Rebelos2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 45 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ειναι απο οτι φαινεται στην κουλτουρα μας. Προσωπικα,επειδη μεγαλωσα στο Γυθειο και στα 18 μου ηρθα Καλαματα,ειμαι τυχερος και εχω χορτασει θαλασσα,οποτε δε χρειαζεται να κανονιζω τριημερα και πενθημερα για να παω για μπανιο. Η κοπελα μου ειναι απο Κορωνη,οποτε και εκει εχουμε τη θαλασσα διπλα μας. Το να ταξιδευεις ειναι αλλο πραμα,οι διακοπες ομως του ελληναρα ειναι ενα αστειο. Πολύ χολή βγάζετε για τον Ελληνάρα. Τα ίδια λένε, για διαφορετικό λόγο, η Βούλτεψη και ο Πορτοσάλτε. Μην πάτε διακοπές τον Αύγουστο. Πολύ μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, είναι υποχρεωμένοι να πάρουν άδεια τον Αύγουστο. Επίσης, τεράστιο ποσοστό των ελληνικών οικογενειών, έχουν έναν Παναγιώτη, μία Μαρία, έναν Μάριο. Και θέλουν να γιορτάσουν, τον 15Αυγουστο. Αυτοί είναι οι Ελληνάρες για εσάς; Εσείς τι είστε ακριβώς; 2 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, StamTheMan said: Προσωπικα,επειδη μεγαλωσα στο Γυθειο Spoiler (Ωραίος κορώνα μου. Στο Μαυροβούνι έχει ξενοδοχείο ο γαμπρός μου) 4 minutes ago, Rebelos2018 said: Επίσης, τεράστιο ποσοστό των ελληνικών οικογενειών, έχουν έναν Παναγιώτη, μία Μαρία, έναν Μάριο. Και θέλουν να γιορτάσουν, τον 15Αυγουστο. Αυτοί είναι οι Ελληνάρες για εσάς; Εσείς τι είστε ακριβώς; Εμείς είμαστε αυτοί που πάμε με 3 μπύρες στη γιορτή του Παναγιώτη, της Πενυς, της Μαρίας και του Μάριου (με αυτή τη σειρά) και περιμένουμε να φάμε κρέατα, να πιούμε ό,τι μπύρα και κρασί υπάρχει και στο τέλος, γλυκό με καφεδάκι. Μα τι ερώτηση είναι αυτή; 🤷🏽 Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από MauroPaltoudias 2 1
NT1G Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Αυτό που είπε και κάποιος, για ποιον λόγο να πας διακοπές Ιούλιο-Αύγουστο? είναι τέρμα χαζό. Πας κάπου να ξεκουραστείς και από την πολυκοσμία και τη βαβούρα κουράζεσαι περισσότερο. ... Εσεις που τα γράφετε αυτά, που ακριβώς δουλεύετε και έχετε την δυνατότητα να πάρετε την άδεια εκτός της κλασσικής περιόδου διακοπών; 1 1 1
basilis_k6 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 διακοπες σε νησι 15 μερες που ειναι και το λογικο για να ξεκουραστεις ειναι ελαχιστοι που μπορουν να κανουν πλεον. και το μην πατε αυγουστο για καποιους απλα δεν γινετε. στην τελικη στη χωρα μας με τοση θαλασσα και νησια εννοειται οτι μας αξιζει να παμε και αυγουστο και ιουλιο και οποτε μας καπνισει. οι τιμες οδηγουνται ψηλα απο το ανυπαρκτο κρατος, οχι απο τους ιδιωτες. οσο θελει πουλαει ο "ξαπλώστρας" και ο καντινιέρης αφου στην ατιμη την οικονομια ολα συνδεονται. ακριβο ρευμα, ακριβα διοδια, ακριβο φπα, ακριβα εισιτηρια...προφανως παρασερνει και τα υπόλοιπα. ακομα περιμενουμε να τους βαλει χερι για τα ακτοπλοικα, ειπανε σεπτεβρη, να πιασουν τους ταξιδιωτες του νοεμβριου μαλλον. 3 1 1
archer100 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Πραγματικες καλοκαιρινες διακοπες ειναι μονο σε βουνο 2-3 μηνες. Τα υπολοιπα ειναι απλως "μπανια του λαου", συχνα με μεγαλη ταλαιπωρια και υψηλο κοστος Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από archer100 2 1 1
Neptu Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 δε θα αναφέρω λεπτομέρειες δημόσια αλλά για ένα νησάκι του αργοσαρωνικού ξέρετε πόσα ζητάει ο δήμος για να μισθώσει μια μικρή παραλία; Πάει με δημοπρασία βέβαια, δεν είναι ότι τα ζητάει αυτός. Οπότε αφού οι άλλοι τα δίνουν, θα πει όχι ο δήμος; Κορόϊδα είναι; Ο επιχειρηματίας όμως θέλει να τα πάρει πίσω και αφού έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά λογικό είναι να έχει χρεώσεις στο Θεό. Επειδή είδα τα ποσά, δε βγαίνουν τα νούμερα παιδιά. Και κάποιοι λέτε για το κράτος. Ποιο κράτος ρε μάγκες; Καταλαβαίνετε τι λέτε; Το κράτος χαίρεται με αυτή την κατάσταση. Όσο παίρνει λεφτά χαίρεται.
piccolino Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Φαντάζομαι πως αυτοί που σχολιάζουν οτι όλοι παίρνουν άδεια τον Αύγουστο, οπότε τι περιμένουν, εννοούν αυτούς που έχουν επιλογή να πάρουν κάποια άλλη στιγμή την άδεια τους, αλλά επιλέγουν τον Αύγουστο. Κάποιος που έχει επιλογή, μπορεί να πάρει άδεια Ιούνιο ή Ιούλιο ή και Σεπτέμβρη ακόμα, που είναι πιο χαλαρά από κόσμο, που μπορεί να βρεις και λίγο οικονομικότερο κατάλυμα και τιμές γενικά. Τώρα ο TS, όπως είπε και κάποιος άλλος, ξεκίνησε πριν λίγο καιρό με το "που να πάω διακοπές μόνος μου με ένα βιβλίο ήσυχα" και τώρα το πήγε στο "ακυρώθηκε καλή παρέα και είμαι μόνος μου στη Λευκάδα και με ενοχλούν όλα". Τα άτομα που τον εξυπηρέτησαν οκ τα βρήκα, απλά βιαστικά ίσως, πράγμα λογικό με το πόσο κόσμο εξυπηρετούν. Δεν τους έδωσε ολοκληρωμένη παραγγελία και ενοχλήθηκε που την είπαν, δε ρώτησε τιμές ή να δει ένα τιμοκατάλογο πριν παραγγείλει και τον ενόχλησε που ήταν τόσο ακριβά. Σε ένα απ τα πιο τουριστικά νησιά τον ενοχλεί που δε βρήκε ξαπλώστρα τη μια, μετά που η ξαπλώστρα ήταν ακριβή, που είχε κόσμο που σταμάταγε μες τη μέση να βγάλει φωτογραφίες... Σε τέτοια μέρη ξέρεις δε θα έχει ησυχία και ή θα μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη ή θα κάτσεις κάτω με την πετσέτα σου, θα πάρεις μερικές προμήθειες (νερά, καφέ, σνακς) από το σούπερ μάρκετ, που δεν αξίζει να τα πληρώσεις 10πλάσια τιμή και θα χαλάσεις χρήματα να πηγαίνεις για φαγητό και κανένα ποτό. Του είχαν γίνει τις προάλλες τόσες προτάσεις για ήσυχα και πιο οικονομικά μέρη, δε του φταίει η Λευκάδα που είναι όπως είναι. 2
jimakos00 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Το μόνο ωραίο στη Λευκάδα είναι το γαλάζιο χρώμα από 2-3 παραλίες. Κι για να πας σε αυτές σου ζητάνε νταβατζιλίκι 10 € πάρκινγκ. Κλείνουν όλους τους γύρω δρόμους για να μην μπορεί να παρκάρει κανένας και σε αναγκάζουν να πληρώσεις. Μαφία. Και όλα αυτά με την ανοχή των τοπικών αρχών. Και όλα αυτά πρώτη εβδομάδα Ιουλίου που πήγα εγώ. Από τουρισμό 90% ανατολικά Βαλκάνια. Εγώ έμεινα στην παραλία του Αγίου Ιωάννη. Ελεύθερη, χωρίς πολύ κόσμο, καθαρή και σχεδόν τόσο ωραία όσο και τις "ξακουστές". Αλλά δεν θα ξαναπήγαινα Λευκάδα. 3
JakeKaufman Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 16 hours ago, LiquidTroll said: Καταρχάς να πω ότι, ήταν να παω αλλου, με καλή παρέα, όμως τελικά αυτό ακυρώθηκε. Ετσι, αποφάσισα να μην μεινω στην Αθήνα, και να παω μονος μου διακοπές, εγώ και το βιβλίο μου. Χρειάζομαι την ξεκουραση. Βρήκα λοιπόν εδώ που είμαι τώρα, στον Νυδρί Λευκάδας. Όμως, απο την 1η στιγμή που ήρθα, άρχισαν να συμβαίνουν....περίεργα πράγματα που με έχουν εκνευρίσει πολύ. 1η ημέρα Το ξενοδοχείο όμορφο, ήρθα, τακτοποιήθηκα, κατεβαίνω στην πισινα. Ολες οι ξαπλώστρες πιασμένες. Το 80% είναι Άγγλοι, 20% Ρώσσοι. Ειμαι ο μόνος Έλληνας. Βλέπω την τύπισα στο μπαρ να είναι έξτρα φιλική με όλους, σε σημείο να παίζει με τα παιδιά της. Με ενα χαμόγελο και καλή διάθεση, κάθομαι στο μπαρ. Σερβιτόρα: Ναι, ΤΙ ΘΕΣ? (αποτομα) Εγώ: (ξαφνιασμένος) εεεεε.....ενα φρεντο καπουτσίνο γλυκό Σερβιτόρα: (δεν μου απάντησε καν, απλά στράβωσε την μούρη της) Μου φτιάχνει τον καφέ, με μια μούρη ξινισμένη Σερβιτόρα: Οριστε................. Φευγει ενα ζευγάρι, και παω να κάτσω στις ξαπλώστρες. Βλέπω την σερβιτόρα να στραβώνει που ξάπλωσα. Λεω τι διάολο, με όλους (τους ξένους) είναι ματσα μουτσα, εγώ τι της έκανα? Τεσπα, βγαίνω το βράδυ στο Νιδρύ, και εκανα μια βόλτα στον πεζόδρομο. Πεινασα ελαφρως, λεω ας παρω ενα σουβλάκι στο χέρι. Μπαίνω μέσα σε ενα σουβλατζίδικο. Σουβλατζής : Ορίστεεεεεεε.................. Εγώ : Καλησπέρα σας, θα ήθελα ένα τυλιχτό με καλαμάκι (Αθηναίος γαρ) Σουβλατζής: (στραβωμένος) Με χοιρινό ή κοτόπουλο???????? Εγώ : εεεε με χοιρινό..... Σουβλατζής: Ετσι οπως το λες, ρε μεγάλε, είναι σαν να ήμουν υποχρεωμένος να το ξέρω......! Εγώ : (σοκαρισμένος) Συγνώμη, γιατί μου μιλάτε έτσι με τόση αναίδεια? Ετσι μιλάτε στους πελάτες? Σουβλατζής: Ναι τί? Είπα ΟΡΙΣΤΕ! πληθυντικός! Εγώ : Τιποτε, άστο, μην φτιαχνεις τίποτε. Καληνύχτα. 2η ημέρα Ειπα να πάω στην πασίγνωστη παραλία Πόρτο Κατσίκι. Ξυπναω πρωί πρωί για να παω, να προλαβω καλη θεσή. Φτάνω μετά απο μία ώρα ταλαιπωρία, και είναι ενα παρκινγκ εκεί. Ενας απιστευτα αγενέστατος τύπος φώναζε και έβριζε, και μίλαγε πολύ απότομα σε όλους μας. 10 € το πάρκινγκ. Τα σκαλιά είναι έτοιμα να πέσουν, συν οτι όλοι σταματανε για selfie και δεν μπορείς να περάσεις. 25 € για μια ξαπλώστρα , 35 € αν είναι πιο μπροστά. Γινεται της καριόλας απο κόσμο και πολύ φασαρία, ο ένας πάνω στον άλλο. Μια τετραμελής οικογένεια δηλαδή θέλει 100€? Δεν πήρα ξαπλώστρα εννοείται, το θεωρώ κοροιδία! Στην καντίνα το νερο 750 ml είχε 5 € και ο καφές 6 ευρώ Και εκει, μου μιλήσανε με αγενέστατο τρόπο Καντινιέρης: Λέγε φίλος Εγω : εεε..εναν φρεντο καπουτσίνο και ενα νερο Καντινιέρης: (νευριασμένα) ΝΑΙ ΤΙ? ΓΛΥΚΟ ΜΕΤΡΙΟ ΤΙ ΘΕΣ Εγώ : Γλυκο Μου το φτιάχνει...... Καντινιέρης: 11 € φιλε Εγώ : Πόσο? Παρτα πίσω, δεν τα θέλω Καντινιέρης: Τώρα τα έφτιαξα, πρεπει να τα παρεις. Τα πηρα γιατί πραγματικά δίψαγα. Και εδώ θελω να ρωτήσω. Είναι έτσι παντού? Είναι οι ξενοδόχοι, οι καταστηματάρχες, οι σερβιτόροι, τόσο αγενείς με τους Έλληνες? Διότι μου το είχε πει μια θεία μου που δούλευε σεζόν σε ένα νησί, ότι τους Έλληνες τους θεωρούν φτωχομπινέδες, ενώ τους ξένους τους γλύφουν και τους κάνουν τεμενάδες. Άλλωστε, όπως είπα, στο ξενοδοχείο που μένω, θα έχει 50 άτομα (οικογένειες), είμαι ο μόνος Έλληνας. Έξω στον δρόμο, οι Έλληνες που βλέπω είναι ένα 5-10%. Πραγματικά , θέλω να ακούσω εμπειρίες, ή απλά συμβαίνει μόνο σε εμένα? Πιστεύετε ότι στα τουριστικά νησιά, επικρατεί αυτό? Να μην θέλουν τους Έλληνες? Άσχετα με την αγένεια των άλλων, αυτό που κανείς με τις παραγγελίες (δεν λες εξαρχής τι σουβλάκι θέλεις, τι καφέ θέλεις κλπ) και περιμένεις να σε ρωτήσουν, το κανείς επίτηδες; 3 2
tutuyo Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Είσαι άσχημος ρε TS για αυτό στραβωνουν όλοι την μούρη τους. Καλυτερα σπίτι Α κι άμα θες να παραγγείλεις καφέ, άλλη φορά Φρέντο καπουτσίνο γλυκό, πες το από την αρχη
atypicalcoder Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, NT1G είπε Εσεις που τα γράφετε αυτά, που ακριβώς δουλεύετε και έχετε την δυνατότητα να πάρετε την άδεια εκτός της κλασσικής περιόδου διακοπών; Δικαιούσαι 20 μέρες βάσει νόμου. Θέλεις να μου πεις ότι δεν μπορείς πχ να πάρεις τις 15 τον Αύγουστο και να κάνεις Εναλλακτικό τουρισμό και να κρατήσεις 5 μέρες για Σεπτέμβρη/Οκτώβρη να κάνεις διακοπές σαν άνθρωπος?
NiKoSmile Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε οι τιμες οδηγουνται ψηλα απο το ανυπαρκτο κρατος, οχι απο τους ιδιωτες. οσο θελει πουλαει ο "ξαπλώστρας" και ο καντινιέρης αφου στην ατιμη την οικονομια ολα συνδεονται. ακριβο ρευμα, ακριβα διοδια, ακριβο φπα, ακριβα εισιτηρια...προφανως παρασερνει και τα υπόλοιπα. Αυτό είναι σωστό. Όταν ο επιχειρηματίας ενοικιάζει την παραλία από τον δήμο 250.000€, αναγκαστικά θα βάλει την ξαπλώστρα 25-50-100€. Παίρνει ο δήμος καθαρά και αβίαστα τα 250Κ και από τα 25€ της ξαπλώστρας το κράτος φορολογεί το 50%. Γιαυτό αναγκάζονται αντί για 50 ξαπλώστρες να βάλουν 200... 1
The_Judas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Υπάρχουν εταιρείες που κλείνουν το καλοκαίρι σερί 20-30 μέρες. Αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας, είναι μειοψηφία. Οι περισσότεροι παίρνουν άδεια τον Αύγουστο από συνήθεια, ακόμη και στο δημόσιο. Επίσης αυτοί που δουλεύουν στην εστίαση σε τουριστικά μέρη δεν μπορούν να πάρουν άδεια σχεδόν ποτέ το καλοκαίρι. 1 1
alexvi Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Για Αυγούστο οι καλύτερες διακοπές είναι Αθήνα (Σχοινιάς, Πόρτο Γερμενό,Βαρνάβας) και άντε καμία Θεσσαλονίκη για αλλαγή. Οποιαδήποτε άλλα μέρη είναι φουλ από κόσμο κίνηση αναμονες και πιασμένα πανάκριβα τραπεζοκαθίσματα. Τώρα η τύπισσα στο μπαρ παίζει να είναι ξυνή γτ έχει βαρεθεί να της στέλνουν όλοι γεια καρδούλα στο ig και πιθανως σου λέει μη μου κάνει κάνα σχόλιο του στυλ που είναι η Λευκάδα ξέρεις το τάδε μπαρ έχει άμμο η παραλία μπουρδελατα και άλλες τέτοιες χαζές ερωτήσεις.ασε που πλέον όλες ξινές είναι μέχρι και η Σούλα τονπαιρνογλου από τα άνω κρεμαστα . Ο σουβλαντζης κλασσική επαρχία ναουμε και ο κραχτης με τα σετ ασχολίαστο αλλά αυτους ψηφίζετε Για μένα κρατάς λεφτά και κουμπωνεις εβδομάδα στο εξωτερικό σε κάποιο μακρινό μέρος . Αύγουστο θα πήγαινα Ολλανδία η φιλανδια Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από alexvi 3
dtk-386 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Το σίγουρο είναι ότι την εβδομάδα του 15αυγουστου δηλ από αύριο οι Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι έρημες. Έρχονται από αύριο και τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις