Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 hours ago, StamTheMan said:

Εγω ενα πραμα θα πω,οσο πατε και ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ,τοσο θα χρεωνουν 11 ευρω για νερο και καφε και με το αναλογο υφακι.

τα παντα σε μια προταση.

ps. εχω κοψει τις διακοπες ελλαδα εδω και πολλα χρονια.

στον ts.κανε και εσυ τον ξενο 😛 με το μα μιλας αγγλικα

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ZoReN είπε

Αν όντως χρεώνουν τόσο το νερό και τον καφέ, δε γίνεται να κάνεις κάπου καταγγελία για αυτό? Θα μου σώθηκες και να κάνεις.

Δεν μπορεί γιατί μόνο το 0.50 και το 1.5 λίτρο έχουν πλαφόν στην τιμή. Για αυτό και ο φίλος πουλούσε το 750αρι 😉

Μύκονο τα ίδια πριν κάνα 5-7 χρόνια από περίπτερο. 3 ευρώ το active cap, 0.50 ευρω Το 500αρι. Πήρα 2 μικρά προφανώς 

• Like 4
Δημοσ.

Ευαίσθητος... πολύ ευαίσθητος ο TS...

Έχω πάει Λευκάδα μια χαρά ηταν μια χαρά μου φέρθηκαν... Αν δεν ειναι τρολοποστ τότε παρα ειναι ξυνέτας ο φίλος και αυτο βγαίνει στον κοσμο... 🙄

• Like 6
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Κανουμε παντα ερευνα αγορας. Ζουμε στο 2024 αν μπεις στο googlemaps βλεπεις στον χαρτη που εχει δωρεαν παρκινγκ ή αν το μπιτς μπαρ χρεωνει 100 ευρω.

Επισης ειναι γνωστο οτι οι διακοπες 15αυγουστο ειναι ταλαιπωρια.

οταν μια παραλια χωραει 500 ατομα και πηγαινουν 1000 θα ταλαιπωρηθεις.

Εγω δεν ειχα πουθενα προβλημα ως Ελληνας... αντιθετως οι βαλκανιοι που αναφερθηκαν ειναι οι πιο τσιπηδες.

Αμερικανοι ,Γερμανοι,Γαλλοι κλπ ευρωπαιοι αφηνουν περισσοτερα χρηματα.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Από αυτό: 

με το χωριουδάκι, μόνος με το βιβλίο κτλ., από 15 Ιουλίου, φτάσαμε 11 Αυγούστου όπου ακυρώθηκε αλλού με καλή παρέα και η τελική επιλογή για μόνος με το βιβλίο ήταν το... Νυδρί.

Θα έλεγα μια μάλλον άστοχη επιλογή, σε σχέση με τις προηγούμενες περιγραφές και το επιθυμητό τώρα.

Δύσκολα μπορώ να σκεφτώ πιο βαβουρατζίδικο, φουλ τουριστικό μέρος σε όλη τη Λευκάδα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν επαγγελματίες που κοιτάζουν με τρεις μήνες το καλοκαίρι να ζήσουν άλλους 8; Υπάρχουν. Χτυπάνε στα αυτιά; Χτυπάνε.

Υπάρχουν οικονομικότερες, λιγότερο τουριστικές, λιγότερο φασαριόζικες επιλογές; Υπάρχουν. Γιατί δεν επιλέχθηκαν αυτές; Κύριος οίδε.

Υπάρχουν τουρίστες που δίνουν μισές παραγγελίες, βρίσκουν προβλήματα παντού, το ένα τους βρωμάει και το άλλο τους ξυνίζει και για κάποιο μεταφυσικά μυστηριώδη τρόπο έχουν θέμα όπου κι αν πάνε; Υπάρχουν.

Υ.Γ. Τελευταία ώρα βρέθηκε δωμάτιο στο Νυδρί για μέσα Αυγούστου; Βουρ στο πρακτορείο για Τζόκερ.

• Like 6
Δημοσ.
7 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Πρώτες δύο εβδομάδες Ιουλίου άντε με το ζόρι 12 με 20. Μετά ας πάρουν οι επιχειρηματίες και τα μαγαζιά τα ριπαπα μας. Υποχρεωμένος δεν είναι κανένας να πάρει άδεια αύγουστο ή με το έτσι θέλω κάθε αύγουστο. Όσο τους πληρώνεται να τα κατεβάσετε κιόλας μετά όπως λέει ο φίλος από πάνω. Θέλετε Λευκάδα, Σαντορίνη, Μύκονο κλπ ωραία να τα πληρώσετε. Υπάρχουν ωραία νησάκια και φτηνά όπως και ωραία οδικά να γλιτώσετε και πλοίο. Ψάξιμο θέλει.

Κάνεις λάθος. Πάρα πολλοί είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν άδεια τον Αύγουστο. 

7 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Θυμαμαι τους συναδελφους να καμαρωνουν λογο παλαιοτητος,οτι παιρναν αδεια τον "καλο" μηνα.
Το μηνα δλδ που ειναι ολα πιο ακριβα,που   δε χωρας στο πλοιο,που δε χωρας στην παραλια και που εχει φουλ ζεστη.
Εγω ο καψερος εμενα πισω Αυγουστο,που ολα ηταν κλειστα και ειχαμε τη μιση δουλεια.
Επαιρνα αδειουλα σεπτεμβρη και οπου πηγαινα ηταν ζαχαρη.

Πολύ σωστά έπραττες. Αλλά αυτό που είπα και προηγούμενως. Είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό των εργαζομένων που δεν έχουν επιλογή. 

3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε θέλουν να κουβαλάνε και νιώθουν καλύτερα με ξαπλώστρα. Πολλοί δε μπορούν χωρίς. Θέλουν μουσική και κοσμο

Άμα θες μουσική και κόσμο, θα πληρώσεις όσο σου πει ο επιχειρηματίας. 

Όμως, δεν θα μου το παρουσιάζεις σαν ανελαστικό έξοδο την ξαπλώστρα. 

2 ώρες πριν, panoskir είπε

Ο άλλος τρολλάρει και από κάτω απαντάνε σοβαρά..

Εγώ το έγραψα από την πολλή αρχή. Κάτι δεν κολλάει στα γραφόμενα του. 

Απαντούσε σε ότι τον ρωτούσαν με εεεε. Σερβιτόρα εεεεε, σουβλατζής εεεε. 

Σαν παιδάκι που δεν ξέρεις την προπαίδεια. 

Δημοσ.
14 minutes ago, Rebelos2018 said:

Άμα θες μουσική και κόσμο, θα πληρώσεις όσο σου πει ο επιχειρηματίας. 

Όμως, δεν θα μου το παρουσιάζεις σαν ανελαστικό έξοδο την ξαπλώστρα. 

Φαίνεται παράδοξο αλλά είναι ανελαστικό πρακτικά. Πολλοί δε μπορούν να διανοηθουν χωρίς ξαπλώστρα και υπηρεσίες. 

Ένας από τη δουλειά έλεγε για ώρες πόσο ακριβές είναι ξαπλώστρες και ακόμα όταν δεν έχει κόσμο και ήταν άδειο και έλεγε συνέχεια ιστορίες πόσα ζητάγανε. Όσες φορές ρώτησα "γιατί πας" δε πήρα κάποια απάντηση .

Γενικά οι τιμές είναι όσο πρέπει να είναι εφόσον οι επιχειρηματίες ξέρουν τη σωστή τιμή για μέγιστο κέρδος.

Για το λαό για όσους δεν έχουν είναι θεμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τη Λευκάδα τώρα. Έχω αρκετά καλή άποψη, την έχω επισκεφθεί αρκετές φορές, με πιο πρόσφατη πριν δύο χρόνια. 

Έχει ωραίες παραλίες, που επειδή το νησί είναι οδικώς προσβάσιμο, είναι όλες πια γνωστές. (π.χ η παραλίτσα, δίπλα από τον Αι Νικήτα, που πηγαίνεις με το μονοπάτι). 

Ο τουρισμός της, ο εισαγόμενος, είναι κατά 75 80% Βαλκάνιος. 

Η χώρα της, για τα γούστα μου, είναι τραγική. 

Οι τιμές της ήταν, και στη διαμονή και στο φαγητό, πολύ καλές και ανταγωνιστικές. 

Έχει και η Λευκάδα Σύβοτα. Δίκλινο με μπαλκόνι, όλη η μαρίνα στο πιάτο, 60 ευρώ τέλη Ιουλίου, πρόπερσι. 

Για το Νυδρί τώρα. Η κατάσταση είναι ίδια ακριβώς με την Πάργα, μόνο που η Πάργα είναι και όμορφη. Σουβλατζίδικα, rooms το let της κακιάς ώρας, ελληνικά μηδέν. 

Γιατί να πας να μείνεις στο Νυδρί. Για να πας να δεις τον Σκορπιό; 

Ένα Μοναστηράκι είναι, με Βαλκάνιους. 

Αλλά, έχει όπως είπε και κάποιος φίλος προηγουμένως, και ορεινά μέρη, χωριά, με πολύ ωραίο φαγητό και εξυπηρετικούς ανθρώπους. 

Είναι ένα συγκεκριμένο εστιατόρια, στη Χορτάτα, με εκπληκτική θέα και φανταστικό φαγητό. 

Τώρα δε, για αυτά που έγραψε ο Trolliquid, αν ισχύουν, που πολύ αμφιβάλλω, θα πω πως είναι ρόδα και γυρίζει. Θα χάσει τον κόσμο που έχει. 

Και θα προσθέσω δύο λέξεις: Πάλαιρος - Βαθυαβάλη. Σπρώχνουν χρήμα στην Πάλαιρο, το έχω δει, το έχω μάθει. 

9 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Φαίνεται παράδοξο αλλά είναι ανελαστικό πρακτικά. Πολλοί δε μπορούν να διανοηθουν χωρίς ξαπλώστρα και υπηρεσίες. 

Ένας από τη δουλειά έλεγε για ώρες πόσο ακριβές είναι ξαπλώστρες και ακόμα όταν δεν έχει κόσμο και ήταν άδειο και έλεγε συνέχεια ιστορίες πόσα ζητάγανε. Όσες φορές ρώτησα "γιατί πας" δε πήρα κάποια απάντηση .

Γενικά οι τιμές είναι όσο πρέπει να είναι εφόσον οι επιχειρηματίες ξέρουν τη σωστή τιμή για μέγιστο κέρδος.

Για το λαό για όσους δεν έχουν είναι θεμα

Αν δεν μπορούν να το διανοηθούν, να πληρώσουν όσο πει ο επιχειρηματίας. Όμως να μην κλαίγονται μετά. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Δημοσ.

πάντως αν διάλεγα να επενδύσω κάπου σε αυτά , η να πάρω πόστο , θα ήταν το Πάρκιν. Νομιμότατα και πριν πέσει ο ήλιος φτου ξελευθερια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Κανουμε παντα ερευνα αγορας. Ζουμε στο 2024 αν μπεις στο googlemaps βλεπεις στον χαρτη που εχει δωρεαν παρκινγκ ή αν το μπιτς μπαρ χρεωνει 100 ευρω.

Επισης ειναι γνωστο οτι οι διακοπες 15αυγουστο ειναι ταλαιπωρια.

οταν μια παραλια χωραει 500 ατομα και πηγαινουν 1000 θα ταλαιπωρηθεις.

Εγω δεν ειχα πουθενα προβλημα ως Ελληνας... αντιθετως οι βαλκανιοι που αναφερθηκαν ειναι οι πιο τσιπηδες.

Αμερικανοι ,Γερμανοι,Γαλλοι κλπ ευρωπαιοι αφηνουν περισσοτερα χρηματα.

Δυστυχώς έτσι είναι και οι περισσότεροι "επιχειρηματίες" του τουρισμού (σε όλους τους τομείς....σπίτια, μαγαζιά κ.α.) βρίσκουν και τα κάνουν! Και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί οι περισσότεροι νομίζουν ότι ξέρουν την δουλειά. Βέβαια υπάρχουν και οι εφήμεροι κερδοσκόποι μέσα στους "κακούς"!!!

Ψάξιμο παιδιά και κριτικές παντού! Με το ίντερνετ ΟΛΑ μαθαίνονται!

Θα διαφωνήσω μόνο για τους ξένους....οι Βαλκάνιοι ΝΑΙ τσίπηδες αλλά σκεφτείτε μισθούς που έχουν....! Αντιθέτως οι "πλούσιοι" Ευρωπαίοι που τους ΓΛΥΦΟΥΝ οι "επιχειρηματίες" είναι ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! Ψάχνουν το φθηνό παντού και όταν το βρουν και είναι και καλό το ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ! Ένα παράδειγμα από τα πολλά.....ξενοδοχείο all inclusive...την ώρα του φαγητού δεν σεβόντουσαν κανέναν! Σειρά, φαγητά πεταμένα από εδώ και από εκεί, έφερναν οι σερβιτόροι π.χ. τούρτα και ερχόταν ο ΒΡΩΜΟΓΥΦΤΟΣ και την έπαιρνε ΟΛΟΚΛΗΡΗ στο τραπέζι του και στο τέλος δεν είχαν φάει ούτε την μισή! Καλά δεν μιλάω για καθαριότητα κ.α.! Αμερικανοί γενικά ΟΚ όντως, Γερμανοί...λίγα και λιτά σε λεφτά, Άγγλοι ΤΡΑΓΙΚΟΙ και Γάλλοι απλά λίγο καλύτεροι από τους προηγούμενους γιατί δεν μεθάνε/ξερνάνε κ.α. σε βαθμό ξεφτίλας! Ρώσοι επίσης αρκετά δυνατοί ως τουρίστες επίσης!

Ενώ ο Έλληνας ακόμα και όταν δεν έχει πολλά να δώσει συνήθως και αγοράζει, και προσπαθεί αν μην το ξεφτιλίσει κ.α.! ΑΛΛΑ όχι.....οι "επιχειρηματίες" θέλουν τους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ! Αντί να σεβαστούν τον "άνθρωπό" τους!!!

Επεξ/σία από runner1
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω πάει Λευκάδα προ 15ετιας με ιστιοπλοϊκό σκάφος και παρέα τεράστια πάνω από 60 άτομα σε σκάφη συνοδεία.

Θεωρώ ήταν οι καλύτερες διακοπές που έχω κάνει μακράν χώρις να προσεγγίσουμε Πόρτο κατσίκι εγκρεμνους και όλα τα σχετικά.....

Θεωρώ ότι όπου πάει ο πολύς κόσμος καλό είναι να είμαστε υποψιασμένοι ότι θα είναι και ακριβά και υπερεκτιμημένα και με κακό σέρβις. Η εμπειρία μου έχει διδάξει αυτό.... Να πηγαίνω όχι εκεί που πάνε οι πολλοί εκτός αν έχω καλή υποστήριξη εκ των έσω (εννοώ σωστές πληροφορίες ενημέρωση κλπ από υπάρχον προσωπικό ή έστω φιλοξενία και βοήθεια καθοδήγηση απο ντόπιους η εργαζόμενους στο χώρο)

Δεν φαντάζεσαι "τι ακούω" στην παρούσα φάση από ανθρώπους της εστίασης για χαμηλότερης δημοτικότητσς προορισμούς της Λευκάδας στην παρούσα φάση.... Προτιμώ να μην επισκεφτώ παρά μόνο αν περάσει το διάστημα αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, runner1 said:

Θα διαφωνήσω μόνο για τους ξένους....οι Βαλκάνιοι ΝΑΙ τσίπηδες αλλά σκεφτείτε μισθούς που έχουν....! Αντιθέτως οι "πλούσιοι" Ευρωπαίοι που τους ΓΛΥΦΟΥΝ οι "επιχειρηματίες" είναι ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! Ψάχνουν το φθηνό παντού και όταν το βρουν και είναι και καλό το ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ!

Η συγκριση ειναι λαθος. Απο τους Βαλκανιους στην Ελλαδα ερχονται οι τοπ ενω απο τις πλουσιες χωρες ερχονται τα μεσαια και χαμηλα στρωματα (τουλαχιστον αυτους που θα δουμε εμεις στο δρομο γιατι τους πλουσιους απο τις πλουσιες χωρες δεν προκειται να τους δεις αφου θα ειναι σε καποια βιλα, σουιτα η σκαφος)

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.

Η Λευκάδα δεν είχε από το παρελθόν καλό όνομα για τους ντόπιους και ας με συγχωρήσουν οι όποιοι Λευκαδίτες.

Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν φτηνή για διακοπές, τώρα βέβαια έχει γίνει απλησίαστη. Και βέβαια θέλουν τους ξένους, με γεια τους με χαρά τους, ασχολίαστο.

Δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα να είναι προσιτό σε τιμές, όλα έχουν ξεφύγει. Εάν δε, έχεις έστω και τριμελή οικογένεια για 1 εβδομάδα θες ένα διχίλιαρο. Εάν πας βέβαια Μάιο ή Σεπτέμβριο σώζεται κάπως η κατάσταση. Μιας και μιλάμε για Λευκάδα, δεν καταλαβαίνω τι σας αρέσουν οι παραλίες Γκρεμνοί, Κατσίκια κλπ  που είναι εντελώς σεληνιακά τοπία (και καλά έχουν γαλαζοπράσινα νερά), όπως και κανά δυο άλλες σε Κεφαλονιά/Ζάκυνθο του ιδίου είδους. 

Φέτος κάνω μόνο ημερήσιες και ας έχω το πακέτο. Τα χάλια τα βλέπεις ακόμη και στις ημερήσιες. Μου έγιναν και τα Σύβοτα Γαλλική Ριβιέρα με 20-30 ευρώ οι ξαπλώστρες και για ένα πιάτο φαγητό θες 15 ευρώ το ελάχιστο το κεφάλι. 

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, archer100 είπε

Η συγκριση ειναι λαθος. Απο τους Βαλκανιους στην Ελλαδα ερχονται οι τοπ ενω απο τις πλουσιες χωρες ερχονται τα μεσαια και χαμηλα στρωματα (τουλαχιστον αυτους που θα δουμε εμεις στο δρομο γιατι τους πλουσιους απο τις πλουσιες χωρες δεν προκειται να τους δεις αφου θα ειναι σε καποια βιλα, σουιτα η σκαφος)

Βασικά όχι ακριβώς!

Από τους Βαλκάνιους έρχονται και μεσαία οικονομικά στρώματα αλλά και τοπ! Αλλά όσο τοπ και να είναι, παραμένουν οι χώρες τους να είναι πολύ χαμηλά οικονομικά (αν κι εμείς τώρα τελευταία τους πλησιάζουμε)! Για τους Ευρωπαίους και τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που λες....να σου θυμίσω ότι οι Ευρωπαίοι έχουν τουλάχιστον ΔΙΠΛΑΣΙΟ βασικό μισθό από εμάς.....!Δεν θα κάνεις σύγκριση με την ζωή εκεί (δεν είναι αυτό το θέμα μας). Μιλάμε με βάση τα λεφτά που παίρνουν εκεί και αναλογικά έρχονται εδώ για διακοπές! Όσον αφορά τα πόσο "γύφτοι" είναι...ΝΑΙ είναι σε τεράστιο βαθμό....και δεν μίλησα για ΟΛΟΥΣ, αλλά συγκεκριμένα για δύο κατηγορίες....Άγγλοι και Γάλλοι! Οι Γερμανοί "μετράνε" τα πάντα στα λεφτά αλλά μέχρι εκεί. 

Οι  τοπ (οι πλούσιοι δηλαδή που λες) από οποιαδήποτε χώρα και να είναι......σίγουρα δεν θα τους πετύχεις εύκολα στην καθημερινότητα (πιο Prive καταστάσεις, απομονωμένα κ.α.)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...