Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!!

Μετακομίσα πρόσφατα σε νέο σπίτι και ανά διαστήματα βλέπω μικρά ζωύφια να τριγυρνάνε (ειδικά στο μπάνιο). Με ένα γρήγορο Google Search διαπίστωσα πως είναι ασημόψαρα τα οποία λατρεύουν την υγρασία. Ανέβηκα στο πατάρι που βρίσκεται πάνω από το μπάνιο και διαπίστωσα πως υπάρχει υγρασία στους τοίχους (δείτε συννημένο αρχείο). Βλέπω επίσης πως στο ταβάνι πάνω υπάρχει μόνωση με φελιζόλ και πως το πατάρι δεν αερίζεται (το παράθυρο είναι κλειστό). Τέλος να σημειώσω πως το σπίτι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο και η ταράτσα δεν έχει μονωθεί καθόλου απ' όσο ξέρω (η πολυκατοικία είναι του 76).

Πέρα από τη μόνωση της ταράτσας, τι μπορώ να κάνω στο πατάρι για να αντιμετωπίσω την υγρασία και πολλά άλλα που μπορούν να προκύψουν όπως μούχλα κλπ.;

Spoiler

2.jpg.207ca4626d90a5e2bba820eafac5d126.jpg1.jpg.d08ce8df605398d0cc92ba31e9cf7ba8.jpg

Επεξ/σία από Kronor25
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kronor25 είπε

Καλησπέρα!!

Μετακομίσα πρόσφατα σε νέο σπίτι και ανά διαστήματα βλέπω μικρά ζωύφια να τριγυρνάνε (ειδικά στο μπάνιο). Με ένα γρήγορο Google Search διαπίστωσα πως είναι ασημόψαρα τα οποία λατρεύουν την υγρασία. Ανέβηκα στο πατάρι που βρίσκεται πάνω από το μπάνιο και διαπίστωσα πως υπάρχει υγρασία στους τοίχους (δείτε συννημένο αρχείο). Βλέπω επίσης πως στο ταβάνι πάνω υπάρχει μόνωση με φελιζόλ και πως το πατάρι δεν αερίζεται (το παράθυρο είναι κλειστό). Τέλος να σημειώσω πως το σπίτι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο και η ταράτσα δεν έχει μονωθεί καθόλου απ' όσο ξέρω (η πολυκατοικία είναι του 76).

Πέρα από τη μόνωση της ταράτσας, τι μπορώ να κάνω στο πατάρι για να αντιμετωπίσω την υγρασία και πολλά άλλα που μπορούν να προκύψουν όπως μούχλα κλπ.;

Απόκρυψη περιεχομένων

2.jpg.207ca4626d90a5e2bba820eafac5d126.jpg1.jpg.d08ce8df605398d0cc92ba31e9cf7ba8.jpg

Να φωνάξεις κάποιον  τεχνικό που να γνωρίζει και  ξέρει  από  θέματα υγρασίας... 

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς η υγρασία δεν πιάνεται με μπαλωματα. Αν το σπίτι είναι δικό σου τότε φέρνεις συνεργείο και πρέπει να περάσει εκ νέου μόνωση. Αν είσαι απλά ενοικιαστής πείθεις την πολυκατοικία για το πρόβλημα και εύχεσαι να βρεις κατανοηση

• Thanks 1
Δημοσ.

Βαλε μια γριλια εξαερισμου(θα την βρεις στα χρωματοπωλεια)στην πορτα του παταριου ετσι ωστε να αεριζεται και να μην συσσωρευει υγρασια(θα χρειαστεις μια σεγα κι ενα δραπανο για την εγκατασταση αν την κανεις μονος σου)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

αλλαξε το παραθυρο με ανακλινομενο για να το ανοιγεις και να αεριζεται. ιδανικα θελεις εξαναγκασμενο συστημα αερισμου δηλαδη ανεμιστηρα που να βγαζει εξω τον αερα και αντιστοιχα αλλο σημειο οπου να γινεται η εισοδος αερα. επισης πρεπει να δεις εξωτερικα για τυχον υγρασιες η διαρροες νερων απο εξωτερικες σωληνωσεις. θελει ψαξιμο το πραγμα και καλο ειναι ν ααπευθυνθεις σε ειδικο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 11/08/2024 at 20:07, SabotazNic said:

Προσωρινά μπορείς να βάλεις συλλέκτες υγρασίας εκεί πάνω, κάνα 2-3 για αρχή... Τα βρίσκεις στο σουπερ

Προς Θεού, όχι συλλέκτες μιας χρήσης! Υπάρχουν ωραιότατοι αφυγραντήρες για μικρούς χώρους. Και κάνουν και καλύτερη δουλειά και απλά αδειάζεις το δοχείο (ρεύμα με μία μπαλαντέζα). 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, csontheline είπε

Προς Θεού, όχι συλλέκτες μιας χρήσης! Υπάρχουν ωραιότατοι αφυγραντήρες για μικρούς χώρους. Και κάνουν και καλύτερη δουλειά και απλά αδειάζεις το δοχείο (ρεύμα με μία μπαλαντέζα). 

Μια χαρα κανουν δουλεια, αρκει να τους αδειαζεις συχνα 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Στο σπίτι έγινε μερική ανακαίνιση (μπάνιο και κουζίνα) με νέους σωλήνες κλπ. πριν περίπου ένα χρόνο αλλά η μόνωση της ταράτσας δυστυχώς είναι ακόμη σε αναμονή. Προς το παρόν, θα πάρω τους συλλέκτες υγρασίας. 

Επίσης, σκέφτομαι να καλύψω το πάτωμα του παταριού που είναι σκέτο τσιμέντο με κάτι αλλά δεν ξέρω αν θα προκαλέσω μεγαλύτερη ζημιά με την υγρασία + ότι κάποιες φορές στο μπάνιο πάνω από την ντουζιέρα βλέπω κάποιες κίτρινες κιλίδες στο ταβάνι.

Δημοσ.

Το μόνο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι, γιατί υπάρχει υγρασία? Απο που προέρχεται? Και έπειτα να αντιμετωπιστεί το αίτιο

Δημοσ.

Κατω απο τους σωληνες εκει που εχεις βαλει το βελακι, δειχνει υγρασια, που μπορει να οφειλεται σε καποια διαρροη εσωτερικη. Λογικα πανω εκει ειχανε μποιλερ και το καταργησανε. 

Δεν μηπως εχουν καποια διαρροη οι σωληνες. 

Κατω στο πατωμα μην βαλεις κατι, γιατι απλα θα λειτουργησει σαν σφουγγαρι αν πχ βαλεις μοκέτα και αν βαλεις καποιο ναυλον δεν θα αναπνέει καθολου.

Υ.γ.

Εγω εχω αλλο κουλο. Στην κουζινα ο ενας τοιχος δεν συνορευει με κανεναν, απο πανω εχω ταρατσα και σκεπη. Προχτες ειδα στη μερια που αναφερω παραπανω, να εμφανιζει λεκε(υγρασια), πανω στην γωνια απο το ταβανι, ανεβηκα πανω στην ταρατσα και ηταν ολα στεγνα,ουτε εβρεξε.

Σπαω το κεφαλι μου να δω τι μπορει να εγινε. Υπάρχει διαμερισμα διπλα που δεν εχει θεμα με νερα και μονο αυτο συνορευει με διπλανη πολυκατοικια. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Εγω εχω αλλο κουλο. Στην κουζινα ο ενας τοιχος δεν συνορευει με κανεναν, απο πανω εχω ταρατσα και σκεπη. Προχτες ειδα στη μερια που αναφερω παραπανω, να εμφανιζει λεκε(υγρασια), πανω στην γωνια απο το ταβανι, ανεβηκα πανω στην ταρατσα και ηταν ολα στεγνα,ουτε εβρεξε.

Σπαω το κεφαλι μου να δω τι μπορει να εγινε. Υπάρχει διαμερισμα διπλα που δεν εχει θεμα με νερα και μονο αυτο συνορευει με διπλανη πολυκατοικια. 

Θερμογεφυρες. Όπου υπάρχει μικρότερος συντελεστής μόνωσης εμφανίζεται υγρασία. 

Χαμηλότερος είναι για παράδειγμα στις κολώνες, στις ενώσεις της μόνωσης ή σε σημεία που η μόνωση είναι πιο λεπτή ~ πχ την έχουν φάει για να περάσουν καλώδιο ρεύματος 

Δημοσ.

Επειδη εχω και εγω παταρι στον τελευταίο οροφο (απο επάνω ειναι η πλάκα της ταράτσας) δεν εχω πρόβλημα με υγρασία. Δεν νομίζω οτι ειναι θεμα εξαερισμού. Νομίζω οτι εχεις διαρροή εκει που εχεις βαλει το βελάκι. Ξεκινά απο εκει.

Και να αφηνεις λιγο την πορτα του την εσωτερική ανοιχτή για να αερίζεται απο τον αερα που εχεις μεσα στο σπιτι. Γνωμη μου μην βαλεις περσιδα εξαερισμου εξ/κη. Γιατι και σκονη θα σου μαζευει μεσα αλλα και κρυο τον χειμωνα που θα σου κρυώνει το σπιτι.

Μια φώτο για να δεις πως ειναι το δικο μου

DSC00306.resized.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ κυριλέ πατάρια έχετε, μπράβο. Ο από πάνω έχει και ταψί και πολύμπριζο 5 θέσεων στηριγμένο στον τοίχο. Αν δεν έχετε πράγματα για φύλαξη να βάλετε μέσα, πείτε κάτι να φέρουμε. 😜

Γράφτηκε ξανά, η ουσία είναι να βρεθεί η αιτία της υγρασίας. Σε μένα, επειδή υπάρχει μπόιλερ στο θερμοσίφωνο, και να υπάρξει υγρασία, θα στεγνωσει απο τη γύρω θερμοκρασία .

Επεξ/σία από iml
  • Haha 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, iml είπε

Αν δεν έχετε πράγματα για φύλαξη να βάλετε μέσα, πείτε κάτι να φέρουμε. 😜

Στην φωτο ειναι κατα την ανακαίνιση που εκανα το 2017, έφτιαξα και πάτωμα επισης γιατι ειχε αυτο το τσιμεντο που έβγαζε σκονη.
Τωρα ειναι τιγκα στα πραγματα.. Πολυμπριζο ναι, ηλεκτρολόγος βλέπεις δεν ειχα κατι άλλο να βάλω μικρότερο χαχαχα, πιο διπλά ειναι και ο συναγερμός. Το ταψι σωτήριο αν παθει διαρροή το θερμοσίφωνο βγαίνει κατω στην μπανιερά το σιφόνι του.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...