Klikas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Χαιρετισμούς σε όλους. Έχω ένα σπίτι υπο κατασκευή απο μεταλλικό σκελετό. Στον δάπεδο του όροφου, αυτή τη στιγμή έχω τραπεζοειδή λαμαρίνα και περνάει σωληνώσεις ο υδραυλικός. Μετά το στάδιο αυτό, θα γεμίσει το δάπεδο με μπετόν ώστε να καλυφθούν οι σωλήνες. Παρ'όλα αυτά, το μπετόν θα έχει πλέγμα για οπλισμό και αναρρωτιέμαι - είναι σωστό να περάσουν οι υδραυλικοί σωλήνες και απο πάνω τους να απλωθεί το πλέγμα που θα είναι ο οπλισμός του μπετόν; Όπως το σκέφτομαι εγώ στη θεωρία και χωρίς να είμαι σχετικός, μου φαίνεται πως θα έπρεπε πρώτα να μπει το πλέγμα και μετά να περάσουν απο πάνω οι σωλήνες. Δε θα έχουν μεγάλο βάρος οι σωλήνες αυτοί μετά πάνω τους έτσι όπως το κάνει ο κατασκευαστής; Θα αντέχουν; Έχει κάποιος σχετική εμπειρία; Τώρα θα μου πει κανείς οτι για να το κάνουν αυτοί έτσι και να προτείνουν πως έτσι πρέπει να γίνει, αυτοί ξέρουν, απλά μου κάνει εντύπωση εμένα ως άσχετο. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2024 από Klikas
hp8 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, Klikas είπε Όπως το σκέφτομαι εγώ στη θεωρία και χωρίς να είμαι σχετικός, μου φαίνεται πως θα έπρεπε πρώτα να μπει το πλέγμα και μετά να περάσουν απο πάνω οι σωλήνες. Το συνεργείο είναι πρωτάρηδες η έχουν κάνει κι άλλες τέτοιες δουλειές ? Είδες κάποια δουλειά τους ? Όταν συμφωνήσατε τι είπατε ? Ο επιβλέπων μηχανικός τι λέει ? κλπ κλπ κλπ
xsterg Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 φτιαχνεις σπιτι και ρωτας κατι τετοιο σε φορουμ? μημπως να υπολογισουμε και ποσο σιδερο πρεπει να εχουν οι κολωνες? να υπολογισουμε και τις καμψεις? μηχανικο δεν εχεις? δεν τον εμπιστευεσαι? το επομενο ειναι να μπει μεσα καποιος και να ρωτησει πως γινεται η εγχειρηση ανοιχτης καρδιας γιατι εχει αποριες για την επεμβαση που θα κανει...
kover Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) οσες ΗΜ μελετες εχω δει ποτε δεν εγκιβωτιζουν τους σωληνες υδρευσης, μονο της αποχετευσης. στις εγκαταστασεις υδρευσης συνηθως οι κεντρικες σωληνωσεις καταληγουν σε δυο συλλεκτες κρυου-ζεστου νερου και απο εκει με ευκαμπτους σωληνες εντος του γεμισματος πανε στους υποδοχεις. η αλλη περιπτωση ειναι να τρεξουν οροφη/τοιχους και να συνδεθουν κατευθειαν στους υποδοχεις χωρις συλλεκτες. σε ποια εγκατασταση αναφερεσαι εσυ; Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2024 από kover
Klikas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 10/8/2024 στις 8:40 ΜΜ, kover είπε οσες ΗΜ μελετες εχω δει ποτε δεν εγκιβωτιζουν τους σωληνες υδρευσης, μονο της αποχετευσης. στις εγκαταστασεις υδρευσης συνηθως οι κεντρικες σωληνωσεις καταληγουν σε δυο συλλεκτες κρυου-ζεστου νερου και απο εκει με ευκαμπτους σωληνες εντος του γεμισματος πανε στους υποδοχεις. η αλλη περιπτωση ειναι να τρεξουν οροφη/τοιχους και να συνδεθουν κατευθειαν στους υποδοχεις χωρις συλλεκτες. σε ποια εγκατασταση αναφερεσαι εσυ; Ναι νομίζω της αποχέτευσης είναι. Οι ύδρευσης γενικά είναι προσβάσιμοι γύρω γύρω απ την οικοδομή - κάτι το οποίο μου άρεσε όταν μου το εξήγησε ο υδραυλικός και σαν φιλοσοφία να μη χρειάζεται να τα σπάσεις όλα για να φτιάξεις κάτι. Στις 10/8/2024 στις 7:56 ΜΜ, xsterg είπε φτιαχνεις σπιτι και ρωτας κατι τετοιο σε φορουμ? μημπως να υπολογισουμε και ποσο σιδερο πρεπει να εχουν οι κολωνες? να υπολογισουμε και τις καμψεις? μηχανικο δεν εχεις? δεν τον εμπιστευεσαι? το επομενο ειναι να μπει μεσα καποιος και να ρωτησει πως γινεται η εγχειρηση ανοιχτης καρδιας γιατι εχει αποριες για την επεμβαση που θα κανει... Και το συνεργείο πιστεύω ξέρει τι κάνει και ο μηχανικός πιστεύω ξέρει τι κάνει. Ένα χαλαρό θέμα σ ένα φόρουμ άνοιξα επειδή μου έκανε εμένα εντύπωση, μην εξάπτεσαι. Δεν έχω ξαναχτίσει ούτε είμαι της δουλειάς αλλά ίσως να υπάρχει κόσμος που έχει χτίσει 2-3 ακίνητα εδώ μέσα και να έχουν κάποια εμπειρία χρήσης πλέον. Δεν είδα σε κανέναν κανόνα να απαγορεύεται να ρωτήσεις κάτι τέτοιο αλλά αν ενοχλεί τόσο, το αφαιρώ σαν θέμα δεν έχω πρόβλημα. Ίσα ίσα προσπάθησα να κάνω συγκεκριμένο το ερώτημα για να μπορεί να το συζητήσει κανείς. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2024 από Klikas 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα