Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θα ήθελα να αγοράσω έναν εκτυπωτή αποκλειστικά για να εκτυπώνω τις φωτογραφίες μου θα ήθελα κάτι καλό έτσι ωστε να έχω ένα καλό αποτέλεσμα και να έχουν διάρκεια στο χρόνο. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; ευχαριστώ 

Δημοσ.

Δε φτάνει μόνο ο εκτυπωτής για ποιότητα και διάρκεια. Θα πρέπει να παίρνει φωτογραφικά μελάνια και φωτογραφικό χαρτί, οπότε το κόστος ανέβαινε κατακόρυφα.

Υπάρχουν και οι θερμικοί εκτυπωτές αλλά είναι για μικρά μεγέθη φωτογραφιών. Αν δε σε πειράζει να τυπώνεις μόνο π.χ. 10Χ15 θα είναι μια χαρά.

Νομίζω ότι αν τα βάλεις κάτω θα είναι καλύτερα να στέλνεις τις φωτογραφίες σου σε κάποια ιντερνετικο υπηρεσία εκτύπωσης. Ποιο φθηνά θα σου βγαίνει και μεγαλύτερη διάρκεια θα έχουν οι φωτογραφίες. Εννοείτε ότι θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι τυπώνουν με χημικά και όχι με μελάνια.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paparoypas είπε

Καλημέρα θα ήθελα να αγοράσω έναν εκτυπωτή αποκλειστικά για να εκτυπώνω τις φωτογραφίες μου θα ήθελα κάτι καλό έτσι ωστε να έχω ένα καλό αποτέλεσμα και να έχουν διάρκεια στο χρόνο. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; ευχαριστώ 

Canon G540
Και το λέω προερχόμενος απο υπερδεκαετή εργασία στον τομέα των εκτυπωτών με ότι σημασία μπορεί να κουβαλάει αυτό (με μια ματιά στο αντίστοιχο υποφόρουμ εκτυπωτών θα το διαπιστώσεις)

ink tank 6 μελανιών, με απίστευτα υψηλά επίπεδα χρωματικής απόδοσης (μέσω lightroom, όχι μέσω του δικού του προγράμματος εκτύπωσης) και σε τιμή τίμια για τα όσα προσφέρει. Απο το δικό του πρόγραμμα εκτύπωσης απλά ικανοποιητικές αν και flat σε απόδοση φώτο. Πρέπει δηλαδή να βρεις και το κατάλληλο software για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες του. Το lightroom έχει ρυθμίσεις για αυτόν. Πιθανόν και άλλα software.
Μειονέκτημα πως τυπώνει μονο έως Α4, αλλά δεν νομίζω πως για οικιακές εκτυπώσεις είναι πρόβλημα.

Περιττό να πω πως τον ίδιο χρησιμοποιώ κι εγώ για όλες τις ως Α4 εκτυπώσεις μου.

• Like 1
Δημοσ.

Το γνωρίζω ότι πρέπει πέρα από τον εκτυπωτή να έχεις σωστά μελάνια και χαρτί θα προτιμότερο να αγοράσω έναν δικό μου και όχι να στέλνω τις φωτογραφίες μου από εδώ και από εκεί για αυτό εγώ μπει στην διαδικασία να το ψάχνω. Θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοείτε όταν λέτε εκτύπωση με χημικά και όχι με μελάνια γιατί δεν το καταλαβαίνω 

Όσο για το μέγεθος της φωτογραφίας δεν θα με ενδιέφερε να είναι μεγαλύτερες από Α4 ίσος και αυτό το μέγεθος να είναι μεγάλο 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, paparoypas είπε

Το γνωρίζω ότι πρέπει πέρα από τον εκτυπωτή να έχεις σωστά μελάνια και χαρτί θα προτιμότερο να αγοράσω έναν δικό μου και όχι να στέλνω τις φωτογραφίες μου από εδώ και από εκεί για αυτό εγώ μπει στην διαδικασία να το ψάχνω. Θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοείτε όταν λέτε εκτύπωση με χημικά και όχι με μελάνια γιατί δεν το καταλαβαίνω 

Όσο για το μέγεθος της φωτογραφίας δεν θα με ενδιέφερε να είναι μεγαλύτερες από Α4 ίσος και αυτό το μέγεθος να είναι μεγάλο 

Ξέχνα τα χημικά. Δεν θα εμφανίσεις φιλμ. Ούτε θα κάνεις κάτι εξειδικευμένο. Προσωπικές φωτό θα τυπώσεις. Σε αυτόν που σου είπα τα χρώματα κρατάνε δεκαετίες αν τα έχεις σε άλμπουμ ή πίσω από γυαλί. Θα σου κάνει μια χαρά.

Είναι και ινκ τανκ, οπότε το κόστος μελανιών είναι χαμηλό. Θα πάρεις και καλά χαρτιά, και αφού σου φτάνει μέχρι Α4 είσαι κομπλέ.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, paparoypas είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοείτε όταν λέτε εκτύπωση με χημικά και όχι με μελάνια γιατί δεν το καταλαβαίνω 

Εννοούσα ότι αν τις στείλεις έξω να σιγουρευτείς ότι εκεί που θα στις τυπώσουν θα είναι με χημικά και όχι με μελάνια. Όχι ότι θα τυπώσεις εσύ με χημικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπως έτσι. Ένας λόγος παραπάνω να προτιμήσει κανείς μελάνια σε οικιακό εκτυπωτή σε σχέση με τα χημικά που χρησιμοποιούν στα lab. Και είναι και το ότι θα έχεις τον δικό σου εκτυπωτή.

Με τον G540 τυπώνω και εγώ, καλός είναι, σχετικά καλή χρωματική ακρίβεια. Τυπώνω μέσα απ' το Lightroom και μέσα από το Capture One. Tα χαλάει λίγο στα ασπρόμαυρα γιατί βάζει μια ιδέα μπλέ tint, πολύ λίγο. Μέχρι Α4 είναι - όπως προαναφέρθηκε - και εγώ θα τον έλεγα και λίγο τσιγκούνη εκτυπωτή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε γυαλιστερό χαρτί, ματ και luster σου δίνει την εντύπωση ότι θα ήθελε λίγο ακόμα χρώμα παραπάνω. Από την άλλη όμως είναι αρκετά οικονομικός, τον έχω τρια χρόνια (με τα 3 χρόνια επέκτασης της εγγύησης από Canon) και τα μελάνια του βρίσκονται ακόμη στην μέση.

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, qrstuv είπε

Κάπως έτσι. Ένας λόγος παραπάνω να προτιμήσει κανείς μελάνια σε οικιακό εκτυπωτή σε σχέση με τα χημικά που χρησιμοποιούν στα lab. Και είναι και το ότι θα έχεις τον δικό σου εκτυπωτή.

Με τον G540 τυπώνω και εγώ, καλός είναι, σχετικά καλή χρωματική ακρίβεια. Τυπώνω μέσα απ' το Lightroom και μέσα από το Capture One. Tα χαλάει λίγο στα ασπρόμαυρα γιατί βάζει μια ιδέα μπλέ tint, πολύ λίγο. Μέχρι Α4 είναι - όπως προαναφέρθηκε - και εγώ θα τον έλεγα και λίγο τσιγκούνη εκτυπωτή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε γυαλιστερό χαρτί, ματ και luster σου δίνει την εντύπωση ότι θα ήθελε λίγο ακόμα χρώμα παραπάνω. Από την άλλη όμως είναι αρκετά οικονομικός, τον έχω τρια χρόνια (με τα 3 χρόνια επέκτασης της εγγύησης από Canon) και τα μελάνια του βρίσκονται ακόμη στην μέση.

Οι ασπρόμαυρες είναι δύσκολες γενικά σε οικιακό εκτυπωτή.
Ακόμη δεν έχω βρει κάποιον να μου δώσει χρωματική απόδοση σε ασπρόμαυρα που να πεις "Εδώ είμαστε". Εννοώ εκτυπωτή σε ανθρώπινες τιμές, όχι άνω του χιλιάρικου.

Σε Capture one δεν το έχω δουλέψει επειδή δεν χρησιμοποιώ το πρόγραμμα, αλλά θα ήθελα να μάθω αν δίνει καλύτερη απόδοση σε true ασπρόμαυρο χωρίς tint. Ισως να αξίζει η αγορά της εφαρμογής αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Lightroom είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη. Το Capture One είναι πιο περίπλοκο αλλά έχει τα layers που δεν έχει το άλλο (βέβαια υπάρχει και το photoshop) και αν κάτσει κάποιος - κάποια να το μάθει αξίζει. Στο YouTube έχει tutorials.

Όσο για τις εκτυπώσεις δεν είδα διαφορά καμία (και με soft proofing) όσον αφορά το χρώμα αλλά μόνο στην διαχείριση της αποθορυβοποίησης και της οξύτητας που εδώ το Capture Οne υπερτερεί σε σύγκριση με το Lightroom. Ίδια φωτογραφία με 2000 iso είναι μέρα με την νύχτα στα δύο αυτά προγράμματα. Εδώ το capture one είναι καλύτερο αλλά από την άλλη το Lightroom ειναι πολύ πιο εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη. 

Στα ασπρόμαυρα το ίδιο αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από qrstuv
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ τώρα να κάνω την ερώτηση του ελέφαντα στο δωμάτιο. Το lightroom από τον θείο να υποθέσω ε; 😁 Γιατί έτσι όπως τα έχει η adobe με τις συνδρομές για ερασιτέχνη χρήστη δεν…εμείς δε με mac ξεχνάμε και τον θείο…🤔

Δημοσ.

Ποιός είναι ο θείος; Ανοησία της Adobe να ζητάει συνδομές (περίπου 10 ευρώ/μήνα το μικρό photography plan) ενώ το Capture One Pro από την άλλη σου δίνει την επιλογή για να το αγοράσεις με την μία. Και αμα θέλεις να ακυρώσεις την συνδρομή πχ. για 3 μήνες το καλοκαίρι σου βάζει πρόστημο που βγαίνει το ίδιο και με το αθροισμα της συνδρομής (η Adobe).

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ τώρα να κάνω την ερώτηση του ελέφαντα στο δωμάτιο. Το lightroom από τον θείο να υποθέσω ε; 😁 Γιατί έτσι όπως τα έχει η adobe με τις συνδρομές για ερασιτέχνη χρήστη δεν…εμείς δε με mac ξεχνάμε και τον θείο…🤔

Εγώ το έχω κανονικά με συνδρομή (για την ώρα).
Αν αποφασίσω να φύγω πάντως, δεν θα το πάρω πειρατικό, απλά θα περάσω σε άλλη εφαρμογή. 

Ηδη έχω βρει εναλλακτικές που πληρώνεις μια φορά εφάπαξ ή και που είναι δωρεάν.

Da Vinci Resolve για βίντεο (αλλά το χρησιμοποιώ και για color grading σε φώτο)

Σουίτα της Affinity για ότι μπορεί να κάνει το Photoshop, αλλά και Publisher και Designer. Τώρα που τρέχει και 50% έκπτωση αξίζει με τα χίλια!

Και είναι και μερικά ακόμη που έχω δοκιμάσει και βρίσκονται υπο αξιολόγηση.
Υπο σκέψιν και το Capture One που ακούω αρκετά θετικά και έχει και λειτουργίες που με ενδιαφέρουν.

Σε δωρεάν θα βρεις διάφορα, όπως το darktable, raw therapie, Gimp και πολλά ακόμη. Όρεξη να έχεις να μαθαίνεις νέες πλατφόρμες!
Η Σουίτα της adobe δεν είναι το Α και το Ω στην επεξεργασία εικόνας.😉

• Like 2
Δημοσ.
Στις 12/8/2024 στις 11:03 ΠΜ, qrstuv είπε

Το Lightroom είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη. Το Capture One είναι πιο περίπλοκο αλλά έχει τα layers που δεν έχει το άλλο (βέβαια υπάρχει και το photoshop) και αν κάτσει κάποιος - κάποια να το μάθει αξίζει. Στο YouTube έχει tutorials.

Όσο για τις εκτυπώσεις δεν είδα διαφορά καμία (και με soft proofing) όσον αφορά το χρώμα αλλά μόνο στην διαχείριση της αποθορυβοποίησης και της οξύτητας που εδώ το Capture Οne υπερτερεί σε σύγκριση με το Lightroom. Ίδια φωτογραφία με 2000 iso είναι μέρα με την νύχτα στα δύο αυτά προγράμματα. Εδώ το capture one είναι καλύτερο αλλά από την άλλη το Lightroom ειναι πολύ πιο εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη. 

Στα ασπρόμαυρα το ίδιο αποτέλεσμα.

Από περιέργεια ποια έκδοση του C1 έχεις ; Διότι γενικά η αποθορυβοποιηση του για μένα είναι ανύπαρκτη. Το χρησιμοποιώ σχεδόν 5 χρόνια συνδρομητικά και πέρυσι το αγόρασα για να τελειώνω οπότε είμαι στην C1 23 16.3 και χαλάει αισθητά το αποτέλεσμα.  

Προσωπικά δε με απασχολεί καθότι είναι εξαιρετικό πρόγραμμα (δεν τα βρήκα με το lightroom) και γενικά δε με νοιάζει ο θόρυβος αλλά μου έκανε εντύπωση το post. Ίσως άλλαξε κάτι τον τελευταίο χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

εμείς δε με mac ξεχνάμε και τον θείο…🤔

Γιατί;;; Δεν έχει "θείο" στο mac; Μήπως δεν ψάχνεις στα σωστά μέρη;

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, highpriest είπε

Εγώ το έχω κανονικά με συνδρομή (για την ώρα).
Αν αποφασίσω να φύγω πάντως, δεν θα το πάρω πειρατικό, απλά θα περάσω σε άλλη εφαρμογή. 

Ηδη έχω βρει εναλλακτικές που πληρώνεις μια φορά εφάπαξ ή και που είναι δωρεάν.

Da Vinci Resolve για βίντεο (αλλά το χρησιμοποιώ και για color grading σε φώτο)

Σουίτα της Affinity για ότι μπορεί να κάνει το Photoshop, αλλά και Publisher και Designer. Τώρα που τρέχει και 50% έκπτωση αξίζει με τα χίλια!

Και είναι και μερικά ακόμη που έχω δοκιμάσει και βρίσκονται υπο αξιολόγηση.
Υπο σκέψιν και το Capture One που ακούω αρκετά θετικά και έχει και λειτουργίες που με ενδιαφέρουν.

Σε δωρεάν θα βρεις διάφορα, όπως το darktable, raw therapie, Gimp και πολλά ακόμη. Όρεξη να έχεις να μαθαίνεις νέες πλατφόρμες!
Η Σουίτα της adobe δεν είναι το Α και το Ω στην επεξεργασία εικόνας.😉

Μιας και από ότι κατάλαβα έχεις δοκιμάσει αρκετές εφαρμογές από τις δωρεάν ποιες θεωρείς ότι διαχειρίζονται καλύτερα τα raw αρχεία των μηχανών; Αν και από ότι ακούω ανάλογα την μηχανή κάποιοι χρησιμοποιούν διαφορετικό πρόγραμμα…

28 λεπτά πριν, micos000 είπε

Γιατί;;; Δεν έχει "θείο" στο mac; Μήπως δεν ψάχνεις στα σωστά μέρη;

Ίσως φίλτατε. Στα Mac είμαι τα τελευταία δυο χρόνια και επειδή είναι για δουλειά το μηχάνημα δεν πολυρισκάρω με θείους…🙂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...