atypicalcoder Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 16 λεπτά πριν, paredwse είπε Νομικά ενδιαφέρει τι έχει δηλωθεί στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης. Δεν εξετάζεται από κανέναν εάν υπάρχει κύρια ή πρώτη [sic] κατοικία. Εφ'όσον στο ιδιωτικό συμφωνητικό αναγραφεί ρητά ότι πρόκειται περί δευτερεύουσας ή εξοχικής κατοικίας, τότε δεν ισχύει η κατά το νόμο υποχρεωτική τριετής διάρκεια της μίσθωσης. Οι μισθοί των αναπληρωτών πλήρους απασχόλησης ξεκινάνε από 993 ευρώ (καθαρά) και φτάνουν λίγο πιο κάτω από τα 1.300 ευρώ, ανάλογα με την προϋπηρεσία και τα εξαρτώμενα μέλη (παιδιά). Ωραία δεν το ήξερα. Αυτό είναι καλό για όσους πχ μένουν Αθήνα ώστε να μην δεσμεύονται για 3 χρόνια. Θα μου πεις ποιος τα κοιτάει αυτά αλλά άμα σου τύχει κάνας περίεργος και δεν σε αφήνει να φύγεις πιο πριν...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Super Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 1 minute ago, atypicalcoder said: Ωραία δεν το ήξερα. Αυτό είναι καλό για όσους πχ μένουν Αθήνα ώστε να μην δεσμεύονται για 3 χρόνια. Θα μου πεις ποιος τα κοιτάει αυτά αλλά άμα σου τύχει κάνας περίεργος και δεν σε αφήνει να φύγεις πιο πριν... Μισό λεπτό, δεν είναι περίεργος. Αν ο ενοικιαστής έχει δεσμευτεί ότι θα μείνει 3 χρόνια κι ο ιδιοκτήτης έχει δεσμευτεί να έχει για τρία χρόνια τον ίδιο ενοικιαστή, γιατί είναι περίεργος αν του ζητάει να κρατήσει τη δέσμευση του και να τηρήσει τα συμφωνημένα; Στο κάτω-κάτω, κι ο ιδιοκτήτης πιθανότατα έχει κάνει τον οικογενειακό/οικονομικό του προγραμματισμό με βάση τα χρήματα του ενοικίου και πορεύεται ανάλογα. Γιατί είναι περίεργος αν δεν θέλει να ανατραπεί ο προγραμματισμός του;
mathimatikos196 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Βρε εσύ καλά τα λες αλλά όταν ο άλλος παίρνει ξέρω γω 700 ευρώ (λέω πολλά για αναπληρωτή?) λες να τον ενδιαφέρει να μείνει σε σπίτι 100m2? φίλε μου θα το ξαναπώ. ούτε με 400 δεν βρίσκεις και οχι 100 τ.μ αλλά ούτε αποθήκες παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους . Θα ενημερώσω κάποια στιγμή το τι έγινε τελικά. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2024 από mathimatikos196 1
atypicalcoder Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, paredwse είπε Μισό λεπτό, δεν είναι περίεργος. Αν ο ενοικιαστής έχει δεσμευτεί ότι θα μείνει 3 χρόνια κι ο ιδιοκτήτης έχει δεσμευτεί να έχει για τρία χρόνια τον ίδιο ενοικιαστή, γιατί είναι περίεργος αν του ζητάει να κρατήσει τη δέσμευση του και να τηρήσει τα συμφωνημένα; Στο κάτω-κάτω, κι ο ιδιοκτήτης πιθανότατα έχει κάνει τον οικογενειακό/οικονομικό του προγραμματισμό με βάση τα χρήματα του ενοικίου και πορεύεται ανάλογα. Γιατί είναι περίεργος αν δεν θέλει να ανατραπεί ο προγραμματισμός του; Γιατί ζούμε σε δύσκολη εποχή. Σήμερα κάποιος είναι και δουλεύει στην περιοχή Α της Αττικής, και αύριο μπορεί να πάει στην περιοχή Β. Οπότε μετακομίζεις κιόλας. 1 ώρα πριν, mathimatikos196 είπε φίλε μου θα το ξαναπώ. ούτε με 400 δεν βρίσκεις και οχι 100 τ.μ αλλά ούτε αποθήκες παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους . Θα ενημερώσω κάποια στιγμή το τι έγινε τελικά. Βρε μαζί σου. Και εφόσον (απ οτι λενε παιρνουν κοντα στο 1000), μια χαρά το δίνεις και πιστεύω θα τα δώσουν τόσα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Super Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 7 hours ago, atypicalcoder said: Γιατί ζούμε σε δύσκολη εποχή. Σήμερα κάποιος είναι και δουλεύει στην περιοχή Α της Αττικής, και αύριο μπορεί να πάει στην περιοχή Β. Οπότε μετακομίζεις κιόλας. [...] Δύσκολες είναι πάντα οι εποχές. Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να μην τηρεί κάποιος αυτά που έχει συμφωνήσει. Με την ίδια λογική, μπορεί ο ιδιοκτήτης να αυξήσει κατά βούληση το ενοίκιο, όταν έχει κάποια έκτακτη οικονομική ανάγκη; Τράκαρα βρε παιδί μου, χρειάζομαι άμεσα 2.500 ευρώ να φτιάξω το αυτοκίνητο. Μπορώ να αυξήσω για μερικούς μήνες το ενοίκιο από 400 ευρώ στα 650 ευρώ; 2 2
The_Judas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 10 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Ωραία δεν το ήξερα. Αυτό είναι καλό για όσους πχ μένουν Αθήνα ώστε να μην δεσμεύονται για 3 χρόνια. Θα μου πεις ποιος τα κοιτάει αυτά αλλά άμα σου τύχει κάνας περίεργος και δεν σε αφήνει να φύγεις πιο πριν... η δέσμευση περισσότερο τον ενοικιαστή κατοχυρώνει, να μην έχει το άγχος ότι θα τον διώξει ξαφνικά. Κατοχυρώνει βέβαια και τον ιδιοκτήτη, αλλά συνήθως είναι εύκολο να βρει νέο ενοικιαστή και δεν τον βολεύει να κινηθεί νομικά αν κάποιος φύγει νωρίτερα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Super Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 2 hours ago, The_Judas said: η δέσμευση περισσότερο τον ενοικιαστή κατοχυρώνει, να μην έχει το άγχος ότι θα τον διώξει ξαφνικά. Κατοχυρώνει βέβαια και τον ιδιοκτήτη, αλλά συνήθως είναι εύκολο να βρει νέο ενοικιαστή και δεν τον βολεύει να κινηθεί νομικά αν κάποιος φύγει νωρίτερα. Προφανώς η δέσμευση μπήκε κατ' αρχήν για την προστασία του ενοικιαστή - ο νόμος γενικά θεωρεί τον ενοικιαστή το 'αδύναμο μέρος' (το οποίο δεν είναι πάντα αληθές). Αλλά σε διαβεβαιώ ότι εάν έχουμε ένα σεβαστό μίσθωμα και ο μισθωτής ξαφνικά αποφασίσει να αποχωρήσει στον 1 χρόνο, προσωπικά θα τον πήγαινα δικαστικά γιατί θα είχα πολλά μισθώματα να χάσω. Ο καθένας κάνει τους λογαριασμούς του και πορεύεται. Δυστυχώς πολλές φορές οι ενοικιαστές εκμεταλλεύονται το αδύναμο νομικό πλαίσιο και φέρονται κατά τρόπο παντελώς απαράδεκτο. 1
atypicalcoder Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, paredwse είπε Προφανώς η δέσμευση μπήκε κατ' αρχήν για την προστασία του ενοικιαστή - ο νόμος γενικά θεωρεί τον ενοικιαστή το 'αδύναμο μέρος' (το οποίο δεν είναι πάντα αληθές). Αλλά σε διαβεβαιώ ότι εάν έχουμε ένα σεβαστό μίσθωμα και ο μισθωτής ξαφνικά αποφασίσει να αποχωρήσει στον 1 χρόνο, προσωπικά θα τον πήγαινα δικαστικά γιατί θα είχα πολλά μισθώματα να χάσω. Ο καθένας κάνει τους λογαριασμούς του και πορεύεται. Δυστυχώς πολλές φορές οι ενοικιαστές εκμεταλλεύονται το αδύναμο νομικό πλαίσιο και φέρονται κατά τρόπο παντελώς απαράδεκτο. Συγνώμη αλλά δεν θα γίνω εγώ "χορηγός" του κάθε ιδιοκτήτη. Δυστυχώς τα πράγματα τη σήμερον ημέρα είναι πολύ πιο ρευστά. Πόσοι και πόσοι μετακομίζουν πριν τα 3 χρόνια? αρκετοί!!! αναγκάζονται, δεν το κάνουν από hobby. Προσωπικά είμαι συνεπής, τώρα αν κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν αγανακτήσει με κόσμο που κάθεται ξέρω γω 6-12μήνες, κάνει ζημιές, και μετά φεύγουν... ε εδώ ίσως χρειάζεται κάποια μέριμνα από τον νόμο υπέρ τους (να τους προστατεύουν από τέτοιους μλκες), αλλά όχι τώρα να δεσμεύομαι 3 χρόνια. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2024 από atypicalcoder
george1807 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Συγνώμη αλλά δεν θα γίνω εγώ "χορηγός" του κάθε ιδιοκτήτη. Δυστυχώς τα πράγματα τη σήμερον ημέρα είναι πολύ πιο ρευστά. Πόσοι και πόσοι μετακομίζουν πριν τα 3 χρόνια? αρκετοί!!! αναγκάζονται, δεν το κάνουν από hobby. Προσωπικά είμαι συνεπής, τώρα αν κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν αγανακτήσει με κόσμο που κάθεται ξέρω γω 6-12μήνες, κάνει ζημιές, και μετά φεύγουν... ε εδώ ίσως χρειάζεται κάποια μέριμνα από τον νόμο υπέρ τους (να τους προστατεύουν από τέτοιους μλκες), αλλά όχι τώρα να δεσμεύομαι 3 χρόνια. Κανένα πρόβλημα. Όμως και ο ιδιοκτήτης να μπορεί να πετάει όποτε θέλει τον ενοικιαστή αν βρει καλύτερο μίσθωμα. Ε δεν μπορεί να δεσμεύεται και για 3 χρόνια. Συγγνώμη αλλά δεν θα γίνω εγώ «φιλανθρωπικό ίδρυμα» του κάθε ενοικιαστή. Τα ενοίκια ανεβαίνουν και τα πράγματα γίνονται πιο ρευστά. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2024 από george1807
atypicalcoder Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, george1807 είπε Κανένα πρόβλημα. Όμως και ο ιδιοκτήτης να μπορεί να πετάει όποτε θέλει τον ενοικιαστή αν βρει καλύτερο μίσθωμα. Ε δεν μπορεί να δεσμεύεται και για 3 χρόνια. Συγγνώμη αλλά δεν θα γίνω εγώ «φιλανθρωπικό ίδρυμα» του κάθε ενοικιαστή. Τα ενοίκια ανεβαίνουν και τα πράγματα γίνονται πιο ρευστά. Αν δεν υπήρχε αυτός ο νόμος για τα 3 χρόνια αυτό που θα γινόταν είναι οι ιδιοκτήτες να πετάνε οικογένειες στον δρόμο συνεχώς γιατί είτε βρήκανε κάποιον άλλον που δίνει 10 ευρώ παραπάνω είτε γιατί έτσι τους κάνει κέφι. Επίσης περιγράφεις τον άπληστο ιδιοκτήτη. Τον ιδιοκτήτη που θα σου πει "στην Γερμανία τα ενοίκια έχουν 1000 ευρώ", αλλά δεν θα σου πει ότι ο μισθός είναι 3 φορές πάνω. Τον πονηρό ιδιοκτήτη. Τον συμφεροντολόγο. Επειδή εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά σταματάω εδώ. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2024 από atypicalcoder 1
george1807 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 33 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Αν δεν υπήρχε αυτός ο νόμος για τα 3 χρόνια αυτό που θα γινόταν είναι οι ιδιοκτήτες να πετάνε οικογένειες στον δρόμο συνεχώς γιατί είτε βρήκανε κάποιον άλλον που δίνει 10 ευρώ παραπάνω είτε γιατί έτσι τους κάνει κέφι. Επίσης περιγράφεις τον άπληστο ιδιοκτήτη. Τον ιδιοκτήτη που θα σου πει "στην Γερμανία τα ενοίκια έχουν 1000 ευρώ", αλλά δεν θα σου πει ότι ο μισθός είναι 3 φορές πάνω. Τον πονηρό ιδιοκτήτη. Τον συμφεροντολόγο. Επειδή εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά σταματάω εδώ. Ένα συμβόλαιο είναι και για τις δυο μεριές. Αυτό που υπογράφουμε το τιμάμε. Αυτό πρέπει να μας μείνει. 5
G.bar Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 13 ώρες πριν, paredwse είπε Προφανώς η δέσμευση μπήκε κατ' αρχήν για την προστασία του ενοικιαστή - ο νόμος γενικά θεωρεί τον ενοικιαστή το 'αδύναμο μέρος' (το οποίο δεν είναι πάντα αληθές). Αλλά σε διαβεβαιώ ότι εάν έχουμε ένα σεβαστό μίσθωμα και ο μισθωτής ξαφνικά αποφασίσει να αποχωρήσει στον 1 χρόνο, προσωπικά θα τον πήγαινα δικαστικά γιατί θα είχα πολλά μισθώματα να χάσω. Ο καθένας κάνει τους λογαριασμούς του και πορεύεται. Δυστυχώς πολλές φορές οι ενοικιαστές εκμεταλλεύονται το αδύναμο νομικό πλαίσιο και φέρονται κατά τρόπο παντελώς απαράδεκτο. Προφανώς και κάποιος που αφήνει ένα σπίτι εχει λόγο που το αφήνει και συνήθως οικονομικό. Οπότε εάν ήμουν μισθωτής σε κάποιο σπίτι σου, και ήθελες να με πας δκαστικά επειδη έφυγα στον ένα χρόνο ώστε να μην σου αφήσω χρέος επειδή άλλαξαν τα οικονομικά μου, θα έπρεπε να περιμένεις να περάσει η τριετία, μέσα σε αυτή την τριετία θα έπρεπε να έχεις αποδείξεις οτι έψαχνες για ενοικιαστή και δεν έβρισκες, και όταν μετά απο 5 χρόνια γινόταν το δικαστήριο, θα επικαλούμουν «σοβαρό λόγο» και θα αθωωνόμουν ενώ, εσύ θα είχες χάσει 2 χρόνια σεβαστά μισθώματα. Δεν το ξέραμε, να κόψουμε τον λαιμό μας να βρουμε τα λεφτά να πληρώνουμε κάτι το οποίο δεν αντέχουμε πια, για να μην χάσεις το σεβαστό σου εισόδημα και ξεβολευτεις!
The_Judas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 15 ώρες πριν, paredwse είπε Προφανώς η δέσμευση μπήκε κατ' αρχήν για την προστασία του ενοικιαστή - ο νόμος γενικά θεωρεί τον ενοικιαστή το 'αδύναμο μέρος' (το οποίο δεν είναι πάντα αληθές). Αλλά σε διαβεβαιώ ότι εάν έχουμε ένα σεβαστό μίσθωμα και ο μισθωτής ξαφνικά αποφασίσει να αποχωρήσει στον 1 χρόνο, προσωπικά θα τον πήγαινα δικαστικά γιατί θα είχα πολλά μισθώματα να χάσω. Ο καθένας κάνει τους λογαριασμούς του και πορεύεται. Δυστυχώς πολλές φορές οι ενοικιαστές εκμεταλλεύονται το αδύναμο νομικό πλαίσιο και φέρονται κατά τρόπο παντελώς απαράδεκτο. Αυτο που θέλω να πω είναι ότι αν ο ενοικιαστής ενημερώσει εγκαίρως και βρεις νέο ενοικιαστή με τα ίδια ή περισσοτερα χρήματα δεν υπάρχει λόγος διαμάχης. Υπάρχουν και περιπτώσεις φυσικα που πρέπει να τα διεκδικήσεις τα ωφειλόμενα γιατι ειναι στο συμφερον σου.
primeragt Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 4 hours ago, atypicalcoder said: Συγνώμη αλλά δεν θα γίνω εγώ "χορηγός" του κάθε ιδιοκτήτη. Δυστυχώς τα πράγματα τη σήμερον ημέρα είναι πολύ πιο ρευστά. Πόσοι και πόσοι μετακομίζουν πριν τα 3 χρόνια? αρκετοί!!! αναγκάζονται, δεν το κάνουν από hobby. Προσωπικά είμαι συνεπής, τώρα αν κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν αγανακτήσει με κόσμο που κάθεται ξέρω γω 6-12μήνες, κάνει ζημιές, και μετά φεύγουν... ε εδώ ίσως χρειάζεται κάποια μέριμνα από τον νόμο υπέρ τους (να τους προστατεύουν από τέτοιους μλκες), αλλά όχι τώρα να δεσμεύομαι 3 χρόνια. Δεσμεύεται ήδη. Το ότι δεν το κυνηγάνε οι ιδιοκτήτες δεν λέει κάτι. Ο νόμος δεσμεύει και ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.
GR77-S Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Το νήμα αυτό ξέφυγε ως συνήθως σε διαμάχη ενοικιαστών ιδιοκτητών. Για να μην ανοίξω όμως νέο νήμα θα υποβάλλω την απορία μου εδώ και ελπίζω ότι κάποιος που γνωρίζει θα απαντήσει εμπεριστατωμένα. Κατοικώ σε επαρχιακή κωμόπολη σε διώροφη οικοδομή στην οποία χρησιμοποιώ μόνο το ισόγειο. Με ρωτάνε πολλοί (αναπληρωτές δάσκαλοι ιατροί κλπ) αν θα ήθελα να ενοικιασω τον όροφο που είναι επιπλωμένος και έχει δική του ξεχωριστή είσοδο και μπάνιο. Ο εκάστοτε αναπληρωτής θα ερχόταν μόνο.ε τα προσωπικά του είδη ρούχα κλπ. 1 Είναι νόμιμο να ενοικιασω μέρος μόνο της κατοικίας; 2. Τι πρέπει να κάνω με το λογαριασμούς κοινής ωφέλειας; Δεδομένου ότι η παροχή είναι μια για ολόκληρη την κατοικία. Κυρίως με απασχολεί για το ρεύμα που είναι πιο επικίνδυνο να ξεφύγει. Ο πάνω όροφος έχει ξεχωριστή εγκατάσταση με δικό του υποπικακα που τροφοδοτείται από τον κυρίως πίνακα του ισογείου. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να μπει ένας μετρητής κιλοβατωρων στον υποπικακα ώστε ο ενοικιαστής να ελέγχει την κατανάλωση του και να πληρώνει αντίστοιχα. Είναι νόμιμο όμως αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα