Προς το περιεχόμενο

Ο Nova Launcher επιστρέφει στις ρίζες του μετά από μαζικές απολύσεις

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πάλι αναλογίζομαι τον πάταγο του "νέου οικονομικού μοντέλου" που θα έφερναν τα app stores, και θα γίνονταν οι μικρο-προγραμματιστές πλούσιοι, αντί για τις εταιρίες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορούν να συντηρηθούν ούτε χρήσιμες εφαρμογές στις μέρες μας.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγοράσμενος από την 2η μέρα λειτουργίας σε galaxy s mini το 2012.

Δεν τον χρησιμοποιω στο poco x5 επειδή μαλ****ται το hyper os και κάθε τόσο μου ζητάει να απενεργοποιησω και να ενεργοποιήσω εκ νέου την προσβασιμότητα για να έχω ενεργοποιημένες τις χειρονομίες της οθόνης.Δεν έχω δοκιμάσει να δω αν έχει διορθωθεί το ζήτημα.

Επεξ/σία από leolipop

Και γω την έχω αγορασμένο πάνω σου δεκαετία, μόνο με το τωρινό ui της one plus δεν τον χρειάζομαι.

Αλλά μόνο εμένα με ανησυχεί ότι εξαγοράστηκε από εταιρία ανάλυσης δεδομένων;

Ποιων δεδομένων; Που βρίσκουν τα δεδομένα;

Να θυμηθώ να το ψάξω λίγο, πριν το εγκαταστήσω ξανά, αν το χρειαστώ σε επόμενη συσκευή.

Και όχι, δεν έχω κανένα social media app εγκατεστημένο.

9 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Ναι ενώ της στοκ ρομ ο λωνσερ, καθόλου data collection.

Καθόλου διαφημίσεις.

Διαφημίσεις μέσα από διαφημίσεις.

Πάρε και διαφημίσεις μέσα και σε file manager.

Αυτα εχουν τα τσιαομι

• Like 1
  • Haha 1

Παλιά χρησιμοποιούσα Action Launcher και κατόπιν διαρκώς Launcher 10. Από One UI 5 άρχισα να χρησιμοποιώ Launcher 10 σαφώς λιγότερο και με One UI 6 σχεδόν καθόλου. Το One UI είναι τόσο πλούσιο σε χαρακτηριστικά ειδικά σε συνδυασμό με Good Lock που δεν χρειάζομαι πια launcher. Στο τέλος θα αντέξουν στην αγορά μόνο Launchers που δίνουν κάτι τελείως διαφορετικό όπως ο Niagara και ο Square Home. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mη ομαλά transition - όταν το δουλεύεις με gestures πολύ κακό το  animation.

Το μόνο ατου που  έχει είναι η λίγη παραπάνω παρεμετροποίηση...

Τον έχω αγορασμένο από πάρα πολύ παλιά και δούλευα μόνο αυτόν... Αλλά επειδή πλέον οι βασικοι launcher's των εταιρείων έχουν κάνει από τότε πολλά βήματα, οπότε τον θεωρώ άχρηστο. 

Δεν φτάνει σε τίποτα το smoothness και το animation του one ui.

Επεξ/σία από kostasfalcon
  • Like 2

12 ώρες πριν, patatasc είπε

Εγώ πάλι αναλογίζομαι τον πάταγο του "νέου οικονομικού μοντέλου" που θα έφερναν τα app stores, και θα γίνονταν οι μικρο-προγραμματιστές πλούσιοι, αντί για τις εταιρίες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορούν να συντηρηθούν ούτε χρήσιμες εφαρμογές στις μέρες μας.

Που διαφωνείς ακριβώς; Δεν είπε κανείς ότι θα γίνουν όλοι πλούσιοι, είναι δεδομένο άλλωστε, αλλά σίγουρα μικρό προγραμματιστές είχαν ευκαιρίες και έγιναν πλούσιοι μέσα από τα app stores. Από εκεί και μετά είναι θέμα διαχείρισης του πλούτου αυτού.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω καμια 10ετια είχα nova και έλεγα τα καλύτερα, και ακόμα λεω. Αλλα πλεον έχω κανα 2 χρόνια σε total launcher και δεν υπάρχει επιστροφή για εμένα. Αυτά που κανει ο total δεν τα κανει κανένας αλλος. Σε επίπεδο παραμετροποίησης, ολοι οι υπόλοιποι είναι γατάκια μπροστά του. Ακριβώς γι αυτό βέβαια δεν κάνει για το 99% γιατι έχει εντελώς άλλη φιλοσοφία ρύθμισης σε σχέση με καθε αλλο launcher. Η φαση είναι εμένα πλεον μου φαίνεται εύκολοτερος γιατί έχει μια συγκεκριμένη λογική, και μολις την καταλάβεις πάνε ολα μόνα τους αλλα ειναι βέβαιο ότι το 90% που θα τον δοκιμάσει θα κόψει πέρα με ελαφρά πηδηματάκια, γιατί δε θα καταλάβει τι μπορεί να κάνει και πώς. Όποιος θέλει να δοκιμάσει κατι εντελώς powerful σε αλλο επίπεδο, ενας launcher σχεδόν σαν γλώσσα προγραμματισμού, με συνεργασία με tasker κλπ ας του δωσει οχι 1 αλλα 10 ευκαιρίες, βλέποντας και πολλά βιντεο στο YouTube με θέματα και πως γίνονται. 

Πχ στον total μπορείς να έχεις dock (την μπαρα με τις εφαρμογές που είναι συνήθως κάτω στην οθονη) όπου θες. Κατω στην οθονη, πάνω, στο κέντρο, οπουδήποτε. Μπορείς σε μια σελίδα να υπάρχει το dock, σε αλλη να μη υπάρχει. Μπορείς να έχεις 2-3-10 dock ταυτόχρονα σε μια σελίδα. Μπορεί σε μια σελίδα να έχεις πχ 7χ8 πλαίσιο για εφαρμογές, στην αλλη πχ 10χ12 κλπ. Και σε καθε σελίδα καθετί ρυθμισμένο εντελώς ανεξάρτητα. Αποστάσεις ανάμεσα στα εικονίδια διαφορετικα απο σελοδα σε σελίδα ή στη μιση σελίδα μεγάλα εικονίδια στην υπόλοιπη μεγαλύτερα πχ. Μονο η φαντασία σου σε περιορίζει. Μπορείς να αναδημιουργησεις κάθε αλλο launcher στον total. Ολα αυτα δεν τα βλέπεις οταν τον εγκατάστησεις παρα κατι άθλιο αρχικά. Και εγω ο ίδιος ενώ ήξερα τι κάνει, την 1η φορα τον έβγαλα και είπα τη μπιπ είναι αυτό. Την επόμενη που αφιέρωσα χρόνο (μηνες μετά), απλα τον εκθειάζω απο τοτε. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 3
  • Thanks 1

Αναπόσπαστο κομμάτι του Android για μένα, σε κάθε συσκευή που έχω εδώ και 10 χρόνια με το ίδιο layout, σημαντικό το ότι κάνει τις συσκευές ουσιαστικά να μην έχουν σημασία παρά μόνο τι ταχύτητα έχουν αφού έχω το ίδιο UI πάντα. Δεν δουλεύω με gestures αλλά κλασικά με τα τρία κουμπάκια κάτω οπότε δεν με ενδιαφέρουν νέα features, αρκεί να μένει το ίδιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, oldnew είπε

Αλλα πλεον έχω κανα 2 χρόνια σε total launcher και δεν υπάρχει επιστροφή για εμένα.

Όντως ο Total είναι αυτό που λέει το όνομά του, ο Απόλυτος Launcher. Τρομερό εργαλείο παραμετροποίησης, αλλά όπως λέει κι ο φίλος παραπάνω θέλει χρόνο και διάθεση να ασχοληθείς. Τον χρησιμοποίησα το ίδιο διάστημα που "έπαιζα" με τον αγαπημένο Square Home.

Κι οι δύο είναι του ίδιου δημιουργού (ChYK the dev), ο οποίος btw έχει κυκλοφορήσει κάποιες εξαιρετικές android εφαρμογές: Power shortcuts, Pop-up widget, Folder in folder, Screen Off and Play etc.. ( https://play.google.com/store/apps/dev?id=4849528759527051307&hl=en_US )

Υ.Γ: χρόνια πριν, στη φάση του ενθουσιασμού με τον Square Home, είχα στείλει mail στον developer, παρακαλώντας τον να διαθέσει κάτι αντίστοιχο και για τα Windows 10 + (mega fan των live tiles & metro UI). Προς έκπληξη μου μού απάντησε, λέγοντας ότι δεν έχει κανένα τέτοιο πλάνο, διότι κατά βάση δημιουργεί και συντηρεί τα πάντα μόνος του και θέλει η κατάσταση να παραμείνει έτσι..

(σύγκριση με τους κάποτε 12 υπαλλήλους του Nova Launcher και την πώλησή του σε εταιρεία ανάλυσης δεδομένων..)

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 1

• Moderators
1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Αναπόσπαστο κομμάτι του Android για μένα, σε κάθε συσκευή που έχω εδώ και 10 χρόνια με το ίδιο layout, σημαντικό το ότι κάνει τις συσκευές ουσιαστικά να μην έχουν σημασία παρά μόνο τι ταχύτητα έχουν αφού έχω το ίδιο UI πάντα. Δεν δουλεύω με gestures αλλά κλασικά με τα τρία κουμπάκια κάτω οπότε δεν με ενδιαφέρουν νέα features, αρκεί να μένει το ίδιο

Αυτο ακριβως, το ίδιο UI ειναι ο βασικός λόγος που το εχω κι εγω, συν το οτι οταν αλλαζω συσκευή του πετάω ενα backup και μου γλιτώνει χρονο απο το να θετω παλι τις εφαρμογές σε καρτελες κλπ.

Αν και ψιλοχρησιμοποιω και τα gestures αλλα ειναι δευτερεύοντα για μενα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, stormrain said:

Αυτο ακριβως, το ίδιο UI ειναι ο βασικός λόγος που το εχω κι εγω, συν το οτι οταν αλλαζω συσκευή του πετάω ενα backup και μου γλιτώνει χρονο απο το να θετω παλι τις εφαρμογές σε καρτελες κλπ.

Αν και ψιλοχρησιμοποιω και τα gestures αλλα ειναι δευτερεύοντα για μενα 

Χρησιμοποιώ μόνο το swipe up για να βγάλει την αναζήτηση εφαρμογών από το drawer και swipe down για να κατεβάσει το control center με notifications/ρυθμίσεις (παλιού τύπου, όχι νέου iPhone-τύπου που έχουν πλέον default τα Xiaomi). Ήθελα και double tap to lock αλλά το accessibility permission δεν δουλεύει σωστά οπότε απλά έχω κάνω swipe down -> lock tile πλέον

Επεξ/σία από Hacker?pcs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρτε ενα παράδειγμα τι μπορεί να κάνει ο total. Αυτό είναι θέμα στο Fold φτιαγμένο απο εμενα. Η. 2η σελίδα δεν έχει καμία σχέση με την 1η, την εχω κανει σαν windows 11.

Περιττό να πω οτι δεν γίνεται με κανέναν αλλο launcher αυτό απο τους 10αδες που υπάρχουν. 

Επεξ/σία από oldnew

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...