Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στήνω ενα καινουργιο rack.

Τα καλωδια που εχουν περαστεί ειναι τα 

https://www.skrekis.gr/el/products/ftp-θωρακισμενο-cat6a-lanmark-πορτοκαλι-1000m-n100622g?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA67CrBhC1ARIsACKAa8Sz82E5PEJFT0EhsebQmQZy4EgQmiIFCVbf51USgt_Yi4YOJEmMVqAaAjOeEALw_wcB

και ενα καλωδιο μονο απο το παρακάτω το οποιο παει σε μεγαλη αποσταση.

https://www.skrekis.gr/el/products/sftp-cat7-με-διπλη-θωρακιση-lanmark-πορτοκαλι-500m-n100366-od?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA67CrBhC1ARIsACKAa8QSj5uRPw7WyrP44rjncgE9AUCqBKDP4yhLbPsv172o_9ZK9g4Q_Z0aAhbCEALw_wcB

Εχω παραγγειλει τα παρακατω patch panel.

https://www.hellasdigital.gr/networking-el/structured-hardware-el/patch-panel-el/cat6a/value-patchpanel-24-port-cat6a-utp-26.99.0357/

μαζι με τα παρακατω switch σε version 9.60

https://www.e-shop.gr/tp-link-tl-sg1024d-24-port-gigabit-desktop-rackmount-switch-p-PER.612457

Τι λέτε οι  πιο σχετικοί ?

Επεξ/σία από Vstromrider
Δημοσ.

Τι να πουμε. Καλο δειχνει, αλλα δεν ξερουμε τι χρηση θα εχει. 
Θα ειναι για σπιτι; Θα ειναι για επιχείρηση; τι ειδους; Τα καλωδια θα καταλήξουν που; Θα μπουν σε καποια κεραία; 

Δημοσ.

θα ειναι για σπιτι. Για μονοκατοικια.
Τα καλωδια καταληγουν στο rack και ερχονται απο πριζες δικτυου και τηλεφωνου μεσα στο σπιτι, αλλα και σε εξωτερικους χωρους. Υπαρχει προβλεψη και για access point μπροστα και πισω απο το σπιτι, δικτυο στο γκαραζ που θα ειναι στην ακρη του οικοπεδου, δικτυο σε βοηθητικο σπιτακι που ειναι στην αλλη ακρη του οικοπεδου, δικτυο σε bbq. Αυτα τα value τι λενε? πιο παλια ειχα στησει ενα δικτυο με digitus patch panels. 

Τι παιζει με τα shielded και non shielded patch panels ?

• Like 1
Δημοσ.

δεν θα αγοραζα ποτε τετοιο patch panel  αλλα θα επαιρνα με keystones οπως της panduit και ας εβγαινε πιο ακριβο

δεν θα βαζα tp link αλλα θα προτιμουσα απο netgear μεχρι δεν ξερω τι.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, poulinos είπε

αλλα θα επαιρνα με keystones οπως της panduit

Για ποιον λογο ? Σε αλλο σπιτι που εχω δεν μου αρεσει καθολου. Πεφτουν τα βυσματα απο πισω. Λιγο να τα πατησεις περισσοτερο καρφωνοντας το rj45, πεφτουν. Αυτου του ειδους τα patch panel εχουν υποτιθεται ενα θεμα οτι αν χαλασει κατι, θα χαλασει ολο μαζι, αλλα ειναι ολα πιο σταθερα και μου φαινονται πολυ πιο ποιοτικα. Ετσι και αλλιως θα εχω και πλεονασμα σε υποδοχες αν τυχει κατι.
Το tp link switch το εχω στην εταιρια και δουλευει απο το 2015 ακλονητο χωρις το παραμικρο προβλημα και χωρις restart. Οποτε δεν αλλαζω τα tplink.

Αυτο το Value δεν ξερω τι λεει ειναι η αλήθεια... Αυτη ηταν η απορια μου. Αλλα δεν νομιζω να εχουν και σοβαρες διαφορες το ενα απο το αλλο.

Δημοσ.
5 hours ago, Vstromrider said:

Για ποιον λογο ? Σε αλλο σπιτι που εχω δεν μου αρεσει καθολου. Πεφτουν τα βυσματα απο πισω. Λιγο να τα πατησεις περισσοτερο καρφωνοντας το rj45, πεφτουν. Αυτου του ειδους τα patch panel εχουν υποτιθεται ενα θεμα οτι αν χαλασει κατι, θα χαλασει ολο μαζι, αλλα ειναι ολα πιο σταθερα και μου φαινονται πολυ πιο ποιοτικα. Ετσι και αλλιως θα εχω και πλεονασμα σε υποδοχες αν τυχει κατι.
Το tp link switch το εχω στην εταιρια και δουλευει απο το 2015 ακλονητο χωρις το παραμικρο προβλημα και χωρις restart. Οποτε δεν αλλαζω τα tplink.

Αυτο το Value δεν ξερω τι λεει ειναι η αλήθεια... Αυτη ηταν η απορια μου. Αλλα δεν νομιζω να εχουν και σοβαρες διαφορες το ενα απο το αλλο.

αυτα ειναι τα keystones της panduit.

https://www.skroutz.gr/c/131/diafora-diktiaka/m/11741/Panduit/f/1167713/Keystone.html

δεν ειναι φτηνα αλλα

α.δεν προκεται ποτε να βγουν ή να πεσουν πισω.θελουν εργαλειακι για να τα βγαλεις.

β.φτιαχνονται απλα με ενα κοφτακι.δεν θες παραπανω εργαλεια.

γ.αν χαλασει το ενα το πετας και τερμα.

δ.δεν χρειαζεται να καθεσαι να καρφωνεις καλωδια  ή να παιδευεσαι να τα διαχωριζεις για να τα καρφωσεις.

ε.ειναι πολυ πιο ποιοτικα απο αυτο που εβαλες.η συστροφη χαλαει πολυ κοντα εκει που τερματιζεις.

δεν χρειαζεται δεματικα για να τα πιασεις και αν σου βγει ενα καλωδιακι που δεν θα γινει με τιποτα στο Keystone μπορεις απλα να το ξαναφτιαξεις.στο αλλο που εβαλες θα πρεπει να το βγαλεις απο το Patch panel και να προσπαθεις live να το ξαναπατησεις.

φαντασου οτι εχω φτιαξει εκατονταδες σε δομημενη καλωδιωση. 48 Keystones σε καθε rack σε γωνιακο Patch panel.

για μενα το μονο αρνητικο που εχουν ειναι η τιμη.ειναι κοντα στα 5 ευρω το Keystone.

• Like 2
Δημοσ.

Μπορει να εχεις δικιο. Παραγγειλα και ηρθαν τωρα αυτα τα Value. Ωραια ποιοτικα φαινονται. Και οι ακροδεκτες τους, και το σιδερο τους.

• Like 1
Δημοσ.

Το switch κάποια στιγμή ίσως να μην σε βολέψει και πολυ αν θέλεις να συνδέσεις κάποια poe security camera, access point, ip τηλέφωνα κλπ μιας και δεν ειναι PoE

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mpror είπε

Το switch κάποια στιγμή ίσως να μην σε βολέψει και πολυ αν θέλεις να συνδέσεις κάποια poe security camera, access point, ip τηλέφωνα κλπ μιας και δεν ειναι PoE

Για τις καμερες θα μπει αλλο switch που θα ειναι Poe. Αλλα αυτο ειναι μετέπειτα στάδιο.

Δημοσ.
29 minutes ago, Vstromrider said:

Για τις καμερες θα μπει αλλο switch που θα ειναι Poe. Αλλα αυτο ειναι μετέπειτα στάδιο.

θα μπορουσες να παρεις ενα για ολα

Δημοσ.

39 δικτυα?τοσα πολλα?και εγω νομιζα οτι θα πηγαινες σε κανα 16 ari switch  max

40 minutes ago, Vstromrider said:

τι ενα? να παρω POE 24αρια για να βαλω 39 δικτυα και 5 poe ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

39 δικτυα?τοσα πολλα?και εγω νομιζα οτι θα πηγαινες σε κανα 16 ari switch  max

Δεν ξερω αν ειναι 48 ακριβως, αλλα σιγουρα χρειαζονται 2 χ 24αρια.

Οποτε ισως.... και λεω ισως... μπει ενα 24αρι, και τα υπολοιπα σε κανενα 8αρι POE.

Αληθεια τι γινεται αν συνδεσεις εναν υπολογιστη πχ σε switch poe ? Παιζει να τραβηξει κανενα ζορι η καρτα δικτυου απο το ρευμα που ερχεται ? ή δεν τρεχει τίποτα?

Δημοσ.
On 18/08/2024 at 13:41, Vstromrider said:

Δεν ξερω αν ειναι 48 ακριβως, αλλα σιγουρα χρειαζονται 2 χ 24αρια.

Οποτε ισως.... και λεω ισως... μπει ενα 24αρι, και τα υπολοιπα σε κανενα 8αρι POE.

Αληθεια τι γινεται αν συνδεσεις εναν υπολογιστη πχ σε switch poe ? Παιζει να τραβηξει κανενα ζορι η καρτα δικτυου απο το ρευμα που ερχεται ? ή δεν τρεχει τίποτα?

το poe δινει ρευμα μονο αν το ζητησει η συσκευη στο negotiation. αλλιως παιζει σαν κανονικο  port χωρις κανενα θεμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...