Προς το περιεχόμενο

Η ευπάθεια Sinkclose απειλεί εκατομμύρια υπολογιστές με επεξεργαστές AMD

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 ώρες πριν, cpc464 είπε

Μόνο που εκεί μιλάμε για λειτουργικά και εάν κάποιος έχει τέτοιου είδους πρόσβαση δεν έχει σημασία τι επεξεργαστή η λειτουργικό έχεις, με άλλα λόγια εάν βάλω ένα μη πιστοποιημένο driver στο σύστημα μου μόνο τον εαυτό μου μπορώ να κατηγορήσω, επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι cpu έιχαν τα συστήματα που έπληξε ο Lojax.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Και τέτοια πρόσβαση να πάρεις δεν σημαίνει ότι έχεις access παντού. Είναι δύσκολο αλλά αν την πάρεις, μπορεί να φυτέψεις κάτι στον επεξεργαστή και ο υπολογιστής που θα φέρει αυτόν τον επεξεργαστή θα είναι πάντα μολισμένος και δεν θα μπορείς να το εντοπίσεις ή και να το κάνεις πάλι θα είναι αδύνατον για τον μέσο τεχνικό να σβήσει τον ιό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

9 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Είναι δύσκολο αλλά αν την πάρεις, μπορεί να φυτέψεις κάτι στον επεξεργαστή και ο υπολογιστής που θα φέρει αυτόν τον επεξεργαστή θα είναι πάντα μολισμένος και δεν θα μπορείς να το εντοπίσεις ή και να το κάνεις πάλι θα είναι αδύνατον για τον μέσο τεχνικό να σβήσει τον ιό.

το μοντέρνο hardware υποστηρίζει SMAP (supervisor mode access prevention) το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε να προλαμβάνει ατυχήματα και κακόβουλες ενέργειες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η ενέργεια αυτή,υποθέτω βέβαια πως είναι στο χέρι της κάθε εταιρείας λειτουργικού να αξιοποιήσει την δυνατότητα αλλά και πάλι δεν νομίζω κάποιος που έχει τους πόρους για κάτι τέτοιο να ασχοληθεί με τον consumer grade ryzen που έχει κάποιος στο σπίτι του.

• Like 1

4 ώρες πριν, kajwbtfe είπε

Τον A κι ολλας που ήταν τούμπανο!!!4ολοκληρα mhz😄

Αδερφέ πες μου πόσοι επεξεργαστές παράγονται για 48 ολόκληρα χρόνια (η λήξη παραγωγής ήταν τον Απρίλιο του 24),ούτε στα δάκτυλα του ενός χεριού δεν μετρούνται.

• Like 1

6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Είναι δύσκολο αλλά αν την πάρεις, μπορεί να φυτέψεις κάτι στον επεξεργαστή και ο υπολογιστής που θα φέρει αυτόν τον επεξεργαστή θα είναι πάντα μολισμένος και δεν θα μπορείς να το εντοπίσεις ή και να το κάνεις πάλι θα είναι αδύνατον για τον μέσο τεχνικό να σβήσει τον ιό.

Μισό λεπτάκι..

Αν ισχύει αυτό, η αγορά μεταχειρισμένων για τους επεξεργαστές (υπολογιστές) με την ευπάθεια έχει τελειώσει. Ποιος θα το ρισκάρει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...