Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έχει εικόνα κάνεις για αυτή την προθεσμιακή κατάθεση της εθνικής και αν αξίζει;

Αναφέρει ότι ότι έχει επιτόκιο 

0,8% από 3k έως 59,9κ ευρω

1% από 60k έως 200k ευρώ.

Είναι για το ένα τρίμηνο μόνο τα επιτόκια αυτά η για 1 έτος; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Screenshot_20240810_145506_Microsoft365(Office).jpg.a11b83b4b3965acc3320e93c9c672ead.jpg

Αυτός είναι ο μαθηματικός τύπος που έχουν. Έχω την εντύπωση ότι είναι κατ έτος..

Επεξ/σία από txcellas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με τέτοια επιτόκια τζάμπα τα bits που καταναλώνουμε για να το συζητάμε. ούτε για να γελάσεις δεν είναι.

όταν μιλάμε για επιτόκιο, πάντα είναι ανα έτος. οπότε κάνεις τη διαίρεση για να υπολογίσεις τι θα πάρεις στους μήνες που θα τα κλείσεις

Επεξ/σία από Neptu
  • Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ήμουν σίγουρος ότι είναι για έτος... να βάλεις 100k να πάρεις μετά από 3 μήνες 260 ευρώ.. 

Γελανε τα τσιμέντα.

Τσάμπα τα μιλιαμπερ που χρησιμοποίησα στο κινητό για να ανοίξω το θέμα..  

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, txcellas είπε

Ήμουν σίγουρος ότι είναι για έτος... να βάλεις 100k να πάρεις μετά από 3 μήνες 260 ευρώ.. 

Γελανε τα τσιμέντα.

σαν πολλά δε θέλεις εσύ;

Σε όλα αυτά βγάλε κι ένα 15%. Είναι ο φόρος των τόκων. 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
6 hours ago, txcellas said:

Γελανε τα τσιμέντα.

ανα χρονο και ναι δυστυχως ειναι χαμηλα.καποτε ειχα πετυχει millenium bank με 5%

• Like 1
Δημοσ.

3μηνα έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου για ποσά εως 15.000 δίνουν 3,2% αφορολόγητα, χωρίς προμήθεια από τράπεζα.

3,2% ετήσιο, οπότε προφανώς γίνεται "ανανέωση" κάθε 3μηνο.

Σημειωτέον τα έντοκα δεν κουρεύτηκαν ούτε επί της πρόσφατης χρεοκοπίας που κουρεύτηκαν ταπάνταόλα, οπότε μάλλον πρόκειται για αρκετά ασφαλή επένδυση.

Αν τα χρήματα είναι περισσότερα από 15.000 η τράπεζα κρατάει μια προμήθεια και το επιτόκιο κατεβαίνει στα 2,5-2,8 και πάλι αρκετά παραπάνω από τα γελοία επιτόκια καταθέσεων που δίνουν και φορολογούνται με 15% ενώ η απόδοση των εντόκων (και των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου) είναι αφορολόγητα.

Επίσης 3μηνη επένδυση είναι και μια σχετικώς "γρήγορη" επένδυση με την έννοια ότι έχουμε τα χρήματα στα χέρια μας σε 3 μήνες.

Όπως επίσης είναι θετικό το γεγονός ότι παίρνουμε τον τόκο "μπροστά" οπότε αυξάνεται η ρευστότητά μας άμεσα.

Εγγύηση από τις "αξέχαστες" εποχές της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ!!!🤣

https://www.youtube.com/watch?v=hAaMjihjSW8

• Thanks 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/8/2024 στις 11:49 ΜΜ, Baldurian είπε

3μηνα έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου για ποσά εως 15.000 δίνουν 3,2% αφορολόγητα, χωρίς προμήθεια από τράπεζα.

Σημειωτέον τα έντοκα δεν κουρεύτηκαν ούτε επί της πρόσφατης χρεοκοπίας που κουρεύτηκαν ταπάνταόλα, οπότε μάλλον πρόκειται για αρκετά ασφαλή επένδυση.

Αν τα χρήματα είναι περισσότερα από 15.000 η τράπεζα κρατάει μια προμήθεια και το επιτόκιο κατεβαίνει στα 2,5-2,8 και πάλι αρκετά παραπάνω από τα γελοία επιτόκια καταθέσεων που δίνουν και φορολογούνται με 15% ενώ η απόδοση των εντόκων (και των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου) είναι αφορολόγητα.

Επίσης 3μηνη επένδυση είναι και μια σχετικώς "γρήγορη" επένδυση με την έννοια ότι έχουμε τα χρήματα στα χέρια μας σε 3 μήνες.

Όπως επίσης είναι θετικό το γεγονός ότι παίρνουμε τον τόκο "μπροστά" οπότε αυξάνεται η ρευστότητά μας άμεσα.

Εγγύηση από τις "αξέχαστες" εποχές της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ!!!🤣

https://www.youtube.com/watch?v=hAaMjihjSW8

Ερχόμενη δημοπρασία στις 4/9 για 12μηνο και στις 25/9 για 6μηνο. Δεν ξέρω για κάποιο λόγο λέω να πάω στο 6μηνο.

Επίσης θέλει μια ωρα περίπου διαδικασία για να ανοίξεις μερίδα για να μπορείς να αγοράσεις

Και μου πρότειναν και ΔΗΛΟΣ ομόλογα αν δεν κάνω λάθος. Αλλά για τα προϊόντα αυτά το ψάχνω ακόμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, hountalass είπε

25/9 για 6μηνο

μπραβο που το αναφερεις. ξεχασα να κλειδωσω τον Αυγουστο.

Αν και τωρα θα πεσουν τα επιτοκια στις ΗΠΑ, ελπιζω να μην επιρεασουν τα ευρωπαικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hountalass είπε

Ερχόμενη δημοπρασία στις 4/9 για 12μηνο και στις 25/9 για 6μηνο. Δεν ξέρω για κάποιο λόγο λέω να πάω στο 6μηνο.

Επίσης θέλει μια ωρα περίπου διαδικασία για να ανοίξεις μερίδα για να μπορείς να αγοράσεις

Και μου πρότειναν και ΔΗΛΟΣ ομόλογα αν δεν κάνω λάθος. Αλλά για τα προϊόντα αυτά το ψάχνω ακόμα

Τα 3μηνα είναι σαν να έχουμε βάλει στην άκρη μετρητά για "μια ώρα ανάγκης", υπό την έννοια πως ό,τι και να γίνει σε 3 μήνες έχουμε το μέρος των χρημάτων που δώσαμε για να αγοράσουμε τα έντοκα.
Δεν θέλω να "κλειδώνω" χρήματα για πάνω από 3 μήνες, δεν είμαστε στη Νορβηγία να γνωρίζουμε τι θα γίνει στα επόμενα 50 χρόνια, εδώ δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει αύριο...

Ομόλογα δεν πλησιάζω ειδικά μετά από το κούρεμα των ελληνικών.

Ίσως κάποια ιδιαιτέρως αξιόπιστη και too big to fail εταιρεία του εξωτερικού και ίσως Ελλάδα πχ 3Ε, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ.

1 ώρα πριν, thermaikos4 είπε

μπραβο που το αναφερεις. ξεχασα να κλειδωσω τον Αυγουστο.

Αν και τωρα θα πεσουν τα επιτοκια στις ΗΠΑ, ελπιζω να μην επιρεασουν τα ευρωπαικα

Η ΕΚΤ προς το τέλος του χρόνου ίσως κάνει κάτι σε 0,25% μείωση.

Επεξ/σία από Baldurian
Δημοσ.

Το παραπάνω δεν ισχύει. Τα γραμμάτια ισχύουν για τρεις μήνες, δεν ανανεώνονται και οι τόκοι που λαμβάνεις είναι πόσο επένδυσης/100*επιτόκιο/4(αν είναι τρίμηνο)

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Baldurian είπε

Δεν θέλω να "κλειδώνω" χρήματα για πάνω από 3 μήνες, δεν είμαστε στη Νορβηγία να γνωρίζουμε τι θα γίνει στα επόμενα 50 χρόνια, εδώ δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει αύριο...

Θα σταθώ σε αυτό...

Επειδή έχω ζήσει στην Νορβηγία, η κορώνα είναι πολύ ευμεταβλητο νόμισμα οπότε σε 3 μήνες ΔΕΝ ξέρεις τι μπορεί να έχεις...

1.000.000 κορωνες που τον Απρίλιο του '22 άξιζαν 100.000€, μετά από έναν χρόνο ακριβώς άξιζαν 86.000€.

Για να μην πω ότι το ίδιο ποσό το 2012 αντιστοιχουσε σε 140.000€ και στον covid το 2020 είχε πέσει στις 79.000€...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...