Προς το περιεχόμενο

Από windows 11 σε ποια Linux?

broxopios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορείς να μεγαλώσεις το διαμέρισμα με το gparted(από κάποιο live media διανομής, ή κατεβάζοντας αυτό που προσφέρει το gparted στη σελίδα του). Ειδικά αν υπάρχει ελεύθερος χώρος στο δίσκο στο τέλος του διαμερίσματος, είναι εύκολο και γρήγορο συνήθως. Διαφορετικά θα χρειαστούν περισσότερες ενέργειες, ανάλογα με τον αριθμό και τη θέση των διαμερισμάτων του δίσκου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 hours ago, dancer_69 said:

Μπορείς να μεγαλώσεις το διαμέρισμα με το gparted(από κάποιο live media διανομής, ή κατεβάζοντας αυτό που προσφέρει το gparted στη σελίδα του). Ειδικά αν υπάρχει ελεύθερος χώρος στο δίσκο στο τέλος του διαμερίσματος, είναι εύκολο και γρήγορο συνήθως. Διαφορετικά θα χρειαστούν περισσότερες ενέργειες, ανάλογα με τον αριθμό και τη θέση των διαμερισμάτων του δίσκου.

αν το κατεβάσω κανονικά το gparted μεσω πχ flatpack δεν θα δουλέψει?

επίσης ο υπόλοιπος σκληρός ειναι με φορματ ntfs, θα μπορεί να γίνει; εμένα πιο πολύ αυτό με προβληματίζει ότι ο ssd δεν έχει γίνει όλος φορματ από τα windows.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, γιατί δεν μπορείς να επέμβεις σε διαμέρισμα που είναι προσαρτημένο και το χρησιμοποιείς. Μπορείς βέβαια να το εγκαταστήσεις(αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο) και να πάρεις ένα screenshot του δίσκου ώστε να δούμε τι διαμερίσματα έχει και σε τι διάταξη είναι.

EDIT:

Αν έχεις και το /home στο ίδιο διαμέρισμα με το root(/), τότε μπορείς να το μεταφέρεις σε άλλο(νέο) διαμέρισμα, ώστε ν' αποφύγεις να πειράξεις υπάρχοντα διαμερίσματα. Τα 35G είναι αρκετά αν δεν περιλαμβάνουν και το /home. Με το /home μαζί είναι λίγα μιας και εκεί μπαίνουν δεδομένα χρήστη, αρχεία κλπ, οπότε μπορεί να χρειάζεται πολύ περισσότερος χώρος.

Επεξ/σία από dancer_69

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Καλημέρα, χθες το βράδυ κατάλαβα ότι στην εγκατάσταστη του opensuse που έκανα, έκανα μ@λ@κι@ με το partitioning και του έδωσα μόνο 35 gb και έχει φουλάρει. Υπάρχει τρόπος να του δώσω επιπλέον χώρο ή θέλει νέα εγκατάσταση από την αρχή;

googlαρα λίγο αλλά δεν έβγαλα και πολύ άκρη, οι περισσότεορι έγραφαν κάνε νεο install ανεξαρτήτου διανομής.

κατέβασε το gparted live σε .iso καντο bootable και μετα μπες με αυτο και μπορείς να αλλάξεις το partition σε μεγαλύτερο. Αυτό έκανα και εγω με στο mint. 
Εγω εχω αυτο (το 2ο στο ventoy) λογικά θα εχει και ποιο νεα εκδοσή. 

WhatsApp Image 2024-10-21 at 15.11.01σ.jpeg

Επεξ/σία από Petros Electron

2 hours ago, xXDestroyerGRXX said:

https://etcher.balena.io

https://archlinux.org      <όταν μπεις στο τερματικό δώσε archinstall και είναι πολύ εύκολη η εγκατάσταση μετά>

Ε καλα , οχι και "πολυ ευκολη".  ;) Πολυ ευκολη εγκατασταση νοειται κατι σε γραφικο installer. Οτιδηποτε ειναι σε τερματικο ενεχει ενα επιπεδο δυσκολιας. Μην κρινουμε απο τους εαυτους μας για να χαρακτηρισουμε κατι ως ευκολο ή δυσκολο.

Ειμαστε σε θεμα που θεωρητικα καποιος παει απο windows σε linux  , και προτεινεις archlinux και θεωρεις οτι η εγκατασταση στο τερματικο , ακομα και με το archinstall ειναι ... πολυ ευκολη. Και προτεινεις και etcher , ενω ενα ποστ ακριβως απο πανω εχει αναφερθει το ventoy που ειναι κλασεις πιο απλο , ευκολο και βολικο !!

Δυο στα δυο :) 

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

Για την ιστορία, προσπάθησα να κάνω αυτό με το live gparted που προτάθηκε και δεν πέτυχε. Δεν ξέρω γιατί, το προσπάθησα 2 φορές και ενώ έτρε σαν διαδικασία έβγαλε fail. Πάντως πράγματι ήτνα πολύ εύκολή διαδικασία με το Live usb, αν είχε δουλέψει (πολύ πιθανά να φταίω και εγώ) θα ήταν σούπερ.

Επειδή έπεσε και το τριήμερο, το βάρεσα φορματ, εξάλου δεν είχα και τίποτα ιδιαίτερο μέσα, ξανά εγκατάστηαση codecs και nvidia drivers και έτοιμο. Κανα 2 apps δεν έχω κατεβάσει αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου και το pc από τότε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...