Προς το περιεχόμενο

PPPoE passthrough Speedport Plus 2 Sercomm and DSL ASUS AC55U

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από VagelisDH,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Έπειτα από τεχνικό θέμα που είχα στην σύνδεση μου, έγινε αλλαγή εξοπλισμού από Speedport plus σε Speedport Plus 2 Sercomm. Στο Speedport plus είχα το dsl και το είχα συνδέσει με το ASUS AC55U μέσω των WAN θυρών σε κάθε router (LAN 1 του Speedport στη e-WAN του ASUS). Στα settings του SpeedPort Plus είχα βάλει τα generic creds ([email protected] & otenet) και στα settings του ASUS είχα βάλει τα προσωπικά στοιχεία που δίνουν από COSMOTE. Επίσης είχα ενεργοποιήσει pppoe overlay στο NAT Passthrough setting στο ASUS. Όλα μια χαρά, είχα άψογα internet για 3 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μόλις άλλαξα στο Speedport Plus 2 και δοκίμασα να κάνω την ίδια διαδικασία, φαίνεται ότι το Speedport plus 2 δεν δέχεται τα generic στοιχεία και δεν έχω βρει κάποια βοήθεια online σε manuals κτλ. Σε ερώτηση στην COSMOTE μου είπαν ότι πρέπει το Speedport plus 2 να έχει τα προσωπικά μου creds (όχι τα generic) για να διατηρηθεί και η τηλεφωνία και ότι δεν μπορούν να αλλάξουν. Σε δοκιμές μου να βάλω τα generic όντως δεν τα κράταγε, κρατάει μόνο τα προσωπικά.

Κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω; Θα ήθελα να αποφύγω το bridge mode καθώς δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με τα διάφορα settings και νομίζω ότι είναι περιττό για την περίπτωσή μου.

Επεξ/σία από VagelisDH
  • Λύση
Δημοσ.

Για όσους έχουν παρόμοιο θέμα μπορούν να δοκιμάσουν τα εξής που εν τέλει δούλεψε σε μένα.

Το mode στο άλλο router (ASUS σε μένα ) τους να είναι σε WAN Ethernet mode και να κάνουν set τα προσωπικά τους στοιχεία.

Στο speedport να γίνει δοκιμή με τα generic creds [email protected] (όχι [email protected]) και pass otenet. Έχω VoIP κανονικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...