archer100 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 4 minutes ago, runner1 said: Βασικά όχι ακριβώς! Από τους Βαλκάνιους έρχονται και μεσαία οικονομικά στρώματα αλλά και τοπ! Αλλά όσο τοπ και να είναι, παραμένουν οι χώρες τους να είναι πολύ χαμηλά οικονομικά (αν κι εμείς τώρα τελευταία τους πλησιάζουμε)! Για τους Ευρωπαίους και τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που λες....να σου θυμίσω ότι οι Ευρωπαίοι έχουν τουλάχιστον ΔΙΠΛΑΣΙΟ βασικό μισθό από εμάς.....!Δεν θα κάνεις σύγκριση με την ζωή εκεί (δεν είναι αυτό το θέμα μας). Μιλάμε με βάση τα λεφτά που παίρνουν εκεί και αναλογικά έρχονται εδώ για διακοπές! Όσον αφορά τα πόσο "γύφτοι" είναι...ΝΑΙ είναι σε τεράστιο βαθμό....και δεν μίλησα για ΟΛΟΥΣ, αλλά συγκεκριμένα για δύο κατηγορίες....Άγγλοι και Γάλλοι! Οι Γερμανοί "μετράνε" τα πάντα στα λεφτά αλλά μέχρι εκεί. Οι τοπ (οι πλούσιοι δηλαδή που λες) από οποιαδήποτε χώρα και να είναι......σίγουρα δεν θα τους πετύχεις εύκολα στην καθημερινότητα (πιο Prive καταστάσεις, απομονωμένα κ.α.) Αυτο που θελω να πω ειναι πως ο τοπ Βαλκανιος, πχ μπιζνεσμαν, δικηγορος, μηχανικος της Σοφιας, εχει αλλη φιλοσοφια ζωης και δε θα κατσει να χαλασει τις διακοπες του μισμιγκιζοντας για πενταροδεκαρες σε αντιθεση με τον μεσο-χαμηλο Γερμανο που εχει γαλουχηθει στο να ψιριζει τα παντα γιατι ετσι εμαθε να επιβιωνει στη χωρα του. Και οι δυο μπορει να βγαζουν 3000 καθαρα στις χωρες τους, και να ερχονται στην Ελλαδα με ιδιο μπατζετ, αλλα διαφορετικη φιλοσοφια ο καθενας
Aias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Η λύση είναι μία cancel tourism. Ήδη σε κάποιες χώρες δεν θέλουν τουρίστες οι ντόπιοι και τους διώχνουν . Προφανείς οι λόγοι . 1 1
atypicalcoder Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Αυτό που είπε και κάποιος, για ποιον λόγο να πας διακοπές Ιούλιο-Αύγουστο? είναι τέρμα χαζό. Πας κάπου να ξεκουραστείς και από την πολυκοσμία και τη βαβούρα κουράζεσαι περισσότερο. Επίσης όσο θα υπάρχουν αυτοί που θα πουλάνε το νερό 5 ευρώ, την χωριάτικη 15 ευρώ, την ξαπλώστρα σε τριτοδεύτερη παραλία 50-60 ευρώ κλπ, τότε καλά κάνουν και όσοι πάνε διακοπές και παίρνουν μαζί τους φαγητό, δεν επιλέγουν ξαπλώστρα, πηγαίνουν για κάνα σουβλάκι αντί σε εστιατόριο να αφήσουν 200ευρώ για μια σαλάτα και 1 κρεατικό. Η αχαριστία/αισχροκέρδεια/αλαζωνία/κλπ πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Έτσι να σε βλέπουν ότι είσαι τουρίστας και μπαίνεις στο supermarket για το νεράκι σου. Μπας και βάλουν μυαλό γιατί τα τελευταία χρόνια το έχουν ξεφτιλίσει. Το καταλαβαίνετε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο Αθήνα να πληρώνεις 15 ευρώ για ένα burger και ένα αναψυκτικό? Και δεν αναφέρομαι καν σε νησιά τύπου Μύκονος/Σαντορίνη (εκεί ξέρεις ότι είναι για όσους έχουν λεφτά και απλά δεν πας). Πλέον όλα τα τριτοδεύτερα νησιά έχουν τρελές τιμές. Το meta πλέον είναι διακοπές εξωτερικό ή οπουδήποτε εκτός από νησί. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από atypicalcoder 3
runner1 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 14 λεπτά πριν, archer100 είπε Αυτο που θελω να πω ειναι πως ο τοπ Βαλκανιος, πχ μπιζνεσμαν, δικηγορος, μηχανικος της Σοφιας, εχει αλλη φιλοσοφια ζωης και δε θα κατσει να χαλασει τις διακοπες του μισμιγκιζοντας για πενταροδεκαρες σε αντιθεση με τον μεσο-χαμηλο Γερμανο που εχει γαλουχηθει στο να ψιριζει τα παντα γιατι ετσι εμαθε να επιβιωνει στη χωρα του. Και οι δυο μπορει να βγαζουν 3000 καθαρα στις χωρες τους, και να ερχονται στην Ελλαδα με ιδιο μπατζετ, αλλα διαφορετικη φιλοσοφια ο καθενας Καλά σίγουρα....όλο αυτό έχει να κάνει με την νοοτροπία κάθε λαού και είναι αναμενόμενο
atypicalcoder Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 21 λεπτά πριν, archer100 είπε Αυτο που θελω να πω ειναι πως ο τοπ Βαλκανιος, πχ μπιζνεσμαν, δικηγορος, μηχανικος της Σοφιας, εχει αλλη φιλοσοφια ζωης και δε θα κατσει να χαλασει τις διακοπες του μισμιγκιζοντας για πενταροδεκαρες σε αντιθεση με τον μεσο-χαμηλο Γερμανο που εχει γαλουχηθει στο να ψιριζει τα παντα γιατι ετσι εμαθε να επιβιωνει στη χωρα του. Και οι δυο μπορει να βγαζουν 3000 καθαρα στις χωρες τους, και να ερχονται στην Ελλαδα με ιδιο μπατζετ, αλλα διαφορετικη φιλοσοφια ο καθενας Οι περισσότεροι δεν είναι τοπ όμως
XronisR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δυστυχως στην Ελλαδα μας για να πας διακοπες φετος πρεπει να εχεις καποιο σοβαρο κονε(γνωστο,φιλο,γνωριμια) αλλιως δεν πας
NiKoSmile Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 12 ώρες πριν, LiquidTroll είπε Καταρχάς να πω ότι, ήταν να παω αλλου, με καλή παρέα, όμως τελικά αυτό ακυρώθηκε. Ετσι, αποφάσισα να μην μεινω στην Αθήνα, και να παω μονος μου διακοπές, εγώ και το βιβλίο μου. Χρειάζομαι την ξεκουραση. Βρήκα λοιπόν εδώ που είμαι τώρα, στον Νυδρί Λευκάδας. Όμως, απο την 1η στιγμή που ήρθα, άρχισαν να συμβαίνουν....περίεργα πράγματα που με έχουν εκνευρίσει πολύ. 1η ημέρα Το ξενοδοχείο όμορφο, ήρθα, τακτοποιήθηκα, κατεβαίνω στην πισινα. Ολες οι ξαπλώστρες πιασμένες. Το 80% είναι Άγγλοι, 20% Ρώσσοι. Ειμαι ο μόνος Έλληνας. Βλέπω την τύπισα στο μπαρ να είναι έξτρα φιλική με όλους, σε σημείο να παίζει με τα παιδιά της. Με ενα χαμόγελο και καλή διάθεση, κάθομαι στο μπαρ. Σερβιτόρα: Ναι, ΤΙ ΘΕΣ? (αποτομα) Εγώ: (ξαφνιασμένος) εεεεε.....ενα φρεντο καπουτσίνο γλυκό Σερβιτόρα: (δεν μου απάντησε καν, απλά στράβωσε την μούρη της) Μου φτιάχνει τον καφέ, με μια μούρη ξινισμένη Σερβιτόρα: Οριστε................. Φευγει ενα ζευγάρι, και παω να κάτσω στις ξαπλώστρες. Βλέπω την σερβιτόρα να στραβώνει που ξάπλωσα. Λεω τι διάολο, με όλους (τους ξένους) είναι ματσα μουτσα, εγώ τι της έκανα? Τεσπα, βγαίνω το βράδυ στο Νιδρύ, και εκανα μια βόλτα στον πεζόδρομο. Πεινασα ελαφρως, λεω ας παρω ενα σουβλάκι στο χέρι. Μπαίνω μέσα σε ενα σουβλατζίδικο. Σουβλατζής : Ορίστεεεεεεε.................. Εγώ : Καλησπέρα σας, θα ήθελα ένα τυλιχτό με καλαμάκι (Αθηναίος γαρ) Σουβλατζής: (στραβωμένος) Με χοιρινό ή κοτόπουλο???????? Εγώ : εεεε με χοιρινό..... Σουβλατζής: Ετσι οπως το λες, ρε μεγάλε, είναι σαν να ήμουν υποχρεωμένος να το ξέρω......! Εγώ : (σοκαρισμένος) Συγνώμη, γιατί μου μιλάτε έτσι με τόση αναίδεια? Ετσι μιλάτε στους πελάτες? Σουβλατζής: Ναι τί? Είπα ΟΡΙΣΤΕ! πληθυντικός! Εγώ : Τιποτε, άστο, μην φτιαχνεις τίποτε. Καληνύχτα. 2η ημέρα Ειπα να πάω στην πασίγνωστη παραλία Πόρτο Κατσίκι. Ξυπναω πρωί πρωί για να παω, να προλαβω καλη θεσή. Φτάνω μετά απο μία ώρα ταλαιπωρία, και είναι ενα παρκινγκ εκεί. Ενας απιστευτα αγενέστατος τύπος φώναζε και έβριζε, και μίλαγε πολύ απότομα σε όλους μας. 10 € το πάρκινγκ. Τα σκαλιά είναι έτοιμα να πέσουν, συν οτι όλοι σταματανε για selfie και δεν μπορείς να περάσεις. 25 € για μια ξαπλώστρα , 35 € αν είναι πιο μπροστά. Γινεται της καριόλας απο κόσμο και πολύ φασαρία, ο ένας πάνω στον άλλο. Μια τετραμελής οικογένεια δηλαδή θέλει 100€? Δεν πήρα ξαπλώστρα εννοείται, το θεωρώ κοροιδία! Στην καντίνα το νερο 750 ml είχε 5 € και ο καφές 6 ευρώ Και εκει, μου μιλήσανε με αγενέστατο τρόπο Καντινιέρης: Λέγε φίλος Εγω : εεε..εναν φρεντο καπουτσίνο και ενα νερο Καντινιέρης: (νευριασμένα) ΝΑΙ ΤΙ? ΓΛΥΚΟ ΜΕΤΡΙΟ ΤΙ ΘΕΣ Εγώ : Γλυκο Μου το φτιάχνει...... Καντινιέρης: 11 € φιλε Εγώ : Πόσο? Παρτα πίσω, δεν τα θέλω Καντινιέρης: Τώρα τα έφτιαξα, πρεπει να τα παρεις. Τα πηρα γιατί πραγματικά δίψαγα. Και εδώ θελω να ρωτήσω. Είναι έτσι παντού? Είναι οι ξενοδόχοι, οι καταστηματάρχες, οι σερβιτόροι, τόσο αγενείς με τους Έλληνες? Διότι μου το είχε πει μια θεία μου που δούλευε σεζόν σε ένα νησί, ότι τους Έλληνες τους θεωρούν φτωχομπινέδες, ενώ τους ξένους τους γλύφουν και τους κάνουν τεμενάδες. Άλλωστε, όπως είπα, στο ξενοδοχείο που μένω, θα έχει 50 άτομα (οικογένειες), είμαι ο μόνος Έλληνας. Έξω στον δρόμο, οι Έλληνες που βλέπω είναι ένα 5-10%. Πραγματικά , θέλω να ακούσω εμπειρίες, ή απλά συμβαίνει μόνο σε εμένα? Πιστεύετε ότι στα τουριστικά νησιά, επικρατεί αυτό? Να μην θέλουν τους Έλληνες? Φίλε οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές. Εσύ είσαι το πρόβλημα. Από την στιγμή που βαριέσαι να κουβαλήσεις ομπρέλα, νεράκι και καφέ από το σπίτι που θα σε βγουν σχεδόν τζάμπα θα τα πληρώσεις 20πλάσια στον επιχειρηματία. 3 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Μοναδική εμπειρία το Πόρτο το Κατσίκι : (από διαφημιστικό που έδιναν στην παραλία, για παραγγελία) 🤦🏽♂️ Τιμές 2019 (για να μην γίνει κανένα μπέρδεμα) Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από MauroPaltoudias 3
StamTheMan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 6 ώρες πριν, LouCi4er είπε Πετύχαμε σε μια ταβέρνα μια όχι και τόσο ευγενική υπάλληλο,φύγαμε εννοείτε αλλά γενικά ήταν όλοι πολύ εξυπηρετικοί. Αυτο πρεπει να γινει συστημα,να ΦΕΥΓΕΤΕ και να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ οποιον φαινεται να ειναι πιο "αξιωματουχος", για το λογο που φυγατε. Και μια "καλη" κριτικη βοηθαει επισης να γινουν ανθρωποι μερικοι,ή να "κοπουν" μερικοι που δεν ειναι.
atypicalcoder Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Αυτο πρεπει να γινει συστημα,να ΦΕΥΓΕΤΕ και να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ οποιον φαινεται να ειναι πιο "αξιωματουχος", για το λογο που φυγατε. Και μια "καλη" κριτικη βοηθαει επισης να γινουν ανθρωποι μερικοι,ή να "κοπουν" μερικοι που δεν ειναι. Βασικά το κάνουν και επίτηδες γιατί θέλουν τον ξένο τουρίστα που θα αφήσει περισσότερα χρήματα. Προσωπικά θα καθόμουν και θα τους τρόλαρα τύπου την πιο φθηνή σαλάτα και θα έκανα 2 ώρες να την φάω. Με το να φύγεις χάρη τους κάνεις. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από atypicalcoder 1
kirileman Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Μια βδομάδα στη Σκύρο για 5η χρονιά. Τιμές συγκριτικά χώμα, φαγητό εξωγήινο (λαδόπιτα με ξινοτύρι, ολόφρεσκα θαλασσινά, ντόπια κρέατα κ.α.), άψογη εξυπηρέτηση, 7-10 ευρώ οι ξαπλώστες με κατανάλωση, μικρές αποστάσεις, υπέροχες παραλίες για όλα τα γούστα με υπερβολικά διαυγή νερά χωρίς τα μποφόρια των Κυκλάδων. Βρείτε ένα τέτοιο νησί να περνάτε ζάχαρη. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από kirileman 9 6
Nabuko Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 47 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Μοναδική εμπειρία το Πόρτο το Κατσίκι : (από διαφημιστικό που έδιναν στην παραλία, για παραγγελία) 🤦🏽♂️ Τιμές 2019 (για να μην γίνει κανένα μπέρδεμα) Στον φραπέ χρεώνουν 40 λεπτά το γάλα ενώ στο φρέντο όχι. Γιατί?
Neptu Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, XronisR είπε Δυστυχως στην Ελλαδα μας για να πας διακοπες φετος πρεπει να εχεις καποιο σοβαρο κονε(γνωστο,φιλο,γνωριμια) αλλιως δεν πας αυτή την ατάκα την ακούω χρόνια. Και μάντεψε. Και τον τελευταίο "ξεφτίλα" να ρωτήσω θα μου πει ότι κάπου πήγε για λίγες μέρες φέτος. Και κάτι γνωστοί που τρενάρανε τα τέλη κυκλοφορίας (135€) όσο πάει γιατί δεν είχαν μια (υποτίθεται) τώρα είναι διακοπές. Κανονικά σε ξενοδοχείο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. 6
StamTheMan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 4 λεπτά πριν, Neptu είπε αυτή την ατάκα την ακούω χρόνια. Και μάντεψε. Και τον τελευταίο "ξεφτίλα" να ρωτήσω θα μου πει ότι κάπου πήγε για λίγες μέρες φέτος. Και κάτι γνωστοί που τρενάρανε τα τέλη κυκλοφορίας (135€) όσο πάει γιατί δεν είχαν μια (υποτίθεται) τώρα είναι διακοπές. Κανονικά σε ξενοδοχείο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Ειναι απο οτι φαινεται στην κουλτουρα μας. Προσωπικα,επειδη μεγαλωσα στο Γυθειο και στα 18 μου ηρθα Καλαματα,ειμαι τυχερος και εχω χορτασει θαλασσα,οποτε δε χρειαζεται να κανονιζω τριημερα και πενθημερα για να παω για μπανιο. Η κοπελα μου ειναι απο Κορωνη,οποτε και εκει εχουμε τη θαλασσα διπλα μας. Το να ταξιδευεις ειναι αλλο πραμα,οι διακοπες ομως του ελληναρα ειναι ενα αστειο.
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 58 minutes ago, Nabuko said: Στον φραπέ χρεώνουν 40 λεπτά το γάλα ενώ στο φρέντο όχι. Γιατί? Frappè ole = Frappè au lait Ό,τι αρπάξει το αυτί του Έλληνα δηλαδή... ("Γραφτο έτσι μωρέ, μια χαρά είναι") Γιατί το ένα υποτίθεται, ότι περιέχει φρέσκο πλήρες γάλα με καφέ, ενώ το άλλο είναι καφές με συμπλήρωση γάλακτος) | φαντάζομαι έγραψες εκ παραδρομής φρέντο (φραπέ σκέτο εννοούσες μάλλον) Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις