράφετε όλοι ξεπερνά τα 20.000€ όποτε βγαίνει εκτός… Αν πας σε πετρέλαιο κοιτά να βάζεις και σωστό καθοριστικό πετρελαίου γιατί είναι πολύ σημαντικό με τα πετρέλαια που έχουμε. 4
INFLUENCER Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε Ο καλύτερος κινητήρας σε μικρό πετρέλαιο είχε βγει το Renault Clio με τον 1500αρη… σκυλί και με πολύ φθηνά αναλώσιμα…κατανάλωση με τις ταχύτητες που έγραψες περίπου 4,5L… Αυτόν τον κινητήρα τον πήραν και τα Mercedes και τα Dacia και πάει λέγοντας… αν έχεις πρατήριο με φυσικό αέριο κοντά σου είναι το πιο συμφέρον αυτή την στιγμή…τα 400χλμ που βγάζουν δεν είναι πρόβλημα καθώς θα γεμίζεις ανά 3 με 4 μέρες… Το ηλεκτρικό που του γράφετε όλοι ξεπερνά τα 20.000€ όποτε βγαίνει εκτός… Αν πας σε πετρέλαιο κοιτά να βάζεις και σωστό καθοριστικό πετρελαίου γιατί είναι πολύ σημαντικό με τα πετρέλαια που έχουμε. Diesel AVIO ή ULTIMATΕ σε εταιρικο πρατηριο. Ποτε δεν εχω βαλει καθαριστικο στα 10 χρονια χρησης. Επεξ/σία 14 Αυγούστου από INFLUENCER
lele322 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Παρε με υγραεριο. Το ντιζελ ειναι πλεον ακριβό. Παρε κατι σε dacia , η ρενο. Θα κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα 1
geartech Δημοσ. 15 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2 ώρες πριν, INFLUENCER είπε Diesel μονο Γερμανικο. 10+ χρονια 237.000 χλμ με 9 αλλαγες λαδιων. Δεν καιει και δεν χανει λαδι ουτε σταγονα. Ακομα με την ιδια μπαταρια. Δεν εχω αλλαξει τιποτα πανω στο οχημα. Μεση καταναλωση 4.8 λιτρα μετα απο 237.000 χλμ ποιο γερμανικο εχεις? 1 ώρα πριν, arxontas2323 είπε Ο καλύτερος κινητήρας σε μικρό πετρέλαιο είχε βγει το Renault Clio με τον 1500αρη… σκυλί και με πολύ φθηνά αναλώσιμα…κατανάλωση με τις ταχύτητες που έγραψες περίπου 4,5L… Αυτόν τον κινητήρα τον πήραν και τα Mercedes και τα Dacia και πάει λέγοντας… αν έχεις πρατήριο με φυσικό αέριο κοντά σου είναι το πιο συμφέρον αυτή την στιγμή…τα 400χλμ που βγάζουν δεν είναι πρόβλημα καθώς θα γεμίζεις ανά 3 με 4 μέρες… Το ηλεκτρικό που του γράφετε όλοι ξεπερνά τα 20.000€ όποτε βγαίνει εκτός… Αν πας σε πετρέλαιο κοιτά να βάζεις και σωστό καθοριστικό πετρελαίου γιατί είναι πολύ σημαντικό με τα πετρέλαια που έχουμε. σωστος στα περισοτερα που ειπες παντα το καλο πετρελαιο βαζω ενοειτε αυτο το φυσικο αεριο θελει αρκετο ψαξιμο 52 λεπτά πριν, lele322 είπε Παρε με υγραεριο. Το ντιζελ ειναι πλεον ακριβό. Παρε κατι σε dacia , η ρενο. Θα κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα diesel το υγραεριο βγαζει τα μισα χιλιομετρα οποιος θελει υγραεριο να βαλει σε 12 βαλβιδο και οχι 16 βαλβιδο επειδη βγαζει προβλήματα
majunior Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου 120km * 21 μέρες = 2520 km €200 στα 2520 km, στα 100 km €7.93 €7.93 /€1,7 ανα λίτρο = 4.66l/100 km Ό,τι diesel και να πάρεις, δεν μπορείς να δεις κάτι θεαματικά καλύτερο στην κατανάλωση από αυτό. Ίσως αξίζει αν έχεις θέματα αξιοπιστίας/service. 1 1
gakost Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Απλά τα πράγματα και εύκολη η επιλογή. Οι ταξιτζήδες χαζοί δεν είναι όταν επιλέγουν αμάξι. Δες τι κινείται πιο πολύ: Skoda πετρέλαιο. Εκτός από οικονομία θα έχεις τεχνογνωσία σε πολλά συνεργεία εκτός αντιπροσωπείας και after market ανταλλακτικά ότι χρειαστείς άμεσα. Πραγματικά απροβλημάτιστα αυτοκίνητα είναι τα Toyota υβριδικά αλλά μάλλον δεν θα σου κάνουν γιατί η διαφορά στην κατανάλωση φαίνεται κυρίως στην πόλη και για πολλά πράγματα θα πρέπει να πας αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Ότι και αν δεις δες αν μπορείς να πάρεις αυτόματο CVT εκτός από Nissan και Subaru εφόσον το κριτήριο είναι η οικονομία.
arxontas2323 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου 1 ώρα πριν, geartech είπε σωστος στα περισοτερα που ειπες παντα το καλο πετρελαιο βαζω ενοειτε αυτο το φυσικο αεριο θελει αρκετο ψαξιμο 2 ώρες πριν, INFLUENCER είπε Diesel AVIO ή ULTIMATΕ σε εταιρικο πρατηριο. Ποτε δεν εχω βαλει καθαριστικο στα 10 χρονια χρησης. Δεν θες να δεις πως είναι μέσα το αμάξι σου… το ‘’καλό πετρέλαιο ‘’ δεν ξέρεις τι έχει μέσα ούτε αν σου βάζουν το ενισχυμένο και απλά το πληρώνεις …ούτε θα μάθεις…πάλι έχουν βιοντίζελ … Με ένα καλό καθοριστικό μειώνεις πολλά προβλήματα…το πιο παλιό diesel που έχω αυτή την στιγμή είναι του 2007 και καθόταν αλλά με απλό πετρέλαιο και καθαριστικά μέσα…τώρα που κάναμε γενικό καθαρισμό και ανοίξαμε κάποια πράγματα βρήκαμε ελάχιστα πράγματα …στην αντιπροσωπεία έπαθαν πλάκα σε σχέση με ότι άλλο έχουν ανοίξει … 2
varg88 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου 1 ώρα πριν, arxontas2323 είπε Δεν θες να δεις πως είναι μέσα το αμάξι σου… το ‘’καλό πετρέλαιο ‘’ δεν ξέρεις τι έχει μέσα ούτε αν σου βάζουν το ενισχυμένο και απλά το πληρώνεις …ούτε θα μάθεις…πάλι έχουν βιοντίζελ … Με ένα καλό καθοριστικό μειώνεις πολλά προβλήματα…το πιο παλιό diesel που έχω αυτή την στιγμή είναι του 2007 και καθόταν αλλά με απλό πετρέλαιο και καθαριστικά μέσα…τώρα που κάναμε γενικό καθαρισμό και ανοίξαμε κάποια πράγματα βρήκαμε ελάχιστα πράγματα …στην αντιπροσωπεία έπαθαν πλάκα σε σχέση με ότι άλλο έχουν ανοίξει … Ποια ενισχυτικά/καθαριστικά χρησιμοποιείς; Εμένα από την αντιπροσωπεία (Audi) μου συνέστησαν 2 της ProTech. Ένα για μύκητες κτλ στο ρεζερβουάρ και ένα για το DPF.
papoys1 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου 17 ώρες πριν, geartech είπε λοιπον για ηλεκτρικο που μου γραφετε καλα χρυσα αλλα ειναι για μεσα στην πολη δεν εχω παρκινγκ στην οικοδομη μου οποτε σταθμο φωρτισης το ξεχναω επισεις δεν βγαζουν πολλα χιλιομετρα τα ηλεκτρικα με αανοιχτα φωτα ανοιχτο κλιμα τρωει η μπαταρια τελειωνει γρηγορα με ενα γεμισμα το diesel σου βγαζει 800 χιλιομετρα και 900 αν βαλεις απο βουλγαρια. Το παιδι που εγραψε για το φυσικό αέριο νώμιζα πως εβγαζαν πιο πολλα χιλιομετρα κριμα καλη τιμή καυσίμου όμως.Το μαζντα αεριο ουτε τα μισα χιλιόμετρα απο το diesel δεν θα βγαζει απο το 2011 το εχω απροβλημάτιστο όντως οπως τα λες κακριά από ηλεκτρικο. Δεν μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα θα εχεις ενα μόνιμο αγχος μη μείνεις από μπαταρία.Ας περάσουν 4-5 χρόνια να δούμε πως θα πάει το ηλεκτρικό και βλέπουμε. Οι μεγάλες επιδοτήσεις κάποια παγίδα κρύβουν.Κανένας δεν μας χαρίζει λεφτά ειδικά οι κυβερνώντες.Ας γινουν κάποιοι αλλοι πειραματοζωα.Φυσικό αέριο είναι καλή περίπτωση αλλα πολύ μικρό δίκτυο.Υγραέριο δυστυχώς για νεα μοντέλα θα ελεγα να το αποφύγεις διότι και η οικονομια πάει περιπατο λόγω ψεκασμων και ευαίσθητα για ζημιές είναι άσε αν μένεις επαρχία υψηλές τιμές. 1
INFLUENCER Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, varg88 είπε Ποια ενισχυτικά/καθαριστικά χρησιμοποιείς; Εμένα από την αντιπροσωπεία (Audi) μου συνέστησαν 2 της ProTech. Ένα για μύκητες κτλ στο ρεζερβουάρ και ένα για το DPF. Εμενα στη BMW που εχουν τα δικα τους καθαριστικα-ενισχυτικα μου ειπαν το καλο πετρελαιο να βαζεις και δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο. EKO AVIO ή BP ULTIMATE 6 ώρες πριν, geartech είπε ποιο γερμανικο εχεις? BMW 1 Series Hatchback 5dr (F20) 116d Efficient Dynamics Edition 2014 https://www.auto-data.net/gr/bmw-1-series-hatchback-5dr-f20-116d-116hp-effcientdynamics-edition-17715 To αμαξι παει για service μονο αντιπροσωπεια. Επεξ/σία 15 Αυγούστου από INFLUENCER
christou Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου ,φίλε πιο οικονομικό αυτοκίνητο από το c3 του 2013 που χρησιμοποιείς δεν θα βρεις εκτός ίσως από ηλεκτρικό. Βλάβες όλα θα βγάζουν λίγο πολύ... Το αέριο οποιασδήποτε μορφής προσωπικά δεν το συγκρίνω με το diesel .Καθε μέρα ακούμε και από έναν που απανθρακωθηκε μετά από σύγκρουση. Με τις ταχύτητες που κινείσαι το c3 1.4 diesel αυτόματο που έχουμε και εμείς στην οικογένεια καίει το πολύ 4 λίτρα στα 100. Δεν θα βρεις καλύτερα. Άντε με κάνα golf να κάψεις 3,8. Τώρα αν πρέπει ντε και καλά να πάρεις αυτοκίνητο γιατί το c3 δεν είναι δικό σου τότε αλλάζει. Εκεί σταθμίζεις και άλλους παράγοντες αλλά για μένα με τόσα χιλιόμετρα καθημερινά μόνο diesel. 1 2
Axelq Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Αν έχεις ελαφρύ πόδι και δεν τρέχεις πάνω από 120 σε αυτοκινητόδρομους, μπορείς να δεις και πλήρως υβριδικά μοντέλα όπως της Toyota. Στο παρακάτω βίντεο ο τύπος κάνει τα ίδια χιλιόμετρα με σένα. https://www.youtube.com/watch?v=536UCaT9XkY
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα