Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς να πω ότι, ήταν να παω αλλου, με καλή παρέα, όμως τελικά αυτό ακυρώθηκε.

Ετσι, αποφάσισα να μην μεινω στην Αθήνα, και να παω μονος μου διακοπές, εγώ και το βιβλίο μου. Χρειάζομαι την ξεκουραση.

Βρήκα λοιπόν εδώ που είμαι τώρα, στον Νυδρί Λευκάδας. Όμως, απο την 1η στιγμή που ήρθα, άρχισαν να συμβαίνουν....περίεργα πράγματα που με

έχουν εκνευρίσει πολύ.

1η ημέρα

Το ξενοδοχείο όμορφο, ήρθα, τακτοποιήθηκα, κατεβαίνω στην πισινα. Ολες οι ξαπλώστρες πιασμένες. Το 80% είναι Άγγλοι, 20% Ρώσσοι. Ειμαι ο μόνος Έλληνας.

Βλέπω την τύπισα στο μπαρ να είναι έξτρα φιλική με όλους, σε σημείο να παίζει με τα παιδιά της. Με ενα χαμόγελο και καλή διάθεση, κάθομαι στο μπαρ.

Σερβιτόρα: Ναι, ΤΙ ΘΕΣ? (αποτομα)

Εγώ: (ξαφνιασμένος) εεεεε.....ενα φρεντο καπουτσίνο γλυκό

Σερβιτόρα: (δεν μου απάντησε καν, απλά στράβωσε την μούρη της)

Μου φτιάχνει τον καφέ, με μια μούρη ξινισμένη

Σερβιτόρα: Οριστε.................

Φευγει ενα ζευγάρι, και παω να κάτσω στις ξαπλώστρες. Βλέπω την σερβιτόρα να στραβώνει που ξάπλωσα. Λεω τι διάολο, με όλους (τους ξένους) είναι ματσα μουτσα, εγώ τι της έκανα?

Τεσπα, βγαίνω το βράδυ στο Νιδρύ, και εκανα μια βόλτα στον πεζόδρομο.

Πεινασα ελαφρως, λεω ας παρω ενα σουβλάκι στο χέρι. Μπαίνω μέσα σε ενα σουβλατζίδικο.

Σουβλατζής : Ορίστεεεεεεε..................

Εγώ : Καλησπέρα σας, θα ήθελα ένα τυλιχτό με καλαμάκι (Αθηναίος γαρ)

Σουβλατζής: (στραβωμένος) Με χοιρινό ή κοτόπουλο????????

Εγώ : εεεε με χοιρινό.....

Σουβλατζής: Ετσι οπως το λες, ρε μεγάλε, είναι σαν να ήμουν υποχρεωμένος να το ξέρω......!

Εγώ : (σοκαρισμένος) Συγνώμη, γιατί μου μιλάτε έτσι με τόση αναίδεια? Ετσι μιλάτε στους πελάτες?

Σουβλατζής: Ναι τί? Είπα ΟΡΙΣΤΕ! πληθυντικός!

Εγώ : Τιποτε, άστο, μην φτιαχνεις τίποτε. Καληνύχτα.

2η ημέρα

Ειπα να πάω στην πασίγνωστη παραλία Πόρτο Κατσίκι. Ξυπναω πρωί πρωί για να παω, να προλαβω καλη θεσή.

Φτάνω μετά απο μία ώρα ταλαιπωρία, και είναι ενα παρκινγκ εκεί. Ενας απιστευτα αγενέστατος τύπος φώναζε και έβριζε, και μίλαγε πολύ απότομα

σε όλους μας. 10 € το πάρκινγκ.

Τα σκαλιά είναι έτοιμα να πέσουν, συν οτι όλοι σταματανε για selfie και δεν μπορείς να περάσεις.

25 € για μια ξαπλώστρα , 35 € αν είναι πιο μπροστά. Γινεται της καριόλας απο κόσμο και πολύ φασαρία, ο ένας πάνω στον άλλο.

Μια τετραμελής οικογένεια δηλαδή θέλει 100€?

Δεν πήρα ξαπλώστρα εννοείται, το θεωρώ κοροιδία!

Στην καντίνα το νερο 750 ml είχε 5 € και ο καφές 6 ευρώ

Και εκει, μου μιλήσανε με αγενέστατο τρόπο

Καντινιέρης: Λέγε φίλος

Εγω : εεε..εναν φρεντο καπουτσίνο και ενα νερο

Καντινιέρης: (νευριασμένα) ΝΑΙ ΤΙ? ΓΛΥΚΟ ΜΕΤΡΙΟ ΤΙ ΘΕΣ

Εγώ : Γλυκο

Μου το φτιάχνει......

Καντινιέρης: 11 € φιλε

Εγώ : Πόσο? Παρτα πίσω, δεν τα θέλω

Καντινιέρης: Τώρα τα έφτιαξα, πρεπει να τα παρεις.

Τα πηρα γιατί πραγματικά δίψαγα.

Και εδώ θελω να ρωτήσω. Είναι έτσι παντού? Είναι οι ξενοδόχοι, οι καταστηματάρχες, οι σερβιτόροι, τόσο αγενείς με τους Έλληνες?

Διότι μου το είχε πει μια θεία μου που δούλευε σεζόν σε ένα νησί, ότι τους Έλληνες τους θεωρούν φτωχομπινέδες, ενώ τους ξένους τους γλύφουν

και τους κάνουν τεμενάδες.

Άλλωστε, όπως είπα, στο ξενοδοχείο που μένω, θα έχει 50 άτομα (οικογένειες), είμαι ο μόνος Έλληνας.

Έξω στον δρόμο, οι Έλληνες που βλέπω είναι ένα 5-10%.

Πραγματικά , θέλω να ακούσω εμπειρίες, ή απλά συμβαίνει μόνο σε εμένα? Πιστεύετε ότι στα τουριστικά νησιά, επικρατεί αυτό?

Να μην θέλουν τους Έλληνες?

Επεξ/σία από LiquidTroll
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1
  • Haha 4
  • Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το ότι φεύγεις από την ευκολία του σπιτιού σου και πας σε να μέρος το οποίο δεν σου είναι γνωστό η τουλάχιστον οικείο εν μέσω τουριστικής περιόδου και νομίζεις ότι θα έχεις ησυχία και θα ξεκουραστείς …. Πραγματικά με ξεπερνά!!!

• Like 23
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Μια χαρα στα λεει.

Άλλαξαν τα πράγματα μέσα σε δύο χρόνια τόσο πολύ; 

Το καλοκαίρι του 2022 ήμουν εκεί. 

40 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Εγω ενα πραμα θα πω,οσο πατε και ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ,τοσο θα χρεωνουν 11 ευρω για νερο και καφε και με το αναλογο υφακι.
Και καποια στιγμη θα κοπουν μαχαιρι ολα αυτα,γιατι θα φτασουμε πραγματικα να μην εχουμε για τα βασικα.

Σκοπος ζωης του ελληναρα,να παρει αδεια αυγουστο,να παει να χορτασει πηξιμο και κινηση για να χρυσοπληρωσει 3-4-5 μερες σε καποιο νησι και να βλασφημαει την καθε στιγμη,αλλα στα stories να δειχνει οτι περασε τελεια.
Δεν τα εχω μαζι σου,αλλα τα εχω και μαζι σου γιατι πληρωσες 11 ευρω αντι να του πεις να παει νανανανα.

Επίσης, είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, που είναι "υποχρεωμένοι" να πάρουν άδεια τον Αύγουστο. 

Edit. Ψάχνοντας τη καντίνα στο χάρτη που λες, ένας χρήστης γράφει πως το μπουκάλι νερό είχε 1.5 ευρώ. 

8 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Επίσης, είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, που είναι "υποχρεωμένοι" να πάρουν άδεια τον Αύγουστο. 

Edit. Ψάχνοντας τη καντίνα στο χάρτη που λες, ένας χρήστης γράφει πως το μπουκάλι νερό είχε 1.5 ευρώ. 

Επίσης, άλλη απορία ετών. Φίλοι, γνωστοί,media. Κόστος λέει για μία τετραμελή οικογένεια 100 ευρώ. 

Γιατί να πάρει κάποιος ξαπλώστρα; Και το παρουσιάζει σαν ανελαστικό έξοδο. "Απαγορευτικές οι διακοπές για μία οικογένεια". 

Και ακολουθούν τα μαθηματικά και συναντάς "κόστος ξαπλώστρας". 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 3
Δημοσ.

Αν όντως χρεώνουν τόσο το νερό και τον καφέ, δε γίνεται να κάνεις κάπου καταγγελία για αυτό? Θα μου σώθηκες και να κάνεις.

2 hours ago, LiquidTroll said:

Σουβλατζής: Ναι τί? Είπα ΟΡΙΣΤΕ! πληθυντικός!

Εντωμεταξύ αυτή η φράση μου θύμισε Τραμπάκουλα. Εγώ ήμανε. Υπερσυντέλικος 😛

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Πρώτες δύο εβδομάδες Ιουλίου άντε με το ζόρι 12 με 20. Μετά ας πάρουν οι επιχειρηματίες και τα μαγαζιά τα ριπαπα μας. Υποχρεωμένος δεν είναι κανένας να πάρει άδεια αύγουστο ή με το έτσι θέλω κάθε αύγουστο. Όσο τους πληρώνεται να τα κατεβάσετε κιόλας μετά όπως λέει ο φίλος από πάνω. Θέλετε Λευκάδα, Σαντορίνη, Μύκονο κλπ ωραία να τα πληρώσετε. Υπάρχουν ωραία νησάκια και φτηνά όπως και ωραία οδικά να γλιτώσετε και πλοίο. Ψάξιμο θέλει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έμεινα Πρέβεζα για έξι μέρες τέλη Ιουνίου, έκανα μια μονοήμερη εκδρομή στο Νυδρι. Ομπρελίτσα στο αμαξι, σαντουιτσακια από το σπίτι μέχρι και νερά είχα φέρει. Μιλάμε δεν τους άφησα δεκάρα τσακιστη -εάν ισχύουν αυτά που διαβάζω για τις συμπεριφορές των επαγγελματιών του τουρισμού πολύ καλά έκανα. 

Πρέβεζα έμεινα πολύ ευχαριστημένος - σαφέστατα λιγότερο τουριστική και διαφημισμενη, έφαγα δε το καλύτερο σάντουιτς της ζωής μου. 

• Like 16
Δημοσ.

Έλα βρε λικουιντ που χάθηκες? 

Μετά την ηλιαδα για τις τρελές συνθήκες που αντιμετωπίσες σαν γιωτα τι στην εργασία έρχεται..... 

Η Οδύσσεια που έγινε από τις σόλο διακοπές σου στην Λευκάδα?!!!! 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Αύριο πρωί ξεκινάω για διακοπές Λευκάδα,Βασιλική συγκεκριμένα και μολις διάβασα το ποστ του liquid λέω όχι ρε πουστημ,θα μας φύγουν τόσα λεφτά και θα είναι τόσο χάλια?Πάντως περισυ που πήγα Ουρανούπολη,το 95% ήταν ξένοι,τα μαγαζιά έχουν σχεδόν όλα πινακίδες με κυριλλικό αλφάβητο,λες και είσαι στην Φιλιππούπολη ένα πραγμα αλλά οι άνθρωποι ήταν ευγεναστατοι και περάσαμε τέλεια.

Πετύχαμε σε μια ταβέρνα μια όχι και τόσο ευγενική υπάλληλο,φύγαμε εννοείτε αλλά γενικά ήταν όλοι πολύ εξυπηρετικοί.Λευκαδα εκτός από το Πόρτο κατσίκι που είναι γτπ τελείως,έχω ακούσει ότι είναι πολύ ωραία.Ειδωμεν,αύριο θα μάθω.

Δημοσ.

Στις κριτικές που διαβάζω λένε ότι τα κάνουν αυτά σε νησιά των Κυκλάδων, πιθανότατα να τα κάνουν και στην Λευκάδα.

Δημοσ.
5 hours ago, Rebelos2018 said:

Επίσης, άλλη απορία ετών. Φίλοι, γνωστοί,media. Κόστος λέει για μία τετραμελή οικογένεια 100 ευρώ. 

Γιατί να πάρει κάποιος ξαπλώστρα; Και το παρουσιάζει σαν ανελαστικό έξοδο. "Απαγορευτικές οι διακοπές για μία οικογένεια". 

Και ακολουθούν τα μαθηματικά και συναντάς "κόστος ξαπλώστρας". 

Δε θέλουν να κουβαλάνε και νιώθουν καλύτερα με ξαπλώστρα. Πολλοί δε μπορούν χωρίς. Θέλουν μουσική και κοσμο

Δημοσ.

Μέσα σε ένα μαντρί έχει τα καλά τα αρνιά και τα κακά αρνιά. Έτσι συμβαίνει παντού. Μάθετε να ξεχωρίζετε. Θέλει ψάξιμο αλλά υπάρχουν και καλοί επαγγελματίες. 

Για μένα το μεγαλύτερο κακό είναι ότι οι ντόπιοι επαγγελματίες στα νησιά πλέον είναι ελάχιστοι. Έχουμε γεμίσει από ανθρώπους που έρχονται 6 μήνες τα κονομανε και δεν τους νοιάζει για τίποτα. Ούτε πως θα κρατήσουμε τον πελάτη ούτε για τις υποδομές ούτε για τα προβλήματα του τόπου ούτε τπτ. Και φυσικά ο τουρίστας αυτό δεν το ξέρει και λέει η Λευκάδα το χειρότερο νησί η Μύκονος χάλια η Σαντορίνη αγενής 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...